![]() |
Re: koji preamp odabrati?
moje misljenje je da je millennia uredjaj u samom vrhu kvaliteta, a ko suprotno tvrdi moram da posumnjam u njegovu strucnost ili iskrenost ;)
ako imas mogucnosti uzmi td-1 i uzivaj :wink: |
?to se tiče milenie, ja sam se čuo s čovjekom koji prodaje i rekao je da se radi o vrhunskoj stvari koja je idealna za akustiku međutim preporučio je da osim ako ne snimamo pavarotija nije ba? za vokale budući da ima tendenciju da pro?iri zvuk. ako ima? drukčije mi?ljenje vezano za vokale i mileniu, slobodno reci.
|
@Monroe/Rampart
Ako ce ti glavni vokali bit hiphop, ja bih isao na at4050 od pomenutih.... Mislim, glupo je mikrofone pakovati u zanrove, ali ponesen iskustvima u tim vodama (i toj klasi) bih se najprije dohvatio 4050-tice koja korektno radi posao.... Ja imam kod mene kao prvi mic black knigthta, i neznam sto da kazem o njemu... Nije los, ali nije ni neki za taj 'in yo face' tip vokala koji bih da cujem kad je u pitanju hiphop.... Mijenjao bih ga svakako za 4050... K2 je dobar, ali opet ni njega nesto nisam zaljubljen..... Najbolje ako mozes na a/b/c/d test.... Pa vidis kako to zvuci za tvoj ukus.... |
^^pa, da, da...u svakom slucaju ce ici usporedni test ovaj tjedan, iako je pitanje hoce li imati 4050 u radnji, ali svakako ce presuditi to sto ce meni vise lezati na glas i uho...to nije bilo dvojbeno...vise me mucilo to koji preamp uzet i koja je svrha uzimanja ikakvog dedicated preampa ako to nece biti nesta zbilja zbilja dobro
|
pa i taj skupi majk koji uzmete cjete u nekom trenutku(nadam se uskoro)mocji da ubodete u dobar preamp...kao shto vam napisah pre...super je da kontate da lagano gradite ceo lanac...stvar po stvar...to je cela poenta...ako sada imate osrednji pre...to ne znachi da cje tako biti do veka... ja sam takodje za amethist vintage(to imam i stvarno je sjajan i za vokale i instrumente)
|
Quote:
Da li bi to preporucio za nasu muziku? Link smo stavili do nase pjesme jedne (grubo izmixane). I za sto bi nam preporucio da koristimo Millennia? Da li se moze koristiti uz dobre rezultate za vokale (agresivnije vokale, vise rap nego pjevanje), el gitare (90% clean), brass, bas, ...? Znaci vise manje za sve :| Zahvaljujem sto tratite vrijeme na nas pocetnike. |
Quote:
A sad isto bih htio pitati i Manley'a za tu millenniu. Ako zvucim pateticno i ocajno sto nudim pare to je zato sto i jesam. : ) Tako da eto otvaram tu opciju... U svakom slucaju bi ustedio puno para ako bi cuo tocno sta se dobiva sa tim spravama. |
I jos jedna stvar me muci. Prampovi DI i Mic. Da li su DI preampovi iskljucivo da instrumente ubodes direktno u njih, ili se ista kvaliteta preko njih postize i ako ozvucis instrument sa micom? Jer nekako mi se vise svidja opcija preko mica jer dobije malo atmosfere.
|
ne treba nishta da placjash...ovaj forum postoji zbog toga...da probamo da delimo iskustva...studio mi je na drugoj lokaciji od gajbe tako da najverovatnije mogu to da iskopam sa nekog od prethodnih snimaka...ali ne sad...a shto se amethista tiche-ako nadjesh poslushaj kanda kodza i nebojsha novi album-tu je komplet vokal radjen sa njim...neke gitare takodje ali amethist na gitarama meni dodje kao jedna od opcija jer uglavnom snimam sa najmanje dva majka(57,amethist,c414,d112,d224 itd)
|
Quote:
Zahvaljujem. |
http://www.myspace.com/kandakodzainebojsa-imaju taj spot i na youtube...mislim da se deveti zhivot zove pesma a shto se snimka tiche...danas nisam ishao do studija-chim neshto iskopam javljam pa da chujete !
|
muchos gracias!
|
Quote:
Proradilo ... fora bend. Svidja mi se muzika. To su live snimke na myspace'u? |
All times are GMT +1. The time now is 04:07 PM. |