Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Pozdravlja vas Steinberg!!!! (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=29961)

Mika Technika 19-10-2009 01:30 AM

Re: Pozdravlja vas Steinberg!!!!

instaliran, za sada radi i cubase 5

LACKY 19-10-2009 01:33 AM

Quote:

Originally Posted by darkstar (Post 259602)
lacky,ti si presao na visi nivo.Vise ne jebes,sad podjebavas :)

Sta preostaje starijem coveku?

awacs 19-10-2009 02:01 AM

E, a da pitam, ako se ja sada navučem na taj krek, a posle pazarim UAD 2 Quad, oće li onda i moji drugari sa kojima bih delio 1176LN i Pultec Pro (sa UAD 1 naloga koji mi se nudi jeftino) isto da se navuku na moj krek ili svaki krek može da ima svoj nalog, pa da svako može da podjebava svakog, ili moramo da se zajebavamo ovako umreženi? U mašini na kojoj radim trenutno imam domaću klekovaču na koja radi na 46 bita... volti... ono nešto što piše 46% vol. jel' to to? Ili bih morao da imam pravi phantom power na 48% vol?

LACKY 19-10-2009 02:18 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 259629)
E, a da pitam, ako se ja sada navučem na taj krek, a posle pazarim UAD 2 Quad, oće li onda i moji drugari sa kojima bih delio 1176LN i Pultec Pro (sa UAD 1 naloga koji mi se nudi jeftino) isto da se navuku na moj krek ili svaki krek mo?e da ima svoj nalog, pa da svako mo?e da podjebava svakog, ili moramo da se zajebavamo ovako umre?eni? U ma?ini na kojoj radim trenutno imam domaću klekovaču na koja radi na 46 bita... volti... ono ne?to ?to pi?e 46% vol. jel' to to? Ili bih morao da imam pravi phantom power na 48% vol?

Ta 2 volta ipak mnogo znace, za ispravan rad klekovace posebno. Inace ujutro boli glava da neverujes.

awacs 19-10-2009 02:32 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 259631)
Ta 2 volta ipak mnogo znace, za ispravan rad klekovace posebno. Inace ujutro boli glava da neverujes.

Ova koju sam instalirao je DIY i namerno sam joj smanjio napon da bih ostavio headroom za jutarnje pivo. Evo radi već pet dana i Windowsi mi jo? nisu prsli. Sad, mo?da sam preterao sa naponom, čuo sam da ti volti imaju neke logaritamske osobine, a ja se u te decibele slabo razumem. A jesu li ti decibeli na UAD 2 Quadu isti kao kod Steinbergovog kreka #5 ili moram da ih posebno autorizujem? A i čuo sam da ljudi koji se odaju kreku postaju kurve zarad par decibela, pa sad mi glupo da postanem kurva za D? :banghead::banghead::banghead:

Mika Technika 19-10-2009 02:38 AM

evo instaliran i nuendo 4 i radi.

znaci da sumiramo: Wavelab 6 radi, Cubase 5 radi, Nuendo 4 radi.

kejkz 19-10-2009 09:08 AM

Sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

alavuk 19-10-2009 10:17 AM

Quote:

Originally Posted by lacky (Post 259599)
i za razliku od tray befor buy, ja sam prvo buy pa onda tray! Tako da nepricam o porateriji.

+1

Dexxy 19-10-2009 10:35 AM

Quote:

Originally Posted by lacky (Post 259599)
i za razliku od tray befor buy, ja sam prvo buy pa onda tray! Tako da nepricam o porateriji.

+1

diviner 19-10-2009 12:43 PM

Nego ljudi, imate ruChat gore u zaglavlju foruma, pa razmjenite iskustva iz prve ruke. Poz

LACKY 19-10-2009 01:09 PM

Dodzavola, u pravu si!

kravadinka 19-10-2009 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259638)
Sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

:thumbsup:

LACKY 19-10-2009 01:16 PM

Pobogu kakva su to pitanja, pa da se igramo!

milos 19-10-2009 01:46 PM

Stavio bih ja vas sve na Logic Pro 9 i 3 plug-ina :D

darkstar 19-10-2009 02:05 PM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 259633)
... ostavio headroom za jutarnje pivo. Evo radi već pet dana i Windowsi mi jo? nisu prsli.

do jajaaaaaa:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:

LAMPASH 19-10-2009 02:15 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 259668)
Pobogu kakva su to pitanja, pa da se igramo!

Normalno:D.

milos 19-10-2009 03:01 PM

Jel neko moze potvrditi da li radi XILS 3 vst instrument?

balthazaar 19-10-2009 03:29 PM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 259597)
Tako da... koliko god to smešno zvučalo ("Steinberg na Rumskom"), nimalo me ne bi čudilo da prate audio sajtove...

Ja mislim da se mi nećemo uvrijediti ako se prisjetimo da možda nismo toliko bitni da bi neko pratio o čemu mi ovjde pričamo...plus znajući da bi morali da prevode njima strani jezik...evo...we are not talking about piracy...we're str8......eto kad moram ja da vas vadim :)

Takođe, nismo neko tržište od kojeg im zavisi posao....zato stvarno nema potrebe da se frčimo...eto..ok treba ispoštovati to da ne postavljamo linkove i da direknto razmjenjujemo pirateriju, jer bi nas ćapili preko searcheva ili tako nešto i tu je sve jasno...ovako...udrimo brigu na veselje...

malo je licemjerno da pola nas koristi ukradeni softver, a da kao ovdje nešto glumimo ili ćutimo...sve je ok dok ne postavljamo linkove...što , naravno, nećemo!

eto...

tako ja mislim o ovome

lesha 19-10-2009 03:35 PM

balti, vec su nas ranije kontaktirali domaci predstavnici zakona u vezi toga, zato je i postavljen pravilnik o pirateriji.

branoy 19-10-2009 04:01 PM

Milos rad....i

STUDIOTON 19-10-2009 04:23 PM

Quote:

Originally Posted by kejkz (Post 259638)
sada je jedino pitanje koje ostaje sta ce nama sve to.

+10

Braca 19-10-2009 04:33 PM

Nemojte bas naivno da gledate na tu stvar , kao treba da se s prevede, sta ako angazuju nekog advokata kojii zna srpski, ne bi mu bilo tesko da mnoge zavije u crno, by the way u svojoj profesionalnoj praksi sam branio ljude za krivicno delo piraterije i to za puno benignije stvari nego o cemu je ovaj thread. Zapadanjaci uopste nisu ni budale a ni naivni, pa bi predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

idekius 19-10-2009 04:44 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 259688)
... pa bih predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

?ta godine čine od ljudi... auuu... :rotfl:
Da te podsetim, TI SI MODERATOR! :rotfl:

awacs 19-10-2009 04:49 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 259688)
Nemojte bas naivno da gledate na tu stvar , kao treba da se s prevede, sta ako angazuju nekog advokata kojii zna srpski, ne bi mu bilo tesko da mnoge zavije u crno, by the way u svojoj profesionalnoj praksi sam branio ljude za krivicno delo piraterije i to za puno benignije stvari nego o cemu je ovaj thread. Zapadanjaci uopste nisu ni budale a ni naivni, pa bi predlozio modertoru da izbrise ovaj thread, to bi bilo najpametnije!!!!!!

Bez obzira na to ?to će ovo ?to si napisao nekome zvučati kao napad paranoje, ja mislim da si potpuno u pravu. Koliko shvatam, sam forum je bezbedan po?to nema linkova, ali oni koji su se transparentno pohvalili kako im sve radi ba? i nisu bezbedni.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Ček' bre, pa i ti si moderator, ?to ne obri?e??

Braca 19-10-2009 05:21 PM

Nisam zaboravio, moderator sam za pravna pitanja, Lesha i Kejkz su pozvani da to urade, ako se ne varam!!!!

awacs 19-10-2009 05:35 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 259695)
Nisam zaboravio, moderator sam za pravna pitanja, Lesha i Kejkz su pozvani da to urade, ako se ne varam!!!!

Ovaj... a zar nije ovo "pravno pitanje"? Dodu?e u pogre?noj sekciji, ali kakve to veze ima?

Pozdrav,

Vasa

balthazaar 19-10-2009 07:11 PM

ljudi...pa mislim da to ne ide tako daleko...hm, a možda i ide!? Danas je sve moguće...samo mi je malo previše da neko motri hoće li se ko na jednom od ko zna koliko foruma pohvaliti da ima narodnu verziju nekog softa!? Mislim da oni jure distributere tih stvari...tj. sajtove i forume na kojima se njihov softver ekšuali stavlja u nelegalni promet...mislim stvarno bi bilo previše da neko sad prati oće li jedan balti reći da je skinuo i instalirao pirat nekog softa...ako, naravno, nije postavio nikakve linkove i nikakve instrukcije kako do njega da se dođe...

branoy 19-10-2009 07:22 PM

ljudi moji da neko ima posla i zaradjuje fino slazem se da bi kupio orginal soft kad ima cim da ga plati.. a dok se zajebaje u sobi i experimentise nikom ne smeta.. tako verujem da bi svi kupili da imaju para i od ceg.. mi nismo u EU! i vidi primeti se da cela EU skida pa svi imaju ip.. i primetim svi su povatani.. na kraju krajeva jedan ce da plati za sve koji koriste vazduh tako to ide u svemu.. e sad sta vredi da uvate momka bez banke?? koji ce im.. tako.. slow!

Tribal_kg 19-10-2009 07:34 PM

Niko tebi ne moze da zabrani da skidas piratska izdanja i da ih koristis na svom racunaru. Problem imaju oni koji vrse dalju distribuciju pirata kao i njihovo koriscenje za ostvarivanje profita. Obicno ljudi koji skidaju sa neta sve drze u jednom folderu koji jos i sheruju (ako je recimo DC++ u pitanju) pa provajderi upozoravaju zbog toga.

Problem bi bio kada bi oni dosli do tebe, a ti u firmi/studiju imas piratski softver na kojem radis i zaradjujes. Pa bila je i ona prica kada su ljudi iz Waves-a isli po studijima, fora predstavljaju se kao klijenti i onda vide na cemu radis, sta imas od njihovih alata i za cas te provale.

awacs 19-10-2009 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by balthazaar (Post 259702)
ljudi...pa mislim da to ne ide tako daleko...hm, a mo?da i ide!? Danas je sve moguće...samo mi je malo previ?e da neko motri hoće li se ko na jednom od ko zna koliko foruma pohvaliti da ima narodnu verziju nekog softa!? Mislim da oni jure distributere tih stvari...tj. sajtove i forume na kojima se njihov softver ek?uali stavlja u nelegalni promet...mislim stvarno bi bilo previ?e da neko sad prati oće li jedan balti reći da je skinuo i instalirao pirat nekog softa...ako, naravno, nije postavio nikakve linkove i nikakve instrukcije kako do njega da se dođe...

Hehe Balti & Branoy, pa ne radi se ovde ustvari o čika Steinbergu, on verovatno nema nameru da plaća prevodioce. Ovde se pre radi o dokonim balkanskim ?pijunima koji vole da se ?lihtaju EU. Jerbo ovda?nje dr?ave imaju neke poverenike za pitanja intelektualne svojine, a ti poverenici s vremena na vreme moraju da doka?u da su ne?to radili...

Kao ?to panduri moraju da imaju neki učinak na kraju radnog dana, pa fataju likove u Jugićima i Golfovima MK2, jerbo im je to najlak?e i najbezbednije i najbezbolnije.

Tako mu to dođe.

Pozdrav,

Vasa

Ad Fines 19-10-2009 08:21 PM

Na zemaljskoj kugli ima vecih problema od slicnih ovome.....neka se ti veliki mozgovi uhvate u kostac sa tim problemima......osobno, ja sam za njih sitna riba.....nek hvataju desetke miliona novaca kojima se trag gubi preko noci. Za cubase koji ja koristim, nemaju za jednu placu, kamoli za vise. Utjerivaci su tu da tlace sirotinju, a veliki su za njih preveliki......

LACKY 19-10-2009 08:42 PM

Da mi smo uvek veci katolici od pape.
Zapadnjaci (a odatle dolazi 99% krekovanog softvera) ce da jure sitne usere istog u zemljama 3 sveta. A nebave se kako da po?pse svoje koji to prave.
Kao kada bi dileri dop valjali po Knezu, a panduri jure dzankere!

awacs 19-10-2009 08:44 PM

Quote:

Originally Posted by Ad Fines (Post 259707)
Utjerivaci su tu da tlace sirotinju, a veliki su za njih preveliki......

Ja i govorim o uterivačima, a oni su nažalost za sirotinju pogubni isto koliko i same korporacije.

Sticajem okolnosti, moja supruga se upravo vratila sa posla (vodi jednu likovnu galeriju) i kaže da im je došao lik kom je "hitno bila potrebna instalacija za najnoviju verziju MS Office-a". Prijatan lik, bio voljan da im plati :rotfl:

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 259710)
Kao kada bi dileri dop valjali po Knezu, a panduri jure dzankere!

To i biva, doduše ne baš u Knez Mihajlovoj. Novi Beograd pun takvih slučajeva.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Kako god bilo - pamet u glavu.

quake 19-10-2009 10:47 PM

Sta vam je bre ljudi?.....Steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe C5 su to i uradili a ostali polako instaliraju OSX i prelaze na Logic ili traze neka druga resenja sto Steinbergu opet ne ide u korist.To su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju C5.....Jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je Peteru i Petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?Ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

don corleone 19-10-2009 10:49 PM

Eh kad bi kod mene zavirili imali bi sta da vide :)
Kako da kazem, ja moram da se sluzim "narodnim" verzijama softvera iz razloga zato sto jos ne zaradjujem od onoga sta radim i za sta se skolujem. Moram iz necega da naucim da radim da bi mogao jednog dana da kupim originalnu verziju nekog softvera.

E sad postoji jedan drugaciji problem kod nas, a to je sto bi svako dao pare pre za neki hardver nego za softver ( u vecini slucajeva) , a to je zatoo sto je ovde normalno da imas ilegalan softver. Niko ni ne obraca paznju. Predpostavljam da 90% ima ilegalan Windows sto je neki pocetak.

Onda kad smo tako krenuli :) i forum se reklamira time sto konfiguracije koje sklapaju podrzavaju os x, sto je (predpostavljam) ilegalno od strane microsofta.

p.s.
Zakoni postoje da bi se krsili :D

Patalo 19-10-2009 10:50 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 259723)
sta vam je bre ljudi?.....steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe c5 su to i uradili a ostali polako instaliraju osx i prelaze na logic ili traze neka druga resenja sto steinbergu opet ne ide u korist.to su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju c5.....jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je peteru i petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

+1000

awacs 19-10-2009 10:54 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 259723)
Sta vam je bre ljudi?.....Steinberg vam pokloni soft a vi u frci:shock:....pa vecina onih koji su se nameracili da kupe C5 su to i uradili a ostali polako instaliraju OSX i prelaze na Logic ili traze neka druga resenja sto Steinbergu opet ne ide u korist.To su potencijalni kupci ili zadovoljni korisnici (sve im je dobro posto je sve dzabe) pa barem svojim stalnim pricama reklamiraju C5.....Jel vam nije cudno sto se crack pojavio tek sada?....sta to znaci,da je Peteru i Petru trebalo svo ovo vreme da sede i pisu ga?Ajde bre.....bolje brisite ovu temu i uzivajte na miru.

Čini mi se da si proma?io poentu poslednjih par strana "priče o C5". Po?to se odavno zapravo ne priča o dotičnom softveru.

Pozdrav,

Vasa

lesha 19-10-2009 11:00 PM

da ne bismo dalje ovde gusili, pozivam vas da se pridruzite diskusiji na chatu :wink:

belu 20-10-2009 02:08 AM

Ja se duboko izvinjavam sto sam zapoceo ovakvu neprimernu temu..Inace imam orginal Cubase5 vec 5-6 meseci..Al jebi ga nisam mogao da izdrzim da vas ne izvestim..Moderatori mislim da mozete da zatvorite temu..pozdrav

quake 20-10-2009 02:17 AM

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 259727)
Čini mi se da si proma?io poentu poslednjih par strana "priče o C5". Po?to se odavno zapravo ne priča o dotičnom softveru.

Pozdrav,

Vasa

Aha....u offtopicu ste:D....izvinjavam se...

All times are GMT +1. The time now is 06:46 PM.