![]() |
Re: Najskuplji komad opreme za koji mislite da je smece?
Quote:
shto se tiche mese i lesa, ne znam o chemu vi prichate.. okachicu vam neke snimke.. ortak upravo ima mesu mark II i les standarda i naravno nije za tihu jazz/blues/etc svirku, al je prejebeno pojachalo za rock/blues pogotovo u toj kombinaciji.. bar shto se leada tiche.. sad, ne bih tu kombinaciju iskoristio za ritam gitaru.. mada i ti snimci su upotrebljivi.. a da se lozim na twinverb i jazzc.. ko se ne lozi? :) ma sve na twinu zvuchi savrsheno.. ali, opet.. za razlichite svirke je pravljeno ochigledno.. poz |
Quote:
To sam i mislio kada sam uporedio. Pozz |
da, mislim da je nt1000 smeće, al ne ulazi u ovaj topik jer mu cena savršeno odgovara, i kome treba NEKI mic za te pare, slobodno nek ga uzme, radiće mu fino. Ali na debljim i tamnjiim glasovima, pakao je osvetleti ga da legne u mix, i da prestane da zvuči ko da pevač gaji sitno rendane čepove za pivo u grlu. A na ženskim vokalima, mislim na svetlije i tanje, još se i da preživeti, ali uz ozbiljan eq na visokim, da ne bi morao da je krijem duboko u matrici. C414 gold, ima mnogo manje govana na visokim kad se osvetli, ali dalje zuji i iziskuje pošten equalizing da se dovede u upotrebno stanje. Na ženskom glasu koji sam juče mixao, već mi je odlično legao (devojka peva tiny voice), bez dodavanja visokih, sa veoma malim štipanjem na oko 4khz. Sve je to ok, ali taj 414 košta oko 5 puta više nego nt1000, i nikako ne opravdava tu razliku u ceni. Naročito kad se zna da se za te pare može nači mnogo prijatniji Amethyst ili čak i neki jeftiniji neumann. O K2 i da ne pričam, da ga ne uvredim ovim topikom :)
|
e da MarkII mesa je drugačija zverka od Rectifiera, i definitivno može lepo da legne u klasičnu blues-rockenroll svirku. A pomenutu dvojku, Jazz chorus i FenderTwin (mada ima još tih fendera!), sanjam počesto noćima kad mi je potreban clean iz raja.
|
Quote:
|
nisam siguran da sam ga ikad hvalio, jer od kad sam ga prvi put čuo, imam probleme sa njim. ok, realno je da ok za tu kintu, ali da je dobar nije. Ako sam ga ikad hvalio, verovatno sam bio pijan, tad imam neki sick smisao za humor :da:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
uspele su neke "ritam gitare".. hmm polu lead gitare da se provuku u pozadini dok nema samog leada.. al je opasan eq morao da mu legne.. za lead je jebeno opasna sprava.. imam utisak i da stavim mikrofone u drugu sobu i da pustim snimanje, da ce u miksu opet biti "tu" tj dovoljno prezentan.. legle su neke muted ritam gitarice sa wahom u mix bez problema.. al vishe koristim mog spidera za ritam.. a on mi je go kurac za lead.. mislim, kad uporedish sa mesom.. poz |
Bas cudo da je los u poredjenju sa mesom :D
Jesi probao da stavis TS bez drive-a ali sa vise tone boje ispred mese za ritam? BTW, rectifier (dual rec. solo head da budem precizan) na normal kanalu sa dignutim srednjim skoro do kraja i sa iskljucenom diodom na kraju ima jaaaaaaaaaako dobru upotrebu za blues/rock (zavisi koliko gain-a) ovo nisam licno probao ali sam imao klip sa jednog foruma. Zlo. |
Quote:
|
MOLIM VAS da procitate topic,aman ljudi...
Nemojte na ovom topicu raspravljati,tema je da kazete nesto o uredjaju koji ste kupili i mislite da ste pogresili,aman,tema nije RASPRAVLJAJMO KOJI JE UREDJAJ BOLJI... Objasnjenje je ok,zasto odredjeni misli da je nesto glupost,ali NE DALJE OD TOGA ! ! ! HVALA |
pa lepo je sloba rekao da je mesa bugi smeće, a ja reko da nije i da greši. I eto na temi smo :)
|
Pa mnogi su,kao i ja, rekli da je nesto smece. A opet mnogi, pa i ja nedele sa drugima misljenje.
|
1 Attachment(s)
eto, Slowstar kao da je znao, danas slikano :D :D :D
|
ostatak današnjeg gitarskog sessiona na mom myspace profilu :) ima link u potpisu.
|
1. ko voli mesu, jaja mu se dobro tresu...
ko je ne voli nema cime da ih zatrese... jbg... tuga... 2. ko voli les paula, skida mu se Janna gola ;) ko ga ne voli, ne zna kakve chari propusta... dakle kombinacija prvog i drugog nikako ne moze da bude losa ;) barem meni... :rotfl::rotfl::rotfl: |
viš kako si ti to slikovito lepo opisao
|
pa daj arti zovi nekad na kavu dok se radi..
da chujem i tu mesu.. kapiram da postoji velika razlika.. poz |
eh, ova mesa sutra odlazi put barbe, al ne boj se, biće dana, samo da mi stigne moj reamp box ;)
|
uff..moja kombinacija:wink:
a cime si snimao? (koji mic,pre,DI) sori za OT |
Vi ste carevi !:rotfl:
|
Niti sam rekao da je Boogie los, niti da je Les Paul los, samo mi se ne svidja kombinacija doticnih, i takva boja distorzije, a sto ja licno volim strat/jazz chorus kombinaciju, ko mi je kriv. Volim clean sa chorusom, pa to ti je, volim ritam gitaru (vidi pod Doobie brothers) volim gitaru kada je u funkciji, a ne neke gitarske "ego tripove", tako da molim da me ne shvatate (ponovo) pogresno...Hvala
|
ma shvatamo te mi veoma jasno, vidiš kako sam lepo imenovao tvoje žanrovske preferencije. Samo želim ponovo da istaknem istorijski značaj gore slikane kombinacije za modernu metal scenu (veću i jaču nego ikad btw), skoro pa mitski.
@reinhardt ma snimao čime sam imao - sm57 direktno u mackie onyx, pa u FF800 konvertere. DI box nisam koristio, pojačalo je stajalo u režiji a posebnim kablom je vezano na kutiju u gluvoj sobi gde je sve stajalo. Kutija je inače uobičajena 4x12 marsall cab, uskoro kačim sliku ;) |
Quote:
edit: izvinjavam se za off, kasno sam skapirao da je tema savim nesto drugo :ups: |
u režiji naravno
|
off: @arti: ja sam preko multikora slao iz rezije u pojachala u studiju.. :?
on: focusrite iso serije.. :? poz |
Quote:
KUKU!!! :D :banghead: P.s Koji su zvucnici u onim marshall boxovima? |
bem li ga, mislim da su celestioni, obe kutije su iz tih nekih godina.
|
Quote:
licno sam se uverio kako jedan isti gitarista, zvuci 100 puta bolje sa fenderom i twin reverbom nego sa gibsonom i marshallom... razlika je dupe i oko, a istina, meni bi ova druga kombinacija legla ko budali shamar... za isti muzicki pravac i isti nacin sviranja... samo jbg druga ruka.. sorry za OT ;) |
Quote:
|
back on da subject:
mada je tesko reci smece za opremu koja je najskuplja (kolko para tolko muzike) ali sjetio sam se proizvoda kaji definitivno spada u ovu kategoriju (cak bi rekao da su pobjednici!!) a to je piramidalna spuzva za akustički tretman i njihovi sestrinski proizvodi cijenjenih US proizvodjača (cijela paleta kojejakvih gluposti, tipa; 100? za komadić spu?ve koju stavim ispod svojih ns10 i one odjednom prorade):banghead: a ljudi se masovno lo?e an takve gluposti.. koje bacanje para.. |
Drawmer 1960....volem,mrachnije, compressor uglavnom neupotrebljiv za pojedinachne kanale, (soft)...ali za buss, mastering...slatko!!
Uglavnom svi TL audio producti...pa chak i pm1....mozhda c1...ok SPL...hibridni tube chanelstripovi... Focusrite(red/platinum series) Avalon svakako...pop na kvadrat ...ova lista mozhe biti ogromna za precenjene sprave i prodaju fancy/hype imena(marke) Arthur stvarno zvuchi kao da je neki drugi problem...ne bih se slozhio da c414 je losh?...isto tako nt1000!! Da ja bih isto preporuchio ak47 umesto m-16...ko shto neko reche...malo je mrachniji al ima karakter... |
Quote:
Quote:
|
Po meni je red7 jedan od najboljih predpojacanja.... Focusrite je unistio ime ovim jevtinim serijama...koje su stvarno lose, dok su red, blue i isa po meni veoma ozbiljni uredjaji.
|
...stvar je ukusa...za mene su uopshteno svi focusrite previshe sibiant..ps.i malo vishe sminka nego shto treba....uvek bih radje izabro v76/Ampex351,601 ili chak stare isa pre ampove...shta chu kad volim sirovinu i toplinu...:banghead:....pozdravak...
|
personalni kompjuter. platil sam ga 12 000 kn prije 10 godina na 24 rate. a sad ne vredi k....a :(
i da sam samo jednom to napravil. napravil sam to tri puta! al vi?e nikad ! ?atro dobro mi je mama bila rekla da kaj če mi to?! :rotfl: |
All times are GMT +1. The time now is 01:58 PM. |