Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Mike Vale - od nule do finala (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=25103)

Vale 08-12-2008 02:13 AM

Re: Mike Vale - od nule do finala

5 Attachment(s)
Anybody said mass? :scared: :mrgreen:

Vale 08-12-2008 02:16 AM

4 Attachment(s)
Strop... isti princip: 12,5mm gips, 22mm iverka, 15mm gips, sve lepleno sa tesnilno maso

NLP 08-12-2008 09:52 AM

Vale super.

Vale 08-12-2008 10:52 AM

4 Attachment(s)
Na zadnji sliki... HDMI ready za projektor i PS3 lol

Vale 08-12-2008 10:54 AM

3 Attachment(s)
...

Vale 09-12-2008 01:07 PM

4 Attachment(s)
dolazio parket, klima instalirana,...

gregor z 09-12-2008 04:09 PM

Bravo Vale!!!!

Super zgleda....!!!! Pridem na obisk, ko bo končano...:D

LP G

Vale 09-12-2008 09:19 PM

Quote:

Originally Posted by gregor z (Post 228781)
Bravo Vale!!!!

Super zgleda....!!!! Pridem na obisk, ko bo končano...:D

LP G

Obvezno! heheh :wink:

Vale 09-12-2008 09:46 PM

Sutra mi in?talirajo unutra?nja vrata, i kad zavr?ijo startam sa polaganjem parketa... jo? malo pa inner acoustic :guitar::drunk:

Vale 11-12-2008 03:59 PM

5 Attachment(s)
update...

NLP 11-12-2008 09:12 PM

Danas sam posjetio kako izgleda u živo.
Nastala je stvarno zgodna prostorija za doista normalno kontrolnu sobu!
Iako je susjedna hala tiskarski obrat, isplatila su se neka prilagođavanja kod konstrukcije (i tome i više para), malo smo predimenzionirali knauf podkonstrukciju dakako ali zato su rezultati tome primjerni.

Kad Vale završi još tla, onda idemo dalje sa "unutrašnjom" akustikom.

Vale 14-12-2008 10:38 PM

4 Attachment(s)
:wc:

Theory 16-12-2008 11:41 AM

da kazem jedan savijet u vezi klime,
izgleda mi da si stavio klimu, zid-zid, znaci na istom zidu sa jedne strane je unutrasnja jedinica a sa druge je vanjska.
Ako nisi onda je ok, a ako jesi onda moze bit mali problem.
To vrijedi za sve one koje stavljaju klimu zid-zid.
Znaci
Problem je stro pri takvoj montazi potrosi se jako malo cijevi(ovisno o debljini zida) problem kod toga je da su klime napravljene i testirane na duzim cijevima, pa ako je cijev prekratka onada kompressor pati, pa nakon 2-3 god moze "prdnut" pa treba zamijenit klimu.
Tako da najkrace bi trebalo bit 1,5-2 metra cijevi sa postojecim cijevima od unutrasnje.
To se lako rijesi, ako je zid pretanak, samo se napravit kolut sa cijevima iza vanjske pa se dobije na duzini, i 2 m cijevi nije skupo, pa bolje potrosit na to nego kupit novu klimu :)
to kazem iz vlastitog iskustva jer nam se desilo 3-4 slucaja bas zbog toga.

DeMa 16-12-2008 11:53 AM

Quote:

Originally Posted by Theory (Post 229808)
izgleda mi da si stavio klimu, zid-zid, znaci na istom zidu sa jedne strane je unutrasnja jedinica a sa druge je vanjska.
Znaci
Problem je stro pri takvoj montazi potrosi se jako malo cijevi(ovisno o debljini zida) problem kod toga je da su klime napravljene i testirane na duzim cijevima, pa ako je cijev prekratka onada kompressor pati, pa nakon 2-3 god moze "prdnut" pa treba zamijenit klimu.
Tako da najkrace bi trebalo bit 1,5-2 metra cijevi sa postojecim cijevima od unutrasnje.
To se lako rijesi, ako je zid pretanak, samo se napravit kolut sa cijevima iza vanjske pa se dobije na duzini, i 2 m cijevi nije skupo, pa bolje potrosit na to nego kupit novu klimu :)

Hvala za informaciju.

pozz
Denis

NLP 16-12-2008 12:04 PM

Interesantno.
Pa on nema tog problema ima vi?e metara udaljenu vanjsku jedinicu.

Vale 16-12-2008 10:42 PM

Sve smo to sredili ali dobro da si to napisao... ima ludi ko neznaju, hvala :wink:

Quote:

Originally Posted by Theory (Post 229808)
Znaci

quake 19-12-2008 12:17 AM

Pozdrav Mike,sve cestitke.Imam i jedno pitanjce.Kakva je ventilacija planirana?Ta klima ili nesto drugo?Znacio bi mi odgovor jer bas o tome mozgam ovih dana i ne znam sta da stavim kod sebe.

NLP 19-12-2008 12:25 AM

Pa ventilacija je u potpuni suštini ta klima uređaj... ili da otvori i vrata izvana:)

quake 19-12-2008 12:33 AM

:) ...Ja sam se bojao da ce kroz cevi klime da mi probija buka unutra.

Vale 07-01-2009 06:05 PM

Quote:

Originally Posted by quake (Post 230369)
Pozdrav Mike,sve cestitke.Imam i jedno pitanjce.Kakva je ventilacija planirana?Ta klima ili nesto drugo?Znacio bi mi odgovor jer bas o tome mozgam ovih dana i ne znam sta da stavim kod sebe.

Hello.

Planirana je bila ova klima od Panasonica. Baje najbolja i najti?ja (samo 20db) klima u svom ranku. Ja nemam nikakvih problema, sve radi super, i ni?ta ne probija unutra...

Vale 08-01-2009 01:01 AM

Tako... mali update.

Sa prijateljom sam polo?io parket, jo? uvijek nema akustike, I nema para...

... hmm imam neke probleme sa uploadanjem fotografija

LACKY 08-01-2009 01:54 AM

Quote:

Originally Posted by NLP (Post 230373)
Pa ventilacija je u potpuni suštini ta klima uređaj... ili da otvori i vrata izvana:)

A kako split klima moze biti ventilacija? Zar mislis da ce koroz one cevcice za freon i ubacivati svez vazduh, bojim se da ce te drzati otvorena vrata za ubacivanje svezeg vazduha!

NLP 08-01-2009 10:05 AM

http://www.biro.si/si/klima-panasoni...m2-i1376.shtml

toliko o klima uređaju:)

Pa ako če hteti i ta tehnikalija neče biti dovoljno mo?e se poslu?iti i vratima da proluftira.
Za pravi studijski HVAC sistem, mislim da bi se zadu?io bar za naslednje 3 godine...

Vale 08-01-2009 07:34 PM

za?to nemogu uploadat fotografija?

LACKY 09-01-2009 01:38 AM

Kakve bre tehnikalije! Split klima moze da hladi ili greje, ali nemoze da menja vazduh, tj. nije to ventilacija. Napravili ste super izolovani magacin.
Neka sedi neko u tom prostoru par dana za redom!
To je bre nehumano, nema dnevnog svetla, nepostoji akustika(prostor je samo izolovan od spoljnjeg sveta) i iritirajuca boja. Od toga moze da se poludi.

boggy 09-01-2009 05:25 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 230650)
Kakve bre tehnikalije! Split klima moze da hladi ili greje, ali nemoze da menja vazduh, tj. nije to ventilacija.

O tome je vec bilo reci, klimatizacioni sistem koji ima integrisanu i ventilaciju u sebi kosta preko 50000EUR... tako da se to ljudima nije uklopilo u budzet... kompromis im je da otvaraju vrata da bi izluftirali... s obzirom da je to atelje samo za vlasnika/investitora... njegovo je pravo da bude skroman kod trosenja novca tamo gde ustanovi da mu to nije problem (inace, o tome je vec bilo pisano u ovoj temi).
Quote:

Napravili ste super izolovani magacin.

Da, za magacin ne treba zvucna izolacija (plivajuci pod, pogotovo ne treba), ali opet treba neka ventilacija.
Quote:

Neka sedi neko u tom prostoru par dana za redom!

A zasto bi? Vise od osam sati rada, dnevno, u bilo kakvom studiju nije dobra praksa (blago receno).
Quote:

To je bre nehumano, nema dnevnog svetla,

To je svestan kompromis, ako neko nesto pravi pa nema dovljno novca.. ili mogucnosti... onda se mora praviti kompromis.. negde.
Quote:

nepostoji akustika(prostor je samo izolovan od spoljnjeg sveta)

I o tome je vec pisano ranije u ovoj temi.
Quote:

i iritirajuca boja. Od toga moze da se poludi.

Stvar ukusa, po mom misljenju. Inace, ovde se ne bavimo sredjivanjem enterijera nego dizajnom studija

pozdrav

bogi

boggy 09-01-2009 05:28 AM

Quote:

Originally Posted by Vale (Post 230613)

Vale, forum je imao hardversku havariju, jos uvek ga Administratori sredjuju... tako da se nadam da ce uskoro moci da se uploaduju fotografije... samo malo strpljenja. ;)

pozdrav

bogi

NLP 09-01-2009 09:11 AM

Kao ?to je rekao Boggy, hvala!!!

Nije, da nismo razmi?ljali o tome, nego pitanje je kakav ti je proračun, mogli bi da napravimo sve i sva?ta a kad nema para...

Svejedno mislim da je bilo sve to napravljeno optimalno.

Unutra?nja modularna akustika če se postavljati kroz nekoliko dana.

Vale je mnogo potro?io do te faze, morao je da napravi zvučno separiranu prostoriju u industrijskoj hali, boje je sam izabrao kakve voli, jer sam mu rekao da boja neče utjecati na fizikalnu akustiku ( na psihoakustiku mo?da hoče...:), počekat ču pa kad počne raditi u tom studiju, pratit ču promjene njegovog pona?anja i ustvarjanja glasbe te raportirat:)).
Među nama: nadam se da neče postati serijski ubojica ili čak turbo folk producent:shock: !!!

boggy 09-01-2009 12:25 PM

Quote:

Originally Posted by Vale (Post 230613)

Mislim da sada moze.

pozdrav

bogi

Vale 09-01-2009 02:40 PM

?to je i Boggy rekao... kompromisi. I zato sam se odlučio za ovu klimu. Moj fresh air so vrata, koja otvaram tu i tam. Ja se u studiu osječam super, pa sam ovdje svaki dan vi?e ili manje od 8 sati. Boja mi je super, i ne zaboravite da gledam u prednju stenu koja je bele boje. ?to vse nije humano :drunk:hehe... ali u zavr?noj fazi, svi napravimo kako se nam sviđa :wink:

NLP... to ti nisi pričao samnom :grin: "jer sam mu rekao da boja neče utjecati na fizikalnu akustiku ( na psihoakustiku mo?da hoče...:))"

Ako smo pričali o tome smo razgovarali kako utjeca boja na ludi kao ludi i bez kake akustike itd. Zato sam se ja odlučio za crveno boju jer...

Citiram:
Crvena boja
Crvena potiče kreativnost i komunikativnost, dinamičnost, strast i radost. Ako se bavite kreativnim poslom, se također u sobu gdje se radi takve boje dobrodo?le.

http://www.karmaplus.net/content/view/115/2/

Vale 09-01-2009 02:49 PM

4 Attachment(s)
Evo frend i ja zavr?ili sa parketom... i več sam donio nekoliko stvari iz starih prostora... kaos!

Vale 09-01-2009 02:53 PM

4 Attachment(s)
Treba mi jo? nova tablica (miza) sa racki,...

Vale 09-01-2009 02:57 PM

1 Attachment(s)
Mo?da jedan put dokupim jo? jedan sub za takvi stub lol...

SHIVA 09-01-2009 06:52 PM

Quote:

Originally Posted by Vale (Post 230692)
Citiram:
Crvena boja
Crvena potiče kreativnost i komunikativnost, dinamičnost, strast i radost. Ako se bavite kreativnim poslom, se također u sobu gdje se radi takve boje dobrodošle.

http://www.karmaplus.net/content/view/115/2/

Pa taj isti članak te lijepo upozorava da crvena boja izaziva blago stanje stresa, i mobilizira obrambeni mehanizam organizma podižući tlak i otpuštajući adrenalin u sustav.

Ukoliko se tebi ta boja sviđa... doista nema potrebe da se ikome pravdaš. Ukoliko će osim tebe tamo sjediti i klijenti i/ili suradnici, obrati pažnju na nivo tenzije prilikom rada, jer crveni interijer bi lako mogao agitirati ljude kako na kreativan, tako i na agresivan način. Primjetiš li nervozu i sklonost svađanju - mjenjaj boju.

ps: ništa bez logitech volana ;)

NLP 09-01-2009 07:17 PM

A i dosta povr?ine če biti prekrito sa absorberima i difuzorima, tako da če crvena biti vi?e manje ambijentalan dodatak.
Nije tako lo?e, meni se isto sviđa.

LACKY 09-01-2009 10:22 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 230658)
O tome je vec bilo reci, klimatizacioni sistem koji ima integrisanu i ventilaciju u sebi kosta preko 50000EUR... tako da se to ljudima nije uklopilo u budzet... kompromis im je da otvaraju vrata da bi izluftirali... s obzirom da je to atelje samo za vlasnika/investitora... njegovo je pravo da bude skroman kod trosenja novca tamo gde ustanovi da mu to nije problem (inace, o tome je vec bilo pisano u ovoj temi).

Da, za magacin ne treba zvucna izolacija (plivajuci pod, pogotovo ne treba), ali opet treba neka ventilacija.

A zasto bi? Vise od osam sati rada, dnevno, u bilo kakvom studiju nije dobra praksa (blago receno).

To je svestan kompromis, ako neko nesto pravi pa nema dovljno novca.. ili mogucnosti... onda se mora praviti kompromis.. negde.

I o tome je vec pisano ranije u ovoj temi.

Stvar ukusa, po mom misljenju. Inace, ovde se ne bavimo sredjivanjem enterijera nego dizajnom studija

pozdrav

bogi

U pravu si za 8 sat rada, neki provedu po vise godina na robiji, pa ostanu zivi. Prezivece se i ovde 8 sati.

Nije potanje dali je kompromis ili ne vec da je covek split klimu nazvao ventilacijom i rekao da ona ubacuje svez vazduh.
I izvini sto nisam primetio da si o tome pisao.

Sve je stvar ukusa, moze se ofarbati i farbom za tunele, pa sedeti sa suncanim naocalama (kao u seriji Mucke), i usput stedeti struja.
Ali o ukusima netreba raspravljati.

NLP 09-01-2009 11:16 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 230737)
Nije potanje dali je kompromis ili ne vec da je covek split klimu nazvao ventilacijom i rekao da ona ubacuje svez vazduh.
I izvini sto nisam primetio da si o tome pisao.

Pa rekao sam: "Pa ako če hteti i ta tehnikalija neče biti dovoljno može se poslužiti i vratima da proluftira." (post http://www.rumski.com/forum/showpost...1&postcount=63).

Prije toga te razgnjevio moj post: http://www.rumski.com/forum/showpost...3&postcount=58 ;
"Pa ventilacija je u potpuni suštini ta klima uređaj... ili da otvori i vrata izvana:)"
Stavi tu riječ "ventilacija" pod "" - "Pa "ventilacija" je u potpuni suštini ta klima uređaj... ili da otvori i vrata izvana:)"

<!-- / message --><!-- sig --> i tvoj odgovor http://www.rumski.com/forum/showpost...7&postcount=62

Je li sad u redu?!

LACKY 10-01-2009 12:23 AM

Video sam ja sta si ti napisao.
Napisao si da je ventilacija u sustini taj klima uredjaj(tako razumeh, pa rekoh da klima nije ventilacija)?
Ili te nisam bas razumeo (ne baratam bas najbolje sa slovenackim).
Nego nisam video Boggy-ev post gde to spominje pa je doslo do zabune.

Oggy 10-01-2009 03:57 AM

Imam ja split klimu koja ima osvezavanje vazduha... Dakle, moze :wink:

LACKY 10-01-2009 05:08 PM

Osvezavanje vazduha je jedno a zamena vazduha svezim drugo, nemoze ti to napraviti kiseonik.

All times are GMT +1. The time now is 11:36 AM.