Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Potrebni saveti oko opremanja studija (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22927)

Kirdan 14-05-2008 06:48 PM

Re: Potrebni saveti oko opremanja studija

@Oggy
Ovako nesto : http://www.atlasproaudio.com/peluso.html , 2247 ili P12 ? Mislis da je bolje nego Neumann za te pare ?

@RokStudio
E, kad pomenu vec Rosettu, neko je ovde rekao kako ne vredi nista bez Big Bena... Sta je sad sa tim ?! :confused: Jel bolje onda da uzmem te mytek Stereo96 ovde ? http://www.atlasproaudio.com/mytek.html

Ok, barem je ta stvar oko convertera jasnija...i slazem se oko miksete, to odpada...

E sad... Vidim, puno ljudi hvali FF 800, i on je i meni super, al malo mi je samo 4 ulaza malo !:banghead: Jer mi treba makar 8 preampa da rade istovremeno jer cu snimati bubnjeve... Sta kazes na ove MOTU: http://www.musiciansfriend.com/produ...ace?sku=240116 i http://www.musiciansfriend.com/produ...tem?sku=706427 ? Ili neki slican RME sa vise preampa i istim ulazima ? Ovo mi je najveca dilema... :confused:

I jos, sto se tice preampa, single/dual chanel,sta da uzmem ? Ovo mi je uzi izbor:
Pacifica http://www.musiciansfriend.com/produ...ier?sku=189903
FMR Audio RNP, RNC, & Funklogic FRT8373 Rack http://www.atlasproaudio.com/fmraudio.html - ovo cu najverovatnije u svakom slucaju uzeti
UA LA-610 http://www.musiciansfriend.com/produ...nel?sku=182118

Ili na kraju cak i ovakve egzibicije:
http://www.musiciansfriend.com/produ...rEQ?sku=186101
http://www.musiciansfriend.com/produ...rip?sku=182115

Sta kazete ? Sta valja-ne valja, bolje-nije bolje ?

I na kraju krajeva, nema veze i ako probijem budget malo...malo, 1000$ eventualno 2000$ :banghead:

Oggy 14-05-2008 07:14 PM

Ja bih se dvoumio izmedju 2247 i 2251.
I dok sam slusao sam bio u nedoumici koji mi se vise svidja, ali mislim da bi verovatno mrvica prevagnula na stranu 2247.

Kod preampa bih se dvoumio izmedju A Design Pacifike i UA 6176.
Tu bi mi verovatno prevagnulo na stranu Pacifike, obzirom na izbor mikrofona.
Kod UA je zanimljiv kompresor ("kao" 1176) na tom preampu i sama njegova boja, ali ako bih birao jedan, birao bih cistiji. Ako mozes, uzmi oba.

Ako uzimas FF800, ne treba ti dodatni konverter jer su njegovi sasvim solidni (ako znas da radis), a sama Rosseta 200 itekako radi bez Big Bena, samo sto razne price kruze. Firma kao Apogee, bi tesko pustila u promet spravu koja ne moze da radi bez jos jedne sprave koja kosta gotovo isto.
Mytek nisam nikada slusao, ali kazu da nije lose, medjutim, postavlja se i dalje pitanje da li ti je neophodan (a ja licno mislim da nije).
Za bubanj, i dalje ti govorim, 8 kanala nije dosta, pa se na vreme opredeli barem za 12, a to sam ti vec rekao na pocetku. FF800+ Oktamic 2 i imas 12 preampa + jos 4 ulaza za dodatne externe preampe. Vise od toga ti sigurno nece trebati.

RokStudio 14-05-2008 07:47 PM

Mora? imati neke bolje preampe od onih u FF, pa ako takvih uzme? 4 i sabere? sa 4 iz FF, ima? 8. Ako uzme? octapre imaće? 12 preampa ali nijedan odličan. ?ta ti treba če?će, 12 osrednjih ili 1 dobar? Ista je priča s konverterima. Dakle, uvek je bolje imati po 1 kvalitetnu stvar u celom lancu jer se tako najče?će snima - 1 po 1 instrument. Ne znam kako Rosetta zvuči ni sa ni bez BigBena, već sam to napisao, tako da ti ne mogu pomoći. U stvari, moja cela pomoć se svodi na to ?to sam sad ponovio - predlog da zamisli? da ti treba samo 1 ili 2 kanala, uzme? sve dobrog kvaliteta da popuni put od instrumenta do kompjutera, a onda prebroji? ostatak novca i vidi? ?ta mo?e? s tim, a ne da podeli? bud?et na broj kanala koji ti trebaju pa potro?i? $X po kanalu, jer ti ne trebaju podjednako.

Oggy 14-05-2008 08:09 PM

Evo ti ga Ivan Studiotonac, pa ga pitaj kako radi Oktamic 2. On decko ima i Avalona M5 (mono kanal sa 2022 koji je extra) i kaze da on ne cuje neke razlike. Pa ako je ta razlika i na nivou "mozda je i ima, a mozda i nema", onda tu nema nikakve dileme oko izbora, obzirom da 8 kanala kosta kao pola onog jednog. Mislim da bolji best buy ne postoji u tom slucaju.
Jedan dobar preamp mu treba u svakom slucaju.

Kirdan 15-05-2008 11:15 AM

E ovako... Definitivno cu da idem sa FF 800 kao interfaceom + Octamic II kao prava expanzija za preampe (cuo sam sad sa vise strana mnogo lepih stvari o njoj).

Naravno, slazem se sa RokStudiom, i ja tako razmisljam tako da cu svakako, pored Octamic II (za bubanj napr) uzet i jos jedan dobar lanac, mono, ne treba mi vise od toga, znaci UA 1176 ili Pacifica + Mytek Stereo 96 DAC/ADC ili Rosetta 200 i eto kompletno resenje.

Nego, sad imam jos dilema... Rade li Rosetta 200 i Mytek Stereo 96 kombinacija potpuno iste stvari !? Cena im dodje potpuno ista. I kako bi isao taj signal sa Rosettom napr; mic-pre-rosetta-ff800-rosetta-monitori ? Ili sa mytekom; mic-pre-mytekADC-ff800-mytekDAC-monitori ? Jesam ovo dobro rekao ? :D

I jos jedno pitanje za RokStudia... Kako da proverim to sa naponom, to skoro nigde ne pise u opisu, samo sam video da mytek ima jumper za prelaz 220-110v... Kako ?!:confused:

@Oggy
A zasto bas pacificu zbog izbora mikrofona ? Sta mi imas jos reci o njoj ?

Max 15-05-2008 11:34 AM

..... hajde da se umesam sa par pitanja .....

Gde ste slusali Peluso , Pacificu , Mytek i ostale stvarcice ????

..... moj ti je predlog ( sto se preampa tice ) da izbegnes UA ( bar kao glavni preamp ) i mozda ti je najbolja opcija ( posto si u USA ) da uzmes API rack ....

Ako se bas zaletis za Pacificu , onda uzmi a design P1 , a onda ces za male pare mozci da dokupljujes razne druge preampe po volji , kako ti novac dolazi ....

Eto .... toliko od mene :)

Pozdrav

Manley 15-05-2008 11:39 AM

Mytek pre apogee. Rosetta radi bez big bena, ali sa njim jos bolje i u oba slucaja mytek radi bolje. Sto se pre-a tice, najbolje resenje je lunchbox sa greatriver i pacifica modulom i ako imas kinte za jos jedan buzz audio, onda si na konju

Oggy 15-05-2008 11:47 AM

Pa ima nekoliko testova sa Pacifikom i Pelusom koji su bili prilicno dobri.

Manley 15-05-2008 11:50 AM

Maximilian mislimo isto ;) kad dajes kintu za rme i male myteke, sto ne uzmes mytek 8x192 sa FW kartom to ti dodje ista lova, ustedis big knob jer mytek ima stereo out za monitoring i potenciometar za kontrolu. Ustedis na knobu i dodas malo kinte kupis DAV BG8, pa da cujes kakve ces snimke imati(naravno uz bitnu stavku talenat)

Max 15-05-2008 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 204029)
Pa ima nekoliko testova sa Pacifikom i Pelusom koji su bili prilicno dobri.

Daj link ...... bas bih da cujem ..... e , kad se samo setim kako su za 500 dm mogli da se nadju U47 iz radio Beograda .... :(

Pozdrav

Max 15-05-2008 11:58 AM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 204027)
.......najbolje resenje je lunchbox sa greatriver.......

...... izgoreh od cekanja , ali me niko ne zove ..... poteraj to Mladjo da ne zabusavaju :D :D :D

Pozdrav

Manley 15-05-2008 11:59 AM

Nema sta da se slusa, odlican mikrofon, ima pravo oggy. A lawson jos vise prija mojim usima izvini zbog cekanja, ali znas kako je kada zavisis od drugih PS spidermusic ce ici po stvari, pa idi kod njega i uzmi paket.

Max 15-05-2008 12:03 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 204040)
Nema sta da se slusa, odlican mikrofon, ima pravo oggy. A lawson jos vise prija mojim usima

Ma siguran sam da je dobar ..... nego bih voleo da cujem .... evo na shoot out u za 500 module na GS , sam svasta uspeo da shvatim ( zao mi sto nije bilo GR ) i mogu ti reci da si bio u pravu za La Chapelle ..... predivan je .... a iznenadio me shadow hill mono gama ..... super radi !!!!

Pozdrav

Oggy 15-05-2008 12:23 PM

Imas na Gearslutz-u thread. To je bilo pre jedno 8-9 meseci.
Tip je testirao Peluso mikrofone i test je zaista bio impresivan u smislu onoga sto se culo.
Ne mogu da se sad tacno setim imena threada, a posto sam reinstalirao sistem pre nedelju dana(konacno), plasim se da ne znam gde su mi ti primercici, ali cu pokusati da pronadjem.
Mada je verovatno brze upisati peluso u "search" na GS :)
Isto tako je bio test Pacifike, gde se prilicno cula razlika izmedju preampa (koju ja ne cujem inace tako cesto, osim kad su bas neki karakteristicni preampi)

Na zalost, nisam imao prilike licno da koristim, ali kazem. Taj Peluso zvuci bolje od 90% svih usnimaka koje slusamo ovde sa raznih malo skupljih mikrofona.
Licno mi se cini da radi bolje od Classic 2 kojim sam, znas i sam, zadovoljan i prvom prilikom cu sebi priustiti taj 2247 model, ako ne budem imao prilike da ga probam, a onda "na gluvo" :D

Max 15-05-2008 12:27 PM

ok ...... www.gs ......... search ....... peluso ..... 8-)

Idem da slusam ......

Pozdrav

Manley 15-05-2008 12:28 PM

Mogu moj da vam posaljem ako hocete(oggy, max)

Max 15-05-2008 12:30 PM

Quote:

Originally Posted by Manley (Post 204051)
Mogu moj da vam posaljem ako hocete(oggy, max)

He he he he ..... samo sm te cekao ..... :D

Naravno da hocu/emo ..... imas viska , ili saljes svoj ???

Pozdrav

Oggy 15-05-2008 12:32 PM

"Tvoj"?!?!?! :shock:
Ne hvala... Eventualno, ako imas neku drugaricu....

:rotfl::rotfl::rotfl:

E, ozbiljno... :)

Iz prve ruke, kako se ponasa mikrofon u realnim uslovima.
U poredjenju sa drugim mikrofonima koje imas, sa kojim preampima se lepo slaze i da li je po tom pitanju zahtevan.
Kako se ponasa sa razlicitim izvorima zvukova, tj kao "allarounder"?

RokStudio 15-05-2008 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204017)
I jos jedno pitanje za RokStudia... Kako da proverim to sa naponom, to skoro nigde ne pise u opisu, samo sam video da mytek ima jumper za prelaz 220-110v... Kako ?!:confused:

Mytek i RME imaju, koliko znam, univerzalno napajanje. Za ostalo budi na oprezu - idi na sajt proizvođača, skini upuststvo, pogledaj specifikacije... ako pi?e npr. pod power requirements da je 110V AC USA / 220V USA Europe ili tako ne?to, dakle da su odvojili a da ne pi?e 110-220, to znači da imaju 2 modela i da će? po defaultu dobiti USA verziju. Najbolje da pita? prodavca i naruči? s mesta koje ?alje i u Evropu, npr. AtlasProAudio, tako da sigurno imaju i jedno i drugo, ali mora? im naglasiti da po?alju evropsku verziju. Ja sam zavr?io s USA verzijom StudioProjects VTB1, Vox Tonelab, Marshall pojačalo i jo? par stvari... svi oni sad zahtevaju jedan te?ki transformer koji zuji i greje sobu :)

Manley 15-05-2008 01:45 PM

Cim zavrsim snimanje saljem ga maxu pa probajte do mile volje ;)
Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 204054)
"Tvoj"?!?!?! :shock:
Ne hvala... Eventualno, ako imas neku drugaricu....

:rotfl::rotfl::rotfl:

E, ozbiljno... :)

Iz prve ruke, kako se ponasa mikrofon u realnim uslovima.
U poredjenju sa drugim mikrofonima koje imas, sa kojim preampima se lepo slaze i da li je po tom pitanju zahtevan.
Kako se ponasa sa razlicitim izvorima zvukova, tj kao "allarounder"?

Oggy 15-05-2008 02:24 PM

Bas si skrt na recima... :)

Kirdan 15-05-2008 06:29 PM

A ljudi, samo jos neka pitanja...

Posto bih da imam neki daw controller i svidja mi se M-audiov Project-Mix, sta kazete da njega koristim i kao interface umesto FF 800 ? Ne bih koristio njegove preampe niti konverziju. Propustam li nesto osim 4 preampa koje imam na FF800 ? Jer svakako bih uzeo Octamic II + 1-2 kvalitenta preampa + mytek DAC/ADC konvertore i onda mi je to dodje 10 prempa za istovremeno snimanje (sto mi je dovoljno) + cool-lookin' controller 8-)...

Ili gresim, da ipak provereno uzmem FF800+Octamic II i neki drugi DAW controller, samo predlozite neki :D

@RokStudio
Thanks for the tip! :wink:

A sto se tice preampa... API rack mi je mnogo za pocetak... A zasto da preskocim UA, losa iskustva ? Meni se svidja kako njihovi tube proizvodi oboje zvuk, al opet, ne razumem se toliko :cry: A ona fora sa A-Designs rackom i modulima mi se svidja, to cu pogledati...

STUDIOTON 15-05-2008 06:35 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204108)
A ljudi, samo jos neka pitanja...

Posto bih da imam neki daw controller i svidja mi se M-audiov Project-Mix, sta kazete da njega koristim i kao interface umesto FF 800 ? Ne bih koristio njegove preampe niti konverziju. Propustam li nesto osim 4 preampa koje imam na FF800 ? Jer svakako bih uzeo Octamic II + 1-2 kvalitenta preampa + mytek DAC/ADC konvertore i onda mi je to dodje 10 prempa za istovremeno snimanje (sto mi je dovoljno) + cool-lookin' controller 8-)...

Ili gresim, da ipak provereno uzmem FF800+Octamic II i neki drugi DAW controller, samo predlozite neki :D

@RokStudio
Thanks for the tip! :wink:

A sto se tice preampa... API rack mi je mnogo za pocetak... A zasto da preskocim UA, losa iskustva ? Meni se svidja kako njihovi tube proizvodi oboje zvuk, al opet, ne razumem se toliko :cry: A ona fora sa A-Designs rackom i modulima mi se svidja, to cu pogledati...

da uzmes project mix kao controler je skroz bezveze .. jer na njemu imas gomilu drugih stvari i konvertore i sprava se koristi kao interfejs itd. to je vec bacanje para ..

ako hoces kontroler za te pare onda uzmes iskljucivo controler recimo http://www.thomann.de/gb/mackie_cont...versal_pro.htm

ja koristim ff800 + octamic II .. i to je jednostavno carobna kombinacija .. :)

Kirdan 15-05-2008 06:45 PM

A znam to, ali ovaj Mackie Universal mi se cini da radi to sve isto samo za jos vise para ! Ili gresim ? :confused:
A i cimanje mi je malo to toliko iz USA da dovlacim, mislio sam to "krupnije" ovde da uzimam... Za koliko para bih ga mogao uzeti kod nas ? Sta bi jos doslo u obzir ?

STUDIOTON 15-05-2008 06:53 PM

Quote:

Originally Posted by Kirdan (Post 204113)
A znam to, ali ovaj Mackie Universal mi se cini da radi to sve isto samo za jos vise para ! Ili gresim ? :confused:
A i cimanje mi je malo to toliko iz USA da dovlacim, mislio sam to "krupnije" ovde da uzimam... Za koliko para bih ga mogao uzeti kod nas ? Sta bi jos doslo u obzir ?

pa u thomannu su prilicno relevantne cene kao i kod nas .. po tome bi cena bila slicna'

http://www.thomann.de/gb/maudio_projectmix_io.htm

Kirdan 15-05-2008 07:21 PM

Ok, ali gde to da kupim kod nas ? Vec par godina nisam u Srbiji, pojma nemam sta se desava :rolleyes: .

Combo 15-05-2008 08:02 PM

Kirdan brate,

vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara :) Aurora 16 Lynx. Tu je jos Apogee AD-16X i DA-16X. Zanimljiva stvar je i MOTU Audio 24I/O, ako ti treba u startu vise od 16 kanala a nisi pri parama. Na manje ulaza - izlaza : Apogee Rosetta 800, Aurora 8 Lynx, pa ajd i FF 800 moze da prodje kao A/D, D/A konverter, bez ostalih multi dodataka jer bespotrebno se bacaju pare na preampe koji su prosecni! Tu je za manje para i Delta 1010 RACK i ako sad vec zastarela, zasluzno je veteranski otisla u penziju! Mada ako pitas mene i danas, ako se nedje do 400 jura, predstavlja BEST BUY! Na Delta 1010 RACK netreba gledati i uporedjivati je sa multi dzidza-bidza karticama... to je sasvim pristojan (project) 8-mo kanalni A/D, D/A konverter! Koristi A/D AKM AK5383 konvertere, sto je recimo stavlja u rang sa RME Digi 96/8 ili Digidesign 002 i D/A AKM AK4393 konvertere!

Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd...

Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner :) Moj prvi mic. je bio SWEDEN kopija Neumann MTS 87! Danas imam NTK, 414 XLII... al za svoju dusu i vokale nekako i dan danas volim i koristim svedjanina! :)

Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam! :) Toliko od mene pozdrav i ne zaboravi TRY BEFORE BUY!

Braca 15-05-2008 08:20 PM

Uh ako smem ja bih da ti dam savet, prvo je sjajna stvar sto si u USA, da sam na tvom mestu, a i ja sam poslednjih meseci kupovao gomilu opreme, sve bih recimo kupio polovno, ali A klase, prvo mozes da proveris pre nego sto kupis, drugo cene polovne opreme su jako pristojne i cak su i nama ovde zaista jevtine. Moj ti je savet da sledis lanac znaci: vrh mikrofon, vrh predpojacalo, vrh kutije, najbolje moguce konvertere a da nisu Prism ( moj glas za Mytec, Lavry, Apogee rossetu, SSL Alpha link koji sam ja uzeo- a uzecu obavezno i Mytec 8 kanalni), Api predpojacalo, kompresor barem po dva komada. Definitivno je problem to sto zelis bubanj da radis po mom skromnom misljenju i tu treba barem jos najmanje 8 klase A predpojacala gledaj da budu sto bolja ne neka ezoterija ali u svakom slucaju visoka klasa.

STUDIOTON 15-05-2008 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by Combo (Post 204135)
Kirdan brate,

vec kad ides na DAW varijantu, nema tu neke velike filozofije! Uzmi odmah na pocetku, dok imas para naravno,sto bolje A/D, D/A konvertere! Ja bih odmah uzeo da imam dolara :) Aurora 16 Lynx. Tu je jos Apogee AD-16X i DA-16X. Zanimljiva stvar je i MOTU Audio 24I/O, ako ti treba u startu vise od 16 kanala a nisi pri parama. Na manje ulaza - izlaza : Apogee Rosetta 800, Aurora 8 Lynx, pa ajd i FF 800 moze da prodje kao A/D, D/A konverter, bez ostalih multi dodataka jer bespotrebno se bacaju pare na preampe koji su prosecni! Tu je za manje para i Delta 1010 RACK i ako sad vec zastarela, zasluzno je veteranski otisla u penziju! Mada ako pitas mene i danas, ako se nedje do 400 jura, predstavlja BEST BUY! Na Delta 1010 RACK netreba gledati i uporedjivati je sa multi dzidza-bidza karticama... to je sasvim pristojan (project) 8-mo kanalni A/D, D/A konverter! Koristi A/D AKM AK5383 konvertere, sto je recimo stavlja u rang sa RME Digi 96/8 ili Digidesign 002 i D/A AKM AK4393 konvertere!

Sva ostala oprema je manje tehnickog karaktera i svodi se uglavnom na ukuse: Monitori, ampi, mic-ovi, itd...

Savetujem ti Tascam US-2400 kontroler neces zazaliti! Kao sto sam vec rekao, kad lepo opremis DAW, sve ostalo je posle stvar ukusa i polako jedno po jedno... Danas MXL sutra Neumann, preksutra Brauner :) Moj prvi mic. je bio SWEDEN kopija Neumann MTS 87! Danas imam NTK, 414 XLII... al za svoju dusu i vokale nekako i dan danas volim i koristim svedjanina! :)

Monitori i Preampi BEST BUY: DBX, SPL, m.f.c KRK i Adam! :) Toliko od mene pozdrav i ne zaboravi TRY BEFORE BUY!

delta 1010 rack je lose resenje jer taj interfejs uopste nema ADAT .. a decku treba bilo sta da kupi od ovoga sto si naveo .. jedino digitalno ima spdif

slazem se da je to nekada bio dobar izbor i jos uvek je kao project ali i sam si rekao da je otisao u penziju .. zasluzenu ..

Combo 15-05-2008 08:43 PM

Eh, ti ADAT-i! Mnogo puta sam se pitao dal ce probati da naprave Delta 1010 rack V2 (sa ATAD-ima, FireWire-om mozda i preampima) i pre par meseci video ovo :) M-Audio ProFire 2626! http://www.m-audio.com/products/en_u...2626-main.html Od proslog meseca se i zvanicno nalazi u prodaji a cena joj je 500 jura. Neznam mozda to bute moj sledeci izbor, ako u medjuvremenu neskupim kintu za FF 800 ili nesto bolje!

Kirdan 16-05-2008 01:14 AM

Ok,e ajmo sad, igramo se "izbaci uljeza" :grin: . Evo nekog "predracuna" i spiska opreme. Naravno, svaki snimak krece od dobrog izvora, a to su mikrofoni, i evo mog izbora sto bih sve uzeo od njih, da pokrijem sve potrebe (ukljucujuci i bubanj) i da sam miran:

Shure SM57 Instrument/Vocal Mic X 2 200$
Audix DP 5A 5-Piece Drum Mic Kit 660$
Peluso 2247 Vacuum Tube Microphone 1200$
Josephson C42 MP Matched Pair C42 900$
AKG D 112 Kick Drum (znam da vec imam audix opciju, al eto) 220$
Audio Technica 4033/CL 400$

Interface - RME Fireface 800 (njega cu da kupim u Srbiji)

Preampi - jos razmisljam sta cu od kvalitetnijih ali RME OctaMic II uzimam sigurno. Znaci tu ce jos da se doda nesto od gore navedenih jacih preampa.

Konvertori koje cu da koristim posle ovih jacih predpojacala - Mytek Stereo96 DAC i Mytek Stereo96 ADC

I plus, sigurno cu uzeti Universal Audio UAD-1 Flexi PAK

Jos mi ostaju monitori koje planiram da pazarim u srbiji, jer ne mogu da se nosam... Sta kupiti i gde ? Za to planiram da izdvojim jos izmedju 500-800 eura (do 1300$) i ono, da budu ozbiljni ?

Oggy 16-05-2008 01:59 AM

4033
Koji ce ti to? :)
Mislim...

grada27 16-05-2008 02:04 AM

Da li si razmisljao a i ja sam pred tom dilemom, da li umesto octamica uzeti jos jedan ff800, isto bih dobio 8 pre ampa samo sa vecim mogucnostima vise izlaza vise optike itd....???:shock:

Kirdan 16-05-2008 09:19 AM

Quote:

Originally Posted by Oggy (Post 204188)
4033
Koji ce ti to? :)
Mislim...

Pa ne znam...Eto, cisto nesto od Audio Technice da dodam :). Dobro, a ovo ostalo je ok ? Sta onda drugo da uzmem za overheadse/hihat da imam pored ova dva josephsona ? I sta cu sa monitorima ?

@Grada27
Pa ne znam... Cini mi se da mi ne treba toliko ulaza i optike za pocetak... A 12 preampa mi je super, sta znam, mislim da mi je lepse resenje Ocatamic II :)

OFF 16-05-2008 09:41 AM

Izbaci i D112 slobodno, ne treba ti u zivotu pored D6. I AT4033, takodje je visak.

A taj ostatak para, povecaj budzet za monitore, ili uzmi nesto (npr Azmafon:) ). U toj klasi cene, za monitore, verovatno Adam A7, best buy

Kirdan 16-05-2008 10:09 AM

Quote:

Originally Posted by OFF (Post 204206)
Izbaci i D112 slobodno, ne treba ti u zivotu pored D6. I AT4033, takodje je visak.

A taj ostatak para, povecaj budzet za monitore, ili uzmi nesto (npr Azmafon:) ). U toj klasi cene, za monitore, verovatno Adam A7, best buy

Ok, D112 - izbaceno, AT4033 - izbaceno :D . Koji onda treci mikrofon da uzmem za cinjele !? Josephsoni mi pokrivaju odozgo overhads, ali mi hihat ostaje ne pokriven ?!

Azmafona vec imam dosta na zidovima :)... A ok, znaci Adam A7... gde ga kupiti u zemlji Srbiji ? Sta bi jos moglo ?

Oggy 16-05-2008 11:52 AM

akg 451

OFF 16-05-2008 11:52 AM

treci mikrofon - oktava mk012, ili akg c451 su provereno ok varijante.

Combo 16-05-2008 02:33 PM

Meni se taj tvoj Setup uopste nesvidja! Da ja imam 8.000 zelenih u rukama, razmisljao bi na sasvim drugaciji nacin! Otvoren Setup koji bi se vremenom non-stop sirio i za par godina napravio pravog studiskog monstruma!

Kakvi RME OctaMic II preampi, RME je firma poznada po konverterima a preampi su b.t.w. Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije. Vidim da mnogi TOP studiji u svetu furaju u rack-ovima Focusrite ISA 828 (gde imas i odlice preampe i konvertere), tako da u kombinaciji sa nekim RME ADAT interfejsom si napravio odlican setup za relativno mali novac! RME FF800 je za putnike namernike ili kao stvoren za one koji hoce da za male pare dobiju relativno kompletan, kvalitetan studio u 1 rack U.

Ne bi uopste bila losa ideja i da razmisljas o nekoj Yamaha O2R96 V2 ili DM1000 V2 mikseti u kombinaciji sa Focusrite ISA 828! Ovo ti kazem jer ako si planirao da uzimas UAD flexi paket, Yamaha je u svoj najnoviji Studio Manager uvrstila ADD-ON EFFECTS plu-in paket. Cini ga 5 paketa od kojih su 3 predstavljeni VCM tehnologijom (iza koje se nalazi tehnika fizickog modelovanja). UAD isto koristi tehniku fizickog modelovanja, za izradu svojih modela (zato i oni zvuce kako zvuce), al netreba zaboraviti da je Yamaha izmislila ovu tehniku modelovanja a ne UAD! Unutar Channel Strip paketa imas model 2-76 kompresora (odgovor na 11-76), ekvalizator 601 (koji dosta podseca na NEVE) itd. Sve sam ovo dobrano izanalizirao zbog diplomskog rada! Digitalizacija signala i obrada bazirana na tehnici fizickog modelovanja.

Pozdrav, sve najbolje i jos jednom dobro razmisli!

STUDIOTON 16-05-2008 02:53 PM

Quote:

Originally Posted by Combo (Post 204232)

Kakvi RME OctaMic II preampi, RME je firma poznada po konverterima a preampi su b.t.w. Idi odmah na dobre A klase preampa , dobar izbor cena - kvalitet daju TL Audio i SPL ili idi na neki Focusrite ISA serije. Vidim da mnogi TOP studiji u svetu furaju u rack-ovima Focusrite ISA 828 (gde imas i odlice preampe i konvertere), tako da u kombinaciji sa nekim RME ADAT interfejsom si napravio odlican setup za relativno mali novac! RME FF800 je za putnike namernike ili kao stvoren za one koji hoce da za male pare dobiju relativno kompletan, kvalitetan studio u 1 rack U.

jesi li probao octamic II , jesi radio na ff800? posto vidim da si prilicno ubedjen? a ja nisam .. imam sve pomenuto, i class A preampe, pa ne bih tvrdio ovako nesto .. rme preampi su odlicni,dobri konvertori a o stabilnosti ne treba ni govoriti

posebno ako pominjemo sto vise dobrih kanala sa preampima i konverterima za snimanje bubnja i slicno

All times are GMT +1. The time now is 11:19 PM.