![]() |
Re: Laptop i ?iva svirka
Pa u pode?avanju je posebna dra?, a po?to ne sviram ne znam kako komplikovane deonice manje-vi?e čitav posao mi se svodi da dobijem ?to bolji zvuk (i da se ?to manje petljam sa menjanjem parametara usred pesme...). A to nemam na izvolte ni na Korgu M1. :)
|
@Igor : pa igore,ja ne mislim da za 500 eura moze da se uzme laptop pouzdan dovoljno za svirke.A kamoli da se uzme laptop + zvucna za te pare.
|
Zvučnu imam.
|
Quote:
|
hteo bih da zamolim da se prodiskutuje i moj slucaj :D
znaci: vukljam 2 klavijature i sto kila pratece opreme i maltretiram se sa bojama, gubim vreme sredjujuci ih, i sl, takodje me zamara velika kolicina opreme, a posto je svirka mtv/house/sve sto vole mladi jako puno vst-ova ima jako slicne boje onim koje mi trebaju, pa sam mislio master, zvucna, laptop e sada: -imam laptop kod kuce, nije neki, nije nikakav (asus, intel core 2 duo 1,5Ghz, 1Gb ddr2 (za sada), moze li da mi zavrsi ikakav posao, ili da ni ne pokusavam? svakako bih onda skupljao za nov -zvucna nije problem, bilo je vec na forumu dosta price oko toga -softver, pominjali ste razne, ali ono sto meni treba jeste nesto sto moze da tera par vst-ova, koje bih mogao da splitujem duz klavijature, kao i da pustim poneki arpedjator, sekvencu, sempl, i kontrolere na masteru da pripisem nekom parametrima nekih vst-ova, koliko sam ja razumeo Ableton bi trebao da moze sve to??? -master, mozda neki roland a serije, posto su jeftini, ili ako nadjem neki cme povoljan, ali mi svakako treba vise od 5 oktava zbog splitovanja |
preporuka takodje za ableton, ekstremno jednostavno midi mapiranje, ugradjeni arpeggiator, rad po scenama / klipovima, itd..
|
A ko bas nema poverenja u PC varijantu i njenu pouzdanost,a npr. vec poseduje neku zvucnu koja radi i na PC-u i na Mac-u(tipa m audio i sl), moze da nabaci nekog mini mac-a,uzme i neki mali displej da bude zgodan za nosenje, i dje ces kompaktniju stvar za vukljanje po svirkama.Pri tom cene tih mini mac-ova su skroz ok, za nekih 400 e uzmes sasvim ok masinu, koja jos ima mogucnost upgrade-ovanja, a mozes je sasvim ozbiljno koristiti i u studijskoj varijanti....A kad oss na svirku,sve ti stane u mali ranac, i idemoooo.....
|
Da li sve ovo o cemu ste govorili a posebno Akordeonista u vezi Brainspawn Forte vazi i za aranzere.Da li ga je moguce koristiti i za takvu vrstu live svirke.Imam Dell Vostro 1015 laptop i Emu 0404usb zvucnu kartu.Da li je to dovoljno.
|
Re: Laptop i živa svirka
Quote:
|
Re: Laptop i živa svirka
Poz. Treba mi preporuka za zvucnu. Lap je HP 550 Intel Core 2 Duo 1.8 Ghz, 2GB DDR2 rama (za sada dosta dobro sljaka, ali cu ipak da nadogradim jos 2). E sad, trebala bi mi kartica sa MIDI In i USB konekcijama, al' neka jeftinija varijanta, bitno da radi pos'o. Naisao sam na M-Audio Fast Track Pro, deluje mi pristojno. Cuo sam od nekih ljudi, mada nesto sumnjam, da postoji "MIDI->USB" kabl, ali nisam licno naisao ni na sta slicno pa me zanima da li i to stvarno postoji, kol'ko valja i kol'ko para?
|
Pa imas midi-in na toj kartici!
|
Quote:
|
Bilo kako bilo, nedavno sam MacBook Pro! Birao sam se i birao izmedju Motif XS-a i Korg M3, a onda sam potpuno slucajno saznao za Software imena MainStage2, pozvao drugara Mekovca i otisao do njega... Ljudi, pravljenje farbi je postao potpuni uzitak!!! heheheh... Jasno vam je o cemu govorim, nema drndanja po menijima raznim... Uh... Moram priznati da sam jako srecan!
Inace softwer sam po sebi je User Friendly u potpunosti, s' obzirom da sam kupio racunar, dao ga drugaru da mi sve instalira, pokupio i sa sve upoznavanjem novog sistema spremio farbe za citav koncert za manje od 3 sata!!! Pa ti sad weedy!!!:))) :rotfl: I potom ga odneo na svirku i to bez dodatne karte... izasao sam direktno iz njegove karte i, ljudi moji, bio sam van sebe! Tako jednostavno, a tako divni zvuci da izlaze!!! Eto... sad sam i ja podelio svoje misljenje... ako sam nekome pomogao u odabiru, drago mi je!!! Pozdrav...:))) |
All times are GMT +1. The time now is 06:52 PM. |