![]() |
Re: Scope 64 bit
Jel si probao neki drugi sekvencer? Probaj npr WaveLab i SoundForge, Samplitude, SAW, StudioOne, bilo sta samo da proveris da li je bas problem u drajverima za x64 u Win7 x64? Ja sa C5 ne mogu da pomognem, jer koristim Sonar... Probaj da dignes i drugu instalaciju Win7, ja koristim Ultimate 7600 i meni radi korektno bez ikakvih tweakovanja.
|
instalirao sam sve na drugom kompu
Gigabyte M68M-S2P AMD Athlon II X2 245 Kingston 2Gb 1333 Luna II win7 x64 Ultimate 7600 C5 + update na 5.12 scope 5.1 x64 (po uputstvu za instalaciju koju sam dobio uz aktivacioni keyfile) i sve isto kao i na predhodnom kompu, sredjen IRQ, iskljuceni nepotrebni servisi iiiiiiiiiii NEUPOTREBLJIV scope svabe ne odgovaraju na poslate mailove :( ni svabe nisu vise svabe kao sto su bile :rotfl: |
Sto ih ne pozoves telefonski.. Jesi gledao da li je jos neko prijavio probleme na 64?
Sent from my iPhone using Tapatalk |
Quote:
|
Pa i da je tako opet je katastrofalno.. Pa da nece covek sad da prelazi na sonar jer idioti nisu odradili drajvere kako treba da rade na najzastupljenijem softweru! Neoprostivo
Quote:
@misovoj: probaj da dignes i neku drugu raniju verziju Cubasea, sad se i ja osecam neprijatno zato sto kod mene sve radi, jbg. Takodje mozes da probas i XTC mod, mozda se dva softvera (CW i C5) kolju, u XTC modu ne podizes kontrolni softver, a sekvencer ti sam povuce ASIO drajvere... Takodje probaj da eksperimentises sa ASIO drajverima koje koristis za CW, ja npr koristim ASIO2... |
Jedino sto ti preostaje je opcija da ubacis jos jednu Lunu ili Pulsara u sistem i da ih vezes STDM kablom.Mislim da Luna koja ima 3 DSP-a ima neki problem sa novim Scope 64-bitnim software-om.Meni je beta verzija Scope 64-bit odlicno radila sa tri Pulsara vezana STDM kablom,a vidim i da drugi forumasi nemaju problema sa svojim kartama.Jedina razlika izmedju tebe i nas je u broju DSP-ova,i zato probaj da ojacas svoju Lunu i vidi sta se desava.Iskreno se nadam da je do toga...
|
Quote:
Izvinjavam se svima na maltretiranju i stalnom potenciranju na resavanju problema na mojoj konfiguraciju. Hvala na strpljenju, cirkus se od sutra nastavlja na PlanetZ :da: |
Quote:
|
Quote:
|
evo i mene sa 64 bitnog sistema! :da:
sve radi besprijekorno (za sad)! :da: nisam jos instalirao sve programe, ali ezdrumer, kontakt, oni steinbergovi sintovi, superior drummer... uadovi i powercorevi pluginovi... snimanje midija, audija, playback... sve radi i to na najnizoj latenciji! :da: cak nisam ni radio one neke twikove u biosu koje oni sugeriraju! 8-) jedino sto se jos bas najbolje ne snalazim u win7, ali ulazim polako u stos! :da: trenutno trazim gdje se u win7 namjestaju startup programi?! :ups: |
Quote:
vjerojatno je neki banalni problem u pitanju i vjerujem da ce ekipa na plantez naci rjesenje. |
Quote:
od tad ga koristim i nikad nisam platio nijedan update sve do sad, a koristim ga od verzije 1.xx, a sad sam na 5.1. :da: i sad mi kazi, je li to bolja solucija ili kod uad-a koji vise ni ne radi pluginove za hardware star samo nekoliko godina, nego "ko te jebe", ako ces koristit nove plaginove moras dat 1500€ za novu karticu... |
Nekad i sad .. :)
|
sad i ovdje ;)
|
Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..
Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave .. Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik . |
je li za kopanje malog vrta bolji kombajn ili motika?
naravno da je bolja motika. |
Quote:
|
Quote:
Ne znam, ja godinama pokusavam da predjem na nesto drugo, i na kraju balade, nigde ne nadjem sve na istom mestu kao kod pulsara. I taj novi Fireface, nesto mi ne uliva poverenje USB protokol, ali ajde (ne znam da li ima i firewire). A sad, da li je hit ili nije... Ja iz moja dva pulsara i lune mogu da vucem 5x8 Adata, 3xSpdif, 3x8 preko firewire (z-link). Imam sabirnicu od 64 kanala, par eksternih uredjaja, i to mi sve ova moja prastara kombinacija napuni. Za male pare. E sad, probaj to isto da napravis na nekom drugom setapu? Nema sanse bez velikih para. A sve ostalo stoji sto si rekao, nemaju bazu novih korisnika, jer generalno, sve se spusta na native nivo, tako da je i pitanje sta ce vecini korisnika uopste adat, aes-ebu, i ostali profi izlazi, kada im je dovoljno samo slusanje, a sve ostalo ide ITB, a to zadovoljava vecinu prosecnih korisnika. U krajnjem slucaju, cak i ta prastara luna, jos sa adat prosirenjem, postaje apsolutni best-byu u klasi. |
Ufx ima i fw i usb.. Prema potrebi i sve funkcionise odlicno.. Ono sto je scope platforma za cw to je totalmix za rme, jedno po meni savrseno resenje, posebno novi totalmix koji ide sada uz ufx..
Jedno vreme dok je bio u najavi sam i ja razmisljao o xite1 ali kada sam video cenu slogirao sam se :) stvarno nisu normalni :) Sent from my iPhone using Tapatalk |
Quote:
|
Pozdrav SandRob!
Hoces li molim te napisat kakav DAW sada posjedujes(maticna,procesor itd) na kojem ti ,kako kazes, sve savrseno radi u 64bit modu. U fazi sam kupovine novog PC-a pa me to interesira. Unaprijed hvala ;-) |
Quote:
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield, B3) 2400 MHz (9.00x266.7) @ 2364 MHz (9.00x262.8) Motherboard: GIGABYTE P35-DS3P Chipset: Intel P35 (Bearlake-P) + ICH9R Memory: 4096 MBytes @ 394 MHz, 5.0-5-5-18 - 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingmax Semiconductor KLDD48F-A8KB5 - 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingmax Semiconductor KLDD48F-A8KB5 - 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingmax Semiconductor KLDD48F-A8KB5 - 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingmax Semiconductor KLDD48F-A8KB5 Graphics: GIGABYTE GeForce 8600 GT nVIDIA GeForce 8600 GT (G84), 256 MB GDDR3 SDRAM Drive: WDC WD2001FASS-00W2B0, 1953.5 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: WDC WD2001FASS-00W2B0, 1953.5 GB, Serial ATA 3Gb/s Drive: ST3500630AS, 488.4 GB, Serial ATA 1.5Gb/s Drive: ST3500630AS, 488.4 GB, Serial ATA 1.5Gb/s Drive: ST3500630AS, 488.4 GB, Serial ATA 1.5Gb/s Drive: MagicISO Virtual DVD-ROM, DVD-ROM Sound: Creamware Pulsar2 i jos koristim UAD QUAD i TC Electronics POWERCORE |
Quote:
kad sam istalirao 64bitne drivere i novi software za pulsar mislo sam da sam rijesio stvar i da cu bezbolno prijec na 64 bita, ali... ... ali ove druge stvari jebu! :banghead: cubase luduje! nece da mi sacuva projekt pod imenom koji je nego svaki put dodaje novi broj. :mad: kontakt ne ucitava sve zvukove! :mad: superior drummer takodjer! kaze da koristim zvukove koji nisu instalirani, a jesu! :mad: adictive drums mi ne otvara zvukove i postavke od projekta nego otvori default postavke i zvukove. :mad: :banghead: eeee, da su bar svi ko krimver. :cry: |
Pa krimver nisi dobio dzabe kao sve ovo ostalo, Zato ti je i dobar, pametni su oni sto sve naplacuju i sto deru, vise ih cenis :)
Quote:
Da, zato je ProTools najcenjeniji.:grin: |
Quote:
Bivsi Creamwareovac - super stvar taj creamware. Jos da ga naprave da radi... :rotfl: |
Quote:
napravit cu novu instalaciju s verzijama za koje cu prethodno provjerit rade li drugima pa cu vidit i javit. samo sumnjam da cu narednih dana imat za to vremena, ali cim uhvatim vrime krecem s novom instalacijom i onda se javljam na raport. :da: |
Quote:
Hvala ljepa na informaciji :wink: |
Malo mi je cudno da ima veze bilo sta sa drajverom ako Kontakt nece da ucita program i slicno. Kljucno je sve imati sto novije kada je W7 u pitanju. 32bit plugin na 64bitnom windowsu je ok. Sta vise, uopste ne moras ni Cubase da teras u 64 bita. Ako ipak koristis Cubase64 sa 32bitnim plugovima - e tu moze da bude problema jer taj Cubaseov bitbridge adapter za ucitavanje 32bit plugova u 64bit sekvenceru (nezavisno od OSa) nije bas najpouzdaniji.
U pocetku, Cubase 5 32bita na W7 64bita, nije hteo ni da vidi 32bitni Battery na primer. Tek sa verzijom 3.0.6 postao je vidljiv za Cubase. To je samo jedan primer. |
Moj problem je resen :D
"For an audio PC (with little ASIO latency) you have to do some adjustments, because Core i7, i5, i3 PCs can have ASIO clicks even with little CPU usage and 25ms latency. At least you should deactivate the following settings in you PC BIOS : * Intel EIST * Intel C State * C1E Support * Overspeed Protection * Hyperthreading * Execute Bit Support * Set Limit CPUID MaxVal to 3 (maybe not important) * Intel Virtual Tech * Intel VT-d Tech In addition the energy save settings of your operating system should be set to maximum." |
All times are GMT +1. The time now is 10:57 AM. |