![]() |
Re: Napisi svoju zvucnu....
Quote:
Alal vera na konverziju!!(AD/DA) |
Re: Napisite svoju zvucnu....
emu o4o4 - pa ti vidi ;)
|
m-audio delta 44
|
Pro Tools HD Partyzan system -
Hd1 kartica, 1 192 I/O, na njega je jos zakacen RME ADI8 konverter i stari 882/20 I/O. Sve skupa 24 in - 24 out na bantam patch polje od Soundtracs Solitairea mix pulta. Slušanje - Adam S3A. Software Pro Tools 7.3.1. |
m-audio project mix 18/14 sa ada 8000 pre i sve to sam zakacio spdif-om na deltu 1010jer nikad nisam bio zadovoljan software-vskim mixdown-om, drugar mi je rekao da ako vec nemam sabirnicu da probam tako da vezem i probam da u forge-u da snimim sta ulazi u deltu i bingo-za klasu bolja definicija nego software-vski mixdown.Bio sam skeptik kad sam uzimao project mix jer za te noce moze da se na pr.uzme yamaha 01v ali se nisam pokajao.Najslabija tacka su mu premapovi, nikako nisam bio zadovoljan zvukom mikrofona direktno u spravu.Sve ostalo-:D
|
Čekaj, želiš reći da je razlika između playbacka iz softwera koji ide digitalno u deltu (i snimanja) i exporta iz software-a? hmmm?!
|
da, u softverskom eksportu sam uvek imao problem sa definicijom izmedju otprilike 400hz i 800 hz,i meni je kad mi je receno zvucalo glupo,ali uporedio sam jedan i drugi nacin i stvarno mi ovo radi posao.Naravno-najbolje je sa analognom sabirnicom a u nedostatku iste ovo mi radi totalno korektno.
|
m-audio audiophile 2496
|
nekad davno - Turtle Beach Pinnacle studio project ( imala na sebi 2 slota za ram memoriju na koju su se trpali samplovi i bila dugacka kao celo kuciste. Tada radio na Pentium II 200 MhZ )
pa onda - Terratec EWX 24/96 pa - Terratec DMX 6 Fire pa sad - lexicon Omega a do nove godine - RME Multiface II |
Presonus Firepod
|
EMU 1212m i Line 6 Toneport UX2.
|
Da podsetim samo slobodno stavite i link ka modelu koji posedujete....ili neki zanimljiv rivju....
prednosti i mane:rolleyes: |
Tascam US-122
|
|
Presonus firestudio:grin:
Slu?am na Alesis M1 active mk2:( ( nezadovoljan i ne preporučam) pozdrav |
Quote:
|
Ja sam dosta svje? i zelen u cijeloj ovoj priči pa se ne usudim davati neke preciznije recenzije. Presonus mi je druga karta . Prva koju sam koristio bila je SIENA 24/96 , a onda sam pre?ao na presonus i s njim mi je granulo sunce :D .
|
Za snimanje cemo koristit 2 Terratec EWS88MT.
|
desktop: M-AUDIO FireWire 410
notebook: M-AUDIO FireWire Audiophile |
bok
zasto nisi zadovoljan sa alesisovim aktivnjacima?ja imam pasivnu verziju tih monitora i zadovoljan sam s njima.a imao sam namjeru kupiti aktivnu verziju. |
Quote:
10 god sviram u bendu na JBL, pa mi se te?ko priviknut na mekani zvuk alesisa.Osim toga alesis mulja u basu i nikad neznam ?to se tu stvarno događa :banghead: |
Za midi i dsp efekte koristim yamahu SW1000XG i plug in kartu, takodje yamaha, duvaci i stringovi PLG150-VL i sve to povezano na RME Fireface 400
http://www.yamahasynth.com/products/sw1000xg/index.html http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...253DY,00.html# http://www.yamaha.com/yamahavgn/CDA/...ODUCT,00.html# |
EMU 1820m i line 6 toneport.
:) |
mbox 2
|
...hm, sve je to u redu gospodo, ali, molim za malo pa?nje....
Creative AUDIGY 2 ex!!! Latencija prava sitnica, bi?uterijsko pozlaćeni kontakti, mikrofonski ulaz sa gainom, lino in 3 za bliski susret sa audio outom na TV kartici, super bass boost i daljinski upravljač koji je jo? u celofanu. Smejte se vi koliko god hoćete, al ne bi vam je prodao pa da ste jo? sto puta Rumovci! |
Quote:
|
Nekada M-Audio Firewire 410
sada RME FireFace 400 M-Audio mi je imao latenciju 13ms, RME 0.3ms!!!!!! |
Sta audio adac 2000
|
M-Audio AP192.
|
Mackie Spike :)
|
EMU 1820 i line6 tone port ux2
|
m-audio2496.focusrite safir.terratec ews 88mt:D:D:D:D:D:D
|
Presonus Firebox
|
RME Multiface
PREZADOVOLJAN sam sa ovom kartom!!! |
2 x Fireface800 (20 analog i/o)
1 x 8PortSE 8x8 midi interface ff800 adat povezan na TC4000 i e-mu E4XTU uzeo sam sad nedavno drugi fireface , trebalo je nabrzinu potrosit za kraj godine (porez na dobit itd). jos nije stigao, ali vec razmisljam da ga prodam i uzmem 2 x multifaceII, ili nesto drugo, ne trebaju mi ti rme preampovi radije bi vise ulaza. konverzija na RME super, ali fjos bolje kad snimi na 88k. pa resampling mastera na 44. odusevljen sam koliko je sve vise 3D. |
motu traveler trenutno,bilo je svega i svacega za sve ove godine.........
|
Edirol ua-25 :(
Eh nisam imao para za nes bolje a to mi je za sad dost I/O, mislim da je (po pitanju kvalitete) ok uz moje Alesis mkII... |
Kod mene se dernja EMU1212m. Fina kartica sa malo lejtensija, jedino sto se malo komplikovanije prikljucuje na 'obicne' audio uredjaje jer ima balansirane ulaz/izlaze. Drugim recima, prakticno je imati neki mixer.
Zadovoljan sam, iako bih voleo da me neki znalac preporuci nesto novije, sto je takodje slicno kvalitetno sa malim latency, sto se lepo slaze sa cubase i reason i za slicne pare... Ja sam ovu jedva nasao u Beogradu za 200e, pre oko godinu i po.. Eto, molim vas narode, da li neko zna sta je sada dobar odnos cena/kvalitet. Svima Srecna Nova godina i ostali praznici... Oliver |
integru?a... dok se ne odlučim kojemu se carstvu prikloniti...
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 09:38 AM. |