![]() |
Re: Kako oziveti zvuk soft synth-a
Niko nista ?! :confused:
|
Quote:
Prelistaj forum naci ces puno o tome, mahom rasprave o tome kako se moze sve sa softom, jebo hard itd... Ako imas Nord lead bez brige, odlichan VA sint, kombinuj ga sa NI Reaktor i ne treba ti nista vise u zivotu. Mozda neki analogni VCO monofonik, u sluchaju da se bavis sint muzikom, pa ti zatreba neki mastan lead ili bass, da seche kroz mix... Mada Nord Lead zavrsava i 70% tog posla, finese su u pitanju :) Eto nadam se da sam pomogao. P.S. Obavezno chekiraj Reaktor, fantazija od programa. Zvuchno je primetno ispred ostalih soft sint programa |
Hvala, hvala, pomogao si :)...
Ma prelistavao sam ja forum, i iako malo postujem (kad nemam sta pametno da kazem, radije cutim), pratim forum odavno i aktivno :)... Nego eto, htio sam samo neku potvrdu da je to kako ja radim ok, koliko-toliko... Reaktor cu vidjeti ponovo, probao sam ga negdje prije, ali mi je nesto bio prekomplikovan pa sam se opredjelio za Omnisphere, sa kojim sa zadovoljan za sad :) |
Kirdan, u vecini slucajeva ne radi se o izboru izmedju boljeg i losijeg.
kod razlika analogije i virtual analoga, jedino je bitno znat da su to razlicite sprave, svaka sa svojim prednostima i specificnim karakterom. i odluka sto ce gdje bolje leći jest jedino stvar produkcije/kreativnosti/estetike pojedinca. i dotičnog tracka ili pjesme na kojoj radis. ukoliko te zanima koje i kakve su razlike, ni?ta ti neće moći zamijeniti iskustvo da sam sjedne? za jedan dobar analog i proba?, i usporedis sa recimo nordom ili nekim vstijem. s time da se neki put prave aplikacije za pojedinu od tih varijanti tek otvore s vremenom - kroz iskustvo tek vidis kako ti neki sound sa neke sprave *ebeno le?i u toj i toj varijanti itd. znači ?arafljenje po nečemu sat vremena ti moze dat neke ideje, ali nije to uvijek sve sto se tu krije. :) da se vratimo na "o?ivljavanje": da bi znao dali nekom soundu treba neke intervencije,ili ne, nema duge nego probati. ali ne radi se uvijek o "o?ivljavanju", vec o kreativnim zahvatima, koji te neki put odvedu u potpuno drugo područje zvuka. nije to medicina, ili kvantna fizika, vec muzika.. daklem sve je dozvoljeno. glavno da dobro zvuči. da inspirira tebe, i slu?atelja. primjer: ja bih recimo snimao Nord 2X kroz neki pre, i ovisno o soundu koji trenutno snimam, npr. bass ili pad, dao vise ili manje boje od transformatora. isto tako neki analogni efekti le?e fantastično na nordu. dobar chorus, analog delay, small stone phaser i sl. nord je o?tar, i re?e kroz miks. al neki put ti to ne treba. analogija je super za to da ga malo omek?a i da mu distancu, prostor. |
Ljudi treba mi pomoc....
Imam Arp Odyssey I i zeleo bih da ga prodam, koliko vi mislite da vredi??? bio je u servisu i sredjen je a i lepo je ocuvan... hvala unapred... |
oko 900 do soma ako fino radi. mozda bi vani dobio stotku vise , da ga zvekneš na ebay.de i netko naleti..
makar tesko je rec, u ovoj krizi... svi prodaju slabo se kupuje. u americi se krecu od 900 do 1300 dolara, kako koja verzija |
Quote:
|
1 Attachment(s)
Quote:
Zavisno na ?ta ciljate. Ako govorimo o kopiranju tkzv. 'prirodnih' instrumenata - jo? ni?ta na vidiku. Ali, za analogiju, unazad jednu godinu, nisam ba? najsigurniji. Ni samplovi 'prirodnjaka' nisu uporedivi sa live snimkom i smje?tanjem u mix (?to, naravno, nisam radio, ali ...). Okačih ja malo prije jednu starinsku stvar. Sve je VST u njoj. ?ta fali VST analogiji? Da je ovo radio neko profi, podrazumjeva se da bi sve bilo o.k. u primjeru :ups:. Ono ?to me zanima jeste zapa?anje tonaca u vezi snimka kojeg (čini mi se) slowstar nazva 'gu?ći' ; je li lak?e raditi sa analogijom / hardverom, nego sa VST-ima? Pitanje sjedanja i ne sjedanja u mix i sl. pitanja. (Moja pitanja se ne odnose na 'prava' snimanja micovima u gluvaćima). |
Quote:
|
Quote:
|
Nije :)
|
Quote:
isss!!! zakaj sve dvaput kod mene? |
Quote:
|
a ja, jesam li bio u pravu?
|
nisi ni ti bio u pravu ;)
|
Ma rekao je covek vec, sve su mu ovo soft sintovi zaebava nas malo :)
|
primer br. 6 :wink:
|
Balthazaar je provokator, i to samo kakav! Hazarder je to, tezak co'ek, licnos' kivna i bestna sto nije u pravu. Mada, ko je u pravu, na kraju ove balade?
|
Quote:
|
E bas odlican si :rolleyes:
:) |
Quote:
:wink::) |
ja sam fulo al postoji re?enje! ajd pogadjajte ! da bude zabava :grin:
edit: bilo bi fora da se gadja i moog i bespl soft sinth |
ko radi za novac nek radi scim ce brzo zavrsitii i uzeti pare.. ko radi iz ljubavi nek radi sporo i uziva.. i od tog dvoga narod nikad nece primetiti obican covek .. ni sta je u toj pesmi analogija ni digitalija ni jednu jedinu sitnicu na svetu .. njemu ce se ili svidet ili ne pesma i to je to!
a mi se ubijajmo od ozivljavanja.. da bar neko ovde hoce staviti primer stavio sam taj i taj plug u npr cubase5 i isao sam na insert ili kako vec te i te efekte i prozvucao mi je .. e to je primer! a ovako mozemo do ujutro! bolje stavljati konkretno nesto! poz za sve |
Ja sam završio sa pričama ko je u "krivu", a ko je u "pravu" u ovoj baladi... do daljnjeg...ali kad sam već postavio test - ispoštovaću to da ljude koji pokušaju da pogode udostojim odgovora, te...
ne, nisu sve soft sintovi i ne, a za broj 6 ćemo vidjeti kasnije |
danas treba ljudi praviti zvuk na onim PC zutim zvucnicima sa treble bas i volume :( zasto??
zato sto danas sva "deca" slusaju cim skinu pesmu na njima.. msm da niko nema profi zvucnike na pc povezane nego svi one od 5eura.. i ako ima se svidi ne bode ih u usi i to sve ostalo do pesme zavisi isto, prolazi.. !! ja napravim ovamo extra stavim na te kante nema tu LEPOTE tvrdo .. a ovamo ima sve zivo na snimku.. :( i od sad spojim te kutice na audio kartu i kad na njima bude dobro boli me za ove... danas sve zivo kontam i razmisljam! :( pre su svi slusali linije ubaci cd kasetu i zvuk je tu.. danas svi na ove kante od kutijia i ako im se svidi prebace u mp3 player i slusaju.. nema vise KVALITET CD WAV zvuka, bilo nekad davno ,... :( sve je 128bit mp3! jebes ga tako je! i kad mi soft sint zazvuci na njima bicu happy! jer ja sve radim u cubase vsti.. i mixam .. i od sad drugacije razmisljanje.. ! monitore vise i ne palim.. a toliko je ruzno ovamo slusati :( al kad na njima zazvuci to je to! |
Mislim da je covek postavio konkretno pitanje i dobice konkretan odgovor od mene:
Stavi malo reverba i maaalo delaya, mozes i onaj Mono to Stereo iz Cubasea 5 da upotrebis ako ne zelis bash da imas reverberaciju, i zvuk ce se malo "odlepiti" od membrana. Ovde niko ne pita da li soft, VA, ili true Analog, vec prosto i jednostavno - Kako oziveti VST!!! I kada bi svi bili malo konkretniji, ovaj forum bi se sveo na po pet replika po temi :) |
ja bih jos dodao da ga je najbolje oziveti dobrom melodijom :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da znaju da rade sa VSTima, njihovoj sreci ne bi bilo kraja :) Imam jednog koji kad dodje kod mene i vidi nexus, bukvalno umokri stolicu na kojoj sedi :rotfl: |
Gosn. Ru, nesto nije u redu sa postovanjem. Pritisnem submit i on ceka i ceka i ceka, a onda ponovo ucitam stranu i imam dupli post... (?)
|
O?ivjeti ga evo ovako :
http://www.youtube.com/watch?v=zF8SYLjl07g :D |
All times are GMT +1. The time now is 06:31 PM. |