![]() |
Re: Melodyne DNA(Direct note access)??????
Ma ljudi... Ne vjerujem da ce to biti 'allmighty' alat s kojim ce moci da se mice vokal iz pjesme ili bilo koja traka iz aranzmana 'kao rukom da se izvadi' bez nekih anomalija, bar jos uvjek. Pretjerujete...:) Mozda i grijesim, ali opet pretjerujete...
Isto su to stari vukovi govorili za midi, da ce da unisti sve.. Da vise nikad nece trebati 2 ruke za svirku na pianu i slicno...:banghead: Sve u svoje vrijeme... A talenanat, rad, znanje i emocija za sva vremena... Lagano :) |
Quote:
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Quote:
|
Iskoristi ga pametno i postavi primer majke ti i ucini mi zivot srecnim!!!!
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Quote:
^
izvini ali stvarno ne razumem taj tvoj sleng... ali svakako mislim da ti je ipak najbolje da nastavis da se drzis rada i mix-a u winampu, verujem da si ovladao njime |
Quote:
Vokal ili zvuci, ili ne zvuci, bez obzira da li je tacan ili ne. Neki pevac peva tonu falsa pa zvuci odlicno za to sto peva. To je obicno razlika izmedju izvodjaca i obicnog horskog pevaca koji je koristan, ali nije za solistu. Jel' sad jasnije? :D |
Quote:
melodine editor.(sa DNA Direct Note access ) je software,;(alat) koji pomaze da lakse napravimo neke stvari za koje nam je prije trebalo vise vremena i drugaciji nacini,(po meni tezi),
ne moze se s njime izdvajati vokal iz pijesme, ali se kod pravljenja pijesme moze puno pomoci kod sredivanja (peglanja) vokala, po meni on je puno bolji i napredniji od ;Antares Autotune i slicnih programa. bio sam na njegovoj prezentaciji u njemackoj,i ostao zapanjen. za sve "nevjerne". na ;;http://www.celemony.com/ (nikoga ne reklamiram) ovo je za sve one koji neznaju naci "gdje"" ima demo verzija;skinite je besplatna je. skinite Melodyne editor 41 mb (nemojte studio) u cubaseu reaperu u cemu vec radite ,osvirajte nesta na ritam gitaru.po volji..ali da nije duze od 10 sec, jer ovo je demo verzija, to expotr u wawe formatu smijestite negdje, instalirajte ""Melodyne editor demo" pokrenite ga;;file;;open;;ubacite u melodyne onaj waw sto sta napravili otvorite;;""algorithm"" pritisnite ""poliphonic" "razbacati" ce vam waw traku na tonove i onda radite sa tom snimkom (ritam gitare )sta zelite ispravljajte, kvarite po volji . ovo je demo verzija mozete ubacivati samo 10 sec. vjerovatno uorginalnoj kupljenoj mozete ubacivati cijele traka raznih instrumenata. i na ovaj ih nacin popravljati sredivati. na njihovoj stranici imate besplatne "video tutiorijala" koji objasnjavaju rad na programu do najmanje sitnice. ja cijeli zivot radim u "cubaseu" ali volim kada ,"neki mali " naprave nesta ovako veliko. ovo je alat koji pomaze;nama muzicarima da lakse savladamo mnoge prepreke:: nikoga nisam htjeo reklamirati : ovaj program ima mnogo mana ali ""DNA Direct Note access" je velika inovacija i veliki napredak.. ovo sam napisao zato sto mnogi pljuju po njemu a nisu ga ni probali. izvolite kolege muzicari probajte demo verziju kako sam napisao gore i ako onda ne vidite njegove mogucnosti pa ""onda pljujte"" |
Pa pljujem zato sto sam probao i cekam demo mesecima jer sam mislio da ce zaista da radi.Melodine je ok sprava koja je vec postojala i to je ok,ali dna je djubre i tvrdim da je niko od ozbiljnih producenata nece nikada iskoristiti jer cim ton promenis u celoj prici na bilo cemu zvuci kao da si mu zalepio na toj tacki flanger ili su se faze sjebale,jeste li svi toliko gluvi?!?!?!?
Jedan jedini razlog zasto se melodine koristi je zato sto danasnji producenti nece da se mlate i trose hiljade sati da bi nekog usnimile najbolje moguce kako se nekad radilo,ovako je jednostavnije i isplativije jer se vise ne peva u studijima kao nekad,da nema melodine-a ceo grand do sad ne bi mogao da izbaci ni tri pesme i to je biznis i to razumem.Ali ovde pola vas radi ovo iz ljubavi kod kuce i igra se sa krekovanim software-om i tvrdi da to radi do jaja,pa nece nikad da radi do jaja,kolegu google-a razumem sta je hteo da kaze samo se malo zaneo jer je fals fals a fals nije dobar ni kad je fals Frenka Sinatrel.Samo glup,lud i gluv moze da kaze da dna radi dobro!!!!
Quote:
2. Cesto neki fals zvuci kao "izraz", da bas tako treba da se izvede i sl. Takvi pevaci zvuce dobro, bez obzira sto ne pevaju u tonalitetu. Sa druge strane imas pevaca koji pevaju tacno, ali to sto pevaju ne zvuci. Vise su za hor. Za solistu su neupotrebljivi. Imas primera koliko god hoces. Npr Joksimovic, koji je odlican svirac i vrlo muzikalan, sjajan sluhista, nema nikakav izraz, po malo kopira ovog ili onog, ali sve to skupa, nije ni za sta. Iako ima i glas i snagu glasa. Sve ima, ali ne zvuci ubedljivo, bledunjav je, bez veze... Zmisli nasega Joksu u Stonsima, Kvinu, ili u Zepelinu. Smesno, jel' da? :DIako tehnicki sve to moze otpevati, nema "harizmu". |
Koji Joksa???
Samo se nadam da ne mislis na Joksimovica jer njemu auto tune radi realtime i kad peva u kupatilu!!!
|
Da, mislio sam na Zeljka Joksimovica. On je odlican muzicar, mozda nisi znao. Ima i sluha i skolu. Ima i jak glas, solidan raspon, odlican studio kod kuce. Ali nije za pevaca, bled je neizrazajan... Bio bi odlican za hor, koji god glas da peva. Kao solista- srednje zalostan.
Recimo Bora Djordjevic peva fals na tone. Ali to tako treba za njegove pesme. Bez toga ne bi bio Bora Djordjevic. Quote:
Quote:
a) valja b) ne valja Ako ima sitnijih problema kod dobro ivedene pesme, oni se resavaju drugacije. Quote:
|
Ne mogu vise da pricam sa tobom tebi je joksimovic tacan pevac i tu je kraj,mogu samo da mislim da si lud.
Quote:
Rekoh, da nije pevac jer mu fali izraz, iako ima sluha i skolu, ali mu fali ono najvaznije, sto recimo imaju: Dzeger, Bora Djordjevic, Arsen Dedic, Bane Krstic... Ako zelis razumeti sta ti govorim. :wink: |
@ serbianzoro & google
ovo je plugin za vas http://www.winamp.com/plugin/vocal-remover/54368 melodyne i DNK editor ipak prepustite nekima koji znaju sta rade... a dnk naravno da moze bez problema da radi odjednom sa vise glasova, bubnjevima, akordima i jos mnogim stvarima... Razumem vas da vam je zao sto ne postoji crack za DNA pa je van vasih mogucnosti za hobi kojim se bavite, ali nema potrebe da zbog toga pljujete nesto sa cim niste radili ili sto ne znate da koristite... @ serbianzoro za ovo citiram "Samo glup,lud i gluv moze da kaze da dna radi dobro!!!!" kapiram da zasluzujes odmor na jedno nedelju dana od foruma... kao i neko da ocisti ovu temu od lupetanja gluposti nekompetentnih likova |
Quote:
Quote:
To je kao promena pola. Ko nije musko, mozes mu prisiti onu stvar, opet nece biti musko. Razumes? Vokal koji mora da se radi sa tim, nema bas to sto sam naveo kao primer. A jos nisu izmislili program koji to odradjuje. Uzalud se lozis, nista postici neces. Ja ne sumnjam da je program sjajan, ali znam da los vokal nece zvucati dobro, bez obzira na to sta mu radis. |
Quote:
ostalo u tvom postu, slozices se i sam da nije ni vredno odgovora... |
Quote:
|
Quote:
Ako vokal dobro zvuci, samo los i neiskusan producent ce ga peglati. Ono sto dobro zvuci, to se ne dira. A ono sto ne zvuci, to se ne radi. Quote:
|
Google izvini na svemu sto sam rekao,znam odlicno i ko si i sta si i ne sumnjam u vecinu sto kazes i jasno mi je sta pricas i slazem se,samo me je ova tuka dandi izbacio iz takta pa sam poceo da kakim,mir mir mir niko nije kriv,a dandi je mentol tu mu ja ne mogu nista,dandi idi lezi spavaj!!!!
|
Quote:
|
Quote:
|
zoro iskuliraj majke ti sa vređanjem.
google, savetujem ti da nađeš day job dandi, daj neki argument ili se ne petljaj sa ljudima koji ne umeju razumno da obrazlažu stvari. Takođe je poželjno da skontaš da DNA u ovom slučaju nije isto što i DNK ;) Moj utisak o demu je da mi ne radi posao, a to je popravljanje pitch-a jednoj žici na akustari koja nije bila nešto preterano dobro kotirana. Istina je da kako nešto mrdnem unutar polyphonic materijala, tako sve ode u tri lepe pičke materine. Ili je to šarena laža ili su opet napravili alat za naučnike, a ne obične korisnike. Ne sumnjam da je ok za promenu semplova i manipulaciju nekim zvucima koji ne moraju da zvuče prirodno sami po sebi, kao što su semplovi, loopovi i slično. Ali za akustične instrumente, za sada, čini mi se pada na ispitu. |
Quote:
hahaha tupo greska.. ajde uploaduj taj sempl koji zelis da popravis, pa da probamo.. posto sa akordima akustara imam samo pozitivna iskustva... naravno ako nije brljavo odsvirano pored toga sto je rastimovano |
jos bolje.. evo skinuo sam sempl akusticne gitare sa neta:
http://www.freesound.org/samplesViewSingle.php?id=43356 i napravio banalan primer od bukvalno 4 sekunde editinga, sa sve ucitavanjme u dna i analizom istog ucitao ga u editor, i pomerao nasumcno note.. poenta je da radi bez problema i sa odlicnim rezultatima... da sam hteo da utrosim vise od 4 secunde, tj prostog pomeranja gore dole, vec stvarno da odradim nesto, moglo bi da se zavrsi uz malo vise vremene, minut ili dva da zvuci potpuno savrseno, bez ikakve razliga sa originalom sto se tice repova i ghost nota Originalni fajl: http://www.mediafire.com/file/nemouz..._chords_ed.wav DNA fajl: http://www.mediafire.com/file/ui41ym...edmelodyne.wav |
evo, iskopaću ovih dana tu akustaru što me jebe jako pa ću ti poslati. koje formate fajlova podržava? Da li ti mogu poslati LCR Wav (tro kanalni)? U pitanju su 3 mikrofona na istom instrumentu odjednom, pa čisto da vidimo kako se zaista ponaša.
|
@artur
wave, wav aiff aif snd au i mpd ne znam za lcr wav jer i ovako kada se radi neki ozbiljan zahvat svaki izvor zvuka se tretira posebno... |
@SeribanZoro
Ajd se još jednom ogluši o moju toplu preporuku da iskuliraš sa vređanjem drugih članova. @Dandi I tebe upozoravam da ne odgovaraš na uvrede uvredama, jer je idiotski samo po sebi. |
ja se izvinjavam stvarno, ali ne mogu da pustim da me neko konstantno vredja a da niko od moderatora nista ne preduzima... cak ni sad nisi obrisao sve uvrede koje mi je uputio..
takodje, hocu da kazem da se povlacim iz ove diskusije a i sa foruma... jer izgleda da se ovde normalno moze diskutovati o nekim programima tek kada se za njih pojavi crack, u suportnom svi koji se javljaju nesto da pljuju, rade to iz iskustva koje su stekli gledajuci youtube klipove ili sto su culi nesto od nekoga, buduci da u ovoj diskusiji, izgleda samo dabear i ja imamo ovaj program, glupo je da se ja ubedjujem i raspravljam sa nekim... I trece, posto je korisnik LAMPASH izrazio veliko interesovanje za program i poneo se se vrlo korektno i kulturno zelim da ga pozovem da se javi na email studiopirana@yahoo.com jer ce mu muzicki studio pirana pokloniti jednu licencu za DNA EDITOR, za njegov sadasnji sistem/ |
Ja sam ti već savetovao da ne ulaziš u diskusije neargumentovano. Ne vidim čemu sad tolika frka. Napisao sam ti realnu zamerku na osnovu demo verzije koju sam uredno skinuo, i veoma sam zainteresovan da me demantuješ jer imam realan problem sa nekoliko gitara. Tako da nema potrebe da generalizuješ stvari.
A Zorovoe ostale postove neću još brisati, čekam na njegovu reakciju. Ako se ovde može nastaviti normalan razgovor na temu "fenomena" DNA, super, ako ne, slobodno ko želi nek ide, a ko želi da vređa biće podržan da ode. |
Izvini Arthure,necu vise koristiti takav recnik,Dandi Dna je u ozbiljnoj produkciji neupotrebljiv program covece google,ja i jos mnogi ovde godinama zivimo od ovoga i znamo kako neke stvari funkcionisu,jako je glupo da nameces svoje misljenje.
|
Quote:
Quote:
Naravno da je to neupotrebljivo, jer bar po mom misljenju, glavni i jedini uslov za dobru produkciju je odlcna svirka i dobri pevaci. Ako toga nema, uopste se ne vredi drndati sa tim programom, koji nije nesto posebno. Ne dopada mi se to sto cujem. Jedno popravljas, a nesto drugo kvaris. Tako da ne dobijas nista, a gubis vreme. Quote:
Ali da ne ponavljam po 100 puta iste stavove, i ja se povlacim iz diskusije. @studio pirana, sretan rad i svako dobro! :wink: |
Quote:
Pozdrav! |
sto bih ja voleo jednu licencu!! uf! :) ja obozavam DNA!! zasto? ja se uverio sta moze i to je stvarno revolucija u AUDIU!! ko kaze da nije.. i da nesto o tome lose na takve reci ne trosim.. al jbg uvek ima likova :p
|
Quote:
Joj sta mi bi?:confused: |
Quote:
|
najlakse je "dandi-ja" ispljuvati ,,izvrijedati ,bez argumenata..jer skoro svi imamo demo verzije,,i ""pola sata"" rada na programu(dna Direct Note access) povrsnog rada na tom programu.
kolega "dandi" nikome ne namece svije misljenja;;pa covjek ima orginalnu verziju programa,, i mi umjesto da mu postavimo tonu pitanja;;;jer moze trenutno dati iz prve ruke.. mi ga popljujemo izvredamo omalovazavamo... ovako ispada po pricama drugih"protivnika dna" kao da je neki totalni pocetnik koji "eto nezna sta prica " a tatica mu kupio taj softwer pa se malo igra ,a nas odrasle neka pusti da se ozbiljno bavimo produkcijom jer mi zivimo od toga i radimo to puno godina.... a covjek nije pocetnik,(nikoga ne reklamiram)ali moram,:: imate na njeg profilu na facebooku njegovu studio. i zna sta radi i sta prica,,jer se bavi muzikom,produkcijom i muzicki softweri su mu svakodnevnica... ali ovo je toliki napredak za onoga ko zeli da vidi ,a ko ne zeli tome ne pomazu nikakva uvjeravanja. ja znam da su nasa ocekivanja bila puno veca;;da ubacim pjesmu (audio ili mp3)pritisnem dugme a ono se otvore sve trake sa pojedinacnimni strumentima i ja izvlacim "vokal "ili koji ocu instr.. cijeli se zivot bavim ovim poslom ;;nisam pocetnik isprobao sam demo dva puta po pola sata,,i demo je fenomenalan ,,a gdje orginal,,, moja zapazanja;;""ako nesta mrdnem unutar polyphonic materijala ;;bude mrdnito samo to"":: ostali tonovi zvuce kako su i prije zvucali. zbog maknitoga jednoga tona dolazi do destrukcije akorda,i onda zvuci kako zvuci.isto zvuci i gitara ako jednu zicu zategnete za jedan stepen. vratite taj ton na isto mjesto zvucace isto kao i prije micanja,, znaci nisu se ""razdrndali ostali tonovi nego se moramo fokusirati i raditi na tome pogresnom tonu ,, moramo upotrebiti ostale alate "ima ih" npr quantize posebno na njega.. tome "tonu" moze biti svasta,moramo uociti zasto je taj ton neispravan,, dali je uzrok pogresno osvirani ton rastimavanje gitare dali je gitara dobro kotirana itd.. popravci pokvarenoga tona;;;imaju alati. ako su nedovoljni u melodyne editoru. prebacite u "cubase""i radi sta hoces jer tamo ima vise alata.. i vjerovatno ste u njemu kod kuce,, ovo ce biti tolika pomoc svim ljudima koji se bave ovim poslom.. o programu se moze jos sto stranica napisati,, upotpunosti se slazem;;sa kolegom ""MilTon" covjek je "stara garda" ,i zna sta znaci napredak i svaki novi alat koji pomaze nama u ovome poslu,, kolega "MilTon"u svome dugogodisnjem poslu je sigurno radio sa svakakvim pjevacima i muziicarima;;i svasta dozivio , ali napominjem:zadovoljan gost je najbolji gost" mi moramo sve uciniti da ti "pjevaci i muzicari "",budu zadovoljni znaci "mi "moramo biti veci carobnjaci od njih ako to znaci """uciti ""onda i uciti non stop dok se bavimo tim poslom. a za nauciti uvjek ima nesta.. ovaj program je fenomenalan "ALAT" ja cu ici ako treba "kopati kanale" ali cu ga kupiti nadam se da nisam nikoga uvredio sa svojim postom nije mi bila namjera |
All times are GMT +1. The time now is 01:29 AM. |