![]() |
Re: Gde je granica neukusa u tekstovima pesama?
Covek je u pravu 100%. Nema polemike, ko kviz "sam protiv svih".
Rovovi iskopani,izmedju ravnica, šuma (hrast, bukva i ostale cepanice). ENDE. Bežite ratnici, glavu u pesak i cepajte dalje (ako sam uhvatio vaš žargon, ovo bi trebalo da znači komponovanje, muziciranje, sviranje...). Svet utiče na muzičare, muzičari na svet (malo manje), al da se ne ljutite za pesak, jer ovde kod nas i avioni nekad nekom padnu na glavu.U svetu se to retko dešava al kod nas se i to desi, tako da je savet dobronameran. Opasna teritorija. Stvarno, trebalo bi da se ovde turi katanac. Ko bio, bio, a ko nije kasnije (mnooogo kasnije). Veliki pozdrav od mene. |
Evo ja sam za cenzuru... ali ne za cenzuru pojedinih reci jer one same po sebi nisu problem, vec cenzuru pesama cija je poruka neprihvatljiva. Ako je poruka pesme "nemam pojma, sedim i nesto lupetam" ili "kresnuo sam kurvu juce" "grad je pun sponzorusa i ja koristim situaciju" i sl. (malo je karikirano) ja ne vidim tu problem cak i da su pune vulgarnih reci ali vidim ogroman problem kada recimo Natasa Bekvalac peva pesmu (u kojoj inace nema nijedne vulgarne reci) cija je jedina poruka da kad vam treba lova kresnete se sa nekim matorim lovatorom tj. da su finansije suprotno proporcionalne nogama, znaci kad finansije opadaju noge se podizu...
... recimo, sti bi trebalo od ova dva primera cenzurisati: - uzeo sam drogu i bilo mi je super - u p.m. uzeo sam drogu i je*eno je odvratna... :wink: U stvari, malo se zezam ja... ne bih nista cenzurisao, svako ima pravo na svoje misljenje, ukus, rec, stil itd.. a ako ce sutra na moje dete vise uticati neka pesma ili sl. od dugogodisnjeg roditeljskog vaspitanja onda smo mi kao roditelji negde gadno pogresili. Pozz |
Samo da podsetim. Svako ima pravo na... (nabrojao "7"). Ne postavlja se pitanje na šta neko ima pravo nego na šta nema. Možda ne uspem baš dobro da vam objasnim na šta mislim. Ali evo da pokušam.
Svako ima pravo da gleda utakmicu. Nema, može samo onaj ko ima kupljenu kartu (TV prenos se ne razmatra,recimo nije dostupan, a i ako jeste u tom slučaju može samo onaj ko ima spravu, ulaznicu u ovom slučaju malo veću). Svako ima pravo na posao i rad. Nema, ako želite da budete inženjer ili lekar treba vam ulaznica, diploma (da ne pobijete ljude svojim radom). ... ... Svako ima pravo da peva o čemu god hoće i kad hoće. Tačno, u kupatilu kad je sam. Za javno izvodjenje trebalo bi da važe druga pravila. O tim pravilima pričamo ili mislite da svuda na drugim mestima treba da postoje pravila ali po pitanju tekstova pesama ne. Postavljate pitanje cenzure. Pa i zakoni (krivični, saobraćajni...) su tu da cenzurišu ponašanje i normalno je da ih ima. Kako nadjoste rupu na saksiji kroz koju u pesmama treba sve da prodje. Da ne zaboravim, pa i ovde imate silne pravilnike (iz ličnog iskustva) mogu reći, nemojte da kod oglasa nešto dodajete u kraćem roku od 7 dana, udaljiće Vas sa foruma. To je težak prekršaj, ali zato možete da turate linkove na pesmice bez ikakve kontrole i prover, to se ne razmatra. Muzika bato. Sve je muzika.Kad bi ovaj etar dozvoljavao i prenos mirisa, tada bi po ovome bilo dozvoljeno da snimite i pustite pesmu "kako mirno teče kanalizacija" pa nema veze što onaj ko na takvu melodijicu naleti mož da pogine od smrada. |
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/XylJW5c9eJ0&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/XylJW5c9eJ0&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>
Ja sam za to da se sve dozvoli, a da roditelji sami objasne prvo sebi, a onda i njihovoj deci sta je dobro, a sta je lose, kako za njih tako i za drustvo u celini. Od cenzure nema nista, jer ako dete ne cuje ovu pesmu na radiju, internetu ili ovom forumu, cuce je kada izadje u kraj sa ortacima, jer nije ova pesma stigla iz druge dimenzije, vec su je stvorili neki ljudi koji zive u nasem drustvu zajedno sa nama. Dete, kao ni stariji, ne treba da svako malo kada mu nesto nije jasno ide i trazi misljenje od roditelja, popa ili psihijatra, vec treba da bude dovoljno sposobno da samo donosi zakljucke o zivotu. Ne mogu se sve moguce situacije strpati detetu u glavu, dete mora nauciti da razmislja svojom glavom, i samo tada roditelj moze biti delimicno siguran da dete nece napraviti neku glupost. Ipak je, bar iz mog skromnog iskustva, sve do roditelja, jer kada pogledam, svi smo odrastali u istom da ne kazem sranju, ali neki su postali pljackasi, ubice i narkomani, drugi su postali vernici, dok su treci naucili da odgovorno uzivaju u stvarima koje im zivot pruza ... Dakle bolje ucite svoju decu da razmisljaju, nego sto cete se truditi da im zabranite da nesto cuju, vide ili procitaju. Da se nadovezem: sam autoritet, je upravo najvece zlo za zdrav razum, jer se deca uce da slusaju bez pogovora i bez mogucnosti rasprave ili dovodjenja u pitanje stavova. Kada ih jednom naucite takvoj gluposti, kako onda ocekujete da saslusaju vase razumno objasnjenje u vezi necega sto vi mislite da nije u redu? Ne, sada su oni autoriteti, rekli su da je njima to kul, i nema rasprave dalje, to je tako! Tako ste ih naucili, svojim sopstvenim ponasanjem, zar ne? :) Sto rekli ljudi shits in, shits out! |
Ufff, ?ta ja pročitah ovde. ?ta zna dete ?ta je bandera, metne na rame i nosi.
Deca autoritet? Jo? jednom uffff. Kad ga počnu mazati na hleb da bi se prehranili malo će im biti muka. Ja ?ivot ne smatram s.... Nisam ni rastao u s.... Ne mislim ni da je ovaj forum s.... Mislim da ovde ima muzičara koji mogu svojim autoritetom (uff ?to ne volite ovaj termin) da utiču na omladinu i da to treba da rade. A ne rade, pa pogledajte koliko ima na forumu muzičara, dobrih, talentovanih, neki i afirmisani, ali neće da se zameraju i zamaraju da ka?u neku reč u ime kulture govora i pona?anja koju zaboraviste il bolje rečeno iz petnih ?ila se borite da zaboravite i jo? ubedjujete i sebe i druge da je to ok. POBEDILI STE (me). p.s. Posao zove, gospodo bilo mi je drago razmenjivati misli i poruke sa Vama pa ?to se mene tiče i ove temice ja rekoh ?ta sam imao da ka?em. Jo? jednom podrav i svako dobro. |
Quote:
Hah, pa sta bi tek rekao kad bi ovo preslusao.... Chak nisu ni urbani nit chuda i dostupno je i starom i mladom, a vulgarni su i jos u "vashim" godinama.... Sta cemo sada :confused::confused: Lichno mislim da treba da se zabrane neke rechi u nasem jeziku... Mozda je bolje koristiti latinske nazive ali u shatro varijanti... Tipa: Nispe, Ginava... http://www.youtube.com/watch?v=aaACEDiixk4 |
^ gde iskopa ovu prljavu grozotu, majke ti?:rotfl:
|
Quote:
|
Quote:
Shalu na stranu, Sumanut je lepo odgovorio na to krucijalno pitanje koje verujem da je pokretachka misao ovog threda... |
Quote:
Pa moze da proba, dalje od toga ne moze :) A i ne pricamo o deci od 5 godina, ima dece debila i od 40 ... Quote:
Quote:
Quote:
Teorija o pet majmuna: ----------------------------------------------------------------------- Teorija o gore spomenutim majmunima kaže da ako stavite pet majmuna u kavez, a u kavez stavite i ljestve i na vrhu ljestava grozd banana da će prvi majmun koji ugleda banane krenuti trkom gore da je zgrabi. Ako u tom času polijete sve majmune hladnom vodom i to ponovite svaki puta kada neki od njih krene po banane, nakon nekog vremena u trenutku kada majmun krene po bananu ostali će ga zgrabiti, srušiti na pod i zamlatiti. Kada postignete tu razinu rekacije, zamijenite jednog majmuna s jednime koji ne zna što će se desiti kada krene po banane. Ovaj će naivno krenuti po bananu i dobiti će zaslužene batine. Nakon nekog vremena promijenite još jednog majmuna, pa još jednog i sve tako dok u kavezu više nemate nijednog majmuna koji zna što će se desiti kada se krene po bananu, no svejedno će svaki pokušaj u startu spriječiti i zamlatiti svaku želju za daljnjim pokušajima. -------------------------------------------------------------------------- Ja takav autoritet ne zelim. Ni sami roditelji nemaju pojma zasto neke stvari rade, podlozni su uticajima okoline i ponasaju se kao papagaji, tako da ne mogu slusati autoritet za koji jasno vidim da nije svesniji od mene samoga. Imam i jedno pitanje, sta ako nam autoritet kaze da treba da ubijemo druge ljude? Trebamo li ga poslusati kao sto su nemci slusali svoj autoritet? Jedan od velikih mislilaca, ne znam tacno koji je vrlo lepo rekao: prihvatite istinu kao autoritet, ne autoritet kao istinu. Quote:
Treba ostati dosledan. Niko se ne bori ovde, pokusavamo da iznesemo argumente za i protiv, sto je uljudnije moguce, nema pobedjenih i porazenih niti kriticara i kritikovanih, samo razmisljamo na temu. Posebno nema potrebe za shavtanjem svega ovoga suvise licno. Ja takodje ne opravdavam tekst ove pesme, niti takvo ponasanje (davanje droge zenama radi sexa, i generalno omalovazavanje zenskoga roda), ali mislim da to svi treba da shvate za sebe, a ne da neko dodje i da im kaze da tako treba, pritom ne objasnjavajuci zasto. Autoritet je mac sa dve ostrice, ako nauci da tebe slusa dete, naucice da slusa i druge ... ali ako ga naucis da razmislja glavom, onda si napravio coveka. |
Quote:
pa ni pesma ne opravdava ponašanje, samo ispostavlja činjenicu, tj. urbani mit. drugo - johambin nije droga, tj. nije zabranjeno sredstvo, u slobodnoj je prodaji, ne stvara zavisnost, a taj uticaj koji ima na ljude a na osnovu koga je napravljen mit je preuveličan i upravo zato je mit. ako omalovažavanjem žena smatraš izraze "riba" i "vuna" onda možda možeš da kažeš da pesma omalovažava žene, ali mislim da je pesma, na tom površinskom nivou koji skriva ove dublje sociološke poente, pre podsmevanje "dečacima" i svemu što su u stanju da urade zbog seksualnog nagona. ali zašto ne tumačiti pesmu pre svega kao minimalno stilizovano i funky ispostavljanje realnosti od kojeg je napravljeno celovito i višeslojno umetničko delo? mislim pazi ti dubinu ovih stihova: ćale i keva rano pale na pos'o ili pamćenje slabi, pogotovo u gradu koliko je tu univerzuma spakovano a da ne pričam o onim "slobodnim" asocijacijama na kraju "93, 92, fu, b, mup..." i svim tim inter(kon)tekstualnostima mala matura - deca kokaina velika matura - deca yo!hambina koje to društveno-političke konotacije ima... |
ja, stvarno, mislim da pesma u pitanju nije ni blizu opscena koliko sadrzaji tv stanica, sveprisutni i svima dostupni, tako da sam zato napisao da je suludo uzeti je kao inspiraciju za ovu temu. setite se audicija za idola granda, il kako se zvase. sasa popovic je besramno, javno izvrgavao ruglu sve jadne ljude, zaostale u razvoju, koji nisu imali nikoga da ih drugacije savetuje, koji su 'jurili san' prijavljivajuci se na njegove audicije. nakon pogledane emisije, mali decak, nesvestan sveta oko sebe, ce da izadje napolje i da maltretira moju sestru. GDE JE TEMA O OVOME? GDE JE CENZURA? GDE JE OVDE GRANICA NEUKUSA?
postovani alek019, zasto ne govorimo o ovome, umesto o veseloj pesmici nadarenih umetnika? da, naravno da smo shvatili licno, jer se samo o nasoj (gradskoj) muzici govori. gde je cenzura takvih dronfulja, kao sto su vendi, jelena karleusa... (mislim se da napisem 'bez uvrede' ali umesto toga cu napisem FULL FRONTAL, IN YOUR FACE, DISRESPECT!) ne vas fejs, vec njihov :) i daleko je od toga da ne cenimo vase misljenje, ali, zaboga... 'kobasica grande, sve bitcherke pamte'? mislim, 'svi biste da vas jebe bekam u picku i u cmar'?! dajte, molim vas... ova numera o kojoj se toliko polemise ni izbliza nije opscena kao mnogo dostupniji materijali u medijima. stvar je tolko mladalacko, rebel, smekerska da nemam reci. super stvarcica. a znanje koje, verovatno, imate, kao stari, iskusni, prekaljeni muzicar bi nam svakako svima bilo od dragocene pomoci. ajde da otvorite tred gde cete nam ukazivati na greske koje se ne ticu izrazavanja misljenja, vec stvarnih gresaka u stvaralastvu. ne ovo. sta je ovo? ovde pokusavate da nam kazete da se suzdrzimo od izrazavanja svojih misljenja. to, u najmanju ruku, nije fer. respect. |
meni se čini da je gdin alek protiv "dostupnosti" svih tih pesama koje si pobrojao i yo!hambina i još mnogih... :grin:
|
Vidi, nemam stav o pesmi zaista, niti zelim da ga stvaram, poslusao sam dva minuta pesme cisto da vidim o cemu se radi, nisam se udubljivao i isao dalje od onoga sto je jasno na prvu ... Nisam se ukljucio u temu radi rasprave o pesmi, vec radi rasprave o autoritetu.
Kada pricamo o autoritetu, ja i vas smatram autoritetom za klince iz kraja, i oni ce isto slepo slusati vas, ako vec ne slusaju roditelje, i ista prica vazi za svaki autoritet, bila to ulica, crkva, televozor (grand parada), radio, internet keva ili cale ... Moze pevati ko o cemu hoce, dok taj neko ne postane autoritet u necijim ocima i taj neko ne pocne da ga kopira, stete ustvari nema. Znaci koliko sam protiv autoriteta roditelja i crkve, toliko sam protiv autoriteta kraja, ortaka, ulice, tv-a, radija i interneta ... |
@djape: a, pa, jbg, onda. dostupan je i irreversible. mnogo gadnih scena, al ljudi pogledali. neko se zgrozio, neko otiso, pa primenio :grin:. mislim da je, sa tog stanovista, pravo pitanje, da li jedan covek, zaista, moze da napravi difference. moze li? mislim da ne. u pitanju je kolektivna svest. svet je otisao u kurac. daj samo najgore. pocelo je da prolazi najprljavije, groteskno, van svake pameti. boze, verovatno nije trebalo da se drogiramo tolko kad smo bili mali :grin:
razumem ja aleka, znam da mu smeta da mu klinac slusa grozote, ali on mora da bude jedini, pravi referentni izvor definisanja dobrog i loseg svom klinji. te stvari krecu iz porodice. kazes: sinko, ovo je vrlo lose iz tog i tog razloga. nemoj ih prihvatati zdravo za gotovo. uporedi hiljadu spesimena. i na kraju - odluci sam. ja znam da su mene tako vaspitali, tako sam i naucio. pobogu, slusao sam lepu brenu, ej! :grin: ali, brate, ukus se istancao, pristup svemu je jedini nacin da odredis sta te pokrece. |
Ma ima covek cerku, a u pesmama se peva o tome o cemu se peva, pa ...
|
Gospodo draga, zaista sam Vam zahvalan na svim va?im ovde iznetim mi?ljenjima. Nikog ne vredjam, razgovaramo (na ovaj način ako se to mo?e ovako posmatrati). Nemam ni ideju ni nameru da nekog na bilo koji način sputavam. Ova pesmica je dakako bila meni povod da pokrenem ovu diskusiju.Ne morate me razumeti ali bar prihvatite da sam protiv vulgarnosti bilo koje vrste. Nemojte me terati da repliciramo Pink, nisu vredni toga.
Sa druge strane vi jeste vredni rasprave bilo koje vrste jer Vas po?tujem i iz tih razloga na ovaj način komuniciramo i to javno. Da mislim bilo ?ta lo?e o vama pa ne bi ni razgovarao i gubio vreme. Da se neko ne uvredi jer neznam koliko ko od Vas ima godina, ko ste, ?ta radite jako mi je te?ko da povučem i izaberem prave argumente prikladne za ovu temu, mene i vas. Znam samo da Vas sve i mene povezuje jedna nit, muzika i toga se striktno dr?im, koliko uspevam u tome neznam. Ajde da moje mi?ljenje iska?em u drugom obliku. ?elite biti muzički stvaraoci. Već jeste, na ovaj ili onaj način.To znači da ?elite neku svoju poruku (muzičku) poslati drugima i ?elite da ista bude i prihvaćena i podr?ana. Na taj način (prihvatanjem i podr?avanjem) masa utiče na Vas (zaboravite odbijanje, nije relevantno za ovu priču). Ne utiče samo slu?alačka masa na Vas nego i vi na nju. Tu vam samo dobronamerno ka?em da izbegavate vulgarnosti. Ako i sada Vi mislite da to prolazi, mo?e Vam kasnije zasmetati (u stvaralačkom radu) i obja?njenja tipa pa u tom dobu je to bilo ok i dozvoljeno niko vam neće prihvatiti i smejaće vam se iza ledja. Tu Vam ni podr?ka mase neće pomoći. Ovo mi morate verovati. Neozbiljnost u bilo kojem dobu se plaća penalima. Nemojte sebe u tu sitaciju dovoditi. Smatram da je muzika Va?e trenutno interesovanje sa stvaralačkim ambicijama za koje se spremate boriti i ako mogu pomoćiću. Poma?em Vam i sada na neki način. BTW nemam ćerku već dva sina ( 13 i 7). Pozdrav |
Malo ja bio preozbiljan u prethodnom obraćanju, pa da u unesem malo svetlosti.
Razmi?ljam ne?to, univerzum veliki, ogroman, Kako li mi promače? Ajd ?to meni promače ali izgleda da ga ni SuMaNUT nije spazio.Mislim da ni Flamez to nije skonto inače bi mi skrenuo pa?nju. Dal da preslu?am ponovo? Da pustim usporeno da mogu da povatam svu tu poeziju pa da kasnije razmisljam na tu temu. Ne?to me strah da pustim ovo ponovo, Da se ne udavim u tolikim dubinama. |
nema potrebe da budete cinični gospodine alek :)
|
Svasta li napricaste.
Pozdrav pedja iz pg:) |
Ma molim Vas shvatite ovo kao bezazlenu šalu. Namera mi je da bila da malo ublažim ozbiljnost teme. Nemojte se ljutiti verujem da i ostali shvataju da je šala u pitanju.
Izvinjavam se još jednom, nemam loših i skrivenih namera. Pomislio sam da ako ovo prebacimo malo na zabavniji nivo možda od ove teme nešto i bude. Nadam se da ne grešim. |
niko se ne ljuti, alek. svi mi kapiramo da imate svoje misljenje, i niko ne pokusava da vam promeni stavove, koje ste krojili godinama unazad. ali, shvatite da i mi moramo da prodjemo odredjeni put do, eventualnog, sazrevanja, ako je to, uopste, ono sto nam je potrebno. i mi imamo misljenja. neka se kose s vasim, neka ne. to je i poenta svake diskusije. razmena misljenja. ljudi iznose misljenja i argumente. debata. ali, nije u redu da kazete da vas niko ne razume, sto, kao prvo, nije istina, a da pritom odbijate da razumete nas.
|
Ozbiljno ovo pi?em. Dakle, Vi razumete mene i ja razumem Vas.
Evo slo?iću se sa ovom konstatacijom. Činjenica je da bilo koji vid vulgarnosti nije dobar.Ne morate se slo?iti ali primite k znanju. Ja nisam autoritet za vas (ne po ovom pitanju nego uop?te), to ne ?elim biti jer mnoge okolnosti tu fale, valjda ćete se i sa ovim Vi slo?iti. Izneo sam vam pitanje i svoj stav koji iz nekih razloga Vi smatrate ugra?avajućim za Vas (u su?tini on to nije ali Vi ga tako do?ivljavate). Dajte malo da prodje vremena i popričajte na ovu temu sa ljudima iz va?eg okru?enja, nadam se da imate nekog ko bi vam van ovog foruma predstavljao autoritet a sa kojim mo?ete lično komunicirati. Nemojte bukvalizovati termin autoritet. Odnosi se na neke od ljudi koje uva?avate po bilo kojem osnovu, makar on nije vezan za muziku, ljudi koji su stariji (relativan pojam, stariji od Vas), ozbiljniji , koje smatrate pametnim,obrazovanim, ljudi koje poznajete i verujete im. Čujte ?ta bi oni na ovo rekli. Ne morate se slo?iti nego samo iz čistog interesovanja proćaskajte na ovu temu.Iznesite va?e stavove i u najkraćim crtama objasnite ?ta oni za Vas znače i po Va?em mi?ljenju za?to je to ispravno, dakle ponovite ovo sa ovog foruma (pametni ste, parafraziraćete o čemu mi ovde debatovasmo). Saslu?ajte ?ta oni na to ka?u, i koji su njihovi argumenti za i protiv. Razmislite i donesite zaključak. Niko ne tra?i da to uradite odmah, ali verujem da bi tada čuli ne?to ?to bi upamtili i uzeli u razmatranje kad se re?ite da preispitate va?e mi?ljenje i stavove. Jel ovo fer ponuda kako bi Vi rekl? Dakle, ja od Vas ne tra?im, već Vas molim da ovakav razgovor obavite. Ni?ta lo?e Vam se neće desiti. |
a koji je to srednjevekovni popovski stil ????
ja ne razumem.....ocjesh da mi objasnish to malo blizhe ? |
Quote:
... pa zar vam nije dosta sto ste svoje misljenje izneli i obrazlozili, sto je sve to javno i sto ce svako moci to da procita... zasto sada morate da se kompromitujete pokusavajuci uporno da preobratite "neuke"... mislim... wtf :confused::banghead: Pozz |
Pa gospodine "7", da ja Vas pitam nešto. O čemu vi sada pišete, i sa kojim ciljem. Da li to želite sebe uzdignuti ili mene spustiti? Produžiti i produbiti ovu agoniju jaš malo?Da li sam ja Vas uvredio što Vam dadoh dobronameran savet? Ako dobro razumem postoji evidentna razlika u godinama izmedju Vas i mene ili grešim? Ja Vas uvažavam a šta Vi radite i to sada kada sam baš pomislio da smo nekako spustili lopticu na zemlju. Ako vas nešto zanima konkretno, pitajte pa ću se potruditi da odgovorim. Neke stvari ne samo da mislim, nego mogu reći da znam.
Pre toga bar da napravimo jednu skicu da znate sa kim ragovarate. Godina imam sasvim solidna brojka, fakultet imam, specijalizacije imam (automatsko upravljanje i procesni računari),strani jezici komada 2,jedan full drugi dovoljno da se mogu snaći u stručnoj literaturi, radno iskustvo imam (što se muzike tiče imate već napisano u delu gde sam stavio instrumentale da ne ponavljam taj deo, sistem inženjer na velikim računarskim sistemima 10 godina. profesionalni programer zadnjih 20 godina, imam i svoju software firmu 15 godina, oženjen, dva klinca...Da ne idem dalje. Dakle, ako ste blizu ili ste prošli sve ovo možemo ravnopravno razgovarati.Na mojim sajtovima pa i na onom gde su mi instrumentali imate i moje puno ime i prezme, adresu i telefon i mail. Nemam razloga da bilo šta krijem, ako nekoga zanima, moze se i o tome informisati. E sada ste Vi na redu. Kako sada treba da ova konverzacija teče i u koje svrhe. Nemojte samo da opet započinjemo raspravu.Neke stvari koje sam ovde izneo ne samo da mislim nego ponavljam,znam. Kakve to kompetencije treba neko da ima da bi ste ga vi poslušali? Nemojte me terati da se prisećam latiskog jezika i nekih rimskih sentenci. Bili ste krasni sagovornici, nemojte da sada ovo kvarimo. |
Quote:
Ovo je ipak otislo predaleko, a zakljucak je odavno donesen.. |
Quote:
... ovo sad prelazi granicu teme u kojoj smo, ako ne bude daljih uvreda i nipodastavanja sa vase strane ja bih se rado povukao iz rasprave. Pozz |
Tačno Everlast i "7", ode ovo predaleko ili bar na to miri?e a ?to se CV-a tiče sla?em se i to.
Uz sve prednosti koje internet donese, sti?e i jo? jedan problem, ne otvaram ga sada ali samo navodim da postoji. Problem identiteta na internetu. Ljudi stra?no be?e da se tu zna ko su, ?ta su i odakle su. Lak?e im da komunciraju sakriveni. To je i psiholo?ki i sociolo?ki problem. Te?e se i iznose i brane stavovi kada se zna ko to radi. Ovo je tema za neki drugi topić. No, da odgovorim gospodinu "7". Smeta Vam ako ka?em da popričate sa nekim u?ivo od autorita (va?ih), Vi se smatrate uvredjenim??? Pa ja imam sreću da imam mali milion ljudi koje smatram autoritetima (za mene) i sa njima mi je izuzetno drago da komuniciram. |
Poštovani, ja bih ipak da vratimo temu u skladu sa naslovom. Na žalost i Vi i ja zajedno sa vama (ovo priznajem) počinjemo da menjamo suštinu i prelazi se na temu "autoritet kome, čemu i zašto" . Ako mislite da bi to bilo interesantno red je da pokrenemo i tu temu (posebnu)
Ovako, velikim delom mojim (pa ja sam pitanje postavio, zar ne) odosmo na sasvim drugu stranu. Ako sam pogrešio, a izgleda da jesem, dajte da to ispravimo (ako može). Izvinjavam se što ovo ode u pogrešnom pravcu. Ponovo postade tačno ono staro da se najveće greške prave iz dobrih namera.Ja je napravih. |
Quote:
Sve najbolje Pozz |
Da VAs uvredim nije mi bio ni na kraj pameti. Evo izvinjavam se jo? jednom i molim da izvinjenje prihvatite, jer osim ovoga neznam ?ta bi jo? trebalo da uradim.
Razgovor sam pomenuo iz samo jendog razloga i to ne iz onog koji vi navodite već zato ?to se ta komunikacija razlikuje od ovakve forme. Kako bih ja znao sa kim bi vi ?eleli da ragovarate i kako bih ja znao da li bi se ti ljudi samnom slagali ili ne.To neznam i ne pretpostavljam ni?ta. Zao mi je ?to mislite da nekog ?elim omalova?avati. Negde sam gadno pogre?io kada ste stekli takav utisak.Jo? jednom se izvinjavam. Nikakvih lo?ih namera nije bilo. |
Quote:
... nego da se vratimo na temu... ne moze da se napravi da jedan covek ili par njih cenzurisu i odredjuju sta ce biti umetnicko delo a sta sund, gde je granica vulgarnosti, sta se sme a sta ne u umetnickom izrazavanju... krajnji sud uvek da narod tako sto obrati paznju na neko umetnicko delo ili ne... mada neko ce reci narod je sasav i nema pojma, slusa i gleda ono sto mu se servira... i tako u krug... a kao i uvek istina je negde na sredini... :wink: ... a pored Zappe postoji i cuvenija prica na tu temu... doduse nije vezana konkretno za muziku ali se bavi tom tematikom... http://en.wikipedia.org/wiki/The_People_vs._Larry_Flynt :wink: Pozz |
Quote:
Alek, možda grešim, ali čini mi se da si ti pokrenuo ovu priču iz straha da će "mladi" prihvatiti autore "neukusnih tekstova" kao svoje autoritete, a da se neće naći neki super autoritet koji će im objasniti da je to "no-no". Hajde da kažemo da ti i ja pripadamo istoj generaciji (tj. nismo "mladi"). Nemam webpage, moje generalne podatke možeš da vidiš na mom User Profilu. I sad, ovaj... Misliš li da bi svet bio bolji da je neko svojevremeno na bilo koji način zabranio "mladima" da slušaju Dorse? I Hendriksa? I recimo Cepeline? I Rolingstonse? Pa čak i "naivne" Bitlse? Pozdrav, Vasa |
Ja bih ustvari zabranio da se slusa sve sto je snimljeno od pocetka devedesetih do danas. Svi se vec ponavljaju, sve lici na nesto od ranije, a ovi sto hoce da snime nesto novo rade to na silu, pa ispadaju smesni. Znaci zakljucak je: Sve sto valja vec je odsvirano. I nemoj da mi sad tu neko kaze da nije tako. Nemam nameru da polemisem o tome jer to je neosporna istina i svako ko tvrdi drugacije nema pojma.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Ej, zezamo se malo, al' ima tu i nesto istine :D.
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Zivo me zanima da li je iko od ucesnika rasprave procitao sve od pocetka do kraja?
Ja sam iskreno, izgubio volju kod treceg posta, a sada vidim da se ova smor-rasprava oduzila na nekoliko strana, a pri tom bez ikakvog cilja, resenja, pouke... Eventualno da trebe izbegavati ovakve rasprave... :) |
Quote:
Pozdrav, Vasa |
All times are GMT +1. The time now is 06:27 AM. |