Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Promocija radova (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=94)
-   -   Moji instrumentali... (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=26548)

alek019 05-10-2009 11:31 PM

Re: Moji instrumentali...

Ja na svim radovima, da ih tako nazovem, koji su ovde zvuk gitare snimam iz BOSS GT-8, njega namsetim onako kako se meni svidja i nikada ga posle nesto posebno ne doradjujem. Probao sam ranije da snimam CLEAN gitaru pa da zvuk ide preko nekih VST-a, raznih bojci amp-ova i kabineta ali iskreno receno nije mi se dopalo. Razlika se najprostije moze cuti ako poslusate neke ranije postavljene radove kojima sam ja bio zadovoljan kako se cuju (kod mene kad narezem cd i pustim na mojem kucnom stubicu), doduse MP3 sasece boga pa skoro nista ne zvuci onako kako ga ja cujem, mada ovo poslednje najvise lici (nadam se da samo ne slusate preko laptopova). Sto se gitare tice mislim da su samo malo podigli visoke tonove, ostavili su je gotovo identicno onome kako je snimana (bar to meni tako izgleda).

alek019 27-10-2009 10:08 PM

Volim dve gitare pa probah da posledju temu malo dopunim.Opet "moja produkcija" (katastrofa,rekli bi vi, ne ljutim se zbog toga, verovatno je to i tacno).

http://www.as-computer-software.com/mymusic/lat2g.mp3

Bockie 28-10-2009 09:53 AM

Katastrofa...

:D

Pozdravljam ideju!
Produkcija... ...joj...

alek019 28-10-2009 11:35 AM

He,he, moram malo da se nasmejem. Na zalost i kad bih imao audioinzenjersko uvo falila bi opremica da se ovo sve dovede u red. Na mom kucnom (jeste da je kucni, jak i dobar) stubicu zvuci, ajde da kazemo, korektno. Ko je god slusao, a ima tu i veoma kompetentnih muzickih imena ne samo veznih za rock kao i nekih ljudi kojima je pravljenje muzike osnovno zanimanje, nikada nije bilo ogromnih prituzbi, doduse vise ih je zanimala muzicka ideja nego kako zvuci bas i bubanj. Iz dva jaka razloga, ja nisam neko kome je masterovanje muzike sfera interesovanja, tu je cela jedna bransa koja od neceg treba da zivi, drugo ovo je meni ipak zabava bez ikakvih komercijalnih pretenzija. Ima i trece, da pozelim da se nesto ipak napravi u koliko, toliko upotrebljivom muzickom smislu, verovatno bih morao platiti da se to uradi (malo bi moja zenska polovina verovatno gunjdjala i tesko da bih za to dobio saglasnost).

Nekada stvarno probam malo da tu nesto na zvuku popravim ali meni je ceo zivot vezan za racunare, muzika me odmara, a da sad jos i trosim u slobodno vreme buljeci opet u racunar, priznacete, ne ide.

Sto se ne organizujete ovde na forumu i ponudite usluge masterovanja po razumnim cenama (evo prosli put sam platio tridesetak eurica englezima, al me upload fajlova ubi nacisto) ja bih to pozdravio i najverovatnije bih te usluge (vase) koristio. Dakle majstori, organizujte se, bilo bi to lepo.

darkstar 28-10-2009 01:33 PM

A dobro,big bockie nemoj biti na kraj srca. Covek je nakucao kod kuce sve,i svirao malo gitaru preko toga,pa ne zvuci uopste toliko rdjavo ... za to koliko i na cemu je radio,zvuci pristojno ...

Alek,da li si slusao Pajceta,gitaristu Colica?On covek kod nas fura instrumentale,i imao je jako lepih tema,ima nekoliko albuma,i jedan dvd ako se dobro secam (bio sam na tom koncertu u bitefu).

alek019 28-10-2009 02:05 PM

Ja moram nesto da priznam. Verovali ili ne ali do proslog novembra jednostavno nisam imao vremena da me osim posla ama bilo sta zanima. Tek kada sam (iz zdravstvenih problema) morao malo sa poslom da prikocim ja se latio gitarice. Zadnjih gitarista koje se ja secam sa ovih prostora su oni jos iz "mog" doba(Bocek,Tocak,Vedran,Zlatko,Bata, Krle...Posle dodjose i neki "novi u to vreme klinci" ali nije mi poznato sta su bas radili, jednostavno muzika koju sam ja slusao (mahom u kolima na poslovnim putovanjima) bar sto se gitarista tice svela se na Steve, Joe i jos neki cija imena nisam ni upamtio. Ni od ove dvojice velikana nije mi se sve dopadalo, nesto sam mogao slusati a nesto sam preskakao.

Volio bih nadoknaditi vreme i cuti sta se tu poslenjih decenija kod nas desavalo (ako znate linkove, stavite ih ovde ili mi posaljite PM).

Mislim da sam koliko se ja secam posluso jednom i jednog mladog (mislim da se zove Jelic ili tako nekako) nasa kopija Steve ili bar se covek trudi da to bude. Koliko se secam ima izvanrednu tehniku sviranja ali to je jedino sto se secam i nista vise.

Ovaj koga darkstar pomene, neznam, no verujem na rec da je covek dobar muzicar.

Iz objektivnih razloga sebe vise ne smatram muzicarem, sada sam samo neko kome je sviranje elektricne gitare hobi pa ako ispadne da se nekome neka od mojih tema dopadne moze je "prisvojiti", obraditi, doraditi...

Bockie 28-10-2009 03:50 PM

Quote:

A dobro,big bockie nemoj biti na kraj srca. Covek je nakucao kod kuce sve,i svirao malo gitaru preko toga,pa ne zvuci uopste toliko rdjavo ... za to koliko i na cemu je radio,zvuci pristojno ...
:D

Ok, evo da ne ispadnem Gargamel, imas ponudu od mene!:Uploaduj kanale negde,pa da to malo doteramo ako hoces, pro-bono! Eto...

alek019 28-10-2009 07:07 PM

Hvala prijatelju, bice mi posebno drago da probamo napraviti da ovo lici na nesto bolje nego sto ja sam mogu napraviti. Spakovacu fajlove i cim budu na mrezi javicu link.

Jos jednom hvala.

alek019 29-10-2009 11:41 AM

Evo, Big Bockie, proveri PM, upload zavrsen pa kad stignes, trakice su raspolozive.

Pozdrav

Bockie 29-10-2009 01:55 PM

Trebao si mi dati suve gitare, ove su nakrkane sa 5 kila dileja i reverba i ctrl+A efekata...
...nema veze, uradim ovako, pa uzivaj....

alek019 29-10-2009 02:10 PM

Znao sam da ce ti gitarice biti problematicne ali tu sam ja kriv jer ih ne snimam suve pa da posle farbam nego direkt iz GT-8 ofarbane. No nema veze, sta uradis, uradis i to ce biti 100 puta bolje nego kada ja sve to izmesam.

Sa druge strane i u moju "odbranu", ipak je to vise kao neka tema koja ako se pokaze muzicki korisnom i sa nekim potencijalom moze da se naknadno sve ponovo snimi. Iskreno, nije mi ni na kraj pameti bilo da cemo uopste do ovakve situacije doci (ja to silno prizeljkivao, al nisam smeo ni da kazem).

Jos kada bi se nasao neki klavijaturista da to jos malo zacini pa tako udruzenim snagama ko zna kako bi ovi instrumentali mogli zvucati.No necu da kukam i zbog ove saradnje sam vise nego srecan.

Bockie 29-10-2009 02:17 PM

Uh, sad me obavezujes da moram da napravim cudo...:D:D:D

Probacu pa kako ispa'ne...

alek019 29-10-2009 03:31 PM

Prijatelju, ti vidi ako moze da prodje ovako, moze a ako bude veliki problem da probam da snimi gitare ponovo pa da ti to stavim da mozes skinuti. Nikakva obaveza, ovo ne treba da bude teret vec zabava. Ako ne ide nije problem do tebe vec to sto ja nisam odradio posao kako treba i to je jedino sto treba da se zna. Mozda se drugi put unapred dogovorimo sta i kako da se napravi pa mozda ispadne neka lepa muzikica koja tada nije moja nego i moja i tvoja na ravne casti. Ne zelim da prejudiciram ni resenje ni buduce vreme, sta bude bice i ko zna zasto je to dobro.

Flamez 29-10-2009 03:36 PM

ej, hocu i ja u ovaj battle! :) molim da mi posaljete link.
hvala.

alek019 29-10-2009 03:51 PM

Pozdrav, linkovi su kod Big Bockie-a, mogu samo reci da su jos uvek aktivni. Po pitanju daljeg razvoja situacije vezane za ovu muzikicu on sada vodi glavnu rec.Dakle, njegova volja, drugacije bi bilo nefer.

darkstar 29-10-2009 05:52 PM

Big bockie,bravo,tvoj primer je svetao momenat foruma.

Alek,Vladan Vuckovic Paja se covek zove,ukucaj na jutjubu,ima dosta...

Jelic koga spominjes,moze biti Bane Jelic (verovatno je bas taj na koga mislis),ili mozda Petar Jelic (Yu grupa).Od njih imas na jutjubu svasta ako zelis da poslusas,mada naravno uvek je najbolje kupiti disk ...

alek019 29-10-2009 06:21 PM

Pogledacu sigurno. Hvala na obavestenjima.

p.s.
Onaj Jelic sto ja ponesto cuh je Bane.
O svima njima neki drugi put i u nekom drugom thread-u.Sada ovde imamo mnogo znacajniju sitaciju o kojoj treba razmisljati. Ako Big pomogne meni, pa neko drugi pomogne opet nekom drugom i napravite RUMSKI MASTER HELP SYSTEM, gospodo, pa makar se to kasnije sve pretvori i u usluge koje mozete komercijalizovati, kapa dole od mene.Ako i ja mogu nekom pomoci, potrudicu se da to i uradim.

Bockie 29-10-2009 11:14 PM

Uh...
...jos malo...

Evo...

Malo sam ga prepucao,ali to je to, sa onim sto si mi dao,nemam vise sta da mu radim...

alek019 30-10-2009 04:48 PM

Prvo da se zahvalim Big Bockie-u (veliko hvala na utrosenom trudu i vremenu) i evo i da stavim tu muzikicu i na moj sajt

http://www.as-computer-software.com/.../Alek-test.mp3

Zvuci mocnije, to se mora priznati, bunjevi su lepsi, ja to nikako da sam podesim kako treba ili me pak moja sobna (sluske i stubic) tehnika malo vise laze nego sto bi trebalo.

Verujem da je najveci problem Bockie imao zbog nacina na koji su snimane gitare, za drugi put cu napraviti drugacije, jednu verziju muzikice sa CLEAN gitarom a drugu cu ofarbati kako se meni svidja da zvuci u ovoj mojoj kucnoj varijanti. Razlog sto ja snimam ofarbanu gitaricu je sto bilo sta da dodam od software amp, efekata i bojci nikada mi nekako ne zvuci dovoljno snazno.Mozda gresim ali takav utisak imam i to je verovatno moj problem.

Ide ubrzo jos jedan instrumentalcic (nov i taze) pa cemo videti da li i sa njim moze da se napravi nesto ovako. Naravno, potrudicu se da bude prihvatljiviji. Da li ce Bockie opet hteti da ga uradi, videcemo (ako bude imao vremena i volje)

Pozdrav i jos jednom hvala BIG BOCKIE-u, sta vise reci.

darkstar 31-10-2009 12:25 AM

Jos jednom da kazem : bravo big bockie.

alek,a zasto prodajes sve,vidim u oglasima? Nije valjda dotle doslo ?

alek019 31-10-2009 04:05 PM

Darkstar odgovoricu ti ali nije bas tema za forum pa pogledaj PM.

darkstar 31-10-2009 08:01 PM

vratio pm

alek019 13-11-2009 06:47 PM

Evo ja snimio jos jednu temicu, mozda ce zvucati malo cudno ali jednostavno tako se sada osecam.

http://www.as-computer-software.com/...c/hardtime.mp3

alek019 16-11-2009 11:43 PM

Da pitam BIG BOCKIE-a, ova poslednja moja "mutljavina" je snimana skroz sa CLEAN gitaricama (ja ovo posle krečio nekim VST plugin-ovima), da li bi imao vremna, želje i volje da ovo upakuješ pa da nekako lepše i bolje zvuči, dakle da bude više "rumski", ako mogu tako da kažem. Ako ti se tema ne svidja, ili postoji bilo koji drugi razlog (ne pitam koji), pa ti nije do mixanja i masterovanja ovoga, OK.

alek019 02-12-2009 01:02 AM

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/M3PzMjcSMNI&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/M3PzMjcSMNI&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

Evo ja i jedna od mojih tambura, da se vidimo.

branoy 02-12-2009 10:02 PM

meni se svidja stvari sto radis.. ono opustencija.. necui ja bacati komentare sa valja sta nevalja.. bitno svidjaju mi se instrumentali..! poz druze!

alek019 02-12-2009 11:14 PM

Hvala prijatelju, nemam ništa protiv bilo kakvih kritika, jedino što mogu da kažem je da verujem da dobro znam šta kod mene (što se muzikice tiče) nije baš najbolje. No, nešto mogu popraviti a nešto i ne. Nešto umem a nešto ne. Drago mi je da puno ljudi baca uvce ponekad ovde. Nekome se svidi, nekome ne i to je najnormalnija stvar. Mogu da kažem i da smatram da ste veoma svi više nego korektni prema meni (verovatno su moje godinice u pitanju). Od nekih od vas dobih i pomoć u muzičkom smislu i to je veoma, veoma velika stvar. Znam ja to i ceniti i poštovati.

alek019 21-12-2009 09:19 AM

Evo ja i moj Gibson M3, pravo SHRED čudviste, nije više za mene, prsti me više ne slušaju, al volim da je ponekad u'vatim u ruke. Grešim ja malo kad svircam, al samo malo, ne ljutite se zbog toga.

<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/LBcArd6NEII&hl=en_US&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/LBcArd6NEII&hl=en_US&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>

alek019 04-01-2010 08:34 AM

Prvo da Vam po?elim sve najlep?e u Novoj godinici, puno lepe muzike i neka vam se sve ?elje ostvare.

Ja malo započeo opet da drambuljam, nova temica ali jo? u razvoju, videćemo kasnije kako će da ispadne.Sada nemam ba? puno vremen za muzikicu, profesionalne obaveze u ovo vreme su mi najveće al ugrabim ja malo vremena i za tamburu. Valjda su te?ka vremena ostala negde iza, nisam ba? neki optimista ali nadam se da će biti bolje.

http://www.as-computer-software.com/...c/newintro.mp3

Ovde vam je, da ka?em uvod a razrada kasnije.

Pozdrav

RadoslavZ 04-01-2010 12:00 PM

Quote:

Originally Posted by alek019 (Post 268351)
Prvo da Vam po?elim sve najlep?e u Novoj godinici, puno lepe muzike i neka vam se sve ?elje ostvare.

Ja malo započeo opet da drambuljam, nova temica ali jo? u razvoju, videćemo kasnije kako će da ispadne.Sada nemam ba? puno vremen za muzikicu, profesionalne obaveze u ovo vreme su mi najveće al ugrabim ja malo vremena i za tamburu. Valjda su te?ka vremena ostala negde iza, nisam ba? neki optimista ali nadam se da će biti bolje.

http://www.as-computer-software.com/...c/newintro.mp3

Ovde vam je, da ka?em uvod a razrada kasnije.

Pozdrav

Svidja mi se tema, samo bih izbacio one brze run-ove i ostavio bi ih za neke kasnije delove u kompoziciji. Ocekujem nastavak :wink:

alek019 08-01-2010 05:15 PM

Evo, nastavak za poslednju temicu.Nije sve svirano ko jedna celina već ima malo onog seci pa zalepi sistema, ali bar da se nagove?taj da kako bi ovo trebalo na kraju izgledati.Ako opet tra?ite ovde produkciju, odmah da ka?em NEMA JE. Dakle, posmatrajte (bolje je reći poslu?ajte) ovo kao muzičku ideju koju mo?da neko od vas prihvati, obradi, doradi i dovede u red.

http://www.as-computer-software.com/...wintroplus.mp3

Pozdrav

alek019 28-01-2010 11:18 PM

Evo ja kako drambuljam ovu poslednju temicu. Vise volim svirati Ibaneza ali ovo staro cudo ipak ima lepsi zvuk. Btw cekam da mi posalju masterovanu ovu muzikicu pa cemo videti (cuti) kako to u malo boljem celofanu zvuci.

<object width="425" height="344">

<embed src="http://www.youtube.com/v/_-OVO7ha3hk&hl=en&fs=1" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></object>

alek019 29-01-2010 04:58 PM

Evo, stigo master pa ko želi da posluša može skinuti.
Fajl je malo veći (48 Mb) ali hteo sam da možete čuti ovaj instrumental kada ga srede strendžeri, ovaj put ja pronadjoh neke holandjane
(http://www.inlinemastering.com/ ) i mislim da su odradili posao više nego dobro. Pazite, fajl je na 44 kHz i 24 bita.

http://rapidshare.com/files/34299030...AndEasy-24.rar

u mp3 formatu zvuči ovako:http://www.as-computer-software.com/...iceAndEasy.mp3

alek019 25-02-2010 04:39 PM

Evo oni isti master majstori središe mi još jednu temicu.

http://www.as-computer-software.com/...ears_after.mp3

Cena koju mu ja plaćam je 50 eura,nema rasprave, dva maila tamo ovamo, što bi ovde rekli "udješ, izadješ i gotovo". Naplata ide preko PayPal-a (tamo nema Srbije al malo gledaju kroz prste, doduše kada odavde otvorite account, uz malo gimnastike, možete plaćati ali novac ako vama neko vrati ili vam plati nema načina da povratite na karticu, ali koliko se sećam valjda će ove godine i nas tamo staviti na listu).

SumAnuT 26-02-2010 11:40 AM

Aleče, mislim da nema potrebe da plaćaš masteringe, ove pesme se čini mi se još dosta mogu popraviti u samome miksu, a mastering dolazi kao šlag na tortu ...

Ima ovde dosta ljudi koji bi rado, makar pokušali, da smiksaju to što ti radiš ... snimi clean gitare i okači po trakama negde pa da se igramo malo ... bilo je ovakvih tema i pre i uvek se dosta veliki broj ljudi odazove ...

Meni se ova tema (od ovih koje sam poslusao), najvise sviđa: http://www.as-computer-software.com/...walkfortwo.mp3

Ako bi mogao da snimis ovo sve clean, pa da okacis negde, bilo bi mi drago da pokusam nesto sa ovim?

alek019 26-02-2010 09:47 PM

Pošteno rečeno prijatelju kada sam krenuo da sviruckam ove moje teme i dileme, ni na kraj pameti mi nikakvo masterovanje nije padalo. Što reče jedan čovek ovde malo sam omašio forum, jer se ipak ovde više bavite, nazovimo to zvukom. "Napadan" sam stalno da je zvuk katastrofa (ne kažem da nije, doduše kada ja narežem WAV i pustim kod mene na stubiću
sve ovo, da kažemo korektno zvuči, za kućnu varijantu naravno jer o ciljevima višim od toga ja ne razmišljam niti mi je to važno).

Jednom mi malo BIG BOCKIE pomogao, posle sve to malo stalo, bilo kontakata sa ljudima, nije da nije, ali verovatno
pošto ja nemam neke ambicije da od ovoga pravim neku filozofiju to nije baš išlo. Malo je čak u jednom trenutku krenulo ali tada mi se izdešavaše ružne stvari (o kojima nebih ovde) i opet sve stade. Kada je sve to malo prošlo, ja uzeo ponovo da drambuljam i tada pronadjoh onog tipa na netu, pitah ga da li želi da mi malo popravi zvuk, može li se to sa mojim "materijalom",
on reče, šalji, ja poslah, platih i dobih nazad ono gore što možete čuti. Da ne bude zabune, čovek je OK, njegov mix i mastering a ja plaćam samo masterovanje.Tip malo mladji od mene, bivši gitarista, možda mu se svircanje dopalo, ko zna, i to je to. Ja sam zadovoljan, bolje je nego kada ja to sve smućkam.
Naravno pošto ja postavih sebi cilj da izsvircam odredjeni broj mojih "misli i osećanja" sigurno neću plaćati da se sve masteruje, možda još po neku temicu, ali to je sve.

Probaću da ugrabim vreme i snimim onu temicu o kojoj pišeš ponovo, staviću na net i poslati ti linkove na njih (na trakice mislim) da je (temicu) možeš srediti.Meni drago da to uopšte želiš napraviti. Unapred hvala.

alfom 26-02-2010 10:09 PM

Stari moj, ne znam kakvi su ti mixovi. Ali, SumAnuT je potpuno u pravu.

alek019 27-02-2010 09:51 PM

Ma jasno prijatelju Alfom, i ti i Sumanut ste 1000% u pravu. Obzirom kakvi su moji "programi i ciljevi i rezultat rada" verovatno bilo koje ulaganje je uzaludna investicija ali bar ono ?to do sada potro?ih nije toliko opasna suma da bi mi predstavljala poblem u bilo kom smislu. Hteo sam samo malo čuti kako bi to zvučalo ako bi se malo muzički po zvuku doteralo jer ja ni nemam neku opremu na kojoj bi ne?to pametno i dobro mogao naraviti a kada bih je i imao te?ko i da bih znao. Takodje je i vreme koje imam namenjeno muzici veoma ograničeno pa dobro da i ovako zvuči.

Pozdrav

google 27-02-2010 10:25 PM

Mnogo bolje bi zvucalo kakda bi se malo vise potrudio oko aranzmana i same pesme.

alek019 28-02-2010 02:29 PM

Tačno prijatelju Google (ili bolje reći, nadam se da je tačno).U principu sve ove moje temice ja bih volio da imaju bolje uradjne aranžmane koji uključuju i još neke instrumente ali tu za sada pomoći nema jer ja to teško mogu uraditi sam, neumem odsvirati. Treba da se negde pojavi neko kome je ovo koliko toliko prihvatljivo da želi samnom malo u svemu ovome učestvovati ali kako opet to osim neke kućne zabave nema drugih pretenzija verovatno niko i nema interesovanja. Da se ne shvati ovo kao neka kuknjava, samo iznosim činjenično stanje. Iz svih ovih razloga ovo će verovatno ovako i ostati, pa zato mi nemojte zameriti što sve to malo nearanžamski zvuči. Tu kritiku prihvatam (tačna je) ali na žalost ništa tu neću moći poraviti. Da umem bolje komponovati,svirati,aranžirati pa verovatno bih promenio profesiju i pravac u muzičare, ovako je samo to moja zabava (velika, važna,potrebna meni ali samo zabava). No, ko zna zašto je to dobro.

All times are GMT +1. The time now is 08:46 PM.