![]() |
Re: Earresistible Mastering Promotion
Quote:
Hvala na komentarima Sve stoji. Sub u kicku - svakako Gitare - manjak low midlova je moja boljka, uvijek ih malo sre?em previ?e, valjda mi prostorija malo nabrijana pa me zavara....s time da nebi dirao gitare u kiticama jer bi tu volio da je naglasak na pumpanju basa i bubanj u četvrtinkama...refren ću malo nabrijat da vi?e eksplodira Snare - svakako malo gore. Drago mi je da ti se sviđa, dosta smo ga pa?ljivo snimili.... Tomovi su dosta vo?eni kroz miks....malo ću im dodati "agresije" da generalno bolje izađu Vokal - probat ću maknut skroz ovaj neki reverb i dodat malo karatkog ambience-a..to mi je u stvari najslabiji dio...a najva?niji :((( Bass - meni je ok takav....ako ga gitare budu malo pojele u refrenu nije ni toliko bitno ali u kiticama bi ga mogao malo malo jo? istaknuti u midlovima...probat ću |
Quote:
Sredicju to,pa ti shaljem sutra ako nije kasno? Pogledaj privat btw. Hvala puno! :wink: |
Quote:
Nemam session na 88.2 (nazalost) jer je originalni multitrack downsamplovan prije miksa zbog smanjenja fajlova i ravnopravnosti medju ljudima koji su miksali razlicite verzije. |
Quote:
pozdrav bogi |
Gregore,
Upravo sam ustanovio da mi je taj projekat kod druga iz Familie,gde smo i radili. :banghead: Ne znam kad cju mocji da ga uzmem,pa neka onda ostane da radish master na toj verziji.Ako uspem da uzmem projekat na vreme,javljam. Thanx! |
Quote:
Kako imam momentalno previ?e posla, zavr?it ču song tek sledeči tjedan.... Pozdrav, Gregor |
Evo,dobio sam informaciju od Gregora da povremeno organizuje Advanced mixing workshop u svom studiu.
Bilo bi dobro kad bi znali da li moze da se uchestvuje i kako? :) Pozdrav! |
evo, poslao sam ispravljeni mix.
Nadam se da je sad bolje. |
Super!
Slu?at ču danas ako sve ?tima.... Jo? dve trake moram zavr?iti, pa ču uploadati mastere. Pozdrav, Gregor |
Evo...konačno stigao napraviti edite i uploadovati prvi master, koji je Redroom več odobrio:
Sample je sastavljen iz četiri dela, koji traju 4 takta svaki, osim poslednjeg koji je duži i ide u fadeout- to je u biti konačni master : 1. original miks koji mi je poslao Redroom 2. ispravljeni miks na osnovi mojih kometara 3. finalni master na istoj glasnosti kao original miks za usporedbu 4. finalni master 0dbFS Svi komentari su dobrodošli.....:D Link do songa: Redroom Earresistible Master P.S. tempo je 130 ako hoče neko rezati dijelove i usporedit ih drugčije.. |
Quote:
Quote:
Quote:
Uradjeno je vrlo korektno. Dosta se bolje cuju detalji. Pohvale za master. Evo link do mastera, posto je ostao na prethodnoj strani: http://www.rumski.com/clanovi/RedroomEarresistible.zip |
Evo jo? komentar od Redrooma na master, koji mi je slao emailom:
Quote:
|
Verovatno ce mudro cutati.
Hoce li uskoro i sledeci master biti postavljen? |
Cekamo Heatman-ov miks masterovan, to zelim da cujem :)
|
Čekam Heatman-ove fajlove......:D
|
Quote:
|
joooj
ja se stvarno izvinjavam.. bio sam u guzvi oko nekih nastupa i svaki drugi dan u studiju po ceo dan ali ni trenutka vremena za ovo... evo obecavam da cu vecheras uleteti u studio samo to da odradim.. nisam ni znao da si krenuo da radish mastere.. ja se izvinjavam stvarno! i stvarno si kralj gregore shto me chekash.. ja bih batalio to, iskreno.. da sam na tvom mestu.. mislim, ja najvishe ispashtam jelte.. sve u svemu vidite i sami da me nema.. :) poz i hvala i izvinjavam se i sad sam se izvukao iz guzve tako da cu vecheras uleteti u studio i exportovati wavove sori josh jednom |
Quote:
vrhunski odrađen master....svaka čast ! |
ja sam pre-pre-pre zadovoljan :D:D
gregore, puno hvala jo? jednom! kad krenem peglat svoj materijal znam kome ću se javit :) |
Ja i dalje chekam da chujem Heatman-ovu stvar masterovanu :)
Offtopic: Gregore, jel ima neki komercijalni hiphop album ili stvar koji si masterovao da mogu da cujem, ako mi mozes reci, vrlo me interesuje! |
pa evo ti novi elemental
|
Quote:
|
kapiram.. ali ono shto ne kapiram je:
zashto reche "komercijalni hiphop album"? uglavnom, ja serem.. chekamo njegov odgovor.. |
Quote:
Heatman-ov song jo? nismo zavr?ili, prvi master koji sam napravio nije takav kakvog je očekivao, tako da če napravit jo? neke ispravke u miksu pa ču ja napraviti novi master. Danas ču verovatno zavr?iti jo? jedan song za Rumski. Inače od hip hopa radio sam par stvari, vi?e manje slovenačkih i dva strana albuma koji nisu nikad iza?li zbog "sample clearance" problema. Producirao/miksao/programirao sam Ali En-ov album Smetana za frende, masterirao nekoliko pjesama na poslednjem albumu od Koste , par singlova od lokalnih bendova/izvodjača (mr.Tado, DPek,DeepFloyd...) nekoliko abstract hip-hop stvari koje su zavr?ile na različitim kompilacijama (Puna Syndicate, Yanoosh, DJ Borka....). A puno nekih imena sam zaboravio.....:confused: Toliko za sada, Pozdrav, Gregor |
Quote:
Pozdrav, Gregor |
Quote:
Ne sumnjam da ce i rep zvucati fantasticno nakon sto odradis svoju magiju :) |
Evo mastera od ELF-a - Familia Loca.
Tempo je 126 - edit je napravljen na 16 taktova. 1. original miks 2. moj master na istoj glasnosti 3. moj master na max glasnosti 4. original Familia Loca master http://www.rumski.com/clanovi/Famili...resistible.zip Svi komentari su dobrodo?li, i rado ču odgovoriti na pitanja u vezi masteringa ove pjesme. Pozdrav, Gregor P.S. uskoro uploadam jo? ostale stvari.....:D |
Quote:
jako mi se svidja...stereo slika lepo proširena...donji spektar-ukroćen a jak...punch baš kakav treba u techno-u...glasnoća na mestu...sve je za pohvalu...ko zna-zna :da: |
Pretpostavljam da si odstranio u niskim neki spektar koji je malo gushio kompletnu sliku,poshto mi sad zvuchi rasterecenije,shto mi se svidja.
Kick je takodje definisaniji,josh jedan +. I deluje mi da (za moj ukus) ima malo manje srednjih nego u originalu. Ako nije tajna,koji si lanac sprava/plugova imao? Ukupno,jako lepo bije! :-) |
2 Attachment(s)
Quote:
PSP Neon HR (Linear phase HPF) - Brainworx Bx (M/S clean up) - CS HEDD DA - CS IBIS - ESE Transcomp - Summit Element 78 - CS STC 8 - SPL Pass EQ - CS HEDD AD + Tape simulation - Slate Digital FG-X Kod tvog originala je više srednjih jer je distorzija od "limitiranja/maximiziranja" prilično velika....ali guši groove i punch....nisam mogao postiči takav efekt a da ostalo ne nastrada....i kod moje verzije su srednji puno čišči , po mom mišljenju to bolje funkcionira kod tog songa... Evo screen shota "clean-up" Eq-a, prilično sam čistio low i low mid spektar, bilo je malo preprljavo i neke resonancije su uzimale previše energije... |
Hvala ti na informaciji puno,jako mi je korisna.
A i trebaju mi neki monitori veci...Neki sa kojima mogu da imam bolji uvid u niske josh prilikom mixa...i bolja soba. :D A traka jeste malo prljavija,tako nam se svidelo josh dok smo je radili... Pocheo sam sad da koristim Brainworx Digital i jako mi se svideo za rad,verujem da ce sledece trake imati bolje rezultate. :) |
stvarno svaka cast gregore!
|
Quote:
|
cekam heatmanovu stvar da cujem :)
|
Quote:
Pozdrav, Gregor |
da se razumemo samo u potpunosti. zadovoljan sam gregorovim masterom, naravno, ali je otishao u drugom smeru od onoga shto sam ja zamislio.. jer je radio po stemovima. shto je ok, ali opet.. ja to nisam zamislio. iako je mix/master njegov daleko bolji od mog koji je radjen isto veche kad se snimala stvar..
elem, htedoh da smiksam ponovo lepo na tenane.. ali umrlo mi je pojachalo, i ne znam shta da radim.. pa da ne zavlachim vishe njega jer chovek ima pametnija posla, da on baci to onako kako je on to zamislio.. u sv sl je bolje od mog originalnog miksa gde je glas pokrio celu stvar eto chisto da ljudi znaju shta se sve izdeshavalo |
Pozdrav svima...evo mene nazad....malo je potrajalo....previ?e posla, godi?nji....itd:D
U utorak stavljam gore sve mastere....:), svi su zavr?eni...čekam samo jo? jednu potvrdu... Gregor |
Mixman&Producent: Marcos
Band: Ruiz 1. Original mix 2. Original mix sa promjenama koje su bazirale na mojim predlozima 3. Prva verzija mastera 4. Ispravljena verzija mastera koja uključuje predloge za promjene na masteru od Marcosa 5. Ispravljena/konačna verzija mastera na max glasnosti http://www.rumski.com/clanovi/RuizMasterCompare.wav.zip Svi komentari so dobrodošli, U petak stavljam HeatMan-a, sa dodatnom verzijom Pozdrav, Gregor |
Da li je gotov master od D. Vuckovica?
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:44 PM. |