Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Ostali muzički instrumenti i studijska oprema (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=85)
-   -   Master compressor? (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=22010)

RAJKO 20-03-2008 03:05 AM

Re: Master compressor?

[QUOTE=Bitch;196033]alan smart je meni najbolji allarounder! od svega sto imam (distressors, fatso, 2/1176, VariMu Mastering, dbx162...)

E lepo si rekao -od svega sto imam,e pa fali ti jedan malisa - API 2500,mislim da bi promenio misljenje,bacio bi i Alana i Smarta odma u SSL....mislio sam u djubre,izvini.
e pa onda mozes posle njega da stavis VariMu,pa praznina...pa svi ostali.
Sto se tice master kompresora.

Veruj mi na rec,Bitche prijatelju stari,danas sam ga opet slusao,na master busu Visiona ,vise puta, a i sutra cu .:),ajde skokni do mene na besplatnu demonstraciju.

Miha Blaze 20-03-2008 04:28 AM

Quote:

Originally Posted by perun (Post 196013)
Dobro, jasno je... Krknes threshold na nulu ili u "sitan" minus i peakovi ga ne prelaze. To jeste limiting.

e nije...

nego, stavis ratio na beskonacno : 1 i tek onda je limiter... vidim ja treba pomalo i starijoj ekipi malo dodatnih casova :P

Bitch 20-03-2008 11:55 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196109)
Lepo, a preko koga se moze nabaviti Alan Smart compressor?

Artist (music exports)

Bitch 20-03-2008 11:56 AM

[QUOTE=RAJKO;196123]
Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 196033)
alan smart je meni najbolji allarounder! od svega sto imam (distressors, fatso, 2/1176, VariMu Mastering, dbx162...)

E lepo si rekao -od svega sto imam,e pa fali ti jedan malisa - API 2500,mislim da bi promenio misljenje,bacio bi i Alana i Smarta odma u SSL....mislio sam u djubre,izvini.
e pa onda mozes posle njega da stavis VariMu,pa praznina...pa svi ostali.
Sto se tice master kompresora.

Veruj mi na rec,Bitche prijatelju stari,danas sam ga opet slusao,na master busu Visiona ,vise puta, a i sutra cu .:),ajde skokni do mene na besplatnu demonstraciju.

OK, evo obecavam da cu sto pre kod Dvucka na demo. Kod tebe mozda dodjem sa Makedoncima, a Alan Smart cemo onda pokloniti udruzenju protiv narkomanije :D :D da im limituju svasta :D

pozzz

spidermusic 20-03-2008 05:56 PM

Polemika se rasplamsava. Nisam znao da ce moj thread o master kompresorima izazvati veliko interesovanje.

Hvala svima koji su se ukljucili i korisnim savetima pomogli, posebno kada se ima u vidu da pomenute sprave vecina forumasa nije imala prilike ni da vidi, a kamoli da koristi.

Jos jednom hvala.

spidermusic 20-03-2008 05:57 PM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 196161)
Artist (music exports)

Hvala mnogo!

Arthur 21-03-2008 04:06 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196183)
Polemika se rasplamsava. Nisam znao da ce moj thread o master kompresorima izazvati veliko interesovanje.

Hvala svima koji su se ukljucili i korisnim savetima pomogli, posebno kada se ima u vidu da pomenute sprave vecina forumasa nije imala prilike ni da vidi, a kamoli da koristi.

Jos jednom hvala.

tome forum i sluzi ;) A ne da ko neki konstantno pljuju po apotekama i zagovaraju trule kapitalisticke jabuke!

LACKY 21-03-2008 08:47 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196183)

Jos jednom hvala.

E covece, nemas ti pojma kakvi smo mi strucnjaci. Da imamo savrseno iskristalisan stav o onome sto nismo ni videli ni culi. I da tako sigurni u sebe posavetujemo neukog znatizeljnika sta je ustvari najbolje za njega.
Znas li: Znam. Sta znas: Kako da ti opisem, gotovo sve!

LACKY 21-03-2008 08:57 AM

Da vam kazem jednu stvar! Kada bi ste pobacali svoje Pcijevace i uzeli Jabucara sa kompresijom nebi ni imali problema.

DaBear 21-03-2008 09:19 AM

LACKY za predsednika !!!

LACKY 21-03-2008 10:03 AM

Ziveo ja!:da:

spidermusic 21-03-2008 10:15 AM

Cilj mi je bio da cujem misljenje onih koji su nesto od master kompresora probali,a ne da cujem preporuke onih koji su samo culi da je nesto dobro.

Ne znam da li izjavu, da pobacamo PC-jevce i nabavimo Jabucare i tako resimo problem sa kompresijom, da shvatim kao ironiju ili kao zbilju. Ispada da oni koji rade na Jabucaru ne koriste master kompresore. Nisam bas siguran u to.

Bilo kako bilo, Lacky za predsednika!

Bitch 21-03-2008 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196262)
Cilj mi je bio da cujem misljenje onih koji su nesto od master kompresora probali,a ne da cujem preporuke onih koji su samo culi da je nesto dobro.

Ne znam da li izjavu, da pobacamo PC-jevce i nabavimo Jabucare i tako resimo problem sa kompresijom, da shvatim kao ironiju ili kao zbilju. Ispada da oni koji rade na Jabucaru ne koriste master kompresore. Nisam bas siguran u to.

Lacky je jedan od najiskusnijih i najboljih na ovom forumu, a opet se stalno zajebava :D :) tako da ...
... Lacky za predsednika :D

Manley 21-03-2008 10:42 AM

imas onaj test hardwer kompresora(koji nisam siguran dali pomaze)koji sam pravio, kao sto sam napisao, sve ono o cemu smo pisali i pominjali ovde sam imao i radio sa njima....jedini koji me je ubedio je TC Phoenix. vrsta muzika je ambient.

nadam se da je imalo pomoglo

pozdrav

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196262)

Manley 21-03-2008 10:43 AM

ah da, probaj da razmisljas u pravcu API 500 formata, 525, purple action, shadow hills....kompaktno i jednostavno da se zameni ako ti vise ne treba

dvuckovic 21-03-2008 10:44 AM

Kako radi Phoenix na jodlovanje, mislim da je to slicno nasim narodnjacima?

Manley 21-03-2008 10:47 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 196271)
Kako radi Phoenix na jodlovanje, mislim da je to slicno nasim narodnjacima?

haha jebes, za jodlovanje volim vise api, jer je brzi

spidermusic 21-03-2008 06:54 PM

Hvala Manley, dobara savet para vredi.

Manley 21-03-2008 06:57 PM

Quote:

Originally Posted by spidermusic (Post 196331)
Hvala Manley, dobara savet para vredi.

nema na cemu, zao mi je sto nisam blizi pa da mozes i da cujes kako TC svira, ah da strasno podcenjen po meni nerealno je avalon 2044...probaj ga, iznenadices se ;)

Arthur 21-03-2008 10:57 PM

ja mislim da api nije za jodlovanje

malko previsa pumpa, a za jodlovanje treba vise transparencije prilikom maximalnog RMS-a

Miha Blaze 22-03-2008 03:46 AM

jodlovanje?!

jel to jos jedan guru izraz? ili mozda moras da imas preko 1000 postova da bi ga razumeo? :)

LACKY 22-03-2008 11:52 AM

Pa Menly zivi u Svajcarskoj, a u svajcarci su 60% Svabe. E Svabe jodluju.

Manley 22-03-2008 11:56 AM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 196433)
Pa Menly zivi u Svajcarskoj, a u svajcarci su 60% Svabe. E Svabe jodluju.

uh brate lacky, reci svajcarcu da je svaba isto sto i siptaru da je Srbin...jedvah sam jednom ziv ostao....jodlovanje je cisto svajcarsko, nemci nemaju to...a uostalom se kompresuje EMTom ;) da bude vintage

LACKY 22-03-2008 12:08 PM

Ma sta nejodluju Svabe, jodluju i Austrijanci pa i Slovenci. Alpska tradicija.
Sve ti je bre to isto, neka se oni ljute koliko hoce.
Navuces spilhozne, dokolenice i udri po Ojlilojlilioooooj.

Manley 22-03-2008 12:10 PM

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 196439)
Ma sta nejodluju Svabe, jodluju i Austrijanci pa i Slovenci. Alpska tradicija.

veruj mi da nemam pojma, bio sam ubedjen da ovi mamlazi ovde samo jodluju...kako god da je, neka im je sa srecom

dvuckovic 22-03-2008 12:13 PM

Jodluju i Srbi, nego se to drugacije zove... :)

LACKY 22-03-2008 12:15 PM

I to si upravu. Samo sto Srbin jodluje kad vidi dobru ribu ili dobije samar.

DaBear 22-03-2008 12:34 PM

gde odosmo od master kompresora!!!!

Prvo se LACKY kandidovao za predsednika,

pa su se ubacili Jodladzije,

pa je nastala multinacionalno - internacionalna frka oko jodla...

pa se stiglo do dobrih riba

...i samaranja !!!

Zakljucak? ..evo gledam vec 5 minuta, nemogu nista pametno (a ni glupo) da smislim!!:banghead:

LACKY 22-03-2008 12:38 PM

Ti si brate zreo za banju. Ajde sto nemozes nista pametno da smisls (vidis da nemozem ni mi), ali zato imamo gtluposti na izvoz.
I onda to sve stegnes sa 3:1 malo brzi treshold i brzi reles i eto kompresije.

HeatMan 23-03-2008 12:06 AM

hahahahahahahah... laki za predsednika sveta.. hahah.. aj u pich.. majke mi, evo imash potpise od celog rumskog za kampanju..

Arthur 23-03-2008 03:41 AM

evo ima rogina neke EMT kompresore pa ako ocete vi vicite... za jodlovanje

All times are GMT +1. The time now is 01:43 AM.