![]() |
Re: Hypex UCD 180 HG *MADE IN SERBIA*
mo?e
a i njegov je 2HE koliko vidim.. |
Jeste 2HE...
|
Sta 2HE?
|
Quote:
Valjda misle 2U .. da jeste |
2HE - 2U - 2 X 44.45 mm :)
|
@Ivan
Da li si mozda poredio to pojacalo sa nekim hifi-cem dobrim ili bilo kojim boljim od ra500? Te delove sto si dobio, bilo je potrebno samo ih zasrafiti i povezati ? Jesi li i potove kupovao naknadno ? |
Quote:
Te delove je bilo potrebno spakovati uz neko dodatno sitno ulaganje tipa kuciste,taster,canon-i i sl. |
(odnosno oko 100eur)
|
Quote:
Ja se premisljam trenutno dal da kupim ovo i ne mislim, ili da popravljam sansui star 20 dina (ispod 100evra cenim da nece biti). Ivane ako budes u prilici da cujes neke malo jeftinije pasivne monitore na tvom pojacalu javljaj ovde utiske :) thx! |
mozete se vi zezati ali je napajanje najbitniji deo pojacala, poddimenzionisano napajanje, slabiji trafo ili manjak filterskih elektrolita, dovodi to toga da pojacalo preko polovine pojacanje ima veliki THD, koji je u ovim pricama izuzetno bitan,
kod dimenzionisanja napajanja uzima se nekih 2000uF po 1A struje koje pojacalo vuce, za filterske elektrolite, u klasi A cak i dosta vise, u klasi A se cak uzima i 4 puta jaci trafo od zbira snage oba kanala, u klasi AB, koju najvise koristimo nekih 1,5 do 2 puta jaci trafo, preporucljivo je da je napajanje stabilisano, a ovo hypex koliko vidim nije, audiofili obavezno idu na tranzistorska pojacala, bas me cudi da jedno ovako profesionalno u izlazu ima IC sto se tice izrade izuzetno mi se svidja, narocito VU :), daleko trafo od izlaza, jos oklopljen, najbitnija stvar kod zastite od bruma |
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Quote:
Znas li primer komercijalnog pojacala snage koje ima stabilisano napajanje? Quote:
Audiofili obicno traze, koliko znam, veoma efikasne zvucnike i CEVNA pojacala (2-5W po kanalu)... ali dobro... Quote:
pozdrav bogi |
boggy u cemu se razlikuje ovo pojacalo od ovog recimo http://img21.imageshack.us/i/sansuiaud77x4.jpg/ i jel mozes, molim te, da bacis neke linkove ka literaturi o pojacalima (tipovima itd..)?
thx! |
Quote:
Ovde se govori o zvucnoj slicnosti sa konkretno ovim dole pojacalom Quote:
nesto o klasama pojacavaca mozes naci na wikipediji dole imas linkove za literaturu... Samo imaj u vidu da naziv "class" nema nikakve veze sa kvalitetom!.... pozdrav bogi |
Quote:
Sve je to divno i fino ,dok god pojedine ljude ispunjava lepim...ali ostaje kljucno pitanjie,?????? po kojim putevima, cete ,voziti ovakva vozila... |
Quote:
|
dobar vozac moze i vezanih ociju....sto dovodi do zakljucka da su slike suvise.
|
Quote:
|
ma salim se ja,..predivno sve to izgleda...i drago mi je da deluje inspirativno na ljubitelje kvalitetnog hardvera...
steta sto je trziste zanemarljivo malo.. cestitke svim ucesnicima u projektu , kao i obozavaocima i fanovima istog... |
evo, da osvje?im malo temu, a hvala Ivanu na otkrivljenju ovog proizvođača! :)
daklem,treba mi pomoć :rolleyes: planiram sklopiti ovo pojačalo, pa gledam izlazne toroidne transformatore bih naručio kod nas da ih namotaju, ali nigdje u specifikacijama ne pi?e snaga na sekundarima. točnije,zanima me koliko struje guta ovaj 13-0-13V auxiliary supply, (drugi izlaz,30V, je glavni, amplifier main supply) tnx unapred i long live DIY! |
All times are GMT +1. The time now is 10:13 PM. |