![]() |
Re: Gde nabaviti?
Govorio sam samo o superchunksovima ovitima u foliju.
Kako si napravio druge stvari ne znam, da. |
Oni su trouglasti, ali ugao je takav da kad se naslone na zid samo ivica se naslanja, a ugao je tuplji od ugla zida (koji inace nije svugde 90 stepeni, pa sam upotrebljavao malo trigonometrije da izracunam gde savijati zicu ;) ) tako da je odvojeno od ugla... mozda bi bilo bolje da nacrtam, ali... eto, nisu uza sam zid. Samo, iskreno, isao sam na srecu sto se tice svega i mora jos da se dotera soba da bude bolja od 'zadovoljavajuce'.
|
mislim da nisi pročitao što sam linkovao:cry:
http://www.rumski.com/forum/newreply...reply&p=247538 |
Taj tekst je bio jedan od onih koje sam pa?ljivo proučio pre nego ?to sam krenuo da radim studio. Plastična folija u mojim panelima nema nijednu akustičku (planiranu) funkciju, već slu?i da spreči vlakna mineralne vune da ispadaju. Izvestan akustički uticaj koja ta (tanka i opu?tena, a ne zategnuta) folija ima na odbijanje visokih frekvencija je, po mom skromnom mi?ljenju, sasvim nebitan jer se između izvora zvuka i nje nalazi sloj od 12 cm apsobirajućeg materijala (vune i azmafona), a s druge strane 10 cm vazduha prema zidu. Ako bi uklanjanje te folije značajno unapredilo akustičke osobine panela, rado ću je iseći i ostaviti panele bez nje, ali u onom tekstu nisam video, kada sam ga nekoliko puta ranije i?čitavao, ni?ta ?to bi na to ukazivalo. Nadam se da nisam ne?to va?no prenebregnuo.
|
simpa ti je prostorija, bejah večeras sa Petrom ;)
|
E hvala... da nema njih da dolaze svaki dan, nakupila bi se paucina :) Idem da napravim myspace...
|
Quote:
Ali je membrana na prednjoj fronti. Od pozadi nema funkcije, bolje bi bilo da je propustno (tkanina recimo) i da zvuk kad udari u prednju membranu visoki se odbijaju ni?e frekvence idu kroz rigidnu vunu, ide kroz air gap, odbija se od zida ide opet kroz air gap, opet u vunu i prednju membranu. A sad ima? zatvorenu vunu, neke vrste kvazi resonator i ne znam da li je to pametno. |
Hm... nije zatvorena vuna, samo je prekrivena sa zadnje strane tom folijom, ali ako je i to problematično, izbu?iću je ili zameniti tkaninom.
|
osobno bih dao tkaninu.
|
All times are GMT +1. The time now is 01:13 PM. |