Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Mastering (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=138)
-   -   Usporedba mikseva prije i poslije masteringa (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=32444)

HeatMan 03-04-2010 03:03 AM

Re: Usporedba mikseva prije i poslije masteringa

Quote:

Originally Posted by DADDY Z (Post 275494)
daj majke ti koji to lik radi loungehop ili dancehall a bitno mu je kako zvuči posle Seke Aleksić...tu je već jasno da su mu lončići ?e?će pobrkani...

veruj mi da to nisam ochekivao.. predaleko je doshao da bi bio toliko chudan.. al ajd..

gregor z 05-04-2010 09:18 PM

Quote:

Originally Posted by Eomsy (Post 275330)
Sorry :( Gregore, kaj nisam prije uploadao rezultate, al' sam doma na običnom dile-upu, pa mi treba oko dva dana da uploadam 18 megi ... s toga moram čekati da odem do frenda to obaviti (DSL :banghead:) ... Danas sam na ro?tilju kod njega :D

http://rapidshare.com/files/36915052...R_cut.rar.html

Upotrijebio sam sve tvoje ideje i moram priznati da su upalile !!! A meni se potkrala gre?ka u produzkciji (koju ne zamjetih do me ti nisi upozorio:grin:), te sam na kick stavio EQ dip na 39 Hz (umjeso da stavim cut na 30 :banghead:) ... ovo su rezultati ...

Pozz ...

Hej...konačno na?ao vremena i slu?ao song dvaput.....

Meni je dosta bolje nego prije ali jo? uvijek ti fali ne?to na kicku.....ima prejaki punch na middlovima sa obzirom na low end....

Bass bi mogao biti prezentniji....poku?aj mu stavit neki overdrive u paralleli....

Vokali su malo previ?e mutni......i preduboko u miksu....za moj feeling...ali na neki način funkcioniraju....

Generalno ti fali puno visokih....kao da ima? stavljen LPF na cijeli miks.....

Toliko za sada....ako ima? volje po?alji jo? koju verziju....

Pozdrav,

Gregor

Era 06-04-2010 02:26 PM

Kao odgovor Heatman-u,slicno mi se tako desavalo,najzad se dogovorimo oko mixa,on zadovoljan ,ja tu i tamo ,ali nisam popustio i nadjemo se negde na pola.Uradim post i mastering,predam materijal klijentu,izljubimo se i sve ok (to je bilo pre 3 godine),cd bomba,vrti se na svim stanicama,11 hitova ,cesto slusam u kolima,na radio stanicama,pomislih nije lose ispalo.Posle 6 meseci pevac dolazi da mi cestita i donosi original cd sa posvetom ,jako zadovoljan,ja radi reda pustim cd ,i zamalo ne padnem u nesvest,materijal zguzvan ,udavise se instrumenti rms oko 6-7 dB,uzas!!!Naravno da on ne vidi moje iznenadjenje pitam sta si uradio,kaze video sam ja da tu nesto fali pa sam otisao u jedan studio poznati u Bg i malo mu dodao muda (na vec uradjenu postprodukciju i mastering...).Songovi hitovi,mix uzas,pa mi ti kazi druze ko je ovde lud, mi ili oni???

google 06-04-2010 04:51 PM

Preslusao sam pesmu, zvuci unisteno. Verovatno kompresijom.

Eomsy 06-04-2010 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 276308)
Hej...konačno na?ao vremena i slu?ao song dvaput.....

Meni je dosta bolje nego prije ali jo? uvijek ti fali ne?to na kicku.....ima prejaki punch na middlovima sa obzirom na low end....

Bass bi mogao biti prezentniji....poku?aj mu stavit neki overdrive u paralleli....

Vokali su malo previ?e mutni......i preduboko u miksu....za moj feeling...ali na neki način funkcioniraju....

Generalno ti fali puno visokih....kao da ima? stavljen LPF na cijeli miks.....

Toliko za sada....ako ima? volje po?alji jo? koju verziju....

Pozdrav,

Gregor

Ja volim da mi vokali nisu previ?e napred (to isto zavisi o ukusu), ovako mi ipak zvuče kao cjelina ... Kaj se tiče visokih, vjerojatno zato ?to sam na Waves LMB stavio previ?e kompresije na visoke, tad su mi se činili prejaki ... ali, imam jo? vremena učiti, no ne i snage ponovo ne?to na njoj raditi :cry: ... Hvala na odovoru ... Link cijele pjesme http://www.youtube.com/watch?v=fw2dLP_G_0w

Jan 11-04-2010 07:18 PM

Quote:

Originally Posted by Era (Post 276361)
Kao odgovor Heatman-u,slicno mi se tako desavalo,najzad se dogovorimo oko mixa,on zadovoljan ,ja tu i tamo ,ali nisam popustio i nadjemo se negde na pola.Uradim post i mastering,predam materijal klijentu,izljubimo se i sve ok (to je bilo pre 3 godine),cd bomba,vrti se na svim stanicama,11 hitova ,cesto slusam u kolima,na radio stanicama,pomislih nije lose ispalo.Posle 6 meseci pevac dolazi da mi cestita i donosi original cd sa posvetom ,jako zadovoljan,ja radi reda pustim cd ,i zamalo ne padnem u nesvest,materijal zguzvan ,udavise se instrumenti rms oko 6-7 dB,uzas!!!Naravno da on ne vidi moje iznenadjenje pitam sta si uradio,kaze video sam ja da tu nesto fali pa sam otisao u jedan studio poznati u Bg i malo mu dodao muda (na vec uradjenu postprodukciju i mastering...).Songovi hitovi,mix uzas,pa mi ti kazi druze ko je ovde lud, mi ili oni???

Ovo sam procitao na GS pa me podsetilo na vas slucaj:)

Client - Please I want a lot of of dynamics !
ME - (too happy to stay quiet) : You mean you really want your music groovy, lot of space and not too much compression ?
Client - Yes sure ... but please make it loud ! With lots of dynamics

HeatMan 14-04-2010 12:59 AM

apsolutno to brate! neverovatno.. a chovek shto ej najgore i zna poneshto o produkciji...

posle me ortak pita, a shto jednostavno umesto da dizesh rms, zashto jednostavno nisi odvrnuo monitore..

mada kapiram da je to jedino reshenje.. jer je bilo, daj mu muda.. ja mu dam po basu.. pa kao daj mu visoke sad.. dam mu visoke... ok daj mu sad sredinu.. i opet smo na istom.. ok.. aj daj mu josh muda.. aj sad digni rms..

pa brate krchi ti!

a srednji rms na -4db.. i tako u krug.. hvala bogu pa sam prekinuo tu agoniju.. silom da.. ali sad sam opushten potpuno

Jan 14-04-2010 01:14 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 276984)
apsolutno to brate! neverovatno.. a chovek shto ej najgore i zna poneshto o produkciji...

posle me ortak pita, a shto jednostavno umesto da dizesh rms, zashto jednostavno nisi odvrnuo monitore..

mada kapiram da je to jedino reshenje.. jer je bilo, daj mu muda.. ja mu dam po basu.. pa kao daj mu visoke sad.. dam mu visoke... ok daj mu sad sredinu.. i opet smo na istom.. ok.. aj daj mu josh muda.. aj sad digni rms..

pa brate krchi ti!

a srednji rms na -4db.. i tako u krug.. hvala bogu pa sam prekinuo tu agoniju.. silom da.. ali sad sam opushten potpuno

Jebes ga, pre su me cimali za taj RMS, sto glasnije sto glasnije, sad sve u startu pokusavam da im objasnim da ne mora toliko glasno da bude, da je bolje i organskije ako ima makar malo dinamike...Tipa ne mora rep pesma da bude -9 ili -8 RMS-a, moze da bude i -12 i -13 i to dosta bolje zvuci, a pot za volume uvek mozes da pojacas na sistemu na kome slusas... A pre su me cimali "Ocu da mi bude RMS isto ko na pesmi od ovog onog"... Onda ih pitam a jel hoces da ti lupam, kick, snare, bass bude isto tako izoblicen ili pa oces da zvuci ovako i pustim im nesto bolje...

Ima svakavih majmuna jebi ga

HeatMan 15-04-2010 12:50 AM

ma hvala bogu.. ,samo ja to nisam ochekivao od ovog lika.. al ajd..

ne znam ni shto mu kriejm ime kad ni ner adim vishe sa njim

Jan 15-04-2010 02:40 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 277071)
ma hvala bogu.. ,samo ja to nisam ochekivao od ovog lika.. al ajd..

ne znam ni shto mu kriejm ime kad ni ner adim vishe sa njim

gru? :S

HeatMan 16-04-2010 12:23 PM

nishta ja nisam rekao

:)

Jan 16-04-2010 02:58 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 277191)
nishta ja nisam rekao

:)

Au Bog te mazo, sha sve necu cujem :)

HeatMan 16-04-2010 11:39 PM

nisi ti josh nishta ni chuo.. :/
nazalost

btw, si slao igoru ono za dvougao? ja ne znam o chemu se radi u bonus pitanju ahahh.. aj reci da ne budem pglu.. napisao sam da sam suzdrzan

Jan 17-04-2010 04:30 AM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 277261)
nisi ti josh nishta ni chuo.. :/
nazalost

btw, si slao igoru ono za dvougao? ja ne znam o chemu se radi u bonus pitanju ahahh.. aj reci da ne budem pglu.. napisao sam da sam suzdrzan

Veruj mi da sam video svasta i cuo :)

Nisam jos poslao, poslacu danas, pa jebem li ga, nisam jos sve odgovore napisao

All times are GMT +1. The time now is 12:43 AM.