Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Audio Software (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=84)
-   -   Download Microsoft Windows 7 Release Candidate (za D?. 1 god.) (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=27507)

MUzzY 12-05-2009 03:01 PM

Re: Download Microsoft Windows 7 Release Candidate (za D?. 1 god.)

Quote:

Originally Posted by awacs (Post 245322)
Naravno da sad ima kad su maznuli foru od PC-a (a PC valjda od Atari-ja) :wink: Mogao je i ranije (koliko se sećam već na G4 si mogao da prikači? USB mi?a sa dva dugmeta i da sve radi) ama pravoverni ni danas neće da koriste tu opciju. Znam ih nekoliko.

Pozdrav

Navika je cudo. Mnogi dan danas koriste windows :D

awacs 12-05-2009 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by MUzzY (Post 245577)
Navika je cudo. Mnogi dan danas koriste windows :D

U mom slučaju privr?enost Windowsima je čisto finansijske prirode :ups: Mrzi me da se bakćem organizovanjem Hackintosha, a Apple HW mi je way out of range... Koliko sam plaćen 32-bitni XP sa 2GB RAM mi je puna kapa :( Inače bih bio jako srećan da vi?e ne razmi?ljam o ASIO drajverima, latenciji i sličnim glupostima.

milos 12-05-2009 04:15 PM

Ja sam full presao na hackintosh i ne vracam se na Cubase i win... :D

LACKY 12-05-2009 04:37 PM

Quote:

Originally Posted by Lou (Post 245303)
upravo tako. a s obzirom da moj tweak-ovan xp sp2 kad se pokrene zauzima 40-ak mb za razliku od standardnog... a koliko zauzima ta vista sto izgleda kao 98-ica?

Oko 250.

Danny Lou 12-05-2009 09:46 PM

ama ljudi samo udarajte na cemu god hocete pa makar to bio i tascam-ov cetvorokanalni snimac. bitno je da se i radi jos ako se zaradjuje vrh! :grin::grin::grin:

BaalBehrit 13-05-2009 12:51 AM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 245497)
Ja sam nedavno skinuo 7 jer sam bio nestrpljiv da vidim da li su uspeli da zaista nesto rese, tj da li komp lakse radi sa njime. Zakljucak je - radi exxxtra! Imam MOTU ultralite MK3 i ranije se desavalo da dok npr raspakujem neku veliku rar arhivu i slusam neki mp3 u pozadini pri malim vrednostima bafera, dodje do prekida u reprodukciji... Sa 7 sam se izivljavao na razne nacine i nije se desilo da omane i sa najmanjim baferom...

?to se tiče toga, to je verovatno zbog agresivnijeg prefetcha (iliti famozni SuperFetch servis u Visti i sedmici, kako ga je nazvao Microsoft). koji ima i u Visti i u 7ici, samo ?to u sedmici manje drlja po hardu nego Vista.

Inače, stavio sam sedmicu, Fast Track USB radi kako treba, jedino sam morao da stavim compatibility mod za Vistu kada sam instalirao drajvere da bi ih instaliralo, koristim Cubase SX 3 i Ableton 8 i sve radi kako treba. Čekam final da pređem na x64 verziju.

kravadinka 13-05-2009 10:03 AM

Svaki Windows drlja po diskovima svakim danom sve vise, prlja se neverovatno brzo i ne prodje ni tri meseca da nesto ne zahteva ponovnu instalaciju sistema. Cak i kad iskljucis File Indexing Service on sporije trazi fajlove, a opet drlja po diskovima, katastrofa.
OS X ne drlja uopste, nalazi fajlove u roku od odmah, ne prlja se, za godinu dana koliko ga imam od poslednje instalacije, sa sve internetom i bukvalno neprestanim radom zbog 300 gb torrent-a koje skidam radi sveze kao i prvog dana, prosto neopisivo.
Ipak, ono najvaznije je koliko kreativnih stvari napravis u jedinici vremena, pa bio to i stari Atari, ali poenta je stici biti kreativan pored ocajnog sistema koji te minira na svakom koraku...

BaalBehrit 13-05-2009 12:17 PM

Ako ne održavaš sistem - normalno da će trebati reinstalacija posle 3 meseca.

I mislim da ova tema nema veze sa OSX-om, al' hajd'.

Sa ovom poslednjom rečenicom sam saglasan, uglavnom.

awacs 13-05-2009 01:00 PM

Quote:

Originally Posted by kravadinka (Post 245678)
Ipak, ono najvaznije je koliko kreativnih stvari napravis u jedinici vremena, pa bio to i stari Atari, ali poenta je stici biti kreativan pored ocajnog sistema koji te minira na svakom koraku...

+1 za svako slovo

psionic 13-05-2009 11:34 PM

Quote:

Originally Posted by BaalBehrit (Post 245656)
Što se tiče toga, to je verovatno zbog agresivnijeg prefetcha (iliti famozni SuperFetch servis u Visti i sedmici, kako ga je nazvao Microsoft). koji ima i u Visti i u 7ici, samo što u sedmici manje drlja po hardu nego Vista.

Jedna od prvih stvari koju uradim petljajuci sa post-XPovskim windowzima je da ugasim j*beni superfetch servis. Mnooogo manje drlja. Drljanje izaziva i shedulovan disk defragment i indexing servis. Kad se sva ta drndanja pogase - dobije se sistem koji nista vise ne pristupa hardu nego prosecan XP SP1 sistem

BaalBehrit 14-05-2009 12:23 AM

Ja ostavljam uključen Superfetch. Meni lično više odgovara taj način adresiranja memorije.

psionic 14-05-2009 07:52 PM

Quote:

Originally Posted by BaalBehrit (Post 245795)
Ja ostavljam uključen Superfetch. Meni lično vi?e odgovara taj način adresiranja memorije.

Pretpostavljam da znas sta zapravo radi taj superfetch? Mislim da mu apsolutno nije mesto u jednoj DAW konfiguraciji...

mikac 28-05-2009 09:57 PM

Ja imam problem sa drajverima. Konkretno za M-Audio Delta 44. Na oficijalnom sajtu ih nema... :shock:

Tomislav 01-06-2009 09:02 AM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 245025)
nije poenta da li je legalan ili ne, kasnije ce to moci da iskoriste za ciljani advertising.

I moci ce poboljsati OS do maksimuma, za sto veci broj razlicitog softwarea i konfiguracija - UZAS!!! :D

kejkz 01-06-2009 12:42 PM

ni kod babe nema za djabe, a kamo li kod Mikro$ofta

MUzzY 04-06-2009 01:39 AM

Quote:

Originally Posted by Tomislav (Post 247429)
I moci ce poboljsati OS do maksimuma, za sto veci broj razlicitog softwarea i konfiguracija - UZAS!!! :D

Do sad su odradjivali super posao po tom pitanju :rolleyes:

Dexxy 04-06-2009 11:01 PM

Ja sam instalirao win 7 64bit, na lap topu HP Pavilion 7845us. Sve radi super osim muzicke karte koja ja u kompu. Ne radi mi mic koji je integrisan. Probao sam brdo novih drivera i nista. Realtek HD Audio.

ProkDu 05-06-2009 05:23 AM

Microsoft Windows 7 RTM krajem jula meseca

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 247715)
Ja sam instalirao win 7 64bit, na lap topu HP Pavilion 7845us. Sve radi super osim muzicke karte koja ja u kompu. Ne radi mi mic koji je integrisan. Probao sam brdo novih drivera i nista. Realtek HD Audio.

To bi trebalo da radi bez problema zato ?to sam Windows 7 ima drajvere za Realtek HD Audio, koji su novi tj. s' kraja 4-og meseca. Ustvari, pre bih rekao da je problem to ?to se ne vidi mikrofon u pode?avanjima. Re?enje za to je sledeće:
1. Desni klik na ikonicu zvučnika u system tray-u i odaberi 'Recording Devices'
2. Zatim na toj kartici takođe desni klik i ?tikliraj 'Show Disconnected Devices' i 'Show Disabled Devices' ...

Uveliko se pi?e da se za kraj jula meseca sprema RTM (Release To Manufacturing) verzija, doslovce zvanična verzija.

ProkDu 08-06-2009 08:15 PM

@Dexxy
Da li ti je proradio mikrofon na laptopu?

ProkDu 08-06-2009 08:26 PM

Language Packs

Iza?li su 'Language Packs' za 7-icu, među njima je i Serbian.
Nakon instalacije language pack-a, menjanje default jezika operativnog jezika se svodi na menjanje opcije i celokupna operacija traje par sekundi. 8-)

http://img.photobucket.com/albums/v3...uage_Packs.png

ProkDu 08-06-2009 08:58 PM

Odavde mo?ete da skinete ASIO4ALL v2.9 drajvere koji rade sa Windows 7 build 7100 (32bit/64bit).

Takođe sa ovom verzijom 7-ice (32bit) radi i Nuendo 3.2.0 build 1128, stabilno.

Dexxy 08-06-2009 10:52 PM

1 Attachment(s)
Nije mi proradio. Na Visti radi normalno ali na Win 7 ne, kao da treba da se ukljuci mic negde a neznam gde. U biosu nije...Probao sam i 32 i 64 bit. A na drugom lap top-u AMilo radi iz prve :confused::confused::confused:

ProkDu 08-06-2009 11:41 PM

Probaj iz Device Managera da instalira? te drajvere ?to ima?.
High Definition Audio Device (Desni klik -> Update Driver Software) -> Browse my computer for driver software -> zatim nađi folder gde si otpakovao te drajvere i zavr?i instalaciju.
Mo?e? da proba? i download drivera online: High Definition Audio Device (Desni klik -> Update Driver Software) -> Search automaticaly for updated driver software.

Ne?to ne mogu na netu da nađem ovaj tvoj laptop da bih video oznaku audio čipa. Ako je azalia čip, probaj ovo. Driver + Realtek software.

I da ne zaboravim obavezno napravi Restore point pre ovih opracija. Klik na start dugme i upi?i 'Create a restore point', enter, create ...

Dexxy 09-06-2009 12:24 AM

Sve sam to isprobao :( bas me nervira sto nece. Treba mi taj mic za skype i msn. Sada sam ukljucio neki externi mic i radi. Ali kad sam na putu sad treba da nosim jos i mic da bih mogao da komuniciram a imam na lap topu integrisan mic... Shit...
Moj model je iz USA. HP PAVILION 6748us ima ga na hp sajtu...

Pozz

P.S. Svidja mi se Win 7

ProkDu 09-06-2009 01:43 AM

Koliko vidim sa slike koju si postavio, nema? instaliran Realtek drajver. Prvo to mora? da re?i?. Drugo, koliko vidim sa zvaničnog sajta, ovaj model ide i sa Conexant audio čipom. Proveri koji je konkretno čip kod tebe u laptopu. Mo?da je Conexant i zato ne mo?e? da instalira? audio drajvere.

Mo?e? da proba? i ovo:
Skini drajvere sa zvaničnog sajta i pokreni ih u Vista compatibility mod-u.
Desni klik na exe fajl -> Troubleshoot Compatibility -> Troubleshoot program -> I don't see my problem listed (Next) -> Windows Vista (Next) -> Next -> Start the program.

pozdrav

ProkDu 11-06-2009 01:02 AM

1 Attachment(s)
Jedan od glavnih developera za audio stack u Windows-u 7, Larry Osterman priča ?ta su sve promenili i ?ta unapredili u novom operativnom sistemu.

20 minut: '..., unfortunatly we discovered that there's a bunch of audio drivers out there that do not work in low latency mode ...'
37 minut: '... pro audio application community ...'
39 minut: '... many core problem ...' :shock::banghead:
...

trajanje: 56 minuta
veličina: 203 MB
download

idekius 11-06-2009 01:26 AM

Win 7? Hmmm o.k. Nego, jel? video neko Slobu u blizini? Treba mi ne?to... :)

ProkDu 11-06-2009 09:02 AM

1 Attachment(s)
Dftt

Dexxy 11-06-2009 09:25 AM

Nasao sam driver...

http://h10025.www1.hp.com/ewfrf/wc/d...oduct=3648284#

ProkDu 11-06-2009 09:34 AM

@Dexxy
... i mikrofon je sad u funkciji ili ne?

Dexxy 11-06-2009 10:06 AM

Da sada radi....Probao sam brdo drivera. Pa sam pronasao na HP forumu da je jos neko imao ovaj problem....

Sada radi sve kako treba...

PoZz

ProkDu 11-06-2009 11:41 AM

@Dexxy
Odlično. :)

Larry Osterman u ovom videu baš priča i pokazuje demo za Skype.
Inače vrh intervjua je kad priča kako je najponosniji na to kako je insistirao na uvođenju funkcije koja omogućava da radi mute dugme sa multimedijalne tastature kad si trenutno izlogovan iz Windows-a. :rotfl: Da ne zaboravim, i kako su se oduševili kad su videli da sasvim slučajno imaju manji latency na Windows-u 7 ('We did not expect that', 19 min.). :banghead::rotfl:

pozdrav

lesha 11-06-2009 02:24 PM

samo sto nista nisu radili na midi poboljsanju, jbg...

ProkDu 16-06-2009 03:51 PM

1 Attachment(s)
... upravo tako.

Ni?ta od kernel drajvera ne pravi probleme na ovoj test ma?ini sa integrisanim Realtek HD čipom. I naravno, fin tajming u DPC-u. :)

SumAnuT 25-06-2009 02:02 AM

Radi ko sat!

sRce 25-06-2009 04:41 AM

Kad sam bio instalirao prvu verziju Windowsa 7 (ne RC) nije nikako mogao da prepozna web kameru (Genius) i nisam mogao da nadjem driver za istu.

Nadam se da su resili taj promak.

psionic 01-07-2009 12:00 AM

Postoje neke "leak"ovane verzije sedmice - Microsoft Windows 7 build 7260. Kao sto su neki mozda primetili, ne daju vise dzaba 7, a i najavili su Oktobar 2009 kao rok za izlazak finalne verzije 7. Ove "procurele" verzije (kazu da je neki brat Rus glavni izvor) su u stvari koraci do finalne verzije pa ako nekog zanima kako ce to izgledati na kraju, nek googluje malo po torrentima. Ja cu sacekati final build.

Sve u svemu generalno su otisli malo napred od viste, ali su problem proizvodjaci drajvera koji ne poznaju dovoljno novo softversko okruzenje, pa se drze starog XPa ko udovica za onu stvar. To daje utisak da je XP bolji za muziku (naravno i jeste jer su XP drajveri daleko pouzdaniji za masu hardvera), ali mislim da "vistoliki" windowsi imaju neiskoriscen potencijal... Najzad - to je OS koji je savremen sa novijim hardverom, pa mi neka zdrava logika govori da je noviji hardver bolje iskoriscen na novijem OSu. Razni dual korovi, kernel optimizovan za rad sa istim i sl... Vreme ce pokazati...

Rhino 01-07-2009 04:04 AM

ja cekam dok ne izadje service pack 2 za win7:D

Ozbiljno, nemam vise ni volje ni vremena za razne instalacije, format c:\ i slicne pegle

Tribal_kg 01-07-2009 09:17 AM

Ja ga koristim vise od mesec dana i jos uvek ne planiram reinstalaciju ili vracanje na xp! Sve radi savrseno i nikakvih problema nisam imao. Inace, na kompu za muziku mi je i dalje xp zato sto je slabija masina..

ProkDu 01-07-2009 01:25 PM

Quote:

Originally Posted by psionic (Post 249687)
Kao sto su neki mozda primetili, ne daju vise dzaba 7,

'Ajde sačekaj 15. avgust pa postuj ovo. :wink:

Windows 7 Release Candidate će biti dostupan za download do 15. avgusta 2009 godine, a tačan datum izlaska je 22. oktobar 2009.

http://windows.microsoft.com/en-US/w...7/products/get
http://www.microsoft.com/windows/win.../download.aspx

...

All times are GMT +1. The time now is 08:39 AM.