![]() |
Re: Zvuchna karta opet glupo pitanje
ne mogu da provalim kako se multiquote-uje.. :?
A reverb koji je u EMU , verujem da moze da se kupi kao hardware za 100 e ma moze i za manje pare.. plastika je najskuplja tu.. najdebilnija i najprostija sprava koja postoji ( barem od onoga sto sam probao ) je rme ..... nista prostije nisam video u zivotu ..... shto je sa neke strane i dobro, zar ne? samo je pitanje da li je prosto as if moza samo par stvari da se odradi na njoj, ii je prosto as if genijalno i intuitivno.. :? Luna ima fenomenalan routing , ali sam je previse star da bih se drndao sa tim ..... a ja sam pa previshe lenj.. pos |
Pa probaj da dok si u Nuendu otvoris Sound Forge na primer ili klikni na neki fajl da cujes u Winampu kad udjes u zavrsnu fazu pa pocnes malo da poredis pesme...
Jako tesko i mucno. Inace ne, kod mene ne rade u isto vreme 1212m i FF. Ali sam ih testirao u istom okruzenju, pa ti kazem svoja iskustva. Imao sam 1212m, pa mi je crkao u sred bitnog snimanja, pa sam pozajmio FF. Sad sve radim preko POD XT-a (moze i tako... :D )dok ne prelomim sta tacno zelim da kupim. Najvise me lozi Konnekt 24 D, ali cekam da vidim da li je sa driverima sve OK, te ako jeste, evo njega kod mene. MOzda cak i Konnekt 48, pa eliminisem i Knoba iz lanca... Verujem da su i preampi i konverzija bolji nego kod RME, mada nisam probao. Vodim se logikom "novije sprave"... Elem... Dok radis samo u Nuendu, sve je super. Cim hoces jos nesto, kolaps. Ima onaj total mix i analajzer i jako su to korisne alatke, ali nisam "seo na dupe" samim zvukom. Sto se reverba tice, Emu ima mogucnost da napravis skroz pristojan reverb u slusanju, ali nisam to spomenuo zbog samog kvaliteta, vec zbog postojanja reverba uopste. Na kraju sve zavisi od tvojih materijalnih mogucnosti i afiniteta, ali je sigurno da kupovinom bilo kog pomenutog uredjaja ne kupujes "zvuk", vec "okruzenje" u kom ce ti biti manje ili vise zgodno da radis. "Zvuk" je malkice skuplji od 1000 eura... :wink: |
op shto ne reche nishta za ovaj tc konnekt? hmmmm.. primamljivo.. :)
|
Tc konnekt su dobre karte, odlični konvertori i sinhronizacija, preampi su ok, ali ipak drajveri za win jo? nisu na visokom nivou kao kod rme-a. Meni to dodu?e ne smeta preterano, jerbo je koristim kao ad/da konvertor, ali dosta ljudi se ?ali.
|
Quote:
sve sam to uspeo da povezem u rme-ovom matrixu koji je totalno lud nacin povezivanja .. mozes sta god zelis u sta god hoces da povezes .. kao CW .. samo mnoogo prostije :):) aliii ... svo to zadovoljstvo .. mnoogo kosta .. tako da iskljucujem tu price "za te pare" .. tako sam uradio .. jer sam tako i zeleo ..:grin: |
octamic II preampi kao i samo AD konvertori posto samo AD i ima .. su odlicni .. i preporucujem tu spravicu
|
Quote:
|
Quote:
a da budem i on topic malo, umjesto samo lurkanja - kod ff800, za kojeg si pitao, se moze bypassovat njihov preamp tako sto ces svoj dedicated preamp ustekat u line in ulaz koji tad nema veze s ff pre-ovima (s njima "veze imaju" samo ova 4 xlr ulaza s prednje strane)...tako mi rekose kad sam im slao mejl s tim pitanjem koliko se sjecam (posto sam taj isti mejl poslao vise manje svim firmama ciji su me interfejsi zanimali, od echo audia, preko rme-a, do focusritea) |
Quote:
E sad... ?ta ne valja... softver radi, ali treba ga doraditi, ima dosta bugova, npr. zaglavljivanje kontrolnog panela, mogući prekidi i glitchevi pri reprodukciji i snimanju. Nije mi se de?avalo da otka?e poslu?nost, mada se ograđujem unapred kako bi to bilo na pc-u, ja ga korisim na macbook-u i kao eksterni konverter uz digitalnu kartu i kao takav radi perfektno već dve nedelje. Jednom mi se desilo da je prekinuo fw konekciju, ali mo?e to se desilo samo tada, i to prvog dana kada sam ga uzeo. Na win-u vidim da ljudi imaju nekih problema, mada to sada mo?e biti do raznih stvari. Najvi?e se ?ale na interne dsp efekte, po?to to jo? nisu ba? ispeglali. Ali mislim da će sve leći na svoje za koji mesec, mada ako ima? mogućnost, probaj negde, da proveri? da li će ti odgovarati. |
Quote:
Pozz |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 01:54 PM. |