![]() |
Re: Va? matični instrument
bas gitara, mixx
|
Quote:
|
Quote:
http://www.youtube.com/watch?v=XKtdakNhhLo http://www.youtube.com/watch?v=IRFkOrnds8I i shvatio da treba da se stidim svoje sede brade :) P.S. Ako vidite negde Oggy-ja u prolazu, recite mu da pogleda ovo i da baci bass gitaru u djubre :-) |
primarni - gitara
sekundarni (mada od tog instrumenta zivim) - klavijature uz to glas i pomalo (od svih zaradjivao) - bubanj, bas, mandolina, tamburica i sl... a mis i ostalo... mislim da se pitanje nije odnosilo na to. |
Re: Vaš matični instrument
Kao osmogodisni klinac sam svirao gitaru i nije išlo.
Kao jedanaestogodišnji klinac sam svirao klarinet i nije išlo. Kao petnaestogodšnjak sam otkrio bass gitaru... i to ide i dan danas. 8-) Klavirom (kao kraljem svih instrumenata) se služim. Teško da sviram. Tiha patnja je trombon! |
sve sto dohvatim, pretvaram u muzicki instrument :D
p.s. muzicku skolu nemam, onda mozete da zamislite kako to zvuci :rotfl: |
truba, klavir + srodni instr.
|
Quote:
|
Kao mali sam isao kod gatare i ona mi je objasnila, da ce u buducnosti najbolji programeri digitalne muzike biti basisti, tako da sam odmah izabrao taj instrument za sebe! Sad vidim da je gatara bila u pravu i da su ostali boranija!8-)
|
Od seste do jedanaeste godine (niza muzicka), svirao sam harmoniku, a od tada pa do sada gitaru i po potrebi bas gitaru. :)
|
Nekada davno,trombon i klavir...sad samo inst.sa dirkama!!!
|
ok i treba:wink:
|
bubnjevi
...bili pa prosli. :( |
Quote:
ma show sam radio. znali bi se naduvati kod mene, pa mi onda sine neki kontraritam i sve krene po tiho, ali ocito i nije toiko tiho usred noci. :) ...ali imas pravo. velika mi je zelja ponovo svirati, samo lovu cu radije upucati u komp. ...ali zelja mi je jedan dobar dw i china pod obavezno. |
violina:wink:
|
Zavrsio sam nizu muzicku za klasicnu gitaru, a po zavrsetku sam pod utiskom nastavnika tamo batalio gitaru dve godine. Samouki se uglavnom dive onima koji su zavrsili nesto, evo ja se divim njima, oni su radili s ljubavlju, dok je 99.9% skolovanih radilo iz moranja. Sad je slabo uzimam u ruke, jer mi je u Smederevu, a i nesto sam postao lenj za takve stvari, no, trebalo bi nesto ozbiljnije da se uradi u skorije vreme...
Sad se malo zanimam glasom, ali ni to ne mogu da isprobam kao covek bez gluve sobe - ne pustim glas ni do pola, a vec mi zvece cevi od radijatora... :( |
Quote:
...jednog dana mozda klinac bude zelio bubnjati, pa se vratim na velika vrata. :) |
gitara - prvi instrument (17 god. drndam)
glas (tenor - crkveni hor, poluamaterski) klavir i bubanj (osnove) |
Flauta(srednja),Glas(srednja)....ali trenutno najvise komponujem na gitari i klaviru(ali klavir sam prodao skoro:(...zato sto sam kreten:banghead: )
|
klavir............pa onda gitara:)
|
Glas i gitara
|
Steka - violoncelo
|
Quote:
Nikad neću pre?aliti ?to ga nisam naučila svirati. Mo?da jednog dana.... tko zna... |
Quote:
doduse ja sviram jos dosta njih ..... Nista snimam ti nesto malo pa ti saljem na private za par dana jel vazi ?? p.s. svirao sam ovde u par baroknih orkestra ranije, nesto razmisljam da ga opet uzmem u ruke. Zamisli nikada nisam kupio svoje celo, trebalo je jedno iz Rusije da dodje ali nista nije bilo na kraju :cry: |
sviram sta god treba Anita !!
|
Moze! Ne zuri mi se nigdje, cekat ću, podsjetit ću te za tjedan dana ako zaboraviš. Trenutno sam u lijenoj fazi. :da:
|
Quote:
|
Quote:
Samo da ti kazem da viena me razocarala sa njihovim celima, to uopste ne zvuci kao prava cela, ne znam da li garitanov orkestra ili kirk hunter moze da ima bolje rezultate (probao sam cak i EWSL) lol |
Quote:
CEk.. naci cu komadic da cujes...ako hoces |
ajde voleo bih .... :D
|
Evo, tu je....
Radim na ovome već 7 godina otprilike.. haha... Uvijek ostane pozadi radi drugih stvari... Nije mixana, ovo je grubi mix izvučen.... CElla dodu za par sekundi... |
heh dobro zvuci ali cela hm ... pa opet mi to nesto cudno
zvuci malo hladno previse. Daj mi par dana da vidim pa da ti nekako snimim tu denicu sa celom. |
Ma to ti se zove predrasuda. :)
Ja se često znam zezati s ljudima pa im kažem da je x živi instrument, a y ne.... a oni me značajno pogledaju i kažu: "Čovječe, pa stvarno se čuje razlika.".... Onda im kažem da su oba instrumenta bila virtualna.. Hehe.. Meni se ova čela jako sviđaju, ta oštrina i sve... Ne bih rekla da su hladna... meni su se savršeno uklopila u atmosferu te glazbe... Ali ako ti mozes bolje, necu se buniti naravno. :da: |
Quote:
|
primarni - saksofon
sekundarni - klavir i sta mi padne pod ruku (i ostale ekstremitete) |
Bas gitara,po mogucstvu jazz bass od asha,dobar kao dobar dan u kafanskoj tuci ako zatreba!:rotfl:
|
primarni horna, iako sam klavir poceo godinama pre toga, hornu sam svirao u muzickoj..
sad mi je primarni mish, a od septembra glas :D lol lazem,to ce biti samo obrazovanja radi,mish je moja neprevazidjena ljubav :D |
Niza muzicka skola-harmonika (cale me upisao "na silu"); posle osnovne skole prodao harmoniku i kupio akusticnu gitaru (razocarao caleta); ubrzo napravio prvu elektricnu gitaru (od camovine);u drugoj godini srednje najzad kupio pravu el.gitaru (Melodija Menges);u vojsci od makedonca Perice naucio "udarati" bubanj;kao student zbog nedostatka basiste poceo svirati bas;posle (nedovrsenih)studija kupio "Atari ST" i poceo svirati klavijaturu i "misha";sad kao "penzioner" planiram probati sax.Pevao oduvek.
Zakljucak-sviram svasta i ne sviram nista:banghead: |
Prvo je to bio klavir, potom hrpa drugih instrumenata, a danas je to samo i isključivo glas. Ni?ta drugo ne znam svirati kao sebe.:D
|
Klarinet, saksofon, akai ewi 4000s, usna harmonika, gitara ... Toliko za sada, sem ako ne poludim pa dodjem do nekog drugog instrumenta ...
|
All times are GMT +1. The time now is 05:50 PM. |