![]() |
Re: Absorber za 230 Hz
e hvala. pogledacu to malo .. :wink:
|
Zdravo svima,
Ovo vam je dobar sajt ima dosta calculatora: http://www.mh-audio.nl/Helmholtzabsorber.asp Pozdrav Joka :-D |
Da prenovljena stranica a i prenovljen QRD 1D kalkulator sada ima i vi?e nego 7 prime number, ide do 17. Mnogo bolje:)
|
Koristio sam te calkulatore nedavno i super su.
Ima calculator za 1D QRD koji radi na bazi dimenzija i jos jedan na bazi design frekvencije. Napravljena je i korekcija slat absorber formule tako da se slobodno moze koristiti. Pozdrav Joka :grin: |
Vidim da su poravili formule.
Hehe halo joka kako si. Pozz Denis |
Zdravo,
Super sam hvala na pitanju malo u guzvi kao uvek. Pozdrav Svima, Joka :grin: |
jel ovo realan proračun za izradu absorbera kao što je denis napravio na početku? i šta im znači ovo effective depth of Slat ?
http://img9.imageshack.us/img9/2582/formulau.jpg p.s. kao što se da videti mene muči frekvencija 120Hz. |
koji je ovo kalkulator?
|
Quote:
|
ah da setio sam se al si iseko pa se nije video crni prozor
pozdrav |
Quote:
hallo Mozes koristi ovaj absorber ali je mozda bolje napraviti panal absorber. Ovaj absorberje je naj bolje za mozda frekvencije izmedju 200 i 400Hz. Ako pristanes na ovaj absorber samo pripazi da su ti ostre ivice. I molimte m reci kako sei dosao na frekvenciju 120HZ.. Pozz Denis |
Ovde sam došao do 120 kombinacijom brojki, izabrao 18mm za debljinu iverice (standardna širina), udaljenje od zida (širina vune + 10 cm) i menjao širinu daske i udaljenost između dasaka dok nisam dobio 120.
A na zvučnicima sam provalio tako što sam eq-om skidao sve frekvencije redom dok nisam isekao onu koja mi smeta, pogledao i zabelešio 120. |
bilo je priche da ako se snima vokal dublji npr. muski....i ako soba rezonuje i to udje u snimak da se tesko cisti cak i sa lo cut filtrom
imao sam takvo iskustvo pa me zanima koji bi absorber bio dobar da ubije jeku pri snimanju muskog dubljeg vokala u sobi .....posto muski glas ide i do 80 hz dole ? pozz |
Superchunk,najjednostavnije.
|
1 Attachment(s)
Azmafon od 1,8 cm ima masu od 900 grama po metru kvadratnom
ja sam racunao da u 11 cm debljine ide oko 6 tabli od 1,8 cm sto povecava tezinu na 5,4 kg po m2 tezina azmafona:http://www.azma.rs/azmafon.php da bi pokrio niske vokale a to je cca 78 hz evo sta sam dobio: |
e sad me zanima da li ovakav absorber deluje skroz usko ili vata od ...do?
takodje ovde daju preporuchene visinu i shirinu, e sad kolko to mora da se isposhtuje, tj. moze li se malo oduzeti na rachun visine a da se proshiri? pozdrav p.s. meni za moj vox treba od 82 hz do 330 hz EDIT: sad procitah da je denis napisao da deluje na siroko, eto moje konkretno pitanje je kako pokriti od 80 hz do 330 hz sa jednim dva tri? absorbera |
Quote:
pozdrav |
Quote:
pozdrav bogi |
vidis toga se nisam setio
tnx boggy mada ako ovaj proracun gore pije vodu sa 24 table azme bi imao dva panela gorepomenutih dimenzija kod superchunka strenice 50 tj. hipotenuze 70cm bi otislo 25 tabli za metar visine. e sad nisam pametan sta je bolje tj sta shire vata? |
Quote:
pozdrav bogi |
tnx
nadam se da cu uskoro praviti javim |
A postoji li kakav proracun za superchunk, barem orijentaciono (gustina materijala, dimenzije, airgap.......?)
|
Quote:
evo preturih net al nema :( sve sto mogu da ti kazem jeste da ako se radi panel koji ubija 40 hz otprilike izgleda ovako: dubina 40 cm duzina 6,5 m sirina 1 m tezina absorbcionog materjala 5,63 kg po m2 (za debljinu od 40 cm) sto je prilicno lak materjal azmafon bi na 40 cm debljine tezio 18 kg po m2 te bi panel bio manji inace azma po m3 tezi 45 kila sto i nije neka tezina p.s. ima i ovaj kalkulator http://www.whealy.com/acoustics/Porous.html http://forum.studiotips.com/viewtopic.php?t=536 ... |
Pazi samo, corner absorber i superchunk nisu isto
|
da da znam
al na onom grafiku se pominje i superchunk |
5 Attachment(s)
Quote:
Polako drustvo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ovaj panalabsorber funkcionira samo sa daskom ili foliom. evo vam na engleskom princip ovog absorbera.http://feuerbacher.net/HiFi/PlaneAbsorberResonance.pdf super rjesenje i moze se i napraviti na izgled. ovako izgleda ako ga samo napravis vrlo jedmostavan i efikasan. djeluje dosta usko tako da se nekvare rezultate koje su vec postignute. |
2 Attachment(s)
evo jos
Pozz Denis |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
Meni je ovo super:):) pozz Denis |
Quote:
pozdrav bogi |
touch?
ali dali nije tako da sam u malim prostorima ogranicen mjestom. Znaci trebaju mi so efikasnije absorberi. a ako imam problem u frekvenijama oko 200Hz sa kojimbi ti tio to rjesiti??? daj mi konkretan absorber. pricamo u krug malo. :) ako ne ovaj koji onda??? pozz Denis |
Quote:
pozdrav bogi |
Quote:
nebi se slozio. ali mozda cu doci u priliku da to jedniom pogledam i poslusam. hvala bogga pozz Denis |
Quote:
Drugo, vazno je ustanoviti sta smara ljude i sta im skracuje vremensku efikasnost u studiju. Trece, vazno je i ustanoviti sta ljude motivise u studiju da postignu bolje rezultate. Tako da merenja jesu bitna, ali nije svaka brljotina na tim merenjima bitna. Merenja (preliminarna!) u tom (Mike Vale) prostoru su objavljena na forumu ako se ne varam, Nenad ce ti vec reci gde, ja se ne secam. Quote:
Quote:
pozdrav bogi |
|
All times are GMT +1. The time now is 07:09 PM. |