![]() |
Re: Alfa RomeoTLM193
Pa ti si stvarno prvi kome se to desava! :shock:
Hajde lagano, naci ce se jos nesto... Pazi ovako... Za 1k eura vise imam za tebe mnogo ozbiljniju masinu, e sad... Ako si spreman! ;) A dok se ne razmislis, evo ovako... http://www.polovniautomobili.com/aut...i.php?id=50447 Evo je ova iz NS o kojoj sam ti pricao... http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/201787 Slabasna, ali... http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/191688 Jos jedna TI... http://www.mojauto.co.yu/polovni-auto/213358 |
Ovo iz NS definitivno ne vredi, jer je udarana spreda... jebes to sto nisu namestili precizno masku... ima nesto mnogo gore... to je pocinkovani lim, ali zastita od korozije vazi smo dok se ne udari, a i da nije, pitanje je koliko je udarana i koliko se tom autu posle havarije moze verovati. Dakle... izostanak zastite na udaranom delu je minimum.
Hmmmm... nista... valja traziti i dalje, dok ne izleti nesto poput onog danas/sinoc. Ma da ova 1.4 u V.Banji deluje zanimljivo... mozda vredi pozvati... ************************EDIT********************** ************************************************** ********************** Opet cudna situacija da auto nema airbag, a mladji je od 1996, od kada su , koliko znam, bagovi obavezni :-/ |
..... Deki , otkud sad ti zainteresovan za Alfe ???
Pozdrav |
Trebalo bi da ima na volanu, nisam siguran za suvozaca, to je vec bilo opciono! Malo je siromasna, plastika volan i menjac, retrovizori, sajtne i brave nisu u boji, hmmm...
Zasto ne pozoves za ove 2.0, kod njih nema promasaja sto se tice opreme, samo da se vidi u kakvom su stanju! |
Quote:
Ni kubikaza, ni konjaza joj ne idu bas na ruku i tesko ce moci da akcija prodje bez 450-500 evra godisnje (po sadasnjim cenama, a ide drasticno navise uskoro...) |
Registracija je 19 000 dinara, evo pre par dana sam registrovao auto, potrosnja je ista kao kod tebe na 1.6, a cena delova gotovo identicna jer je u pitanju isti motor, samo sa drugim hodom klipa, dakle sve je isto, samo je uzivanje vece! :)
Slabasna 1.4 trosi manje jedan litar, ali i to nije uvek tako, teska je poprilicno i obrtni momenat je jako visoko pa uvek moras da je poteras vise da bi isla kako se to od nje ocekuje, zato je taj motorcic uvek u crvenom i potrosnja mu je velika! Beograd-Kotor-Beograd prosek 9 litara, pun auto, meni noga preteska na papucici, sve vreme je na 5-6 k rpm! Jos jedna stvar, plin je resenje za taj problem koji pominjes, kad sve izracunas 100 km kosta 500 dinara, pa sa Yugom bude skuplja voznja! U sustini svaki luksuz kosta, pa sad ti vidi koliko zelis da se luksuziras... :D |
Ne bih smeo da se zakunem da mene registracija nije izasla 21.000 pred Novu Godinu. Istina, sa novim tablicama, ali sumnjam da je pojeftinilo od ta doba. 2000 kubika je dve cenovne klase iznad (moja je "do" 1600 kubika) i secam se da je samo obavezno osiguranje bilo preko 11.000 pa jos milion nekakvih taksi, pa tehnicki pregled...
|
Hehe... :wink: Zavisi gde registrujes auto, mnoge kuce hoce malo da zakinu, a pored toga ne mozes porediti automobil iz 1997 i tvoj iz 2001, ili mladji, to sve ima veze zaslugom dragog nam Haskog optuzenika... :D Evo vec treca godina kako je to ta cena, cak mi se cini da je sve manja, valjda zbog tih godina, sta li je vec... :wink:
Zato kazem, nema boljeg automobila za ovaj novac, naravno i ne samo zbog toga, svakako je pravo uzivanje voziti nesto takvo, utoliko vise sto nije mainstream... ;) |
http://rapidshare.com/files/10645231...ozila.xls.html
Neki lik je lepo napravio "kalkulator registracije"... uneses podatke i dobijes cenu, koja je eki prosek... i to bez muvaze itd. Ne znam samo sa kojim je osiguranjem ovo radio. Sad, mnoge oderu pri registraciji, ali to je druga prica. Oggy, ti si mozda skuplje platio, ako si uzeo neko bolje osiguranje, kasko npr.??? A sto se oglasa zice, gledam sve zivo... naporan posao.. i obicno pada u vodu kad tip pocne da te zavlachi telefonom. 60 % vozila u Srbiji je podmladivano, muvano ovako, ili onako i treba paziti (naravno, ne treba paranoisati). Izleteo mi je povoljno neki Audi B4 2.0E, sa klimom, podizacima itd, pa cu sutra da vidim koliko je to "povoljno". Heh... nije bas lako naci dobrog polovnjaka i mnogo mi vise igra stanje nego brand. Rekoh ja sinoc da ce ona Alfa da ode i tako i bi :) Ono je stvarno bila dobra ponuda. Najbolji je bio jedan lik koji mi je ustedeo vreme svojom iskrenoscu :) Tako sto mi se sam pohvalio kako je motor dobar i sigurno ce izdrzati do zime :) |
|
|
Quote:
Kasko je na katalosku vrednost mog automobila i na maximalni paket opreme u njemu, preko 50.000 (bez ucesca+ nadoknada stete za kradju vozila u inostranstvu) na sve ove troskove registracije. Zvao Dunav, DDOR, i Deltu. Svuda isto... Jedino je moguce da je to neka fora na godiste, mada mi je logicnije da sa porastom godista automobila rastu i troskovi registracije, a ne suprotno... |
Nisi je ni kupio a vec razmisljas o prodaji, cccc... :wink: Ma za tebe je onaj G2 1.6d, a ne ova curica lepa...
Ne bi bilo logicno, jer bi onda sa godinama placao 1k eura za auto star dvadeset godina... ;) Ma opusti se, to je zbog godista, znam o cemu govorim! :) A ni to nema nekog narocitog smisla, ali sta je tu je... Znas kako, ja sam malo razmazen, jer kad imas 150 ks, malo ti ubrzo postane i sve bi vise! Nije u pitanju brzina, vec moc, zvuk, sam osecaj! Ne moze to tako lako da se objasni... ;) |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Bez potkovice na masci nista! A zaboravili ste i kuchence iza zasnjeg vetrobrana koje klima glavom i one gumene trake sa municama na sva 4 blatobrana :D Boja - Zelena :D
|
Je l' to ovaj?!
|
Quote:
|
2 Attachment(s)
:d:d:d
|
E, sad vec pricamo o pravim vrednostima! :D
|
1 Attachment(s)
Quote:
|
|
Quote:
Eeee kako te ja razumem... dok se nisam ozenio sam vozio Kalibru 4x4 Turbo... 205 konja... kako je to islo, k'o mecava... al' nemas gde da ubacis kolica :banghead: od pojacala, woofer-a i zvucnika :D ... |
2 Attachment(s)
|
Hehe, ja ne placem, jos uvek uzivam... :wink: Pa znas kako... Jeste zaista malo nezgodno ako imas tipski auto, ali ja nekako volim Sport Sedan, vuk u jagnjecoj kozi, mozes da stavis i decije sediste i kolica, a opet mozes i jos ponesto... :D
Lepa Calibra! Inace ne volim ih jer vecinu voze neki seljaci, pa tuning smiling, pa folije, pa mooda i sarme, zgade ti auto! A svojevremeno je drzala rekord za drag factor 0.28, respect! :) Imam neke snimke sa DTM-a '93. Alfa 155, BMW e36, izmedju ostalog i Calibra! Klanje... ;) |
Quote:
|
1 Attachment(s)
To je bio prvi ozbiljan BMW... :) Do tada je BMW bio jedna mala kompanija, ali pobeda na Turing Car Championship '68. i '69. je dosta uticala na dalji razvoj!
Ali realna legenda iz tog perioda je ipak... |
1 Attachment(s)
Po meni najzanimljiviji BMW (zamalo da bude moj, ali prodavac nije bio dovoljno flexibilan) je ovaj... Prvi 3.0 CSI, dakle ne onaj iz 80tih, vec sredine 70tih. No, ne kajem se... Imao sam srecu da kupim neke podjednako zanimljive automobile kasnije... Mada, sve je to (drkanje sa retkim kolima) cist mazohizam.:mad:
Lepotan. |
Quote:
Cena registracije u Srbiji se kategorizuje: -Od 900 do 1150 ccm -Od 1150 do 1300 ccm -Od 1300 do 1350 ccm -Od 1350 do 1600 ccm -Od 1600 do 1800 ccm -Od 1800 do 2000 ccm -Od 2000 do 2500 ccm -Od 2500 do 3000 ccm -Od 3000 do 3150 ccm -Preko 3150 ccm + extremni slucajevi -Perun |
3 Attachment(s)
Sezdesete i dobar deo sedamdesetih je bilo najbolje vreme automobila! Istina bezbednost je bila na prilicno losem nivou, ali je design ostao neprevazidjen, pogotovo punokrvni automobili kao sto su ovi!
Danas je vecina automobila samo prevozno sredstvo, malo koji brand se moze pohvaliti da jos uvek pravi kola sa dusom, sve je otislo dodjavola sa ovom komercijalizacijom i globalizacijom! Opel kao krajnje narodski brand danas daleke 1968. godine imajo je pravi biser u svojoj paleti, GT! Postoji jedan restauriran u Novim Banovcima... Gore na slici Alfa Romeo Giulia GTA, BMW 2002, a u sedamdesetim GTV6, Montreal, 3.0 CSI... |
Quote:
Jebi ga... Sa cenom od 101+ RSD po litru i sa cenama reg. kakve jesu, ne isplati se posedovati ozbiljnu masinu. A mogao sam i gore da prodjem da sam slusao intuiciju (uvek me uputi na pravi put, ali tada sam je, srecom, "prejeb'o"), no sreca pa mi je jedan od najboljih prijatelja bio zelen "po pitanju amerikanaca" pre 2 godine, inace zamalo da se castim jos jednim cudom... Ali, ustupio sam mu "zadovoljstvo". Hahaha. Sad stoji parkiran ispred njegove firme i ne pali ga vec godinu i po. Chevy Camaro iz '78. 5.7cc sa 2 karburatora. Lep ko lutka, a neupotrebljiv ko Behringer.:ups: |
Quote:
|
Ljudi bi stvarno trebali pred vladu zbog cene registracije!!! Nisu normalni... a ne odnosi se to samo na luksuz i na izludjivanje. Npr. BMW 525 tds je vrlo funkcionalan i dobar auto, sa svojih 2500 kubika dizela i oko 130 ks. E sad... neko nece da kupi njega, vec npr 518i, koji se sa 1800 kubika (za onoliku skoljku) vuce ko prebijen, jer je neki administrativni genije uveo takav zakon :banghead: :confused:
Cena registracije za gore pomenuti Audi B4 2.0E je nesto manje od 20.000, a za isti, 2.3E je nesto preko 30.000!!! Za 300ccm!!! |
Quote:
Slovenci imaju dobru foru... Vikend registracije, 2-mesecne itd... Za retke automobile, jake i za oldtimer kabriolete to je spas... Ko ce da vozi Triumpha ili nekog starog Jagu kabria zimi!? Niko normalan... Pogotovo ne po nasim cenama registracije...:banghead: |
To sa registracijom je debilno, kakvo je to glupo ogranicenje! Pa 90% ljudi ce voziti nesto ispod 2.0, samo par nas boodala ce vec ici i na vise! ;) Skoro je u oglasima bila jedna GTV 3.0, pravi automobil za ljubitelje, ali kad sam video da treba da izdvojim 1k eura svake godine... Ubistvo!
Video sam taj GT kod njih pre mozda godinu dana, bio je rasklopljen i zasticen nekim specijalnim sredstvom protiv korozije, trebalo ga je sklopiti i napraviti enterijer, ne znam sta se posle desilo... Jako skup sport, da restauriras kako valja, kosta kao nov takav automobil danas, pa i vise! :( Najgore je sto ne mozes da uvezes nista sto nije euro 3, potpuno ludo! Postoje automobili sa pocetka devedesetih, pravljeni u par stotina primeraka i kad bih to hteo da kupim, ne bih mogao da ga registrujem, pa to je kriminalno! Trebala bi da bude cast za jednu zemlju da ima tako nesto, ali ovo je looda drzava... |
Stvarno im chudna neka logika merenja liksuza po ccm... (mamicu im #$&%#$), a vrapci na grani znaju da kubikaza nije merilo luksuza...
Po njima je izgleda neki dekica-penzioner koji celog zivota glanca neki Opel Commodore, ili Record, starog Forda Granadu itd... primer luksuza kome treba j. kevu... neverovatno... |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 04:00 PM. |