Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Predlozi i sugestije (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=104)
-   -   kako izbeci forumske siledzije? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=24110)

RAJKO 30-08-2008 12:01 AM

Re: kako izbeci forumske siledzije?

pozdrav
ja sam uvek bio za to da se pita jer je to najbolji nacin da se uci.ali onda kad se dobije odgovor, pogotovo od nekog relevantnog, treba isti prihvatiti.ne ici sa kontra odgovorom vec sa sledecim pitanjem na istu temu.
nekada su ocekivanja magicnog odgovora nerealna,e onda jos umesto magije neko iskusan ti u tri Reci kaze realnost.to treba prihvatiti kao dragoceno pogotovo ako to dolazi od nekog dokazanog.

ovo Treba biti razonoda za sve a ne polje za inacenje I svadju.

Cesto citam postove po forumu i cesto me iznerviraju ovakve situacije.svi mi znamo i ne znamo I svi volimo i uzivamo u ovoj profesiji .Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Ne raslojavajte forum vec smanjite treshold.

master29 30-08-2008 12:04 AM

Quote:

Originally Posted by RAJKO (Post 214794)
.Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Evo pitanje....daj mi magicnu formulu za tvoju sabirnicu:DUsput dali nameravas da se vratis za Srbiju??....ko studijo da mi odrzava RAJKOOOOOO,dovoljno si miliona uzeo preko bare...vracaj se nazad:D

DeMa 30-08-2008 12:05 AM

Quote:

Originally Posted by RAJKO (Post 214794)
pozdrav
ja sam uvek bio za to da se pita jer je to najbolji nacin da se uci.ali onda kad se dobije odgovor, pogotovo od nekog relevantnog, treba isti prihvatiti.ne ici sa kontra odgovorom vec sa sledecim pitanjem na istu temu.
nekada su ocekivanja magicnog odgovora nerealna,e onda jos umesto magije neko iskusan ti u tri Reci kaze realnost.to treba prihvatiti kao dragoceno pogotovo ako to dolazi od nekog dokazanog.

ovo Treba biti razonoda za sve a ne polje za inacenje I svadju.

Cesto citam postove po forumu i cesto me iznerviraju ovakve situacije.svi mi znamo i ne znamo I svi volimo i uzivamo u ovoj profesiji .Ako neko zna vise ja se trudim da naucim ako neko zna manje reci cu mu sve sto znam.

Ne raslojavajte forum vec smanjite treshold.

salzem se u potpunost:wink:

Arthur 30-08-2008 02:30 AM

naravno, jasno vam je da ce svaki pokusaj pobune biti veoma krvavo sankcijonisan

Moritz 30-08-2008 09:51 AM

Osecam se delimicno kriv za ovu celu glupost zato sto sam licno ja glavom i bradom autor "ozloglasane nadobudne" recenice PT samo HD ostalo nema veze sa mozgom

Problem jeste nastao u momentu kada je rasrdjeni clan to shvatio kao atak na njegovu licnost, delo i verovatno sam studio posto drugacije ne mogu da razumem kolicinu srdzbe zbog ovakve recenice koja na prvom mestu nije cak ni njemu upucena, a da ne pominjem da nema nikakve veze sa nadobudnoscu i "elitizmom" nas "majstora".

Istina jeste da sve to sto cini PT ( zvuk , po po mom misljenju i jedini razlog) se nalazi samo u HD verziji, i da su svi ovi manji derivati samo nacin da se iskamce pare i eventualno navuce klijent da jednog dana oladi babu pre vremena da pa da mu ostavi gomilicu para i da se onda sa osmehom zaleti u pravi PT svet...svet HD-a.

Daleko od toga da sam hteo da ponizim (ili bilo sta slicno) sve ljude koji koriste PT LE, Mpowered ili koju drugu verziju, i da ih napravim budalama koje bacuju pare na sranje.

Mislim da se danas za te pare i uz silne narodske verzije softvera moze sklopiti mnogo mocniji KUCNI ( moram da naglasim) setup nego sto je bilo koja mini PT-a ( sve koje nisu HD).

Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga)

Da li je sada jasna moja recenica ili treba da i dalje pojasnjavam?

idekius 30-08-2008 10:29 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 214822)
Uz FF800 i TC konekt48 apsolutno ne vidim razlog zasto bi se neko zaletao u PT Le i ostalo, osim ako stvarno ne zeli da radi u bilo cemu drugom osim u PT sto je sasvim ok ( no hate zbog toga)

Pa ima dva razloga:

1. Ucenje i privikavanje na PT okruzenje.
2. Biti snob za nevelike novce i reci klijentu : "Ja radim iskljucivo na PT, jer se on bolje chuje... nisam ja kao ovi na Cubase/Nuendo... to je neozbiljno" :D
Doziveo sam cak i da sam cujem takve budalastine od lika koji nije znao da imam ikakve veze sa tim. Iscoolirao sam i napravio se blesav :) Ne ide da imenujem coveka... ima studio u BG... razmahao se kao blesav predamnom sa PT Le, a ne zna vola u dupe da ubode i drugi mu mixa pesme :) Ipak... PT je PT... :)

Rekoh vec... bezvezna diskusija...

LACKY 30-08-2008 11:46 AM

PTL i siledzije na forumu imaju velike veze?
Eto ti si siledzija a radis u Nuendu, sram te bilo. Predji lepo na PTL kao sve normalne siledzije i onda sa uzivanjem maltretiraj ove sto se zale.
Kao sto covek rece: Ovde kod nas kada neki novajlija uvredi starog cenjenog clana bude banovan! To je nasa nepravda, na zapadu sto si stariji i cenjeniji clan foruma sve vise trpis, to znaci da te pocetnici mogu sve vise vredjati.Tamo najvecu privilegiju imaju oni sa jedni postom, odmah iznapusavaju sve moderatore i administratore. Naravno posle se trude da ostanu na jednom postu, jer to je ipak najveca privilegija, cim imas drugi nisi vise u tako povlastenoj situaciji. Ali nazalost mi nismo zapad.

idekius 30-08-2008 11:50 AM

:) Eto... ljudi kupise PT LE misleci da su resili sve probleme i da sad mirne dushe mogu da karaju one na Nuendu, kad se pojavise odnekud (nichim izazvani) oni sa PT HD i pred njima uzmakose cak i oni sa carobnim stapicem u narodu poznatim pod imenom UAD :D

Evo i kratkog uputstva za pocetnike:

Q: Da li se PT Le bolje cuje nego Nuendo?
A: Naravno! PT Le ima vecu gustinu, dojajanost, zakivanje i ostale vec davno dokazane i argumentovane pojave u zvuku, za koje svaki stari vuk zna!

Q: Da li ja mogu da radim muziku i bez UAD-a?
A: Niposto!!! Od kad je sveta i veka, jos pre pojave prve pesme na kugli zemjskoj, UAD je taj koji daje muzici magiju! On mora biti prisutan makar u fioci, ne mora cak da bude instaliran da bi zrachio i unosio odredjene frekvencije u zvuk!

Q: Da li UAD moze sam da komponuje?
A: Naravno! On moze sve! Istina je da ima mali hendikep sto se tice aranzmana, ne ume sam da ih radi, ali, zato je tu PT Le da to nadomesti. On radi i aranzmane! Postupak je sledeci:
-Otvori se prazan projekt u PT Le, na praznu audio traku se insertuje neki UAD-ov plug (bilo koji, moze i onaj zeleni) i izgovori rec HIT. Za dva minuta je kompozicija gotova (sa UAD-om 1, UAD 2 to radi za 45 sekundi)! Potom se preslusa, razmisli o muzickom pravcu, pridje monitoru na udaljenost od nekih 2-5 cm i i izgovori glasno zeljeni pravac ... npr. POP. PT Le ce odraditi arr. u roku od dva minuta. Text je mali problem i za njega je potreban PT HD.

Q: Da li ja mogu da radim bolje od tebe, cak i ako sve to kupim?
A: Niposto! Zato sto zato!

Q: Koja je najpodesnija oprema za rad?
A: Ona koju ja imam. Sve ispod je sitna boranja, a sve vise od toga nije potrebno i nema nikakvog smisla. Potpuno logicno...

dvuckovic 30-08-2008 12:18 PM

jebo vas UAD :rotfl:

DaBear 30-08-2008 01:40 PM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 214851)
jebo vas UAD :rotfl:

U Al Drma !!

awacs 30-08-2008 05:01 PM

@gorjan:

Kako izbeći forumske siledžije? Isto kao i one u realnom svetu – trudiš se da ne ideš na ista mesta na koja oni izlaze. Ako ti baš je stalo da izlaziš na ta mesta, onda ili kreneš u teretanu ili počneš da okupljaš svoju ekipu koja će im kad-tad "doći glave" (ne zanemari znakove navoda). Marčelo na tu temu kaže: "ako misliš da si bolji od njih, onda budi bolji od njih", ili tako nekako. Naravno, nije to Marčelo smislio, ima zametaka tog stava i u Bibliji, ali nije zgoreg da se svakih par hiljada godina to pomene...

Koliko vidim, ti si pre svega autor i stalo ti je do plasmana tvog autorstva. Kako sam nekada i sam bio u toj priči mogu da ti preporučim sledeće – piši pesme i daj nekom drugom da ih producira. Producent "sa strane" je koristan pošto može da ti sugeriše razne stvari, od promene aranžmana do promene metrike u tekstovima. Nije loše imati "dodatni par ušiju", pogotovo ako su tvoje uši spremne da čuju tuđe mišljenje. Čak i pogrešna tuđa mišljenja nam otkrivaju aspekte našeg rada kojih ni sami nismo svesni. Nažalost, da bi čovek dobio ta tuđa mišljenja ponekad mora da ustupi neke novce nekom drugom, tako da se na kraju krajeva sve svodi na novce... Na forumu je to, pak, Dž :D

Naravno da tebi nije potreban PT HD, pa čak ni LE... ako želiš da budeš autor. Da bi bio autor potrebne su ti samo pesme. Ali, ako želiš da snimaš sebe u svom kućnom ateljeu i da dobiješ rezultate kao XYZ, nije loše da saznaš kako i na čemu XYZ radi. XYZ naravno može da bude kompletna budala, ali to nije važno. Ti si pitao sve članove foruma, odgovorio ti XYZ na način koji ti smatraš glupim (naravno, objektivno XYZ ne mora nužno da bude glup i loš čovek), a ti se ljutiš. Možda ti odgovori i neko ko nije budala. Ako nekoga smatraš budalom, zanemari ga. Garantovano ti neće doći na vrata da te bejzbol palicom ubeđuje da kupiš PT HD. To ti je prednost online foruma u odnosu na onaj realni.

Ali, VAŽNA STVAR: Da li želiš da prodaješ PESME ili PRODUKCIJU (svojih) pesama? Koji je tvoj glavni argument na tržištu? Kom tržištu? Festivali:rotfl: , CD:rotfl:, Internet:rotfl:, klubovi/splavovi:rotfl:? Veruj mi, kada budeš odgovorio na ta pitanja, sve će ti biti jasno, ali za to ti nije potreban (a kamoli dovoljan) ovaj forum. Niti bilo koji drugi.

Za taj jedan odgovor ti je potreban samo tvoj vlastiti mozak. Koliko vidim, praviš pesme i kucaš poruke – dakle, imaš ga. Ovaj (kao i bilo koji drugi) forum teško može da odgovori na ta pitanja.

Koliko ja znam, nema muzike bez para. Para bez muzike pak ima. Ovo što sam napisao nije cinično. Realno je. Znam iz iskustva. :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi: :rotfl: :jupi:

diviner 30-08-2008 07:15 PM

Mislim da se ovdje generalno radi o jednom velikom nesporazumu. Vjerujem da je gorjan imao na umu dobru stvar kada je pokrenuo ovu temu, ali je nazalost nije artikulisao u pravom smjeru.

Posto se ovdje zapravo vise nista novo ne moze kazati, zatvoricu temu!...

All times are GMT +1. The time now is 04:55 PM.