![]() |
Re: Windows 7 u audio produkciji
Uglavnom zato sto je Windows kao operativni sistem jedno ogromno, odvratno, naaaajvece djubre... pa se ljudi valjda nadaju i potaljno iscekuju da ce bas ta nova verzija Windowsa resiti sve njihove muke koje imaju sa sadasnjom... do sada se pokazalo uzalud, jer se sustinski od prvog pa sve do ovog poslednjeg nista ne menja, iste muke, isti problemi, i uvek fali "ono nesto" i ceka se sledeca verzija... sta znam, valjda je zato cika Bill toliko bogat:wink:
|
Nema simasla da sada ovo pretvorim ponovo u raspravu, o kokoski i jajetu.
Uvek postoji izbor, ima i OSX pa udri! Tema je da razmenimo iskustva, koliko ovaj OS trenutno zadovoljava nase potrebe. I dali je bolji od predhodnika! Pa ako imas neko iskustvo, lepo! |
au, pa to ispade da svi mi koji se dobrovoljno odrekosmo OSX, smo budale? Ćoravi pored očiju i to? Lele, koliko bi ja možda daleko dogurao kao audio inžinjer da sam na vreme shvatio da je Windows smeće najveće a i Steinberg sa njim... možda bih do sada i sa Trevor Hornom radio...
|
Lesha dobro rece .. tek mozda ako se svi potrude do leta 2010 pa da se razmislja o prelasku ... kada sve bude dostupno i provereno ..
Lucky, lep ti background .. jel to Deafolt background sedmice :D |
Jasta nego lep.
Na stranu zezanje. Ali pod ovim OS-om ce vam raditi apsolutno sve kao i pod XP-om. Jedina stvar je da vam hardver koji posedujete ima driver-e. Znaci sto se softa tice ja jos ne natrcah da nesto ne radi. Ima nekih sitnica koje nisu htele da rade, ali sam posle provalio da ne radi ni u XP-u sa Nuendom 4. Znaci nije bilo do OS-a. Kao sto rece Vasa. Ja ne koristim mnogo Vst instrumente, ali evo, Ocean Way bubanj radi savrseno, tj. Kontakt. |
Sacekaj ti samo, dok Slobica snimi temu. Najebali smo ga.
|
Quote:
Samo mi nije jasno čemu onda uop?te slu?i ova tema.... a... ja sam je započeo.... e, jbg :banghead::banghead::banghead: Pozdrav, Vasa |
Quote:
a tema sluzi sada da bi tada,tog jednog lepog dana .. bilo manje pitanja :wink: |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Kralj je mrtav, zivela revolucija!
|
Quote:
što to rade - prde u prašinu :) Pozdrav, Vasa |
Da i dodjosmo do sustine. Cemu tema, kada su svi doneli zakljucke i pre nego je otvorena!
Sto je sigurno, sigurno. Rece casna sestra i navuce kurton na svecu! |
Tako nekako. Mada sam se lično nadao da će me neko ubediti u suprotno. Kao - ASIO drajveri su skoro pa nepotrebni, po?to je latencija sistema skoro pa eliminisana, i tako te stvari.... Kad ono - Sloboda vodi Narod u ?ezdeset četiri bita....
Pozdrav, Vasa |
Pa gde to netreba ASIO?
Naravno da je korist, kao i pod OSX-m, kada menjas bufer (ili ti latenciju karte) skoro da uopste ne utice na potrosnju CPU-a (u 32-bitnoj verziji koja ipak radi u emulatig modu). A sa 64-bitnom verzijom (recimo) Nuenda nema nikakve razlike. Znaci stavis bufer na 64 pa posle na 1024 i potrosnja je ista. A probaj to pod XP-om. Eto recimo jedna sitnica. |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
ahahaha krenulo vas nesto :D
obavezno pogledajte novu seriju reklama mac vs pc, mac ih je sad zestoko udara... :wink: elem ove nedelje sve palim i instaliram na sedmicu pa javljam utiske, sjajan je momenat uzecu laptop sa i7 procesorom, ovdje je to bagatela! :grin: |
1 Attachment(s)
Quote:
|
Napokon da mi neko otvorio oci!
Sada shvatih koja je to najveca dobrobit, koju nam era racunara dade. |
Quote:
|
Uz malo piva, ja bez problema "umrezim" po 3, 4 ovakva Quad-a...:D
|
Jel neko poterao M-audio proFire 2626 na Win7?
|
Quote:
|
hm, nisam video te bete.. potražiću bolje
|
Quote:
|
Ljudi, a jel Digi002 i PT LE ne rade u Win 7?
Imam mogucnost da uzmem legal o.s. pa sam hteo na Win7, ali izgleda da digi002 i da PT uopste ne rade na Win 7, i to me zarobljuje u XP, nadam se da nije tako. |
PTL jos uvek ne radi. Ali su najavili iz Avida da spremaju verziju koja ce raditi na obe varijante. Znci i na 32 i 64 bitnoj verziji.
|
Znaci do sada (so far so good) na win 7 x64 (da kucnem u drvo) radi/e:
- i-onyx 22 (lacky prvi utisci dobri a vidjecemo kad se malo optereti, s obzirom da me je lexiconovo pravilo da razdvaja latencije (input-output) zajebalo na omegi ovome sam prisao pazljivo ali opet ima 32ms output latencije? nemam ni kontroler da vidim kako to utice na sviranje. da li utice uopste? - stylus rmx, omnisphere, moog 2.5, waves, trilogy, kontakt, absynth, ez, rapture, nexus jos nikako da proradi a valjda hoce i jos nekih ima (liquid, real... itd) nadam se da ce proraditi... - saffire nije htio nikako da proradi cak i sa firewire downgrade-om na legacy drivere - rade adami k`o mlijeko :D |
probao da poteram pro tools iz virtual xp-a i to ipak nece moci... bilo kakav drajver je nemoguce instalirati na virtual xp
tako da na novoj masini ce ipak morati da stoje dva sistema |
Na Visti x64 SP1 radi bukvalno sve osim nezamenjivog Timeworks Mastering Limitera, i Bomb Factory. Naravno, pored PT koji ce raditi na 7 x64 uskoro.
Quote:
|
ne mora da znaci...
|
Na zalost, mora...
|
to je lista vst-ova koji rade na win7 x64 (provjereno), kome treba dobro je, kome ne treba, opet dobro
|
...meni na win7 64bit Triology ne radi (u Sonaru 8):
2x sam probao, instalacija prođe uredno ali kada se pokreće sonar, stane na skeniranju kada piše "triology" i smrzne. Probao sam i ručno, smrzne. Zvučna mi je EMU 0404USB i često se dešava da zvuk ili kod playbecka ili kod sviranja, bilo audio ili midi počne krčiti. Odjednom. A svaki put kada se desi nekakav error, nestane mi midi signal. Resetiram komp, pokrenem Sonar, blinka mi lampica i na zvučnoj i ona lampica na taskbaru dolje kada sviram, ali signal ne dolazi u instrument. Postavke podešene kako su i bile. I onda odjednom dođe.. Ako slučajno kliknem na ono midi panic, automatski nestane midi signal. Koji soft mi možete preporučiti za rad u win7 64bit, što god sam našao, napišu full, a ono 2GB download... i slično... Nisu mi poznate razlike Cubase (koji je najstabilniji?), Nuendo, Sonar...? Do sada sam koristio isključivo Reason + Adobe Audition, a nakon što su izbacili onaj novi, "Record", bojkotujem Propelerhead. (radi usb dongle i gluposti šta rade) Što se samih windowsa 7 tiče, ne mogu uspoređivat sa bilo kojim drugim jer ne koristim iste softwere koje sam koristio tamo. Za video u hd i full hd mogu 7 pohvalit, a jako je teško pogodit soft koji se smije instalirat bez da naknadno moram podizat cijeli OS iznova (i to mi se događalo par puta) Al sam se raspisao. Pozdrav! btw. spremim neki project iz sonara, onako, da probam. Zatvorim sonar. Pokrenem taj projekt, kaže error, sending inform.. nešto ; neće da otvori - smrzne. Ajme. |
All times are GMT +1. The time now is 02:13 PM. |