![]() |
Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)
3 Attachment(s)
evo ti neke fotke od proslog vikenda. Malko je netipicna postavka, jer gosn drummer bije hajhet dosta glasno, a svirka je reggae i 90% vremena ide samo rimshot na dobosu, ovo je posledica bizarnog pecanja izbegavanja hajheta
|
Re: Probna snimka bubnjeva u (polu) kucnoj radinosti - savjeti potrebni (56K Warning)
@ Arthur
Ove slike si postavio samo da bi covek video koliko si strasno veliki i da vise ne dovodi u sud tvoje misljenje i savete :rotfl: :rotfl: :rotfl: Ispazario sam neke sm 57 , Sehn 421 i 441 .... ako ti nekada bude trebalo za dodatak na nekom setu za banjbu ;) Pozdrav |
fak, aj em busted ;) jes vala, i da znate, ove krvave oci su od sveze krvi mladih banovanih forumasa.. a ponekad jedem i sveze :P
|
Decki danas smo krenuli snimati pa cu pustiti par clipova da cujete kak to sad zvuci. Ovaj put nece bit panorama jer nsiam ja snimao, al valjda ce se moc cut kaj ne valja.
|
Naravno da nemre proc bez pocetnih problema!:mad:
Ljudi kak zadamfat kick? naime stavio sam deku unutar kicka ali se ona nakon par udaraca pomakne i ne vrsi svoju funkciju. kako ju zakocit? Trebao bi mi neki uteg, ili nesto takvo.:confused: |
da imas drugu kozu, sve bi ostalo na svom mestu, ovako si malcice u problemu
|
Imam drugu kozu, al ona nema rupu, a bubnjar neda busit. :banghead:
Tak da imas pravo u problemu sam. Imas nekakvo rjesenje? Cuo sam da ljudi stvljaju ciglu ili uteg i time osiguraju da je deka na mjestu. |
Nema veze, nemoj bušiti kožu i pokušaj snimiti. Mene zanima kako će ti bit, jer kažem ti da sam čuo jako zdrav kick i bez rupe.
|
slazem se
|
dejo ti je VEC rekao da te budze tipa tegovi i cigle menjaju sopstvenu rezonancu bubnja, te da nisu dobre. Daj decko, stvarno, CITAJ kad vec PITAS.
|
Posto ste ionak napisali da je bubanj rastiman onda to nema veze. I malo manje patroniziranja molit cu.:confused:
http://www.saecollege.de/reference_m...ges/Tuning.htm Quote:
|
tako je.
Google sve moze. Moz i nac devojku preko toga, i postati tata. a ima i ono Images, pa ima i slika! i to u boji ! wow :) |
Prvo treba da shvatis da je bubanj akusticni instrument, najcesce izradjen od drveta koje je predvidjeno da rezonira kad neko udari palicom po plastici.
Ima vise nacina da se rijesi problem mrdanja dampinga u kicku. Evans EQ Pad (koristi Google) je jedan od metoda, a mozes i sam da smislis nesto slicno. Da te nebi dalje patronizirali, ostale odgovore da potrazis kod nekog drugog. Uzivaj, srecan rad. |
OMG:shock: Zaista vesela i friendly atmosfera ovdje. Decki ne brinite sve sam uspio rjesiti, jer za razliku od vas koji radite u idealnim uvjetima ja se nekako uspjevam snalaziti, to je odlika inzenjera. :wink:
UGL. Topic moze pod lock, a ja cu vas o tijeku snimanja izvjestavat negdje drugdje na ovom forumu... |
Quote:
uzivaj i radi. pozzz |
Vidio sam tvoj rezime i zaista je impresivan!:wink: Ali nisam vidio da imas iskustva sa snimanjem extremnije glazbe.
|
fala. Ne preveliko studijsko iskustvo, bilo je i toga, ali mostly live, tako da znam problematiku. A Arthur i Dvuckovic su mnooogo cesce imali dodira sa tom materijom, it's no harm poslusati ih i probati (a ako valja, i usvojiti) savete. Meni jedino nije jasno "trazis savet" pa onda kad ga dobijes opletes po istom. Dobronamerni ljudi, daju dobronameran savet, i onda naidju na Rezistonz, pa kako bi ti reagovao?? Bolje ne traziti savet, ako ces javno da ga demantujes, a pritom ga daju prilicno iskusni ljudi :wink:
... mada cini mi se da je najbolje da kad ti bubnjar trazi dobar sound, reci mu "NE DAM" :D jbg kazes "NE DA da se busi rupa (ne kontam, pa ne svira jazz), NE DA kintu za plastike..." e ti njemu NE DAJ ZVUK :D pozz :) |
Quote:
|
Ma pa nebi postavio tek toliko, naravno da cu prihvatit savjete i jesam one koji si unutar mojih manevarskih sposobnosti. :) Ne pada meni napamet da mu ja, ili mi kao bend idemo kupovat nove opne.
A oduzit cu mu se tako sto mu sve elemente osim snera odtriggat, a to posebno mrzi.:rotfl: |
natopi deku u kadi, toplom vodom . ostavi malo da se izcijedi. ali malo. onda stavi u bas bubanj.
u ovom slucaju se stavljaju najlonske kese na mikrofone da se ne ostete ...prskanjem deke... ako su udarci toliko jaki da i potopljenu deku pomjeraju onda uzmi deku i zakucaj ekserima u bas. desetka najbolje radi. s desetkom dobijes dobar efekat i prozracan zvuk bas bubnja. ako to ne uspije . promijeni bubnjara! |
Najbolje odmah promeni bubnjara koji nista nece, koji, jednostavno ne zeli da ucestvuje u kreiranju dobrog zvuka!
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
|
daj dosta:banghead:
|
Neg sad jos jedno pitanje. U slucaju da zbog setupa cinela ne mogu dobit da mi oba overhead love sner jednako jer je npr. desni over blizi sneru sto uciniti? Jel moguce kasnije u produkciji sner mic panirat malo lijevo da se kompenzira ovaj efekt? Sner zelim da mi je u centru.
|
jesi poslusao neki tejk tako snimljen? Jel ti smeta panorama dobosa kad overheade namestis na jednaku vrednost, a dobos u centar?
Ne? Ni meni nikad nije smetalo, mada nikad nisam overheadima ni pecao bog zna koliko mnogo dobos, narocito ne za metal i rock zanrove. Da li je moguce panirati dobos u mixu? Let's see... hmmm. pokusavam da ti naglasim pogresnost teoretisanja i vizuelnog snimanja. i tebi i ostatku omladine na ovom forumu koji bi da niko ne iskomentarise ovakva pitanja skontali da je to normalno. shvati to u najboljem duhu, molim te. Stvarno mi se nikad nije desilo da mi dobos vuce u levo ili desno zbog overheada, a nikad nisam preterano posvecivao paznje jednakosti pozicioniranja mikrofona overheadskih. |
Sve je sredjeno. ;)
EDIT: Da pod kojom prepostavkom ti mene smatras "mladim"? Mozda iskustveno da, ali po godistu ne. :P |
pa eto pod tom pretpostavkom sto ti je takvo okruzenje (lik koji ne zna sta su reklamne koze, niti dozvoljava busenje prednje!!), pa sam nesto skonto da ste mladjani metal entuzijasti (radio sam sa dosta takvih ;) )
|
Bubnjar je mladji od ostatka 7-8 godina. :wink:
|
auch! moje saucesce :cool:
|
Ma pusti, niste vi vidjeli bubnjara koji je svirao dobos dva tjedna bez doljnje opne.
|
Quote:
|
|
Nije valjda gotovo? Taman sam poceo da se zabavljam. Ocekivao sam svakog trenutka da vidim vest o zameni veliko Braneta nekim BFD ili DFH pluginom.
|
Quote:
|
Shalu na stranu, najsmesnije mi je bilo kad si kao krunski argument naveo reklamni pamflet SAE. U redu, sve to stoji, ali kad bi se posao sastojao od pravila svi bi mogli da rade hi-end produkciju. Skole kao sto si video u jednom drugom topiku nisu bas preterano cenjene u poslu. Nista bez dobrog uveta i puno iskustva.
Kad si pomenuo "idealne uslove", veruj mi na rec. Sve dok se bakces po garazama ti si srecan tonac. Onog casa kad udjes u "idealu" shvatis da nista neradi kako bi ti hteo (kako si navikao) Svaka greskica se cuje bar na kvadrat, a resenja ako trazis u sablonima nisi ni blizu kraja. U takvim uslovima jedino sto mozes uraditi je ocuvati zdrav signal, zazmuriti i uzdati se u "osecaj za feeling" Nisam primetio da je neko pomenuo kontrafazirani mic sa strane noge & bata (koji se inace u zadnjih desetak godina dosta koristi u tvrdjim vrstama svirke) Tako bi mogao bez frke da stavis i zadnju kozu i da uhvatis impakt bata na kozu U stvari, najbolja ti je tehnika, pogotovo ako imas vremena, zaboravi sve sto je pisano i uzdaj se u instikt prezivljavanja. Neki su pomenuli sabotiranje bubnjara... Nimalo dobar potez. Pogotovo ako ni do sada nije bio zagrejan za tu svirku. Da je kod mene, pokusao bih da ga dignem maksimum, a u sluske bi mu bacio svoj drum mix zivota, sa svime sto to znaci. Onda kad bibnjar u toku snimanja bude zadovoljan svojim zvukom moze biti samo bolje za sve.8-) |
Razmisljao sam o mikrofonu koji gleda u batice, al iskreno nisam ima mjesta gdje ga postaviti nit sam znao kako to izmajmunirat.:D
|
Evo da javim daje ova tortura od snimanja bubnja zavrsena. Pred kraj je bilo kompromisa koji su me gotov natjerali da sav trud bacim u recycle bin i ukucam bubnjeve u EZu, ali eto sad je kak je. Sto se mene tice odsad trazimo novog bubnjara koji SLUSA death metal!:grin:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:37 PM. |