Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Pricaonica (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=87)
-   -   bad copy u VIP VB (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=21823)

alavuk 05-03-2008 01:50 PM

Re: bad copy u VIP VB

nije zagadjenje u jadranu vec zagadjenje u japanu :]

Marko_Charvel 05-03-2008 02:17 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 194029)
ima tu jos jedna pricica vezana za viklera . Decko je skoro poceo da se bavi i radjenjem muzike za druge ljude, iz komercijalnih pobuda. Moj licni stav je da je to skroz ok, jer ono cemu sam se ja godinama kod njega divio jeste zapravo njegov muzicki talenat i spontanost, a ne njegova naduvena "samostalnost" i neki rebel stav koji su normalni kod svakog mladog izvodjaca. Decko je svoj talenat do porazavujuce krvavosti iskazao "Zagadjenjem u Jadranu", kao manifest, i zao mi je bilo da se zbog sopstvene neuravnotezenosti svo vreme ljudi pitaju dokle ce izdrzati i kad ce puci. Dakle, podrzavam "komercijalizaciju" lika i dela Dj.Miljenovica, jer ga smatram mozda i najtalentovanijim hit-makerom novije generacije van grand krugova.

Apsolutno tako.

cAAc 05-03-2008 02:25 PM

Pa da ,Tachno tako !
jel to znaci da svako ko zna da radi i ko je super talentovan mora obavezno da se komercijalizuje da mu ne bi propadao talenat???? :(

Everbeatz 05-03-2008 02:27 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194077)
Pa da ,Tachno tako !
jel to znaci da svako ko zna da radi i ko je super talentovan mora obavezno da se komercijalizuje da mu ne bi propadao talenat???? :(

Sta, u stvari, ti tacno podrazumevas kad kazes komercijalizuje?

cAAc 05-03-2008 02:36 PM

a sta ti u stvari tacno mislis kad me to pitas ?
Komercijalno moze da bude i lupanjem cekica o zid ako pocne masovno da se slusa ali nisam na to ovaj put mislio.
Verujem da ce da pomeri granice sto mi je drago ali mi ne drago sto bi svako ko moze da ga plati mogao i da ga ima(odprilike na to sam mislio).
Ana Stanic ima lep glas ,lepo izgleda i vrti iste note ceo zivot tako da njegova pozadina koja je dobra ne znaci nista i na to sam mislio..

Everbeatz 05-03-2008 02:45 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194080)
a sta ti u stvari tacno mislis kad me to pitas ?
Komercijalno moze da bude i lupanjem cekica o zid ako pocne masovno da se slusa ali nisam na to ovaj put mislio.
Verujem da ce da pomeri granice sto mi je drago ali mi ne drago sto bi svako ko moze da ga plati mogao i da ga ima(odprilike na to sam mislio).
Ana Stanic ima lep glas ,lepo izgleda i vrti iste note ceo zivot tako da njegova pozadina koja je dobra ne znaci nista i na to sam mislio..

Kao prvo, lepo sam te pitao , a kao drugo vidim da ne znas sta to znaci...

Pozdrav

cAAc 05-03-2008 02:49 PM

i kao trece objasni mi molim te !

Marko_Charvel 05-03-2008 02:52 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194077)
Pa da ,Tachno tako !

Na?alost ovo je Srbija tako da je to ZA SADA tako...:banghead:

balthazaar 05-03-2008 03:00 PM

Quote:

Originally Posted by Marko_Charvel (Post 194086)
Nažalost ovo je Srbija tako da je to ZA SADA tako...:banghead:

Ja bih rekao ovo je planeta Zemlja i za sada je tako, a nisam siguran da tako uvijek nije i bilo! Sasvim je jedna stvar biti talenat, a sasvim je druga stvar umjeti ili moći to iznijeti tako da se ti i to što ti radiš svidi ljudima...ž

Everbeatz 05-03-2008 03:19 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194084)
i kao trece objasni mi molim te !

Ovakav odgovor sam i ocekivao..:)

Uglavnom svako ko krece iz tzv. undergrounda ce uvek hteti vise od toga.

Ovo kod nas je samo prepisivanje primera iz USA. Odavno poznata sema i verujem da svaki hip-hoper ovde hoce da prepise primer nekog Amera. Uglavno se pocinje s oblacenjem i pozom:D, a onda i muzicki - tako da ja ne vidim tu nikakvu originalnost ili slicno.

I uglavnom sto je stariji to vise naginje na realne osnove zivota i kako prodati to sto radis, a klinci popizde jer si ih izdao..:)

I ja se secam kad sam bio dosta mladji da smo delili muziku na "komercijalu" i
ono sto smo slusali i bili smo "cool" zbog toga.:D

Ali kad pogledam - muzicki biznis je biznis. Sve se prodaje. Daleko od toga da tu nema kvaliteta ili umetnosti zbog toga..

Jedino mozemo da osudjujemo nacin na koji neko to radi ali to je strogo subjektivnog tipa.

Jan 05-03-2008 06:19 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 194092)

Ovo kod nas je samo prepisivanje primera iz USA. Odavno poznata sema i verujem da svaki hip-hoper ovde hoce da prepise primer nekog Amera. Uglavno se pocinje s oblacenjem i pozom:D, a onda i muzicki - tako da ja ne vidim tu nikakvu originalnost ili slicno.

I uglavnom sto je stariji to vise naginje na realne osnove zivota i kako prodati to sto radis, a klinci popizde jer si ih izdao..:)

Ali kad pogledam - muzicki biznis je biznis. Sve se prodaje. Daleko od toga da tu nema kvaliteta ili umetnosti zbog toga..

Jedino mozemo da osudjujemo nacin na koji neko to radi ali to je strogo subjektivnog tipa.

Oces da kazes da je prepisivanje samo u hiphop muzici u Srbiji ili sta?Ne kapiram?Ja bas mislim da je u drugim zanrovima jos vece prepisivanje

dexyco 05-03-2008 07:34 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur
BS tiraze sam cuo od lika koji radi sa njima na albumima, a sad trenutno radi sa mnom, i prica nije imala karakter kurcenja nego podsmeha oficijelnim listama prodaje. Ja licno ne garantujem da su cifre 100% tacne, za to ces morati da pitas BSovce licno. Za Bad Copy sam vise pomenuo u smislu njihove "underground" popularnosti, jer im niko ne pusta reklamu na TV-u u pauzi dnevnika ili sportskih dogadjaja i nemaju bilborde za razliku, od recimo VanGogha, koji je zadnji album uz svu pompu prodao za jedva preko 5k primeraka.

True...

Quote:

Originally Posted by Balti
Ja bih rekao ovo je planeta Zemlja i za sada je tako, a nisam siguran da tako uvijek nije i bilo! Sasvim je jedna stvar biti talenat, a sasvim je druga stvar umjeti ili moći to iznijeti tako da se ti i to što ti radiš svidi ljudima...ž

True...

Quote:

Originally Posted by Jan
Oces da kazes da je prepisivanje samo u hiphop muzici u Srbiji ili sta?Ne kapiram?Ja bas mislim da je u drugim zanrovima jos vece prepisivanje

Prepisivanja ima svuda, jedan deo se pozajmljuje, pa se na njega nadogradi, u koliko se prepise sve, nema govora o talentu, ako se prepise osnova i odradi nesto bolje, onda govorimo o talentu o kome je Arthur pricao, a ako se postavi i osnova originalna onda imamo ono na sta je Everlast ciljao... Ili sam ja nesto pogresno shvatio?

Everbeatz 05-03-2008 07:54 PM

Quote:

Originally Posted by Jan (Post 194123)

Pa mislio sam da pricamo o Bad Copy:) - znaci hip-hop forma, a i na drugim poljima isto cveta reprodukcija, a kreativnost je skoro pa nestala..

Naravno, ne mislim da smo najgori od sve dece - u svetu je isto to na n-ti stepen, ali je realnost nase muzicke scene losa i mislim da se ceka dolazak kvalitetnije generacije koja ce da doprinese nesto bolje....bar se nadam:)

...odosmo jaaaako u off-topic...sorry moderatori

Arthur 05-03-2008 08:01 PM

Evo ja da kazem na sta sam mislio pre nego izbije novi beef - pod komercijalizacijom generalno smatram radom za DRUGE izvodjace koji te PLACAJU za tvoje STVARANJE HITOVA. Suprotno od toga je rad samo ZA SEBE i uglavnom ZA DZABA bili to hitovi ili ne, kao sto je slucaj sa dragim nam Miljenovicem. To ne znaci da ce sutra znamenita sprska turbofolk pevacica, cije ime sam odavno odlucio da ne izgovaram, moci da dodje kod viklera i da ga dobije za neke pare. Niti sam ubedjen da je njegovo misljenje o liku, delu, ili bar sisama Ane Stanic toliko nisko da mu je mrsko bilo da uradi svoj posao i lepo ga naplati.
Znaci, the "dark" komercijalizacija bi bila to nasilno kupovanje necijeg rada, a sto se manje-vise nigde ne desava. Svako zna svoju cenu i sta hoce i sa kim da radi. Meni je samo drago sto je decko odlucio da ne radi SAMO za sebe i svoje drugare za DZABE, jer zasluzuje i novcanu satisfakciju za svoj talenat.

btw, evo u VB ga Zorica proziva da je isfoliran, to je upravo logicno. Ne konta da on nju nervira upravo zato sto je spontan, dok se svi drugi pokusavaju praviti pred kamerama da su nesto 5to.

Jan 06-03-2008 07:24 AM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 194139)
To ne znaci da ce sutra znamenita sprska turbofolk pevacica, cije ime sam odavno odlucio da ne izgovaram, moci da dodje kod viklera i da ga dobije za neke pare.

Daj Boze da se jos probije nego sto je sad i upamti ovu recenicu koju si sad napisao.

Arthur 06-03-2008 10:50 AM

hej, bre, pa nisam mislio da si tolki namcor... mozda i nisi, al pogle sebe iz drugog ugla, videces da te nije tesko tako skontati :(

ajd ziv mi bio, a vikler dabogda opalio onu malu bosanku :twisted:

HeatMan 06-03-2008 12:26 PM

vidim da je arti negde pominjao tiraze i ponashanje viklera i ajsa.. vikler i ja smo proveli dane i dane na radiju SKC i na zurkama.. i veruj mi, mnogo je pristojniji lik nego shto je sad na tv-u.. preko njega sam upoznao i nigrutina.. tako da, najiskrenije, ja sam prvi koji vidi da je ovo potpuno veshtachenje i privlachenje paznje.. ali bar iz onoga shto sam video (ulazak u kucu), to je chisto da bi se isposhtovao taj njihov fazon.. ali nikako nisu prirodni.. showman-i jesu, hvala bogu, to im je u opisu radnog mesta.. ali ne bash ovakvi, al ok..

shto se tiraza tiche, veruj u to shto su rekli.. ukupna cifra je malo veca od toga navedenog, ali nisu je rekli iz nekog (meni ochiglednog) razloga.. a najprodavaniji hip hop albumi u nas su bili VIP - ekipa stigla i Marchelo - puzzle shock.. od oko 8000 prodatih primeraka.. i to je to.. to je maximum na nashoj rep sceni.. jer se sve vrti preko neta..

usput, svi dobro znaju da lova ne lezi u albumima nego u nastupima.. za shta su BC i BS apsolutni pobednici.. BS (proshle ili pretproshle godine) 3,5k ulaznica prodato, BC oko 2k ljudi na nastupu..

pozdrav

cAAc 06-03-2008 03:11 PM

Quote:

Originally Posted by Everlast (Post 194092)

e i zato se ja nadam da ce jednog dana sav taj muzicki biznis da propadne ,a do tad uzivajte !
I super ali meni ova Ana se ne razlikuje ni malo od prethodne i ... nista meni tu vise nije jasno

Max 06-03-2008 04:02 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194291)
I super ali meni ova Ana se ne razlikuje ni malo od prethodne i ... nista meni tu vise nije jasno

Ne zelim da se mesam u raniju diskusiju .... ali ako ti je ova Ana ista ...... onda ti je percepcija manje osetljiva ili se bavis drugim vrstama muzike ....

Pozdrav

cAAc 06-03-2008 04:15 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 194305)
Ne zelim da se mesam u raniju diskusiju .... ali ako ti je ova Ana ista ...... onda ti je percepcija manje osetljiva ili se bavis drugim vrstama muzike ....

Pozdrav

samo sam cuo na slicnim pozadinama mnogo interesantnije pevanje i umesto da se ona prilagodila njemu on se prilagodio njoj i opet se onda pitam zasto je i doslo uopste do te saradnje ,ne mogu da tvrdim da je zbog novca jer ne znam nista o tome ..kao sto rekoh zbunjen sam

cAAc 06-03-2008 04:32 PM

nesto kao sto K Kovac pokusava svoj hipi fazon da provlaci kroz navodno soul pevanje...

Max 06-03-2008 05:14 PM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194311)
nesto kao sto K Kovac pokusava svoj hipi fazon da provlaci kroz navodno soul pevanje...

Sad vec lupetas :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Pozdrav

Jan 06-03-2008 07:25 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 194236)
hej, bre, pa nisam mislio da si tolki namcor... mozda i nisi, al pogle sebe iz drugog ugla, videces da te nije tesko tako skontati :(

ajd ziv mi bio, a vikler dabogda opalio onu malu bosanku :twisted:

Nisam Arture namcor, nego sam malo vise u tom svetu i znam da svako ima cifru...Konkretno imali su cifru za VB, imao bi Vikla cifru i za neku narodnu pevacicu, ti brate ko zagrizeni 14-godisnjak za underground se ponasas...Prozivali su VB najvise moguce ono, da ne moze dalje na zadnjem albumu ,kolko znam, pa ih je VB kupio cifrom da se u istom pojave, sto ti mislis da za tu istu cifru Vikla ne bi seo i odradio instrumental toj nekoj tvojoj folk pevacici?Smesno je to

PS: Sta je jos olaksavajuca okolnost, na tom intrumentalu koji bi on uradio ni ne mora da se potpise ( a verujem da mu svaki som evra znaci, i da bi za soma radio bez premisljanja), a u VB je morao i da se pojavi...Ne znam o cemu ti pricas

alavuk 07-03-2008 06:58 AM

smorili ste vise sa VINKLEROM tj rotorom i statorom, meni je sad vise zanimljiva cAAc-ova teorija da K Kovach ima hipi pevanje ... sta je hipi pevane ?

Everbeatz 07-03-2008 09:28 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 194385)
smorili ste vise sa VINKLEROM tj rotorom i statorom

Daaa, gled'o sam sinoc i puko od smeha - onaj Rotor i Stator jer kad se to pokvari onda se vinkluje - tako da se on zove ViNkler:rotfl::rotfl:

alavuk 07-03-2008 09:34 AM

:]]]] elem to mi je polu struka (elektro masinska iliti moc zemun a tamo radis sve samo ne ono sto si upisao ili nazvan iz miloste KOLEDZ! ) ali i vecina zna da se nesto vikluje ! hahahahahaha strasno ... nisam ocekivao za mashu da ce da popije nogu , a za borka sam ocekivao , jos od prvog dana mi se smucio , ko zamrzivac ja sam ga zamrzeo

Everbeatz 07-03-2008 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by alavuk (Post 194396)
:]]]] elem to mi je polu struka (elektro masinska iliti moc zemun a tamo radis sve samo ne ono sto si upisao ili nazvan iz miloste KOLEDZ! ) ali i vecina zna da se nesto vikluje ! hahahahahaha strasno ... nisam ocekivao za mashu da ce da popije nogu , a za borka sam ocekivao , jos od prvog dana mi se smucio , ko zamrzivac ja sam ga zamrzeo

Jbga, Masha je nadrkana riba - B92 :D:D

alavuk 07-03-2008 09:46 AM

a sto ljudi ovde citiraju prethodni post ???? mislim da je malo to bezveze i da se vidi neka hronologija postova ako neko zeli da se obrati onom tamo neka samo stavi @nick , elem sta ja znam upoznao sam je davno i delovala mi je ok , video sam pre mesec dana da vodi neki tv program ujutru , ono ... a i sta ocekujes od osobe koja je zavrsila 2 srednje skole ... mislim ne znam je mnogo privatno ali mislim da je sasvim normalna osoba i da je neko rekao juce da taktizira malo ... elem dosta od mene previse bre gledam tv !!!!!!!

Everbeatz 07-03-2008 09:51 AM

@ alavux
Izvini sto ti citiram prethodni post:D:D:ups:

silicon science 07-03-2008 09:53 AM

Quote:

Originally Posted by cAAc (Post 194291)
e i zato se ja nadam da ce jednog dana sav taj muzicki biznis da propadne ,a do tad uzivajte !

Ako sve to propadne onda nece ostati nista ni za tebe, buntovniche bez razloga. :rotfl: :rotfl: Ostaces i bez to malo krekovanog softvera, jer nece biti potrebe za proizvodnjom istog posto nema ni muzickog biznisa. :wink:

alavuk 07-03-2008 11:49 AM

@everlast

nema problema , vidis kako je zgodno :]]]]

dexyco 07-03-2008 12:03 PM

@Alavuk

Imas od mene jedan elektromotor kad dodjem u BG... :p

Everbeatz 07-03-2008 12:16 PM

Sigurno ce trebati da se viNkluju rotor i stator:D

disco violence 07-03-2008 12:32 PM

Ljudi ja bi jeb'o Kaju!!!

alavuk 07-03-2008 12:37 PM

@dexyco

nema problema ce te uputim kod kolege u radnju "VIKLER" stvarno se zove tako radnja :]]]

balthazaar 07-03-2008 12:40 PM

Ja bih da sam na njihovom mjestu promjenio ime u Rotor i Stator ;) kad izađem iz kuće..

inače,

Oni su duhoviti momci i imaju svog šmeka , al mora se vala priznati da se u kući ponašaju pomalu džukleski...

alavuk 07-03-2008 12:41 PM

nismo li vec utvrdili da se ponasaju NAMERNO tako ???

balthazaar 07-03-2008 12:44 PM

ah...namjerno....ne znam...možda

Arthur 07-03-2008 12:56 PM

@Jan
Majku mu, ako ja ko 14to godisnjak verujem u underground onda ti ko 17 godisnjak verujes u teoriju zavere. Vidim ne malu i ne bas tanku razliku izmedju pojavljivanja u VB gde promovisu SEBE, zajebavaju se, i dobijaju kintu, i anonimnog odradjivanja posla najvecem zlu koje je snaslo srpski narod kulturoloski od turaka pa nadalje.

dexyco 07-03-2008 01:01 PM

@Alavuk

Dogovoreno...

@Balti

Dobro je za naziv albuma...

All times are GMT +1. The time now is 06:04 AM.