![]() |
Re: gotivan studio
Pa dobro DaBear, ne mora biti, ja gotovo iskljucivo slusam glazbu nastalu u zadnjih par godina pa ipak imam respekt prema nekim starijim imenima koja su nesto znacila.
Postaviti se u ono vrijeme i reci da su Doorsi imali osrednje pjesme (kao kolega Google) je izvan svake pameti. Bilo je i tada ohoho osrednjih bendova ali Doorsi nisu medju njima... |
Quote:
|
Quote:
starac Focho od stotinu lijeta :rotfl: |
Quote:
A Dorsi uop?te nisu daleka pro?lost, to nije čak ni Bah, jer velikim delima vreme ni?ta ne oduzima. Zamisli da ljudi prestanu da čitaju Odiseju jer je Homer omatorio! Uostalom, kriza u muzici je trenutna i samo je pitanje vremena kad će se pojaviti novi veliki umetnici čije će se pesme slu?ati zajedno sa Dorsima i za sto godina, kad ovo ?to sad u trendu bude uveliko zaboravljeno i zakopano. |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Kao nasup, Morison je bio atrakcija, pogotovo za adolescente. Ali kada se sve to stavi na notni papir- ima vrlo malo, meni njihov scenski nastup ne znaci NISTA, kao ni bezvezna prica oko njih... Tu slabo ima muzike. Onaj koji se na tu pricu/nastup lozi, on nije zainteresovan za muziku. Quote:
Quote:
To je jedno isto, u drugacijoj formi. Quote:
Quote:
Sou biznis i umetnost, ne biti isto. |
Quote:
|
Quote:
Tako da toplo savetujem mlade chlanove da njegove savete uzmu sa veeelikom rezervom :wink::wink::wink: |
Quote:
|
Quote:
To je sou biznis gde frontmeni obicno glume budalu, da bi se sve to bolje prodalo, dok je muzika vrlo sporedna u svemu tome, a najcesce je uopste nema. Quote:
Gitarista je na momente imaso vrlo los ton, i vrlo bezvezne improvizacije, klavijaturista je uvek bio solidan. Bubnjar im je verovatno najbolji svirac u bendu, dok Morison uopste nije pevac. Zasto ti je tesko shvatiti da je u pitanju obican sou biznis koji nema nikakvih dodirnih tacaka sa muzikom? Nisi valjda mislio da su u pitanju umetnici? To je isto kao kad kazes da dj ne svira i da nije umetnik vec covek iz sou biznisa, isto kao i razni ekstrmni pravci sou biznisa, ded metal, hard core i sl. Odmah se svi uvrede... |
Quote:
Isto kao i tvrdnja da dj nije muzicar i sl. Nije mi jasno zasto ti je to iritantno? Da nisi i ti umetnik koji svira na gramofonu i slaze lupove? :) Quote:
Quote:
Quote:
Obicno se tada sluzi projekcijama, ako znas sta je to, posto imas znanje za razliku od mene. Koji si faklutet zavrsio? Quote:
Quote:
|
Quote:
|
kako smoriste, znaci ne verujem :shock:
|
Quote:
Znam jednog čoveka koji ima potrebu da neprestano ulazi u verbalne konflikte i svaki razgovor povede u smeru rasprave, pa i svađe, i često zbog toga do?ivljava bojkot i negodovanje okoline. Kad je počeo da pi?e na jednom forumu banovan je u roku od nekoliko dana. Međutim, isti taj čovek je najbolji pisac koga sam ikad u ?ivotu upoznao, a bogami i jedan od boljih koje sam čitao. Često dobri, po?teni i talentovani ljudi imaju taj neki nemir u sebi koji s jedne strane ispoljavaju "nedoličnim" pona?anjem u dru?tvu, a s druge strane ga oblikuju u prava umetnička dela. ?to je najčudnije, sa istim tim čovekom sam godinama vodio rasprave oko toga ko je bolji, Bitlsi ili Dorsi. Ja naravno navijam za Bitlse, a on za Dorse. U svakom slučaju, nijanse su u pitanju. Eto, imam zaista jak utisak da je i ovaj va? google u stvarnosti ipak zanimljivija ličnost od mnogih ovde cenjenih i kompetentnih i stvarno bih voleo da čujem to ?to radi, ne da bih dobio priliku da mu uzvratim đonom na forumske svađe, nego zato ?to stvarno imam osećaj da tu ima nečega vrednog (koliko god to "vredno" bilo relativan pojam, kao ?to se vidi i u ovim na?im suprostavljenim mi?ljenjima o Dorsima), a osećaj me retko vara. |
Quote:
|
Quote:
|
ajde google pokazi se...zacepi nam gubice sa svim tim tvojim silnim kompozicijama,produdzom,svirackim umecem i talentom...mislim da je krajnje vreme,gotivan studio nema sta:rotfl:
|
Quote:
U kom ste tripu? Otvorite temu o meni, ako sam vam bas toliko bitan. Slusajte sta god hocete, bas me briga. Ako neko veruje da je dj muzicar, u redu, ili da je ded metal ummetnost, sto da ne? :D Evo, stavio sam potpis: Nemojte citati moje postove. Ok? |
Ja se izvinjavam što ometam ovu interesantnu prozivku, samo da podsetim da je diskusija počela zarad polupismenog lika koji je otvorio studio u Sarajevu (doduše, čovek nije nepismeniji od mnogih koji pišu ovde na forumu, a i proveo je neko vreme živeći u inostranstvu pa ga to dodatno vadi iz blata). O čemu vi pričate? Bre :)
Možda je tip polupismen, možda je čak i neki kreten, ali je osnovao prilično pismeno sastavljen project studio. I mislim da Doorsi ne bi imali šta da traže u tom studiju, ali bi raznorazni hiphop producenti, DJ-i mogli da pronađu svašta korisno. Naravno ako im nije gadno da im projekti stoje na istom HD-u na kom je "Grmi, sijeva". Hehe... čuo sam da ima tih virusa koji se šire po hard diskovima pa mogu da zaraze obližnje fajlove... Pa sad, ako neko ima nešto kaže na temu studija kao takvog - super! Ali, rekao bih da nema... Pozdrav, Vasa |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Isto ce se desiti kada kazes da tehno, dj i sl. nije muzika vec sou biznis. Opet isto. Sto je surogat odvratniji, to su njegovi konzumenti vise ubedjeni u "umetnicki kavalitet". To je bas zanimljivo. :confused: Ja sam slusao metal, kad sam bio mali, ali nisam imao ideju da su to "umetnici". Gomila buke i neukusa koja mi se dopada. Medjutim, odnedavno sam primetio da svi se smrtno uvrede kad kazes da sou biznis nije umetnost. Prosto se zaprepaste. Koje ludilo. :rotfl: Da Morison nije bio pijandura i ludovao po sceni, niko ga ne slusao... A da se takav pojavi u tvom gradu, rekao bi- koja seljacina, zar ne? |
Aj' da probam ponovo :D:
Quote:
|
Quote:
2. Ne vidim da je Morison ista manji seljak od klijentele pomenutog sudija. Jaka je konkurencija u toj disciplini. Jel' sad u redu? :D |
par ispravki....eehhhmmm!
Ded metal - se pise : Death Metal Dors - se pise Doors Morison - se pise Morrison itd...samo dok smo kod pismenosti... A za Doors...sve su to narkomani....drogoshi !! A i DJ-i su muzicari ! Oni "play" music.... I play guitar (sviram gitaru) I play records (Ja sviram ploce!) Prosto zar ne !! Nema zabune... |
Quote:
Raspitaj se malo o pravopisu na?eg jezika i o tome kako se pi?u strana imena. |
Quote:
Quote:
Slava se placa... Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Ali kod nas...izgleda druga prica! Mi smo jedan poseban narod....:( |
Quote:
Quote:
|
Quote:
Quote:
@DaBear: jebiga, ne piše se svuda u originalu... recimo - kako je otkucano tvoje ime u britanskoj vozačkoj dozvoli? @Znak: mi jesmo poseban narod, ali koji narod nije poseban? Pozdrav, Vasa P.S. (edit) K.P.G.S. |
Quote:
Sta mogu zakljuciti o akustici i zvuku na osnovu fotografije? Tako da je ova tema od pocetka suplja prica. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Quote:
U dana?njoj muzici je zanimljiv primer dve dobre pop pevačice, koje su svaka na svoj način poku?ale da nađu put do publike. To su Rouzin Marfi i Ejmi Vajnhaus. Obe odlično pevaju, imaju odlične pesme, vrhunske saradnike, itd, ali je Rouzin ?anrovski i?la na to da treba biti savremen, upravo zbog prihvatanja od strane publike. Moguće je da je to i kompromis sa nečim ?to bi ona lično ipak vi?e volela, ali da ne nagađamo. Ejmi je uradila album u stilu kasnih pedesetih i ranih ?ezdesetih - da li je to bila poslovna procena ili je jednostavno radila ono ?to joj se sviđa, bez kalkulacija, to je sad manje bitno. I ?ta se de?ava? Ejmi do?ivi mnogo veći komercijalni uspeh od Rouzin. Kako to, zar glupa publika mo?e voleti staro vi?e od novog? Naravno da ne mo?e. Publika uvek vi?e voli novo. Ali ?tos je u tome ?to je u moru elektronike povratak na pedesete u stvari shvaćen kao ne?to novo i originalno, ?to, uz nepobitan talenat Ejmi Vajnhaus, dovodi do toga da je ona ipak postala veća zvezda od Rouzin Marfi. Ključna stvar u njenom uspehu je naravno to ?to je u taj starinski muzički stil unela i neke elemente koji u tom davnom vremenu nisu postojali i tako stvorila zaista ne?to originalno, kao onaj pomenuti spoj antika + perspekitva = renesansa. |
Quote:
2. Pesmu nisam upamtio, odn. kompozicije NEMA, kao ni teme, i svega ostalog, ali to i onako nikom nije bitno. 3. Ibrahim boy je los pevac, odn. nije pevac, "gubi se" u matrici, ne moze da drzi pazjnu slusaoca- posle par sekundi nestaje iz centra paznje i paznju odvlace drugi zvuci sto je pre do loseg pevaca, nego do aranzmana, koji je napisan da se sve cuje, sto mu je i svrha... 4. Teksta se ne secam, osim da ce se neko svadjati, pa pomiriti. Lici mi malo na novije Coliceve sitove. 5. "Spoj ovog i onog" me asocira na Frankestajna (ako sam ispravno gramaticki napisao ime :confused:). Mogu spojiti sta god hoce, kad pesme nema, a izvodjac ne radi. 6. U svakom slucaju, produkcija je tri klase iznad one sto sam cuo od kolege Alavuka. |
kakve veze imam sad ja sa komercijalom ??? :shock:
|
Quote:
|
da , popaj bese ... doduse nije kompletno autorska pesma ali je toliko izvrtena na radiju za proslu godinu da sam iznenadjen sokojevim izvestajem ... eto moj prvi "hit", pesma ima mana ali eto ...
|
Quote:
Quote:
|
popaj je nesto drugo tj drugi zanr od onog cega se ja bavim niti sam ocekivao da ce da prodje kod radijske publike, mislio sam da mislis na moje radove pod imenom alavux, da si napisao da se radi o popaju ok ne bavim se takvom vrstom muzike, i da opet ne bavim se mainstream-om , vec klupskom muzikom a nisam dj .
|
Evo sta se u poslednje vreme radilo u ninoboy studiju :D
http://www.youtube.com/watch?v=zp5tPchK2xc Znaci pokidao sam se od smeha.. dokle vise ide to sa Ekremom.. |
All times are GMT +1. The time now is 03:26 PM. |