Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Analogni mixer (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22213)

goasia 29-03-2008 07:19 PM

Re: Analogni mixer

evo moje neko skromno iskustvo ...
AH gl 2200 ... cini mi se da su visoki malo priguseni u osnovi ceo miks mi je malo muljav , nije me preterano odusevaila ta mikseta ...serija koja ga je zamenila je gl 2400 , nesto su radili na preampima i eq , nisam jos probao ...
Gs 3000 u odnosu na gl 2200 je korak i po unapred u odnosu na gl 2200, sound je bio topliji ,eq muzikalniji ...
posle slucajno kupio Behri Xenyx ... definitivno los sound ...
Mackie Onyx 1620 , prijatno izneneadjenje , mnogo bolji eq u odnosu na raniju vlz seriju , cist i transparentan zvuk , cak i u odnosu na AH gl 2200 !
AH je imao u startu pojacane nize srednje frekvencije a nisu mi bile toliko prijatne da bih to mogao nazvati recimo "prijatan topao sound" , sto bi trebalo da karakterise AH ... Onyx je neutralniji (linearniji) medjutim EQ omogucava lagano otopljavanje sounda u bas zeljenom pravcu ...
za preampe neznam jer uglavnom teram klavijature preko miksera

spidermusic 29-03-2008 08:08 PM

Imam AH GL2400. Koristim ga samo kao prolaz za linijske signale, retko koristim EQ i preampove, ali ono sto sam probao radi dobro, jasno, cisto i toplo.

Po mom skromnom misljenju, za ulozen novac, to je i vise nego dobar mikser. Siguran sam da ce biti i drugacijih komentara i misljenja.

Pozz.

Manley 29-03-2008 08:26 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 197346)

..... negooo , moze li on da se namesti da bude kao kontroler ????

Pozdrav

postoje neki pokusaji, ali je to dzaba

odgovor je NE MOZE

Manley 29-03-2008 08:28 PM

Za postavljaca teme... imas calrec mixer na ebayu koji bolje zvuci od pojedinih high end mixera....za te pare ima i Trident B koji je cudooo, a ima i poneki studer....pitanje je kako naletis

Bitch 29-03-2008 10:37 PM

ne znam sta mi bi da ne spomenem Trident (iliti Toft :wink: )
ako bas MORA analogija, Trident B ili Toft ATB. Tacka. Allen&Heath ne moz bas da se meri sa njim.... mislim moze, ali nije to to. Ipak Tridza ima Balls, A&H je malo traljav, ali upotrebljiv (eh koliko sam samo uradio posla na njemu, a tek Pedjoni... :D )

pozzz

eka-nika 30-03-2008 05:53 AM

Ovo je za FOSNEX-a.Baci broj sve je u igri.Ah, da zaboravih da napomenem koji i da je mixer u pitanju volio bi da ima meterbridge.Inace za usnimavanje pojedinacnih vokala imam JOEMEEK i on mi radi OK a za snimanje bubnja i ostalih instrumenata koristio bih preamp mixera.Zato jer snimam dosta zivih instrumenata volio bih da je EQ na mixeru toplija i muzikalnija.Ponuda jos vazi ako ko ima dobar mixer ...

eka-nika 30-03-2008 06:30 AM

Da cujem komentare sta mislite o ovome http://cgi.ebay.com/SOUNDTRACS-SOLIT...QQcmdZViewItem

slowstar 31-03-2008 01:57 PM

Ako ti je licni prijatelj neki dobar, vest elektronicar, kapaciteta blizu Rajka ili Cileta, onda uzimaj, inace bice veeeeelikih problema sto se potova, dugmica, i sveopsteg "krckanja" tice, inace jednom ga cuo u radu (svajcarska) zvuk nije los, prolaz linijskog signala takodje, drugo ne znam...
Mnogo srece, pozdrav,

perun 31-03-2008 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar (Post 197669)
Ako ti je licni prijatelj neki dobar, vest elektronicar, kapaciteta blizu Rajka ili Cileta, onda uzimaj, inace bice veeeeelikih problema sto se potova, dugmica, i sveopsteg "krckanja" tice, inace jednom ga cuo u radu (svajcarska) zvuk nije los, prolaz linijskog signala takodje, drugo ne znam...
Mnogo srece, pozdrav,

Ako potovi krckaju, ili su otisli dugmici, ni Gospod Bog ih nece popraviti, a ne Rajko ili Cile... A nove moze da ugradi bilo koji elektronicar, pa i elektricar! Nije to Neve, Api ili SSL pa da postoji mnogo filozofije.

Ok.:shock:

fosnex 31-03-2008 02:39 PM

Quote:

Originally Posted by eka-nika (Post 197472)
Ovo je za FOSNEX-a.Baci broj sve je u igri.Ah, da zaboravih da napomenem koji i da je mixer u pitanju volio bi da ima meterbridge.Inace za usnimavanje pojedinacnih vokala imam JOEMEEK i on mi radi OK a za snimanje bubnja i ostalih instrumenata koristio bih preamp mixera.Zato jer snimam dosta zivih instrumenata volio bih da je EQ na mixeru toplija i muzikalnija.Ponuda jos vazi ako ko ima dobar mixer ...

0637735375-strahinja,mixer ti je u bg. Pozz.

fosnex 31-03-2008 02:57 PM

Mala ispravka,evo sad mi rece covek njegov mixer je A.H.GS3000 tako da ako ti igra ta varijanta javi mu se pozz.

eka-nika 31-03-2008 03:27 PM

A jel ima mozda adresu na SKYPE puno bi bilo lakse za mene

sRce 31-03-2008 04:42 PM

1 Attachment(s)
Drugari, kakva iskustva i misljenje imate o D&R Orion konzoli ?

fosnex 31-03-2008 09:48 PM

Quote:

Originally Posted by eka-nika (Post 197696)
A jel ima mozda adresu na SKYPE puno bi bilo lakse za mene

Jedino da ga nazoves da ga pitas,posto sam ja u guzvi,il mu pusti sms na broj koji sam ti dao pa ga pitaj.... Ja nemam tu adresu..

sRce 02-04-2008 06:10 PM

Bas niko... :cry:

silicon science 02-04-2008 06:15 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 198044)

Orion 38-frame with 32 LCRS and 6 dual stereo returns € 28.970,00 (end user price)

Orion 51-frame with 32 LCRS, 6 dual stereo, patchbay/stands € 32.720,00 (end user price)

Orion 51-frame with 32 LCRS, 6 dual ret., patchbay/stands+PowerVCA. € 35.810,00 (end user price)

Cena ozbiljna.

Inovative_kg 02-04-2008 06:36 PM

Ma EURODESK 9000 je zakon:D

Manley 02-04-2008 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 198044)

ja sam kratko probao jedan i bas mi se svideo...eee sad je to sve stvar ukusa

Braca 02-04-2008 08:06 PM

Ja nisam probao Orion, ali u studiu ''O'' je bio jedan D&R na kome je puno dobrih ploca snimljeno, pa verujem da je dobar mixer.Ako prodajes mixer sa slike ja bih to kupio!

roginator 02-04-2008 08:56 PM

orion nije los.....za cijenu za koju ide

Line in mu je odlican BurrBrown INA 217 na ulazima sasvim je OK i cini mi se da je EQ pristojan za tu klasu pulta...

ne svidja mi se njegova koncepcija s VCA ( THAT ) po kanalu... zna sumiti, i mic pre mu je u kategotiji ispod kategorije pulta..ALI lako se promjene opampi i udri brigu na veselje....

imao sam priliku kod kolege pogledat kanal iz nutra....sve u svemu OK ali nije spektakl....

:rolleyes:

sRce 02-04-2008 09:35 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 198058)
Ako prodajes mixer sa slike ja bih to kupio!

Mislim da je ok cena 8.000e....

Braca 02-04-2008 09:53 PM

Ajd smanji cenu, pa da dodjem da pogledam, interesuje me

sRce 03-04-2008 12:42 AM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 198070)
Ajd smanji cenu, pa da dodjem da pogledam, interesuje me

Raspitajte se malo... mislim da je cena ok...

perun 03-04-2008 01:00 AM

Quote:

Originally Posted by sRce (Post 198087)
Raspitajte se malo... mislim da je cena ok...

Nije ok. 2-3 hiljade manje je ok. 8000 ne vredi u zivotu!

Prodali smo naseg D&R 4000mkII jer je "nezreo" mikser. Ne zvuci grom. Daleko od toga, kao i vecina D&R-ova.

Za 8000-9000 cu razmisliti da li da prodam naseg Harrisona, ako ima zainteresovanih!? 4 mono + 24 stereo + 8 digitalnih, kompletno automatizovanih kanala + HD recording sistem od 200 kila + Apple + 10 patcheva itd. To je mikser koji je kostao preko 140000 $US 1993. godine. I to je mikser koji jebe kevu kako zvuci. Broadcast majka, ali ne za emitovanje, vec za produkciju.

Orion je smesan mikser... Nazalost.:ups:

Izvinjavam se na surovosti, tj. realnosti.

Pozdrav!

clusterchord 03-04-2008 01:15 AM

pratio sam dosta cijene za Orion jedno vrijeme, ali ne takav poluprazan vec full 32ch, mislim da je i inline sad se ne sjecam tocno, uglavnom oko 4 - 5000 soma. sa patchbayevima, edacima i kablazom. 8 soma je previse u bilo kojoj varijanti.

ima jedan 32ch zagrebu koji me ceka ali..

u svakom slucaju dobro je cuti jos misljenja o tom mikseru. samo dajte..

Perune, der obrazlozi, u kojem segmentu mislis da je groblje.. master bus, headroom, preampi ili...? samo nemoj da ga usporedjujes sa neve-ovima itd. vec nesto sto je komparabilno. :wink:

perun 03-04-2008 01:24 AM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 198089)
Perune, der obrazlozi, u kojem segmentu mislis da je groblje.. master bus, headroom, preampi ili...? samo nemoj da ga usporedjujes sa neve-ovima itd. vec nesto sto je komparabilno. :wink:

Pa, poredim GA sa onim sto imam... Sa SSL-om i Harrison-om.

A kada sam nas stari D&R 4000mkII (prolaz kroz njegov CR ili kanal) poredio sa direktnom linija od izvora zvuka do snagasa, zvucao je kao da je nesto pokvareno, a nije bilo, naravno! No dobro... kol'ko para tol'ko muzike! Zar ne?

Usput, preamp nije bio losh na D&Ru. Prilicno neutralan, sto licno i ne volim, al je bio ok. EQ je bio kita.

Ajmo jos jednom... Jel' ima kupaca za jedan od najboljih stolova... HARRISON!!!???:rotfl:

Braca 03-04-2008 09:53 AM

Ja nesto ne znam da postoje bolje produkcije u Srbiji od onih koje je radio studio Oliver na D&R mislim da je bila 4000, pa i sa svim SSL i Neve-ovima koji postoje u Bg, ali vazno mi je svako misljenje, mada na Gearslutzu misle i drugacije, nigde nisam procitao da je los, naprotiv.
Nego Srce rekose da je mozda previsoka cena, jel to cena u Srbiji na kucu ili? I zaista mi je vazno da li za njega ima delova, ako se tesko popravlja zbog delova, onda koji ce mi moj krsina, krsina kolko hoces za male pare po svetu.

roginator 03-04-2008 10:07 AM

pa ovako za 3500 eura taj pola orion pola radna ploca :D :D :D

jer cijeli nije!!!

TO SE ISPLATI ...ali da je klasa pulta koji je VRH to sigurno nije...kao sto rekoh ima odlican Line in i EQ mu je OK...ostalo bas i nije ali za te pare :wink:

inace radio moj kojega uporedni test oriona i nekog soundcrafta prije 2 godine...mislim da je bio 2400 .....orion se moze sakrit u odnosu na 2400!!!

eto BRUTALNA REALNOST je da je na kraju kupio 2400 a ne oriona :)

roginator 03-04-2008 10:08 AM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 198121)
Ja nesto ne znam da postoje bolje produkcije u Srbiji od onih koje je radio studio Oliver na D&R mislim da je bila 4000, pa i sa svim SSL i Neve-ovima koji postoje u Bg, ali vazno mi je svako misljenje, mada na Gearslutzu misle i drugacije, nigde nisam procitao da je los, naprotiv.
Nego Srce rekose da je mozda previsoka cena, jel to cena u Srbiji na kucu ili? I zaista mi je vazno da li za njega ima delova, ako se tesko popravlja zbog delova, onda koji ce mi moj krsina, krsina kolko hoces za male pare po svetu.

ja mislim da ste svi vi nedovoljno informirani ...DIJELOVA manje vise za sve deskove iz 70tih i 80 tih ima samo sto se time ne bavite pa neznate....

SVE JE NABAVLJIVO I DA SE SERVISIRAT od apija, neva, ssla, mci, harrisona.............SVE

pitanje samo ko ce to odradit i po kojoj cijeni!!!!

Braca 03-04-2008 11:27 AM

Hm, moram da te podsetim Rogina da si mi bas ti govorio kako je Orion visa klasa u odnosu na 2400, koji sam zarko zeleo i imao dobru priliku da kupim. Ja se ipak odlucujem za MCI, ali samo pod uslovom ako potpises ugovor sa mnom o odrzavanju i nabavci delova, i naravno moras da se uklopis u moje platezne mogucnosti hehehehehhe

roginator 03-04-2008 11:34 AM

da orion je moderniji i flexibilniji pult ali nikad nisam rekao da je bolji

naime sjecas se po rangu pultova sto sam rekao za 2400.... da orion je visa klasa...ali ne znaci da je bolji...tj...2400 je bio 100000 dem kad je bio novi znaci nije bas bio niza klasa :)

a sto se tice odrzavanjna nije problem samo to ces skupo placat ...:D :D :D :wink:

perun 03-04-2008 11:57 AM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 198121)

Jel zaposljavas ljude da ti rade produkciju ili kupujes mikser!?

Kakvo je to poredjenje!? Poredis muziku 80tih i ovo sada!?

Ako nije skup, izvali 8000 za njega, cemu onda ovolika dzeva!?

Ne razumem te. Kupujes mikser vec godinu dana...

Braca 03-04-2008 12:17 PM

Ajd polako, Srce je lepo zatrazio da se ljudi izjasne o tom mikseru, valjda je legitimno da raspravljamo o tome, pa zato i sluzi forum, da se sazna nesto. Ja postujem tudje stavove narocito ako su relevantni. Ne radi se ovde o kupovini nego da se sazna nesto korisno. Ja najvise volim MCI ali me Roginator stalno ubedjuje u suprotno!

LACKY 03-04-2008 12:42 PM

Koja je najpoznatija buvlja pijaca, sem Borine Buvlje Pijace?

Bitch 03-04-2008 12:46 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 198138)

Rumlenić :D :D

roginator 03-04-2008 12:57 PM

Quote:

Originally Posted by Braca (Post 198133)
Ajd polako, Srce je lepo zatrazio da se ljudi izjasne o tom mikseru, valjda je legitimno da raspravljamo o tome, pa zato i sluzi forum, da se sazna nesto. Ja postujem tudje stavove narocito ako su relevantni. Ne radi se ovde o kupovini nego da se sazna nesto korisno. Ja najvise volim MCI ali me Roginator stalno ubedjuje u suprotno!

LAZES :D :D :D eto ti sada

hehehehe
ja te nagovaram na MCI a ne odgovoaram,

ali nemres bez para po dobar mixer
:wink:

koliko se ja sjecam ti si pikirao na jedno 10 MCI ja u zadnjih godinu dana
ali nejde to samo tako ...ja najbolje znam..jebem se s time vec godinama, a slicno je i perun prosao ( ako se ne varam) ..nije samo tako bez puno para kupit vrh pult, dovesti ga iz daljine, osposobiti, pa raditi..jebeno je to

najljepse je onima koji dojdu i sjednu za tudji stol i mixaju...jebiga ( neznaju sto je slatka muka) :D :D :D :D

idekius 03-04-2008 01:04 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 198138)

Kazi, kazi... slusam... :) nego rekoh da ne kvarim zurku...

A voleo bih i da se Rajko, kao strucna osoba, oglasi sta je potrbno da jedan stari mixer bude doveden u stanje da zaista bude ono sto pishe na njemu i da radi onako kako ga je konstruktor zamislio.

Koliko para, truda, vremena ?
Zasto su stari mixeri jeftini na e-bay (zavisno od srece i drugih stvari) ?

Cesto mogu da se procitaju izjave vlasnika mixera po netu tipa "Moj taj i taj mixer nije bas originalan i promenjeno mu je XXX delova, pa je umesto njih stavljeno nesto drugo, ali, promena je na bolje i radi bolje od originala".

O.K.... neka i radi bolje, ali, sme li tome da se veruje? Ja ne smem. Ostali kako hoce. Sad, sve zavisi... po meni je elektronika za elektronicare, a mixer u rukama producenta samo alat. Valjda covek treba da se bavi pesmom, a ne diodama, tranzistorima, trafoima...
Ja kad kupim nesto, kupim da bi to sluzilo meni, a ne ja njemu... ne zaljubljujem se u svoje alate i sluze mi iskljucivo kao orudje.

Moj stav... ne zelim da se iko nadje uvredjenim, ali... citajuci ovakve stvari, da ne znam o cemu se radi, pomislio bih "Super, daj da i ja nadjem nesto za nekoliko hiljada na e-bay."
Dobro je d je Rogia skrenuo paznju da to i nije bas tako.. i da je STANJE MIXERA BITNO!!!

Ne volim Chevrolet-e sa motorom od Mercedes 200d, BMW sa karburatorom od Stojadina, pa ni budzenu audio opremu. Jednostavno, nisam spreman da se kockam, pogotovu ako mi ta kocka oduzima vreme potrebno za rad i ucenje i ako moze da me omete u njemu.

Stari mixer bih kupio samo ako je u savrsenom stanju i ako se ne bih ja motao sa lemilicom oko njega i molio Boga da to proradi. Jednostavno, mislim da elektronikom treba da se bave elektronicari. Nije isto kad Mercedesa iz 33-ce vozi dobar auto mehanicar i kada ga vozi lekar, kome taj auto samo moze da pokida zivce i dovede ga do nervnog sloma.

HeatMan 03-04-2008 02:14 PM

^a lanchija sa testarosinim motorom? btw, ovo za lekara.. pa ima kolege da ga leche.. neku psihijatriju u sklopu kompleksa bolnica..

btw, ontopic: stvarno ne znam zashto se ljudi zalecu u kupovinu mixera (ne mislim samo na lika koji je digao temu) kad buljuk tih stvari mosh dobit i na kompu.. uz dosta sluha, dobar monitoring, i iskustva naravno.. mislim samo pogledajte cenjene producente iz velikih studija na shta prelaze..

Bitch 03-04-2008 02:18 PM

Quote:

Originally Posted by HeatMan (Post 198156)
^a lanchija sa testarosinim motorom? btw, ovo za lekara.. pa ima kolege da ga leche.. neku psihijatriju u sklopu kompleksa bolnica..

btw, ontopic: stvarno ne znam zashto se ljudi zalecu u kupovinu mixera (ne mislim samo na lika koji je digao temu) kad buljuk tih stvari mosh dobit i na kompu.. uz dosta sluha, dobar monitoring, i iskustva naravno.. mislim samo pogledajte cenjene producente iz velikih studija na shta prelaze..

samo preampi i EQ, po meni ima smisla. svako ima svoj workflow, ali slozices se da nije greda da kupis 32 super kanala za koji kusur eura, a ne 30000 eur za SSL 4000. Ja bi najradije to, ali nema se. Eto zasto kupuju analogne mixere. A opet neko voli da mixa ITB neko OTB.
Stvar ukusa, navike, volje ... :)

pozzzz

Max 03-04-2008 02:21 PM

Mixeri su proslost ...... samo je pitanje kad ce to ko da shvati ..... daj boze zdravlja , pa cemo se cuti o ovoj temi za 7 - 8 godina ......

Opet .... na isti nacin su prosli oldsmobili .... pa jos ima likova koji najvise uzivaju njih da voze .....

Svako svome ;)

Pozdrav

All times are GMT +1. The time now is 03:09 AM.