![]() |
Re: Avatar - Pro Tools - muzika - VIDEO
Ohohahahaaa....
Nintendo! Eheheheh... :ass: |
Quote:
|
Aaa..Konacno da su se javili i Logic useri.. Vec sam mislio da u srbiji niko ne koristi Logic..
Rekao bih da je u "svetu" u studijima najvise zastupljen Logic, zajedno sa PT-em i da se vise vode rasprave PT vs. Logic, nego PT vs. Cubase (naravno, ovim ne omalovazavam Cubase), a i Logic, pored PT-a, moze da radi sa TDM hardverom, odnosno Pro Tools HD hardverom. Pored Logic-a, popularan je i Motu Digital Performer, ali kod nas ne znam da li iko koristi ovaj softver? Generalno gledano, sve su to "najobicniji alati", ali je marketing uradio toliko dobar posao da nas tera da se "svadjamo" po raznim forumima koji je bolji, dok oni lepo trljaju rukama i uzimaju novac :( .. Sve je stvar navike, realno ne postoji "industrijski standard". Postoji marketinski standard. Nije bitno ko sta koristi u studiju..Bitni su rezultati. Eto, u zadnje vreme, vidim da dosta (stranih) filmadzija radi kompletan projekat u Ableton Live-u (koji je po mom misljenju najkreativniji softver za realizaciju ideje iz nasih glava :) ).. |
Quote:
Kad je u pitanju POST PRODUKCIJA - audio to video i MIX za filmove / TV emisije i TV filmove, onda je tu standard cist ko suza!!! Pro Tools & ICON rulez ! Ima ih i sa Fairlight sistemima ili DFC ili Soundtracks itd..ali NAJRASPROSTRANJENIJI je Pro Tools. pogledaj malo po webu... Jos nesto - koliko je clanova foruma u zivotu radilo na nekom ozbiljnom TV ili film projetu koji kosta puno para i gde se radi sa ozbiljnim ljudima u ozbiljnim studijima i gde postoji rok koji mora da se postuje? Odgovor - mozda 1 ili 2 coveka svega !! Ostali nagadjaju / lupaju / prepricavaju sta su culi, procitali itd...i nemaju pojma kako to sve izgleda kad sve treba da radi kao sat !!! |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
:D |
Quote:
Sta ce mi prijatelji (friends?) koji mi najcesce govore ono sto zelim da cujem. pozdrav bogi |
[QUOTE=DaBear;274547]i ti si pomesao malo....muziku za filmove ljudi rade i u Reasonu, Logicu...harmonici i magnetofonu. Svako ima svoj "alat"...
Kad je u pitanju POST PRODUKCIJA - audio to video i MIX za filmove / TV emisije i TV filmove, onda je tu standard cist ko suza!!! Pro Tools & ICON rulez ! Ima ih i sa Fairlight sistemima ili DFC ili Soundtracks itd..ali NAJRASPROSTRANJENIJI je Pro Tools. pogledaj malo po webu... Jos nesto - koliko je clanova foruma u zivotu radilo na nekom ozbiljnom TV ili film projetu koji kosta puno para i gde se radi sa ozbiljnim ljudima u ozbiljnim studijima i gde postoji rok koji mora da se postuje? Odgovor - mozda 1 ili 2 coveka svega !! Ostali nagadjaju / lupaju / prepricavaju sta su culi, procitali itd...i nemaju pojma kako to sve izgleda kad sve treba da radi kao sat !!![/QUOT Ti u klin oni u plocu...zato nam je kako nam je.../?/ |
Pocinjete da smarate sa tom PT pricom ...klin i ploca fazon.
I serete po Nuendu koji je napravljen 2003 godine i koji niko od vas nije platio, ajde da poredimo N3 i PT iz 2003 godine!!!!! Jedno takmicenje u editovanju zvuka za film , moze? @Da Bear da stvarno hoces da pogledas po netu a ne da samo napamet pricas pogledao bi. PT se sve cesce koristi samo kao dub player i format transfer a sve manje kao editing platforma. Euphonix i EuCon protokol su ucinil svoje a sa njima i Nuendo 4. Posto sam toliko pricas "vreme/novac" e tako je i svim filmadzijama vreme/novac i jebe im se vise da se drze nekog "standarda" ako im nesto drugo zavrsava podjednako posao za mnogo manje pare i mnogo manje vremena. Pregledajte malo ovo http://www.nuendo-post.com/index.php...2226&catid=103 mozda i nadjete neki poznat film ;) ... ajd uzdravlje. P.S. a to sto mi u Srbidzistanu stalno tripujemo da smo u aktulenim produkcijskim tokovima je prica za sebe .... previse magle i laprdanja |
All times are GMT +1. The time now is 09:51 AM. |