![]() |
Re: Dokle ide ljudska glupost ???
Quote:
Jasna stvar. Smara vise kuknjava kako je neko upropastio muziku, i kako ovde vise niko nece da slusa (recimo) Rok. Sto ne da nije tacno! |
Vanzemaljac, pravi je muškarac.
Volim te balkane moj ! |
Quote:
|
Quote:
recimo novi negativ.. ono je blago receno odvratno. Iako su pesme mozda dobre ja ne mogu da slusam garazni demo snimak sa vokalom koji brije na 5 kila i krvare usi, a jos je i pojacan nenormalno u odnosu na sve ostalo.. cak i oni koji nemaju veze sa muzikom cuju da tu nesto ne valja i nece da slusaju a jedini bend koji je uspeo da izgura neke "novije" pesme medj' repertoare rok bendova je YU grupa, a i taj album ima vec 5 godina.. i to je svima ok ploca, mogla je i bolje ali sasvim ok... dakle, moze se! a posle lepo pustim rok iz devedesetih (recimo generaciju 5 sa dj. davidom) i uzivam u lepoti zvuka jebote, pored toga sto su dobre i same pesme dok kod narodnjaka nema zezanja sa produkcijske strane, velika lova je u pitanju.. to mora da bude full i da stoja jebe kevu posle u shvabiji da bi dosla opet da iskesira 30 somica marini za novu plocu dakle realno... ja kad sam bio klinac imao sam izbor.. i slusao sam generaciju 5, sunshine, prvi negative, dlm, partibrejkerse, eyesburn, orthodox celts itd itd.. i to je sve bilo i vise nego korektno.. sada izbor ne postoji, a to sto postoji uglavnom ne valja... jedino "matorci" sto mogu malo da pomognu da usmere klince da ne odlepe od degenerizama zvanih grand, bn, lazarevic produkcija, renome i ostalih my 5 cents :P |
Quote:
često ?altajuci kanale nalitim na ovako ne?to i ne mogu da dodjem sebi, i ne znam ko ovo moze da slusa, i na kraju ko ovakvim debilima pravi pjesme...:banghead::banghead::banghead: |
@kvu: a strip?
|
KVU kazes matorci bi mogli izvuci... ali koliko ima voljnih matoraca koji su se u vecini slucajeva sreli sa kretenima od klinaca kojima su htjeli pomoci i koji su rekli sami sebi: "e sad sam nesto pogurao, pomogao i vise necu nikad!"???
u trash smo upali i nema nam nazad... ovako ako nastavi i gerogiev ce poceti da prima narodnjake u studio... samo je pitanje vremena... |
Quote:
Nedostatak mainstreama je upropastio rok scenu u Srbiji. Jb? "scenu" u kojoj postoji samo alternativa. Alternativa u odnosu na ?ta? A mainstream pop/rok je nestao onog momenta kada su bendovi iz političkih razloga odbili da sarađuju sa mainstream medijima 90'ih - istim tim Pinkom, RTS-om i sličnima. I nisu ni Pink ni RTS zatvorili vrata rok muzici, ona se sama durila. Bilo je davno, ali se jo? uvek sećam. Pozdrav, Vasa |
Quote:
@danny uvek ima nazad... a sto se tice georgieva, bolje i to nego da slusam sergeja, vasica, kovacevica i ostalih umetnika sa pesmama od kojih mi se vise sere... teska ljubavna depresija... ;))) narodnjaci bar imaju 3-4 ritma koji vrte a ovi samo jedan! :) @heatman strip je puko.. a i bas me cudi :))) lm, ne zelim da se neko oseti uvredjenim. svi mi radimo za jbnu lovu na kraju krajeva pa snimao i svinju kako grokcje u tuc tac aranzmanu.. Ne iznosim samo svoje vidjenje, vec to isto misle i mnogi sa kojima sam pricao na tu temu. pozdrav :) |
Quote:
Tako da moja prica stoji, to sto niko nece da slusa domaci rock govori nesto drugo. Znaci nije da niko nece da slusa, vec to sto nece svasta da slusa! |
Quote:
Pozdrav, Vasa P.S. Umalo da zaboravim jednu stvar, a važna je. Bane Antović A.K.A. MTS je svojevremeno za "urbanu" muziku bio ono što je Saša Popović danas za "novu urbanu muziku". Zašto je ta priča pukla, a Grandova nije? Mislite o tome. |
Ko zna Baneta-...:wink:
|
Quote:
I cika Vasa lepo veli... A koji je drugi hit? |
Quote:
Nisu tu bitni Bane A. i Saša P. bitno je to što "oni Sašini" znaju šta hoće a "mi Banetovi" znamo šta nećemo. Pozdrav, Vasa P.S. (edit) @Big Bockie: drugi hit = Debeli lad (nije pocepao kao Buđav lebac, ali je opet veći hit od celokupnog S3P-ovog opusa...) |
Quote:
evo za one koji ne znaju, kako rok scena zaradjuje: banda bend. gitarista iz alise (drugi), bubnjar iz ekv, basista iz neke manje poznate grupe, i odlichan pevach.. koji je inache prvi put svirao sa njima, jer im je glavni pevach imao neko snimanje (glumac je i radi sa njima samo zato shto je showman)... prvi put zajedno. bez probe.. dogovori pred nastup. petak veche. svirka. pun kafic. prvo drugo pice, moraju da uspore jer imaju samo josh 3 za dz. izlaze na binu. rokaju po secanju pesme (potpuna improvizacija), i na toj muKi :) se poznaju junaci. odlichni muzichari.. odlichno odsvirano, i to bez ikakve probe.. gitarista zna jednu pesmu, basista drugu, pevach (i gitara) trecu.. nema veze, svirace sve tri. odlichna svirka. pauza. sedaju kod mene.. ja iz zezanja (dobar mi je drugar gitarista) kolko dobijate za svirku? kaze 4000. ja rek'o, ma daj nemoj me zezash.. kako 4000? za veche? da ga nisi preterao (misleci da su evri).. naravno, radilo se o dinarima. 4k dinara po glavi. a to su ljudi koji sviraju, pevaju i vesele se za tako male pare (kao cigani, samo bolje..) :) sa druge strane, reperi, se bune shto zarade oko 200 eura po tezgi.. gde izadju na sat vremena max i izrokaju sve preko matrica (koje im je radio ko zna ko).. sa trece strane. lexington bend (drugari sa faksa).. pre nego shto su postali "popularni", zaradjivali su po 100/150 eura po glavi 4 puta nedeljno. pevali narodnjake po splavovima.. sad malo vecu lovu obrcu.. uzasno je stanje muzichara u srbiji.. ali opet, ako MUZICHARI zaradjuju 4k din na veche, ne mogu neki djevi i reperi da se bune za lovu. |
Quote:
Mislim da je 4000 din realna cena za tako tezga bend (koji je kul naravno i znaju da sviraju), jer i te "kafane" ne zarade novca kao i one gde gostuje Dado Polumenta... Uz narodnjake ide "veselje" i "nazdravljanje", a na rok ili hip hop pola dodje naduvano i treba mu koka kola.. :rotfl::rotfl::rotfl: Mozes i tako posmatrati "problem", sa, da kazemo, antropoloske strane :wink::wink::rotfl: Iskreno ne mislim da je muzika kod nas u ku%cu, jer bendovi poput "Gun Sale" recimo me potpuno razuvere u tako nesto.. Ko ih je chuo uzivo zna o chemu pricham :wink: To je samo jedan od primera, ima ih jos dosta... A opet, ne zaradjuju skoro nista para, a i ne trude se da zarade, vole da "prze chorbu na visokotonce"... |
http://www.youtube.com/watch?v=YFsT3...eature=related
:shock::shock::shock::shock::shock::shock::shock:: shock::shock::shock: |
Quote:
|
Quote:
leb te jebo :shock::shock::shock::shock::shock: |
Boginja!
<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/prU6Xmbgveg&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/prU6Xmbgveg&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> <input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden"> |
Quote:
mozda boginja 10og kruga pakla evo objashnjava nam o behringeru, SODOMA I GOMORA kazem vam :D http://www.youtube.com/watch?v=GQTsP...eature=related |
Kolega ja sam SHOCKIRAN... :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
a kakve ovo veze ima sa behringerom..? |
pa s*re nesto o trutovima
|
Vendi bila ucenik generacije pa je jedan dan samo crklo pojacalo...:) a ja kazem smanji...ahahahah
|
Quote:
|
Да ми лепо нашу драгу нам Венди кандидујемо за народног посланика, па ком опанци том и џери..?? :d
|
Ajd malo razonode da joj ne puknu.....:rotfl:
http://www.youtube.com/watch?v=cylzm...eature=related Stara dobra jos od Rimskog doba - dajte narodu razonode pa vi udrite....ima cime raja da se zabavlja:wink: |
I nesto dosta ozbiljnije:wink:
http://www.youtube.com/watch?v=rwNqS...layer_embedded |
Ovo je jos jedno novo!!!! :shock: Buzuki i distorzija... Kako li ga struja ne ubi?! :confused:
|
Quote:
Pozdrav, Vasa |
Peco ss..za pricu o tome kako nastaju pesme ti moram reci..kralj si najstrasniji..I svi koji su normalni znam da su tu i da ih pritiska svakodnevna i uzasna glupost po nasoj zemlji...Mogu dodati puno toga ali bi bio strasni kandidat za ban a i ne treba to da cinim...Nadam se da ce nasa zemlja izaci iz crne rupe,da ce svi licemerni postati odgovorni i ozbiljni pa da ce Sabanima i Kitama u lice u medijima reci da su zalutali...i da je to muzika za dizanje testa..Da ce pevaljke i decaci koje ja zovem Tozovci sa splavova svirati samo tamo a ne po eminentnim tv stanicama...i da necemo vise slusati gde su jeli sarme i bili na pecanju..moraju se opet zbog takvih otvarati vecernje skole,i moramo prestati da razmisljamo samo o novcu ali svi...neke stvari ne mogu biti kupljene..na zalost ovde se kupuje sve...Zelim da osvane dan kada ce oko mene nestati glupost...Budite moji saborci cenim vas sve...UBIJMO GLUPOST MISLIM DA MOZEMO...VELIKI POZZ ZA SVE VAS...
|
Pra pa pa prapapa/pra pa pa prapapa!
Ko kaze da niko ne ulaze u alternativu! E sad sto svaka dobra alternativa jednoga dana postane main streame! Pa valda je to i cilj. Alternativno, znaci ukazujes, da ono sto vlada nije dobro. Znaci da si bolji ili(u najmanju ruku) intersantniji! Ako je neko ceo zivot alternativa, znaci da je losa alternativa! |
to je takmichenje bilo nameshteno radi privlachenja paznje.
poz |
volio bih da čujem sve zaklete anti-narodnjake , pobornike kvalitetne i urbane muzike da naprave jedan klip...sa klavijaturom, ili gitarom, nebitno...klip u kome će precizno skinuti harmonije ,odsvirati foršpil i otpjevati sa trilerima npr neku Šabanovu pjesmu...taj neka pokaže koliko je muzički vješt i neka onda kaže - eto pljujem na ovo!
evo jedna relativno laksa...oću da čujem sve ove ukrase na foršpilu...trilere u vokalu...i harmonijske ukrase http://www.youtube.com/watch?v=65cRrO253GY&translated=1 |
Quote:
Voleo bi da chujem bilo koga od narodnjaka da isprogramira neku Drum en Bejs ili chak i elektro jazz numeru u Ableton Live-u... Ovako nesto.. Mozda je maalkice tezi zadatak ali ipak, Shaban je Shaban :wink: <object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/d_EL9UtL_mI&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/d_EL9UtL_mI&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object> |
Uprkos što sam i sam prvenstveno programer, te ću malo pljunuti na svoj fah - istina je isitan - programiranje se uz određenu količinu urođene muzikalnosti može naučiti - al nikad neću pjevati ko šaban:)
uzgred...odlična je ova stvar što si stavio :) Đasvi mi se... |
|
balthazare navodis omladinu na blud i nemoral... ccccc nemoj tako nije to dobar nacin!
|
Quote:
|
Mislim da vam svima promice poenta, bez postovanja stvaraoca, ma koliko nam se "svidjalo" njegovo delo, prica o pogubnoj muzici ili sta ti ja znam cemu gubi smisao. Svi se na srecu razlikujemo, i dalje, nismo odrasli niti se razvijali u istoj sredini, nemamo iste puteve, nemamo iste godine, imamo svako svoj ukus. Ne moramo se sloziti u mnogo cemu, ali ako ne postujemo jedni druge, i ako ne pokusamo da iz tudjeg ugla gledamo na bilo koju pesmu i uzivanje u njoj, onda o postovanju nas samih nema takodje nista.
Ja ne slusam narodnu muziku zato sto mi ne lezi, nikada se nisam u njoj nasao, nikada niko oko mene nije izrazavao makar i malo sentimenta za nju. Kada idem gradom, ja je ne cujem, u mojoj glavi su neki drugi zvukovi. Ali da je pljujem, a ne slusam je, i to u bilo kom obliku, ne mogu, niti zelim. Kada cujem nesto sto mi se ne svidi, prebacim kanal, izadjem ili ne udjem u kafic u kome se pusta, i to je moj "protest", ako se tako moze nazvati. Kada vam se nesto ne svidi, vi uradite bolje! Nema kvalitetnijeg primera od tog. E da, svaka cast Klifordu, ali ja eto npr vise volim Red Snapper i Square Pusher-a, slicno, a opet, razlicito! |
All times are GMT +1. The time now is 12:47 AM. |