Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Ssl duende native ! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36989)

Arthur 24-02-2011 11:54 PM

Re: Ssl duende native !

nisam u životu primetio da se dešava kompresija performansi cpu-a, stvari matematički ili rade ili ne. Čak i 3 igrice koje si pomenuo kad pustiš, u najgorem slučaju one će krenuti da seckaju grafiku i da blokiraju, padaće frame rate, ali ne i kolorit, detaljnost, rezolucija. Zato i nastaje ono čuveno pucketanje u Asio svetu, kad je mašina preopterećena, ona pravi rupe u reprodukciji, ali sam signal koji između tih rupa ostaje, ne bude kompromitovanog kvaliteta. A naročito što ti to generalizuješ na solo i ne solo mod, tek to nema smisla, ukoliko procesor nije blizu overa. A ponavljam, čak i kad je blizu overa, on jednostavno kaže JA OVO NEĆU, a ne obara krišom sam od sebe kvalitet reprodukcije bilo čega. Samo tajming.

Dexxy 25-02-2011 02:36 AM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 299967)
zezas? :shock:

Da riknula... Nosio u apple servis i nista :( mora cela ploca da se menja koja kosta oko 800€.... Naravno da necu da menjam.

Sent from my iPhone using Tapatalk

STUDIOTON 25-02-2011 11:25 AM

jbt, vidis i to se desava, platis kvalitet izrade, stabilnost sistema i do 3 puta vise .. i mislis da si resio time sve,, a onda ti se desi ovo i ni manje ni vise nego popravka 800 eur.. nije u garanciji?

Strasno .. ista stvar kao i sa iphone4 .. das tolike pare i pazis gde ga hvatas da bi imao mrezu ..a sa aktivnim 3G-om ni to ne pomaze, ili ako neces jb, nemas identifikaciju, ne znas ko te zove, vec pisi duple brojeve sa i bez prefixa :banghead: a ako hoces jb, treba ti mesec dana obuke sta smes a sta ne smes :mad:

Apple,apple.. imaju u firmi vise zaposlenih psihologa nego inzenjera .. znaju oni sta rade.. sto skuplje.. narod ceni kada nesto mnogo plati kako god da je.. a da su jeftini ili u konkurenciji .. ne bi niko kupovao i smejali bi se svim nedostacima.. a ovako kada platis troduplo, oni su najbolji, bogovi . :mad:

Arthur 25-02-2011 11:58 AM

ja lepo rekoh da dajete 500e vise na svetlecu jabuku na poklopcima i kucistima... skup modni detalj

Inovative_kg 25-02-2011 12:24 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 299972)
nisam u ?ivotu primetio da se de?ava kompresija performansi cpu-a, stvari matematički ili rade ili ne. Čak i 3 igrice koje si pomenuo kad pusti?, u najgorem slučaju one će krenuti da seckaju grafiku i da blokiraju, padaće frame rate, ali ne i kolorit, detaljnost, rezolucija. Zato i nastaje ono čuveno pucketanje u Asio svetu, kad je ma?ina preopterećena, ona pravi rupe u reprodukciji, ali sam signal koji između tih rupa ostaje, ne bude kompromitovanog kvaliteta. A naročito ?to ti to generalizuje? na solo i ne solo mod, tek to nema smisla, ukoliko procesor nije blizu overa. A ponavljam, čak i kad je blizu overa, on jednostavno ka?e JA OVO NEĆU, a ne obara kri?om sam od sebe kvalitet reprodukcije bilo čega. Samo tajming.

Ok, hvala, zato sam i trazio razjasnjenje :) .

Arthur 25-02-2011 12:30 PM

hehe, zato i imamo dugme thanks :)

puRe 25-02-2011 12:47 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 299989)
jbt, vidis i to se desava, platis kvalitet izrade, stabilnost sistema i do 3 puta vise .. i mislis da si resio time sve,, a onda ti se desi ovo i ni manje ni vise nego popravka 800 eur.. nije u garanciji?

Strasno .. ista stvar kao i sa iphone4 .. das tolike pare i pazis gde ga hvatas da bi imao mrezu ..a sa aktivnim 3G-om ni to ne pomaze, ili ako neces jb, nemas identifikaciju, ne znas ko te zove, vec pisi duple brojeve sa i bez prefixa :banghead: a ako hoces jb, treba ti mesec dana obuke sta smes a sta ne smes :mad:

Apple,apple.. imaju u firmi vise zaposlenih psihologa nego inzenjera .. znaju oni sta rade.. sto skuplje.. narod ceni kada nesto mnogo plati kako god da je.. a da su jeftini ili u konkurenciji .. ne bi niko kupovao i smejali bi se svim nedostacima.. a ovako kada platis troduplo, oni su najbolji, bogovi . :mad:

Ovo za caller id je iskljucivo zato sto se iPhone ne prodaje zvanicno kod nas. Kada bude bio kod Telenora/VIPa/MTSa, implementirace Apple fix za to.

A ovo za antenu jedino da switchujes na 2G/EDGE, onda nece dropovati pozive.

rastaman 25-02-2011 12:48 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 299979)
Da riknula... Nosio u apple servis i nista :( mora cela ploca da se menja koja kosta oko 800€.... Naravno da necu da menjam.

Ista stvar se desila pre 20 dana i mom pevachu iz benda, ima mac book pro, sa kog inache na svirkama vuchemo farbe za klavijaturu, i prvo mu crkne grafichka, odnesemo u servis, kao moze 350 e, ok popravi se to, prodje 10tak dana crkne ceo komp,plocha i ko zna shta vec, i zavrshi u kanti...i dalje ne mogu da verujem...:banghead:
izvinjavam se za off

DzoniPFC 25-02-2011 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by rastaman (Post 299998)
Ista stvar se desila pre 20 dana i mom pevachu iz benda, ima mac book pro, sa kog inache na svirkama vuchemo farbe za klavijaturu, i prvo mu crkne grafichka, odnesemo u servis, kao moze 350 e, ok popravi se to, prodje 10tak dana crkne ceo komp,plocha i ko zna shta vec, i zavrshi u kanti...i dalje ne mogu da verujem...:banghead:
izvinjavam se za off

http://www.thebestpageintheuniverse....gi?u=macs_cant :rotfl:

http://www.fuckyouapple.com/

Bockie 25-02-2011 01:36 PM

Quote:

Originally Posted by dzonipfc (Post 299999)

Quote:

...most Mac users are skinny...
...:lol:

alavuk 25-02-2011 07:55 PM

mogli bi smo se vratiti na temu :) problemi sa reverbom u miksu i mac protivu pc-a na nekim drugim topicima ;)

Dexxy 25-02-2011 08:07 PM

Slazem se....:D

dawid 26-02-2011 02:57 AM

...

alen 26-02-2011 03:00 AM

Imam problem sa ssl reverbom u mixu,nikako mi ne ide to da zvuci kao ssl... :D

alavuk 26-02-2011 10:52 AM

:)

OFF 26-02-2011 11:19 AM

radi li native normalno, nema nekih brljoka za sistem?

DzoniPFC 26-02-2011 11:43 AM

radi najnormalnije.

OFF 26-02-2011 10:58 PM

radi, ali......da l' sam se zasitio ovih novotarija, nisam pao na dupe... mada sam se samo malo igrao.... za sad mi se najvise dopao gate iz drumstripa...

STUDIOTON 26-02-2011 11:05 PM

Ja nisam ni instalirao :wink: , nemam vremena, a usput znam da necu biti odusevljen jer ni sa jednim pa ni sa tim pluginom necu dobiti ultra mega produkciju .. :) koliko je toga do sada sve izaslo, prestao sam i da pratim .. Ovaj plugin kao sto je i do sada bilo nece nikom usaditi u mix nista revolucionarno ..

Sto bi rekao moj dobar prijatelj, veliki mixadzija.. "Kvalitetan snimak,i dobar aranzman, sami sebe mixaju":wink:

OFF 26-02-2011 11:09 PM

slazem se 100%.....

odavno nisam nasao na neki revolucionaran plug......

poslednje sto mi se stvarno svidelo je Tubetech za Powercore (ali nije native i nema za dz:))

STUDIOTON 26-02-2011 11:26 PM

Tubetech poco je opasan comp i vredan je kupovine ..

Mislim da je forumu potrebna nova tema, kako doci do dobre produkcije, dobrog mixa a pre svega dobrog snimka .. u moru pluginova, ljudi se izgube, na kraju opet vide da i sa svim tim hiljadama eura koliko kostaju pluginovi a imas ih za DZ, opet nema dobrog mixa i dobrog zvuka.. a problem nije u pluginu .. Kako do dobrog mixa,zvuka? Mnogi nisu svesni da je odgovor na to pitanje sve vreme ispred njih ali niko u to izgleda ne zeli da veruje .. stavka pluginovi i alati za rad.. logic,cubase,protools i sl.. je na zadnjem mestu ..

1. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za snimanje (studio)
2. Adekvatan i dobro prilagodjen prostor za mix (kontrolna soba tj.rezija)
3. Monitori na kojima se slusa, i kvalitetan lanac opreme do kompjutera .. koji je kompjuter,da li je mac ili pc.. ove ili one brzine.. ni to nije toliko bitno za sam zvuk ..
4. i na kraju moze se reci pluginovi i sve vezano za soft ..

E sada svi se hvataju za stavku br.4 .. i misle da je tu kljuc svega .. Bilo bi lepo da je tako .. onda bi svako mogao da radi i bude u poslu :)

Postoje neizbezne predispozicije pa sve ostalo .. ne moze sve da se radi iz spavace sobe sa jakim racunarom i brdo skupih pluginova

Malo sam skrenuo sa teme.. ali eto i ja da kazem nesto povodom novog plugina.. verovatno nije los kao ni sve ostalo :)

alavuk 26-02-2011 11:49 PM

lepo receno ali opet ljudski faktor je tu najbitniji ...

STUDIOTON 27-02-2011 12:04 AM

Jes, sve mora nekako da se poklopi .. jedno bez drugog ne ide.. ali opet pluginovi su najmanje bitni posto je to tema,plugin, bitni su , ali ne toliko koliko se predstavlja u ovoj temi.. milion njih me zvalo da me pita jesam li probao ovaj duende i sta mislim :) .. Ne znam sta treba da mislim :) Verovatno je super plugin

Moritz 27-02-2011 12:43 AM

Dobar muzicar sa dobrim instrumentom + dobar aranzman = 80% dobre produkcije.
Od govneta se pita ne pravi, ako i napravis bude govnjiva.
Izvinite na plasticnom i prostom ptikazu al tako je.

Arthur 27-02-2011 02:18 AM

jedino što sam zaključio u svom životu na temu tajni dobre produkcije je - ISKLJUČIVO mozak čovek koji producira. Tehnika zapravo jedva i da ima ikakve veze, procentualno gledajući. Manje više isto kao što nećeš sazidati kuću iako ti neko da sve alate i materijal, ako ne znaš kako se to radi.

STUDIOTON 27-02-2011 08:54 AM

Pa naravno, sve je bitnije od samog plugina.. to je sustina

p.s. i to je tacno za kucu, ali kucu takodje neces sazidati bez alata,ili ako je dobar majstor snaci ce se nekako, ali pitanje da li bi bila kvalitetna kuca :) jedno ide sa drugim :)

Ovo sa muzicarima,pevacima,aranzmanima apsolutno ..

Samo sam hteo da skrenem paznju ostalima koji se raduju izlasku duenda, da to nista drasticno nije za radovanje, osim jos jedna skupa alatka u sistemu :) da se nadje :)

OFF 27-02-2011 09:01 AM

meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software :D

Arthur 27-02-2011 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 300119)
meni realno u plug-in svetu fali jdan doobar gate za bubanj, koji sam mozda nasao u Duendeu..... sve ostalo je dovoljno dobro, vec....... ipak je to samo software :D

A šta fali kjaerhus golden audio gate-u? Ili onaj sonalksis?

OFF 27-02-2011 11:43 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 300123)
A ?ta fali kjaerhus golden audio gate-u? Ili onaj sonalksis?

verovatno fale meni zivci da ih namestim :)

Shot 27-02-2011 12:37 PM

E al dobro OFF kaže! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije baš na snare-u, a na vokalu je užas. I tako u krug.
Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Baš radi!
Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...

Bitch 27-02-2011 01:49 PM

Probaste li Waves SSL E-channel gate? Rulez.

Arthur 27-02-2011 05:44 PM

bem li ga, meni je taj kjerhus sve što mi treba od gejtova.. radi odlično na kicku i snareu, ima čak i midi triger da se namesti (što je nenadjebiva fora), a užasno ga brzo i lako nameštam. e sad, na vokalima stvarno ne koristim gateove, pa ne znam kakav je za to. Mada sam na par mixanja live snimaka uspešno i to radio, al sa dignutim floorom, da ne ubija na minus beskonačno nego da samo duckuje za nekih 20dB, manje se primeti,a opet ume da očisti do jaja.

Synclavier 28-02-2011 02:15 AM

Heh, posle Avidove native PT9 verzije i TC-evog odustajanja od PoCo-a, samo sam cekao sta je sledece...:rolleyes:

Duende Classic koristim skoro od kako se pojavio, realno, pravi mi "razliku" u radu i Eq&Dyn strip i G comp su mi nezamenljivi alati, makar i ne radili "isto" kao modelovani hardver, pa mi je i celo ulaganje u DSP varijantu bilo vise nego opravdano. Ovo tim pre, sto je Waves SSL 4000 kolekcija ipak nesto drugo, jer se radi o emulaciji drugog hardvera (bar sto se channel strip-a tice)...

Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...:banghead:

Bilo kako bilo, necu raditi crossgrade, "cuvacu" CPU za druge stvari, makar native plugovi bili svih 30% "efikasniji" kao sto pise u specifikacijama.
Sto se upotrebljivosti samih plaugova tice, vec rekoh, meni su glavni alati channel strip i G kompresor, koristim i vocal i drum strip, ali mi nisu bas toliki "spektakl" kao prva dva, sa kojima na istim "zadacima" dobijam bolje rezultate. Jedino sto bih zaista rado posedovao je X-EQ, mislim da moze da bude mocan alat.

Ako bih ignorisao postojanje "narodne verzije", nekome ko ima Waves SSL 4000 paket ne bih preporucivao da se preterano zuri sa ovim, razlika ima, ali je pitanje da li vam vrede tih novaca, u suprotnom slucaju vredi razmisliti. Kod mene je bio drugi slucaj, prvo je dosao Duende, pa se kasnije pojavio Waves SSL 4000 kao bonus (koji uglavnom ne koristim) u celom paketu.

I, da... Slazem se sa cenjenim kolegama, ovo je samo jos jedan od alata i samo jedna u stavki u celom produkcionom lancu i tako ga treba i posmatrati, a kako stvari stoje u "narodnoj verziji" samo jos jedan od gomile skupih plugova u mnostvu kompjutera.

A, bez talenta, ideje, dobre pesme, izvodjenja, instrumenata, aranzmana, itd., svi ti plugovi postanu samo sastojci za "onu" pitu...:wink:

mandrak 28-02-2011 09:20 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 300130)
E al dobro OFF ka?e! Malo je dobrih gejtova!
Ako je jedan dobar na kicku, nije ba? na snare-u, a na vokalu je u?as. I tako u krug.
Sjajan je ovaj gate u Duendeu! Ba? radi!
Moji favoriti do sada su bili Flux Expander i Blue Tubes Liquid Gate...

Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.

OFF 28-02-2011 09:58 AM

Quote:

Originally Posted by Synclavier (Post 300204)

Sad, kada se ovo pojavilo, izgledam sebi pomalo "namagarceno", ne sto se pojavila native verzija, vec sto se polako gasi podrska za DSP varijantu i "navodi vodenica" na crossgrade zbog narednih i update-ova i upgrade-ova... Da se nastavlja paralelan razvoj, bila bi sasvim fer varijanta da moze da se bira, pa ko sta voli - da prodje jeftinije i trosi CPU, ili skuplje i bude miran i komotan sto se tice resursa. Da ne pominjem da bi bilo blizu pameti da native plugovi, ako vec nisu skuplji, kostaju bar jednako koliko i DSP verzije. Ovako, em sam platio hardver, em sam i plugove placao skuplje...:banghead:

Bilo bi fer da vam daju native za dz....... realno

OFF 28-02-2011 10:04 AM

Quote:

Originally Posted by mandrak (Post 300222)
Mo?da si probao ili nisi?... http://www.softube.com/valleypeople_dynamite.php...meni radi do gle?njeva....preporuka.

probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume:).... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve

Shot 28-02-2011 11:07 AM

Quote:

Originally Posted by mandrak (Post 300222)

Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!

awacs 28-02-2011 11:09 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 300226)
probacemo i to....
meni je do sad, verovali ili ne, najbolje radio Wavesom maxvolume:).... ima neku gate opciju i ocisti podobro sve

Dinamit bio i ostao zakon.

Nego, ovo ?to ka?e Bitch - probaj SSL Channel Strip (bilo koji). Fora je ?to kod njega mo?e? da izoluje? dominantni opseg instrumenta koji gejtuje? (DRASTIČNO ga filtrira? tako da recimo na kicku ubije? SVE osim basa) i onda taj EQ koristi? kao SideChain za Gate. Dodu?e, to isto mo?e i sa DynaMiteom, ali je routing komplikovaniji.

Pozdrav,

Vasa

OFF 28-02-2011 11:21 AM

Quote:

Originally Posted by Shot (Post 300232)
Pa povremeno ga upalim, ali kao kompresor. Nije mi uopće palo na pamet da probam kako radi u gate/expander re?imu!! Dobra ideja!

foru mi prodao jedan nas (bivshi forumski) drugar :wink:

Waves ssl sam koristio takodje, prihvatljiv je definitivno......:)

marcos 28-02-2011 11:51 AM

frka frka!!

ju?er mi je duende (hadware) po?eo javljati crvenim slovima napisano da mi je isteklo nekakvo vrijeme?!?!?!

Dole desno u kutu pi?e time left 00h 00m 00s i ti kanali vi?e ne sviraju:banghead::banghead::banghead:

?ta jeto:confused::confused:

e da, samo da dodan da se radi o bus compressoru, zna?i plug koji je kupljen uz spravu i nema neki probni rok

All times are GMT +1. The time now is 02:11 AM.