![]() |
Re: Cubase 5
Lagani OT:
Ima li netko informaciju gdje u Hrvatskoj nabaviti Q-base 5 na neku normalniju cijenu? U audio pro-u u Zagrebu je 750 eura, sto mi se cini zaista nenormalno obzirom da je vani cca 500$, a u Srbiji oko 550 eura. Mogu ga teoretski naruciti izvana, ali ne bi da me odvale sa porezima i PDV-om pa da na kraju platim i vise. Ako netko ima koju informaciju, bio bih zahvalan.. :) |
Quote:
|
Quote:
P.S. a kutiju negde bacis a sadrzinu u dzepove i nema carine ;) |
Quote:
|
Uh ...
Iskreno,ja bih voleo da kompletan softver bude legalan ... jer mislim da bi onda ohoho vise radili na sebi sa onim sto IMAMO a ne sa onim sto nemamo ... Priznajte sebi (zajedno sa mnom) - imate bre desetina hiljada evra u kompjuteru,i retki se uhvate da provale do granica jedan...sto je normalno kad ti je sve dostupno ... cackas jedan,predjes na drugi,odes na treci... hardver se vec ne moze downloadovati ... pa samim tim o njemu debelo razmisljas svaki put,da li ti treba zaista neko parce opreme ili ne (sem onih koji imaju srecu da imaju dosta novca,pa se ne brinu o tome da li su pogresili u izboru).A onda se ozbiljno udubis u to cudo,pa izvlacis stvari koje nisi ni sanjao da mozes... svidja mi se trenutni poredak u kome moze try before you buy ... ali ne najnovije verzije...i mene to dotice,pa opet... Iskreno,bas sam pre neki dan pricao sa prijateljem o tome,najbolje rezultate sam postizao kad sam imao najmanje softvera...instaliraj cubase/nuendo/logic/pro tools/reason/fruity ili sta god da te lozi...i probaj da uradis neki rad samo u njemu,koristeci samo ono sto ti on nudi ... I mislim da je to vredno tog novca. |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
moritz,a koliko je cubase u ns artistu?Da li se razlikuje od bga? |
Quote:
|
to je to,oko 500ak evra,malo vise.
|
A kakva je logika, npr, kupiti neki jeftiniji C5, koji moze da odradi posao, pa onda dokupiti full?
Koliko bi bili osakaceni u bitnim funkcijama? |
Quote:
razlika u ceni je mala da bi se razbacivali sa slabijim verzijama. ima jos dosta sitnijih stvari koje ostale verzije nemaju |
Eee cudna je ta ljudska osobina da se mesa i u ono u sta ne mora da se mesa... imho... sta mene boli uvo da li neko nesto kupuje ili prodaje, ili je kupio za manje ili vise para, da li je ozbiljan ili neozbiljan itd. ja mogu da dam savet nekome ko ce poslusati ili ne, mogu da ga upozorim na nesto pa je na njemu da razmisli...isto i u obrnutom smeru... ali voditi ovakve bespredmetne rasprave o tome da li treba kupovati softver ili ne je po meni totalno suluda... ok je jednom reci svoje misljenje ali razglabati o tome iz svih mogucih uglova i jos se raspravljati ili posvadjati sa nekim... mislim... :shock::confused:... ako je neko dao 500e ili 1000e za softver - svaka cast, ali i ako nije i koristi krekovan - pa sta... koga to boli uvo... kad pocne da zaradjuje kupice i on... pritom mislim da je super sto postoji mogucnost da se na duze vreme (kako za koga... mesec ili godina nije bitno) proba neki sekvencer ili plug i tako se spreci bacanje love... niko se nije naucen rodio, tako da mislim da ne pricaju sa iste pozicije neko ko vec poseduje komercijalni studio i neko ko tek pocinje da se bavi muzikom ili se bavi u slobodno vreme iz hobija... "Try before Buy" i "Don't make money with warez" je sustina, sve ostalo je :banghead:...
svako radi po svojoj volji dok ne ugrozava drugog... konkretno na ovom sajtu se ne prica i ne ostavljaju vodeni linkovi jer se ugrozava sajt, da nije toga svi bi pricali o tome... znaci sve dok nesto ne ugrozava nekog drugog, sve je ok... a firme koje prave softver se ne ugrozavaju jer one same u odredjenoj meri to podrzavaju jer nema bolje reklame... naravno svako ko misli drugacije nije nenormalan vec samo ima drugacije misljenje sto nema ama bas nikakve veze samnom niti sa onim sto ja radim ili cu uraditi... niti mene dotice sta ce neko drugi uraditi... Peace Pozz |
Quote:
Jos ces me ubediti da potrosim novce koje nemam:D:wink: |
Quote:
|
Quote:
I ako te ne dotice sta drugi rade zasto se onda javljas? imas opciju da ne citas ono sto ti se ne dopada i to je to :) |
Quote:
|
Quote:
Moritz,pod hitno u banci nekoj da se zaposlis,doguraces daleko !!!!!!!! :rotfl::rotfl::rotfl: |
Quote:
|
Ko zna za koga on radi:D
Kontraobavestajac iz Digidesign-a:D |
Quote:
Radim za zdrav razum i plici dzep :grin: Jedan od vecih uspeha trovanja je i to da sam uspeo drugara da ubedim da odvoji 2000 eura za Virus TI bez da ga je ikada cuo a kamoli svirao :da: Jel neko probao update 5.1, meni se cini da optimizacija Reverence reverba i nije nesto narocita kako su oni najavili , jel i kod vas tako ? |
Quote:
Drugo, u vezi rasprave i svadje, ovo nije prvi thread u kome se prica o tome (vodeni vs platiti), pricao sam generalno... Trece, ne znam odakle tebi da meni neki, bilo ciji, dijalog smeta... kako si ti dosao na ideju da ako ja hocu da uradim onako kako ja hocu i pustam druge da urade onako kako oni hoce, da to znaci da meni smeta sta se prica na forumu? Cetvrto, opet nejasno, kakve ima veze sa tobom to sto sam napisao 1 post u kojem sam izneo svoje misljenje. I za kraj, mogao bi da razmislis malo pre nego sto pocnes da izvrces tudje reci... kakve veze ima to sto mene ne dotice sta drugi rade (ovo je bitno - sta drugi rade za sebe) sa tim da li ja citam thread ili ne? ili postujem? svi mi citamo forum, imamo dijaloge, rasprave, iznosimo misljenja i na kraju svako uradi onako kako on smatra da je najbolje. Zasto mora svako ko misli drugacije da se savetuje da ne postuje... mislis li da je tvoje razmisljanje jedino ispravno i validno pa je svako drugo nepozeljno... ... da si malo bolje procitao moj prvi post bilo bi ti jasno da nikog nisam uvredio niti omalovazio njegovo misljenje nego sam samo izneo svoje... ... za razliku od mene ti si se obratio meni licno sa komentarima koji nemaju veze ni sa temom a ni sa onim sto sam ja pricao... sto si se ti javljao kad moj post nema veze sa tobom? I samo da naglasim da je ovaj post o.t. i upucen licno Moritz-u i izvinjavam se sto je doslo do bezrazloznog trovanja... Moritz, ja nemam nista protiv tebe i ne znam zasto si se nicim izazvan obratio licno meni onakvim tonom, mozda si u tom fazonu ili si samo bio trenutno nadrndan... sta god da je, nije u redu... |
Quote:
|
Quote:
Ja jesam, isto!!! Sve radi kako treba ( ne ureklo se:):)) barem meni ali su napisali sta su popravili. Pozz Denis:):) |
Quote:
Nema nekoliko funkcija koje nis dokumentirani, Naprimjer sitnice ali fale. Nemozes mejnjati fazu direkno na kanalu!!! U mixeti nemas ulazni kanala. To je ono sto mi je naj vise smetalo. A razlog da kupus manju verziju. Kako prvo imas orginal!! koji ti znaci radi kako treba i prati stanje tehnike. Moje misljene. A ako imas para za vise kupis update :wink::wink: Pozz Denis |
Ja sam radio godinu dana na Cubaseu 4.1 Studio i nije mi ni?ta falilo. Kupio sam ga za 250 EUR. Kad se pojavio Cubase 5, "raspi?toljio" sam se i kupio puni. Nadoplatio sam jo? 220 eura.
****** E, da. I u vezi upgradea 5.0 - >> 5.0.1. REVerence i Groove Agent rade puno, puno bolje. Prije nisam mogao upogoniti ni Groove Agent ni REVerence a da ga ne zakuca u crveno. Sad sam napravio mix sa 1XGA i 3X REV. i ASIO load se nije maknuo od 25%! |
Quote:
Interesantno, ispadne da sam citao pogresan post u pogresnom threadu i da sam se obratio pogresnom coveku i da sam sve pogresno shvatio i pogresno procitao, i pogresno pogresio....ok kako god. Samo mi jedna stvar nije jasna kakvim sam se to tonom obratio tebi? Obrati paznju na boldovani deo texta, citiracu deo tvog prethodnog posta...zatim uporedi sa tonom kojim si se ti meni obratio, usput obrati paznju na odgovore na tvoja pitanja da li i ko ti izvrce reci? " Eee cudna je ta ljudska osobina da se mesa i u ono u sta ne mora da se mesa... imho... sta mene boli uvo da li neko nesto kupuje ili prodaje, ili je kupio za manje ili vise para, da li je ozbiljan ili neozbiljan itd. ja mogu da dam savet nekome ko ce poslusati ili ne, mogu da ga upozorim na nesto pa je na njemu da razmisli...isto i u obrnutom smeru... ali voditi ovakve bespredmetne rasprave o tome da li treba kupovati softver ili ne je po meni totalno suluda... ok je jednom reci svoje misljenje ali razglabati o tome iz svih mogucih uglova i jos se raspravljati ili posvadjati sa nekim... mislim... ..." |
Quote:
|
Quote:
|
Jeste, sram vas bilo!
U ovoj krizi, kada nam ekonomisti preporucuju stednju i stezanje kaisa, vi propagirate kupovinu softvera! Umesto da dignete kod Miskovica nepovoljni kredit, kupite novog Zunta i podpomognete (u suradnji sa H2O) posrnulu domacu privredu! |
Ma, dobra je fora to sa light verzijama.... Taj C5 studio je oko 300e... sto je super navlakusa za nekoga kome 500e deluje puno, odnosno omogucava ti da kupis sowt u 2 rate
|
Quote:
|
Quote:
Audio pro u Zagrebu? Jel to provjereno? Ako je, odlicno, otici cu danas po njega. Ali inace na netu im je bila cijena od 5600kn. Danas gledam i pishe 4500kn. http://www.audiopro-croatia.com/mex/...l.php?art=6515 |
Ma sta vam je ljudi,necete valjda stvarno da kupujete ono sto vas niko ne tera:confused:...jel ste vi zaboravili da zivite na izmuzenom,bombardovanom,zatrovanom i zavadjenom balkanu.....nije ovo New York :banghead:.Moda je moda,kurcenje je kurcenje a 500e su dva meseca teskog rada za mnoge....
|
Quote:
|
Quote:
Kome je puno para neka radi na onome sto ima a ne da kuka kada ce "vazdusna, zemljana, vatrena...itd." verzija , dosta su se kvazi muzicari i producenti slepali uz crackove, koliko para toliko muzike, koliko muzike (znanja) toliko para. Mozda sam i ja od tih sto tesko zaradjuje 500 eura za dva meseca, moj je izbor sta i kako. Svako ima svoje prioritete, i bio bi red da se konacno ljudi osveste i da znaju gde im je mesto NE MOZE SVAKO DA BUDE MUZICAR I PRODUCENT..to mnogima ovde jako tesko pada da se pomire sa tim, sve to kosta a ko nece ili ne moze da plati neka se ne zali. Ni meni kao ni mnogima ovde pare ne padaju sa neba pa ne kukamo. Hocete u F1 onda se zna koliko sta kosta. I dosta vise sa tim kuknjavama kako je ceo svet protiv nas i kako su nas opljackali i sta sve ne, sami smo krivi za gomilu stvari i kada bi svako radio na sebi da prevazidje sve te stvari i da gleda kako sebi da popravi zivot manje bi bili zatrovani u mozgovima i vise bi se bavili kreativnim poslovima. Izvinjavam se svima na ovom velikom OT , stvarno je pocelo da me nervira kukanje i osude tipa "vi koji imate para" . |
To Moritz! :grin:
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:04 PM. |