![]() |
Re: Usporedba mikseva prije i poslije masteringa
Quote:
|
Quote:
Hej...konačno na?ao vremena i slu?ao song dvaput..... Meni je dosta bolje nego prije ali jo? uvijek ti fali ne?to na kicku.....ima prejaki punch na middlovima sa obzirom na low end.... Bass bi mogao biti prezentniji....poku?aj mu stavit neki overdrive u paralleli.... Vokali su malo previ?e mutni......i preduboko u miksu....za moj feeling...ali na neki način funkcioniraju.... Generalno ti fali puno visokih....kao da ima? stavljen LPF na cijeli miks..... Toliko za sada....ako ima? volje po?alji jo? koju verziju.... Pozdrav, Gregor |
Kao odgovor Heatman-u,slicno mi se tako desavalo,najzad se dogovorimo oko mixa,on zadovoljan ,ja tu i tamo ,ali nisam popustio i nadjemo se negde na pola.Uradim post i mastering,predam materijal klijentu,izljubimo se i sve ok (to je bilo pre 3 godine),cd bomba,vrti se na svim stanicama,11 hitova ,cesto slusam u kolima,na radio stanicama,pomislih nije lose ispalo.Posle 6 meseci pevac dolazi da mi cestita i donosi original cd sa posvetom ,jako zadovoljan,ja radi reda pustim cd ,i zamalo ne padnem u nesvest,materijal zguzvan ,udavise se instrumenti rms oko 6-7 dB,uzas!!!Naravno da on ne vidi moje iznenadjenje pitam sta si uradio,kaze video sam ja da tu nesto fali pa sam otisao u jedan studio poznati u Bg i malo mu dodao muda (na vec uradjenu postprodukciju i mastering...).Songovi hitovi,mix uzas,pa mi ti kazi druze ko je ovde lud, mi ili oni???
|
Preslusao sam pesmu, zvuci unisteno. Verovatno kompresijom.
|
Quote:
Ja volim da mi vokali nisu previ?e napred (to isto zavisi o ukusu), ovako mi ipak zvuče kao cjelina ... Kaj se tiče visokih, vjerojatno zato ?to sam na Waves LMB stavio previ?e kompresije na visoke, tad su mi se činili prejaki ... ali, imam jo? vremena učiti, no ne i snage ponovo ne?to na njoj raditi :cry: ... Hvala na odovoru ... Link cijele pjesme http://www.youtube.com/watch?v=fw2dLP_G_0w |
Quote:
Client - Please I want a lot of of dynamics ! ME - (too happy to stay quiet) : You mean you really want your music groovy, lot of space and not too much compression ? Client - Yes sure ... but please make it loud ! With lots of dynamics |
apsolutno to brate! neverovatno.. a chovek shto ej najgore i zna poneshto o produkciji...
posle me ortak pita, a shto jednostavno umesto da dizesh rms, zashto jednostavno nisi odvrnuo monitore.. mada kapiram da je to jedino reshenje.. jer je bilo, daj mu muda.. ja mu dam po basu.. pa kao daj mu visoke sad.. dam mu visoke... ok daj mu sad sredinu.. i opet smo na istom.. ok.. aj daj mu josh muda.. aj sad digni rms.. pa brate krchi ti! a srednji rms na -4db.. i tako u krug.. hvala bogu pa sam prekinuo tu agoniju.. silom da.. ali sad sam opushten potpuno |
Quote:
Ima svakavih majmuna jebi ga |
ma hvala bogu.. ,samo ja to nisam ochekivao od ovog lika.. al ajd..
ne znam ni shto mu kriejm ime kad ni ner adim vishe sa njim |
Quote:
|
nishta ja nisam rekao
:) |
Quote:
|
nisi ti josh nishta ni chuo.. :/
nazalost btw, si slao igoru ono za dvougao? ja ne znam o chemu se radi u bonus pitanju ahahh.. aj reci da ne budem pglu.. napisao sam da sam suzdrzan |
Quote:
Nisam jos poslao, poslacu danas, pa jebem li ga, nisam jos sve odgovore napisao |
All times are GMT +1. The time now is 12:43 AM. |