![]() |
Re: Mobilne solucije?
Ma da, stari thread, znam.. Nego su nekim proizvodima ista imena, nekim ne kao tad? Pa sam se nesto zabunio, uglavnom snaci cu se vec nesto :)
|
Pa javi kako je i?lo!
|
Evo snasao sam se za oznake.. Ako koga interesuje..
KR P = 75kg/m3 - Dimenzije Ploca 100x600 cm KR Pod Classic = 100kg/m3 - Dimenzije 100x600cm KR Fas = 130kg/m3 - Dimenzije 100x500cm To je to sto je mene interesovalo za sad...:) I jos 1 pitanje nenade.. Jel ok da u coskovima (superchunks) redjam KR POD Classic od 100kg/m3 ili da idem na ovu laksu od 75kg? To mi nesto nije najjasnije bilo u tvojoj prici po drugim threadovima?? To jest da li kad kazes nekom da stavi laksu vunu u coskovima mislis na ustedu novca za materijal ili je tako bolje? Nije mi neka velika razlika u parama, tako da mi nije neki problem da stavim tezu (100kg vunu). |
3 Attachment(s)
Evo slika za kosture coskova i klasicni skyline.
Napred hipotenuza 70cm, na zadnjoj strani hipotenuza 60cm (jbg nisam mogao vise zbog vrata). Je li veliki problem sto tu nije ispostovana simetrija? Mozda je bilo bolje da idem i naprijed sa 60cm hipotenuzom? Mada sad je kasno.. :) Ostale slike svih panela, cloudova i mobilnih panela cu kacit brzo, jer su tamo u radionici gdje sam rezao i sklapao.. Nemam aparat tako da su slike sa mobilnog.:ups: |
Idi sa 75kg/m3 kod kutnih absorbera.
... jedno je kateta a drugo hipotenuza:D... ne nije problem ali neka bude simetrija na smer slu?anja, znači kakav je superchunks po obliki na levoj neka bude i na desnoj strani. Ma dovoljno dobre fotke. PRD 2D difuzor tipa Skyline si pravio od pravog drveta? Priporučljivo je od nekog "mrtvog"/stabilnog mateijala koji sa vremenom ne menja dimenzije jer difuzor je priporučljivo praviti na 0,1-0,2mm precizno ili nije to ba? to. ... ali svakako mnogo bolje to nego ni?ta ili kakav policilindar. |
Pa i mislim na hipotenuzu (najduzu stranu pravouglog trougla). Osim ako nisam zaboravio pitagorinu teoremu.:D..
Da, pravio sam od camovine difuzor. Pravio sam ga i rezao po 'pravim' dimenzijama. Ako se drvo malo izvitoperi, to je visha sila :) |
Ok to za oblike uglova jasno. A zasto sa 75kg/m3 a ne sa 100kg/m3.. Sad razmisljam onom seljackom filozofijom vise je bolje.
Mada opet kad pomislim da u obroku mozes staviti kg soli, pada mi teza u neko drugo pitanje:D I da, isprojektovao sam superchunkse tako da ce bit malo gap-a izmedju zida i vune. jel to ok? |
Quote:
Dobro da ali da zna? ubuduče kad pravi? difuzore kako je priporučeno oko preciznosti kod difuzora. |
Quote:
Ne, ne... Hipotenuza na zadnjoj stijeni 60cm, na prednjoj 70cm.. Dakle nisu iste dimenzije trapova na prednjem i zadnjem zidu. To sam mislio |
Aha tako misli? (oko hipotenuza), razumem.
Pa kad se prave debeli elementi nije najgu?če najbolje. Nije ok da je airgap izza supechunksa, pojaviče ti se izra?eniji impedantni skok oko 100Hz, uba?iče? to ako upotrebi? 75kg/m3 vunu. Nemoj sad da ti to obrazla?em i da pi?em jer se mi ne da, veruj.:) |
Dobro. OK. Onda cu samo da maknem 2 letve i nema gap-a na superchunksima.
I idem na 75kg/m3 u uglovima i ne pitam zasto. :) Hvala |
:)
evo ne?to oko toga da te ne pustim posve na "suvom":? http://forum.studiotips.com/viewtopic.php?f=8&t=534 Nije sad to da je ne?to stra?no ali ipak je dobro znati. Kakav je tek impedantni skok kod pravih membranskih absorbera... |
Ovako na brzinu citajuci (da te uhvatim dok si trenutno online) jer cu danas za vunu, kapiram da ako mi je vuna teza u uglovima odziv bass-a ce mi bit veci na cca 100hz jel?
Ova soba u kojoj sam trenutno u gradnji ovako prazna nema ni b od bass-a, Cak ni na 'bass-astim' mackie hr kutijama, kamoli na ns10. Mada... Kao sto rekoh, ako ti kazes da je bolje 75kg vuna u uglovima, tako ce i bit :) |
I da... (izvini na na 20 pitanja i pod-pitanja na brzinu) Koji mi model slovenackog tervola predlazes za uglove (ako znas napamet)? Nasao sam i SLO kamenu vunu kod nekih firmi.
|
Tacno kao da sam znao i navalio sa pitanjima za tezu vunu..
Znaci ne mogu vjerovat. Sad ne mogu da nadjem 75kg vunu a juce ja bila :( C,c,c,c... Odnijeli sleperom kazu, jer je bila juce prijepodne... I sad 20 dana opet treba da cekam.. Odoh opet da trazim negdje, mozda nadjem nesto.. |
:banghead: Nema... Navozah se, ozracih glavu telefonom i nista... Kazu ova laksa, tj meksa vuna se koristi za pregradne zidove i manje se trazi, sami tim manje i nabavlja.. Narucivacu i cekacu, sta da se radi?:(
Ali sam na usput iz 6tog stovarista naisao na ovaj tvoj kovertan, :) kod nas se to zove agril folija, pa sam uzeo u razmatranje da je za svaki slucaj stavim ispod tkanine da se ne davim u prasini i uzmem malo tanji - malo vise propustan mikrofiber jer je paleta boja bolja... A i malo manje kosta :) Jel to ok? |
Quote:
Takodje je prilicno teska i fasadna kamena vuna... probaj da tako trazis... Moguce je da su na telefon stavili nekog ko se ne razume preterano u vune, ali zato ne trazi puno para na kraju meseca (NLP je veoma u pravu!)... budi uporan, ali nemoj praviti incidente! :mrgreen: pozdrav bogi p.s. koristi fiksni telefon! :p |
Pa podna je ova od 100kg/m3, tvrdo presovana. Ime joj kaze - pod classic:)... A ja sam NLP-a ukapirao da treba polu-tvrdo presovana za coskove.. Sto se tice polu-tvrdih imali su samo neku dosta laksu..
U sv slucaju hvala na tip-u, ako im pridjem s duhovne strane mozda i nadjem neku vunu za superchunksove ove godine :D |
Slovenački Tervol odnosno Knauf je DP8 - 80kg/m3.
Studiotips-ov superchunks je od 48 kg/m3 staklene vune koja je nekako akustički slična 80 kg/m3 kameni vuni. |
Otpor strujanju vazduha r EN 29053 kNs/m4 > 26,0
Ovo je specifikacija vazduhopropustnosti ove LAKSE od 75kg/m3 koju nemaju i koju zamslih da iskoristim za coskove! Meni ovo ne znaci nista, vama vjerovtno hoce.. Pa ako imate sto da dodate bilo bi super.. |
DP8 ima gas flow resistivity cca. 15kPa s/m2.
Ne?to oko konverzije GFR vrijednosti: http://forum.studiotips.com/viewtopi...2805&view=next http://www.johnlsayers.com/phpBB2/vi...7003&view=next http://www.winmls.com/forum/viewtopic.php?t=54 |
Quote:
Ma nema nazalost nista... Ima ova od 100kg, tvrda koju cu koristiti za panel apsorbere, ima od 130 tvrda koju cu takodje mozda iskoristit za neke panel apsorbere, mada dimenzija ploca 100x50cm mi se ne uklapa bas u pricu jer sam vec izgradio ramove u kojima mi vise odgovara 100x60cm dimenzija. Onda od ovih od 70tak kg NISTA, i onda opet imaju one 3cm siroke meke savitljive :( |
Quote:
Nista ovo meni nije jasno:ups:.. Sad mi dodje zao sto nisam volio fiziku u skoli.. |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Znam.. Nego nisam se dobro izrazio... Mislio sam da IMAJU tvrdu od 130kg i od 100kg.. Pa NEMAJU ove od 60-80kg.. Pa onda opet IMAJU one pre-lake i pre mekane od 30-40 kg i 3 cm debljine.. Sto bi se nasjeckao tih od 3 cm debljine za sva 4 coska od poda do plafona u trouglice pa sve i da je dobra zpremina vune :) |
Quote:
Radim uglavnom azmafon... a on je 1 i 2cm :D ... da pogled moze da ubija http://forum.bozoel.com/images/smilies/angry.png do sada bi bio barem dvadeset puta ubijen... :shock: pozdrav bogi |
Hmm, ne znam... Nisam pametan... Vjerovatno cu da narucim i cekam ovu polutvrdu KR P od 75 kg, nema mi druge...
Sva sreca da jutros prije odlaska u prvo stovariste svratih na forum inace bi danas vec sjeckao tesku tvrdu za uglove:shock: |
Quote:
|
Quote:
pozdrav bogi |
salu na stranu...
Azmafon u superchunksove? To mi nije ni palo na pamet... I radi li to kako? :) Mada je kapiram i skuplje doosta. |
Quote:
Pamucna prasina nije kao staklena ali nije ni lekovita. pozdrav bogi |
Ako naručiš tu 70kg/m3 vunu valjda češ dobiti?!
... a možeš da daš 10-15cm 100kg/m3 vunu preko čoška a izza da popuniš sa razsipnim Tervolom/Knaufom/Rockwoolom (nekad su ga imali, ne znam kako je sad sa tim, razpitaj se) ili sa vunom gustine 30kg/m3 (jeste 3cm debela i naseckat češ se ali dosta dobro če raditi u toj kombinaciji ako se potrudiš).:wink: |
Quote:
pozdrav bogi |
Da mekana vuna izza ubla?i impedancijski skok i raz?iri Q.
|
Hvala na jos jednoj opciji, dobro je znati da i tako moze :)
A za ovu polutvrdu vunu od 75 kg su mi rekli da ih kontaktiram u ponedeljak, pa cu vidjeti ima li nade za to, tj kad bi to bilo izvodljivo. Jer koliko sam shvatio ova stovarista kod nas dovlace po ogromni kontigent s vremena na vrijeme jer im je tako isplativije zbog transporta i carine.. I kad se lageru pocne nazirati dno, tad narucuju opet... |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Vidim.. Morao sam da naucim da budem i pomalo stolar, nesto ranije moler i zidar... A bogami cu kad i rijesim stanje sa vunom da postanem malo tapacir majstor i krojac... Jedino se trenutno ne bavim muzikom zbog cega sam sve ovo i poceo.:banghead::rotfl: |
Quote:
pozdrav bogi |
Ma naravno! Glupiram se.. :wink:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:54 AM. |