Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Monitoring (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=136)
-   -   Hypex UCD 180 HG *MADE IN SERBIA* (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=23693)

analog 20-10-2009 01:56 AM

Re: Hypex UCD 180 HG *MADE IN SERBIA*

mo?e
a i njegov je 2HE koliko vidim..

idekius 20-10-2009 02:04 AM

Jeste 2HE...

LACKY 20-10-2009 02:18 AM

Sta 2HE?

STUDIOTON 20-10-2009 02:23 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 259758)
Sta 2HE?

Valjda misle 2U .. da jeste

idekius 20-10-2009 02:28 AM

2HE - 2U - 2 X 44.45 mm :)

Matoree 04-07-2010 04:01 PM

@Ivan

Da li si mozda poredio to pojacalo sa nekim hifi-cem dobrim ili bilo kojim boljim od ra500?
Te delove sto si dobio, bilo je potrebno samo ih zasrafiti i povezati ? Jesi li i potove kupovao naknadno ?

STUDIOTON 04-07-2010 04:57 PM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 282309)
@Ivan

Da li si mozda poredio to pojacalo sa nekim hifi-cem dobrim ili bilo kojim boljim od ra500?
Te delove sto si dobio, bilo je potrebno samo ih zasrafiti i povezati ? Jesi li i potove kupovao naknadno ?

Da pre toga sam imao ra500 i ne moze se ni porediti, kada sam zamenio pojacalo za ovo .. efekat je bio kao da sam kupio nove monitore

Te delove je bilo potrebno spakovati uz neko dodatno sitno ulaganje tipa kuciste,taster,canon-i i sl.

analog 05-07-2010 12:09 AM

(odnosno oko 100eur)

Matoree 05-07-2010 12:37 AM

Quote:

Originally Posted by analog (Post 282320)
(odnosno oko 100eur)

Zar toliko kuciste izadje? :shock: Ovi konektori bi trebalo da su po par evra..

Ja se premisljam trenutno dal da kupim ovo i ne mislim, ili da popravljam sansui star 20 dina (ispod 100evra cenim da nece biti). Ivane ako budes u prilici da cujes neke malo jeftinije pasivne monitore na tvom pojacalu javljaj ovde utiske :)

thx!

sashavl 05-07-2010 12:53 AM

mozete se vi zezati ali je napajanje najbitniji deo pojacala, poddimenzionisano napajanje, slabiji trafo ili manjak filterskih elektrolita, dovodi to toga da pojacalo preko polovine pojacanje ima veliki THD, koji je u ovim pricama izuzetno bitan,

kod dimenzionisanja napajanja uzima se nekih 2000uF po 1A struje koje pojacalo vuce, za filterske elektrolite, u klasi A cak i dosta vise, u klasi A se cak uzima i 4 puta jaci trafo od zbira snage oba kanala, u klasi AB, koju najvise koristimo nekih 1,5 do 2 puta jaci trafo, preporucljivo je da je napajanje stabilisano, a ovo hypex koliko vidim nije,

audiofili obavezno idu na tranzistorska pojacala, bas me cudi da jedno ovako profesionalno u izlazu ima IC

sto se tice izrade izuzetno mi se svidja, narocito VU :), daleko trafo od izlaza, jos oklopljen, najbitnija stvar kod zastite od bruma

boggy 05-07-2010 10:18 AM

Quote:

Originally Posted by sashavl (Post 282322)
mozete se vi zezati ali je napajanje najbitniji deo pojacala, poddimenzionisano napajanje,

Sa ovim se slazem, ali...
Quote:

slabiji trafo ili manjak filterskih elektrolita, dovodi to toga da pojacalo preko polovine pojacanje ima veliki THD, koji je u ovim pricama izuzetno bitan,

Ako ima spomenutih problema sa "velikim THD" onda je problem u pogresnom dizajnu.... a ne o "demokratskom izboru" vise ili manje filterskih kondenzatora.
Quote:

kod dimenzionisanja napajanja uzima se nekih 2000uF po 1A struje koje pojacalo vuce, za filterske elektrolite,

Originalno napajanje ima sasvim dovoljno elektrolitskih kondenzatora... mozda samo izgledaju fizicki manji nego sto ocekujes... treba imati u vidu da je tehnologija elektrolitskih kondenzatora uznapredovala u medjuvremenu...
Quote:

u klasi A cak i dosta vise, u klasi A se cak uzima i 4 puta jaci trafo od zbira snage oba kanala, u klasi AB, koju najvise koristimo nekih 1,5 do 2 puta jaci trafo,

Sve sto pricas nema preterano puno veze sa klasom u kojoj radi pojacalo nego sa njegovom proracunatom snagom
Quote:

preporucljivo je da je napajanje stabilisano, a ovo hypex koliko vidim nije,

Nije neophodno da bude stabilisano napajanje ako se dizajnira pojacavac kod koga je vec u njemu samom, ukljuceno potiskivanje varijacije napona napajanja 60dB ili vise... i to je elegantnije resenje...
Znas li primer komercijalnog pojacala snage koje ima stabilisano napajanje?

Quote:

audiofili obavezno idu na tranzistorska pojacala

:shock:
Audiofili obicno traze, koliko znam, veoma efikasne zvucnike i CEVNA pojacala (2-5W po kanalu)... ali dobro...
Quote:

bas me cudi da jedno ovako profesionalno u izlazu ima IC

Aaaa.... gde ti vidis IC u izlazu? :banghead:

pozdrav

bogi

Matoree 05-07-2010 01:16 PM

boggy u cemu se razlikuje ovo pojacalo od ovog recimo http://img21.imageshack.us/i/sansuiaud77x4.jpg/ i jel mozes, molim te, da bacis neke linkove ka literaturi o pojacalima (tipovima itd..)?

thx!

boggy 05-07-2010 01:30 PM

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 282364)
boggy u cemu se razlikuje ovo pojacalo od ovog recimo http://img21.imageshack.us/i/sansuiaud77x4.jpg/

U osnovnom dizajnu se razlikuju.. a jos spomenuti Sansui je i rezultat stare tehnologijie... makar i izgledao prilicno "mocno"...

Ovde se govori o zvucnoj slicnosti sa konkretno ovim dole pojacalom

Quote:

Originally Posted by Matoree (Post 282364)
i jel mozes, molim te, da bacis neke linkove ka literaturi o pojacalima (tipovima itd..)?

thx!

U svakoj klasi pojacala postoje dobro i lose dizajnirana pojacala... nevezano za klasu (ma sta marketing govorio)... u ovom slucaju govorimo o pojacalu koje za deo cene donosi zvucni kvalitet skupljeg... samim tim se podrazumeva (za ocekivati je) da su oba dizajnirana odlicno.

nesto o klasama pojacavaca mozes naci na wikipediji dole imas linkove za literaturu...

Samo imaj u vidu da naziv "class" nema nikakve veze sa kvalitetom!....

pozdrav

bogi

submaster 08-07-2010 05:36 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 211822)
ja ti sve na to gledam ko' da uzmes ferrarija i stavis na njega jeftine sava kranj gume...

Sve je to divno i fino ,dok god pojedine ljude ispunjava lepim...ali ostaje kljucno pitanjie,?????? po kojim putevima, cete ,voziti ovakva vozila...

STUDIOTON 08-07-2010 06:06 PM

Quote:

Originally Posted by submaster (Post 282492)
Sve je to divno i fino ,dok god pojedine ljude ispunjava lepim...ali ostaje kljucno pitanjie,?????? po kojim putevima, cete ,voziti ovakva vozila...

Zavisi od vozaca !

submaster 08-07-2010 11:23 PM

dobar vozac moze i vezanih ociju....sto dovodi do zakljucka da su slike suvise.

STUDIOTON 08-07-2010 11:26 PM

Quote:

Originally Posted by submaster (Post 282505)
dobar vozac moze i vezanih ociju....sto dovodi do zakljucka da su slike suvise.

Kao u nasem kultnom filmu :D

submaster 08-07-2010 11:33 PM

ma salim se ja,..predivno sve to izgleda...i drago mi je da deluje inspirativno na ljubitelje kvalitetnog hardvera...
steta sto je trziste zanemarljivo malo..
cestitke svim ucesnicima u projektu , kao i obozavaocima i fanovima istog...

Reinhardt 14-07-2011 06:32 PM

evo, da osvje?im malo temu, a hvala Ivanu na otkrivljenju ovog proizvođača! :)

daklem,treba mi pomoć :rolleyes:
planiram sklopiti ovo pojačalo, pa gledam izlazne toroidne transformatore bih naručio kod nas da ih namotaju,
ali nigdje u specifikacijama ne pi?e snaga na sekundarima.

točnije,zanima me koliko struje guta ovaj 13-0-13V auxiliary supply,
(drugi izlaz,30V, je glavni, amplifier main supply)

tnx unapred i long live DIY!

All times are GMT +1. The time now is 10:13 PM.