![]() |
Re: Kontakt 4 CPU problemi...
asus P5B
intel core2 duo 4500 bogami 4 GB rama ali je nasao 2.5 ati radeon x 1650 Sata Hdd neki WD 1TB... m-audio 410 44100 Hz uglavnom radim 256 samples nikakvo "cudno" povezivanje Hdda..... mislim, nije to sad ne znam koje ludilo od konfiguracije, al nije ni losa. najsvezije reizntaliran sistem, neprepunjem hiljadama vstova i programa... znaci... sve ok. nadam se da sam nesto pomogao |
Da, jedna veoma cesta konfiguracija...
Evo ubacio sam EMU 0404, latencija 5ms kako na njoj, tako i na Digi 002r, zauzece procesora gotovo identicno, SAMO sto u Cubase ona narandzasta lampica na Performance stalno stoji ukljucena kad pustim play, bez obzira da li nesto svira, ili ne... Toga nema sa 0404, a Generic Low Latency ASIO Driver radi na 10ms i moram da primetim da radi najstabilnije... :shock: Moze biti neki Firewire problem... oji ti je FW Chip? Pogledaj u Device Manager je li TI, VIA, ili NEC... |
NEC, znam napamet, jer sam imao dvonedeljnu poteru za FW koji radi sa mojom M-audio karticom.....
|
I kod mene je NEC...
Probao sam ovo sa Reaper-om, radi odlicno, samo povremeno imam neki crackle, ali probacu danas novu FW karticu, chip na njoj je VIA6037 pa da vidimo sta ce se desiti... |
jasno... mada meni VIA ne radi posao jer mi zvucna ne radi sa VIA chipsetom :)
javi sta si uradio pozdrav |
Sve mi se vise cini da je do FW chip-a, na 128 semplova latencije pravi haos, na 256 radi savrseno normalno:
http://www.youtube.com/watch?v=P4oT77DhvTM Evo za Branimira, ovaj demo ima bar nekog smisla... ;) |
A hocete da cujete koji je moj chip za FW ?
Nemam pojma :shock: Ubo sam MOTU karticu u Audigy FW out, koji koristim za sistemski zvuk, winamp i slicno... Dakle najgluplji FW integrisan na Audigyju i ne vadi mi se Audigy iz kompa samo zbog toga sto mu FW radi super :D Mrzi me da ga cupam da vidim bas koji su FW chip ubacili na SB Audigy. Sto se tice PCIja, ma pci rulez, radi na 2ms sasvim stabilno, do duse Audigy ima zakljucan klok na 48KHz. |
Pa i ne treba da te interesuje koji je chip, nije ni mene dok nisam pogledao zbog problema koji se ponekad jave...
Audigy ima FW port? Verovatno nije najgluplji, cim je na audio karti, pretpostavljam da nije bezveze... |
Quote:
|
kravadinka slusao sam snimke za aranzere. dja mi se, usemplovao si dobro sve a harmonike mi se bas svidjaju!!
|
Nije FW Chip, probao VIA i definitivno SAMO Kontakt zeza, drugar ima istu kao moju konfiguraciju, samo je kod njega HD3, Kontakt 4 i tamo pravi problem.
Pokusavao sam svasta sa Reaper-om, to je odlicna ideja, u njemu sve radi veoma stabilno, ali kad ga preko Rewire povezem sa PT, moram da snimam MIDI u Reaper-u sto mi se ne dopada. Ako koristim Reaper kao VI Rack, moram na svakom Instrument kanalu ukljuciti Arm Record i u tom slucaju cak i pored samo 20% CPU Usage cuje se strasno krckanje, koje nestaje kad se Arm Record iskljuci. Izgleda ne postoji nacin da se slusaju MIDI informacije ako nisu Arm-ovane trake, bezveze... Dok se snima samo u Reaper-u, sve je savrseno, ako ikada odlucim da se manem PT, prelazim na Reaper, veoma, veoma ozbiljan pristup kako tematici, tako i problematici. Jedino mi se ne svidja gomila opcija, kao i u Logic-u, Pro Tools je vrlo jednostavan, nema kilometarskog podesavanja, nego sedi i radi. Jos nesto, prica je da je Reaper CPU Efficient, ali isti instrumenti u PT rade gotovo identicno, pogotovo AVID AIR koji su savrseno optimizovani, ali eto JEDINO Kontakt ima ovaj problem. Probao sam sve i sa 0404 PCI, skoro pa su identicni rezultati. Za koji procenat je brza nego FW 002r, ali je to neznantno, dakle nije do FW Chip-a. Resenje ce verovatno biti da iskljucim Performance meter i ne gledam ga, ima malo i do toga... :wink: @branoy Jeste, President je ispao veoma dobro. :) Sto se tice ostalog, dosta sam se trudio, jos uvek se patim sa tezgaroskim percepcijama kad je zvuk u pitanju, ali cinjenica da ovo zvuci dobro svugde i na svemu stavlja im pampur u usta... :wink: |
Radi ko zmaj na Win XP Cub 5 kontakt 4.1.3...bez imalo problema..mo?da poneki vst instrument u samo nekim projektima se kosi s njime (napr grand piano) nisam i?ao u detalje jednostavno sam ga ugasio i ukljićio neki drugi piano.
XP mi je pode?en po pravilima ovog foruma i za sada sve 6..osim ponekeih sitnica koje sam rije?io.Da kontakt je zrak zemlja zrak :D |
da ne otvaram novu temu za Kontakt..ali ja brate ne mogu ni da ga instaliram.
Imam Kontakt 2.2.3 i dobih nekih 27 a-nk rarova pa kad kliknem na jedan, u njemu opet rar fajl. PA kliknem i na njega i u njemu je kao exe, ali tu sve staje, jer mi traži ostale, a ostale "ne vidi" Pokušao sam da selektujem sve i da ih extract u jedan folder (nazvao sam jedan folder Kontakt, tamo u Program filesx86) ali - neće ni tako. Ima li neka caka ili mi fali neki folder ili šta je ovo.. Ceo program ima 17 giga a vidi sad neće da se otpakuje.. |
Quote:
Instaliraj WinRAR (ne winzip ili slicne), sve prvobitne rarove iskopiraj ili premesti u zaseban folder - radi preglednosti. Zatim ih selektuj sve i kazi mu extract here i yes to all, ako krene da pita nesto oko overwriteovanja... Dobices folder sa dve gomile rarova - npr prvi su kontakt.rar, kontakt.r00... a oni drugi koje si izvukao iz prvih su npr sa drugim imenom kontfuckinrar.rar, kontfuckinrar.r00, ili se zovu prosto kontfuckinrar.000, kontfuckinrar.001... Sada vec mozes da obrises celu prvu gomilu rarova, jer si iz njih izvukao drugu gomilu :rotfl: Sada kada imas drugu gomilu, vreme je da extrakujes program iz nje. Klikni na prvi fajl, bio on kontfuckinrar.rar ili kontfuckinrar.000. U prvom slucaju, mozes odmah da mu das extract here i on ce automatski krenuti da raspakuje. U drugom slucaju, mozes da preimenujes .000 u rar, pa kad te pita za sledeci volume, umesto toga sto ti izbaci, samo promeni naziv u 001 i on ce dalje sam. Bitno je da prvu gomilu rarova raspakujes, da bi dobio drugu gomilu - arhivu, koja je takodje iseckani rar na manje komade. Ne mozes da iz prve gomile izvuces samo jedan segment druge arhive, jer drugoj arhivi fale ostali segmenti sakriveni u preostalim rarovima iz prve gomile, jbt sta je slova :rotfl::rotfl::rotfl: Nadam se da si razumeo... |
sve je uspelo :)
e sad, (kh, kh..) kada sam kupio ovaj plejer, uz njega sam dobio i neko uputstvo za Kontak 2 Library. Da li greškom prodavca..da li mojom nepažnjom, tek te Library nekako.. nema. Da li to znači da moram da odem do prodavnice i kupim je odvojeno? I naravno, posle je ukomponujem u K2? |
Quote:
BTW, sto nisi "kupio" najnoviju verziju ? |
ma, greška u koracima..
Kontakt 2 mi ima oko 160Mb, a ja sam ga instalirao samo da bih ipsrobao neku Symhobiu (koja ima 17 giga) I sad, ja mogu da uvozim deo po deo iz te Simfobije sa one File liste, ali nemam taj folder Kontakt Library nigde..(mora da su mi uvalili nepotpunu verziju) A najnoviju verziju nisam skinuo jerbo sam čuo da on ne može da vozi the Simfobiju..i onda evo me gde sad sedim, gledim i u ekran blejim i .. vidiš ovo levo na slici gde piše Libraries? http://pcmusic.ru/files/manyimages/24euxjb.jpg e ja to nemam.. kod mene je samo ovako.. http://images.digitalmedianet.com/20...terface300.jpg čak sam (po uputstvu, napravio poseban folder Kontakt2 Library i u njega prekopirao ceo folder gde mi se nalazi Simfobija, i pokušao da to odredim kao "path" što mi traži..valjda da odatle ubuduće uzima sve inštrumente i semplove isl..ali moša. Neće. KAže nije to taj folder. A ja vidim lepo da jeste..I ko koga sad tu simfobiše?) |
Sad sam nesto pregledavao neke forume...
Uspevali su ljudi da poteraju tu banku sa K4 - AiR ili ASSiGN. Probaj, manje ce da te kosta skidanje tih stotinjak megabajta, nego da nateras taj praistorijski kontakt da proradi :) A ima i neki Symphobia 1.2 update... Ma proradice na K4 - sto posto ! Sad sam se i ja zainteresovao za tu banku, bas cu da pokusam da je ubacim, pa javljam ako uspem... |
a reci mi, ako instaliram novi Kontakt 4, hoće li on moći da vozi Libraries od dvojke...?
|
gillete drug bilo bi fino da otvoris jedan svoj new post .. i tu pises sta god ti zapne i tu ces dobijati npr odgovore. vidim da st pocetnik teski :D ovako ces sa tako laganim pitanjima da verovatno upadas na svasta nesto ovde i odvedes mozda od teme, pa cisto napravis new post i tu su ti sva tvoja pitanja i nasi odgovori . sta mislis ? ko ce te povatat svuda sa ovakvim pitanjima hehe
vidim symphobia se uklopila :) lepo lepo. kontkt 4.2.2 assing instaliraj i radice sve .. |
hehe branoy, nisam hteo da otvorim novi topik, da ne ispadne da sam tek došao pa se raširio ko virus po celom forumu :)
Zato reko da se prišunjam ovde na temu o Kontaktu, pa šta znam.. inače, ove slike što sam okačio su sa gugla, kod mene se nije uklopilo baš isto..(kod mene ne piše Symphobia, negp Kontakt faktory Library..) ma odo da otvorim novu temu, pa ako neko bude imao žifce..bilo bi super |
gledaj, ne verujem da ce raditi symphobia sa kontakt 2 ni u ludilu , zasto? star je taj kontakt dosta i nema kljuceve u sebi za nju jer je novija. zato ti kazem skini ono sto sam napisao, i testiraj,. radi ce.
znaci otvoris kontakt , ides na add librarry nadjes symphobiu folder i ok. pisace ti dva put da je nasao i ok tako nesto. drugacije ne mozes otvoriti. poz i sam polako :) |
All times are GMT +1. The time now is 04:27 PM. |