![]() |
Re: Projekat .: GreenStudio :.
Quote:
stvarno se osecam (ja!) frustrirano kada vidim sta (stolari) nude na netu za studije... sto je najgore... na tako nesto ih navode sami klijenti jer im to traze. Ne znam kada ce ljudi da shvate da je veliki mikser u sobi nuzno zlo audio produkcije.... a ne cilj! Veliki mikser u sobi su resavali na samo jedan moguci nacin ... jaaako velikim sobama ... visokim plafonima i main monitoringom koji je dosta udaljen od miksera... te su refleksije od njegove povrsine tada daleko manje izrazene. Imali smo jedan takav slucaj gde je sto bio tako veliki , kao slvo L (nesimetrican!) .... i ljudima je svanulo kada im je stolar to zamenio... malim stocicem "uokvirio" samo elementarne stvari. Na pocetku trebas da odlucis da li studio treba da ti izgleda kao "za slikanje" ili zelis neku akustiku sredjenu u njemu.. pozdrav bogi |
hvala na savjetima potrudicu se da ga uprostim najvise sto budem mogao :wave2:
|
Quote:
Boggy ispravi me ako grijesim.. |
Quote:
Drugacije se radi... udalji se sto od zvucnika znacajno, te razlika u putevima reflektivnog i direktnog talasa bude procentualno manja.... i to je neko resenje... Dalje... postoji ESS (Early Sound Scattering) koji se bavi bas tim refleksijama na specifican nacin... itd... Sirogojno (vuneni) dzemper preko miksera jos niko nije primenio do sada.... :D pozdrav bobi |
Quote:
U mom slucaju prve refleksije su na krajevima stola tako da je pogodno za absorber (testirano), mixer mi ne smeta jer ga nemam niti mi je potreban osim ono virtualnog.. :D |
Quote:
pozdrav bogi |
... jedino ESS dizajn pomaže/ublaži efekat kod velikih miksera ili drugih večih radnih površina i slično...
|
Quote:
|
^Kosi zidovi pod odredjenim uglom.
|
|
All times are GMT +1. The time now is 02:36 AM. |