Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   LEBISOL - novi album (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19967)

Arthur 15-12-2007 04:41 PM

Re: LEBISOL - novi album

afekat je cudna stvar. No dobro, naravno da nij automastki glup onaj ko izjavi glupost. Sto se argumenata tiche, slobodno se obratite piratskim kanalima za celokupni zivotni opus sastava "Skatelites", i narocito obratiti paznju na datume objavljivanja tih albuma. Mislim da ce se tu naci dovoljno muzikalnosti i estetike da se opovrgne izrecena klasifikacija. Zao mi je, kontam da je taj stav nastao na osnovu par domacih posalica iz 80tih godina koje su bile jednostavno uradjene poput "Niko kao ja" ili "Crno-beli svet". Meni su te pesme simpaticne, ali razumem gosn Slowstara koji se u to vreme bavio ipak komplexnijom muzikom.
Od domace obratiti paznju i na novosadsku Labaratoriju zvuka (braca Vranesevic) kao i hrvatski Haustor. Mislim da ti zaista ima jednako kvalitetne i duboke muzike kao Leb i Sol.

Sava 15-12-2007 08:22 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 183222)
Sorry Savo:ups:

No problem, već zaboravljeno!

slowstar 16-12-2007 03:25 AM

Tako je Arthure, upravo na osnovu tih i takvih numera sam i izrekao misljenje o SKA muzici, sto ne znaci da tu nema nekih vrednosti svakako, ali u te dve i jos ponekim numerama izrazito iskace "Animalizam" autiora i izvodjaca, sto mislim da je nepotrebno, ili se bar ne sme svrstavati u kategoriju "muzike"
Samo toliko sam hteo, a Arthur je dobro "provalio" na sta sam mislio, a opet usudjujem se da tvrdim suprotno od Gdina Petra Lukovica (muzicki "kriticar" iz ranijeg perioda) da PUNK kao pojava, nije kako on kaze doneo "svezu" krv u muziku, nego je naneo prilicno veliku, mozda i nenadoknadivu stetu, uzimajuci u obzir kojim je pravcem tadasnja muzika mogla da krene, mislim naravno i na "domacu" i svetsku. Po mom skromnom misljenju, dolazak na velika vrata PUNK-a je izraz krajnje nekreativnosti i dekadencije, i ogroman ustupak ne minimalizmu, nego "Animalizmu" u muzici. Srecom, izgleda da polako dolazi do nekog oporavka, mada je ogromna steta evidentna.(opet, to je moje misljenje, a ko misli, taj i gresi verovatno...)

slowstar 16-12-2007 03:31 AM

P.S. uzmite mi molim vas kao "olaksavajuce okolnosti" da sam u tom dobu mladosti jako mnogo slusao YES, NICE, REFUGEES, a zatim u "funk" fazi Earth, wind & Fire, Herbie Hancock, C. Corea, George Duke, Stanley Clarke, i slicno, da bi se period nastavio okretanju ka ambijentalnoj i tome slicnoj muzici, dakle po pitanju Punka i Ska, prilicno sam "nenacitan", pa samim tim i manje tolerantan....(izvinite na logoreji, ova tastatura je toliko dobra da me sama "tera" da kucam preduge postove)...

Arthur 16-12-2007 03:55 AM

pa dobro, drago mi je da smo se razumeli. Izmedju ostalog, licno iz hobija sviram sa jednim srpskim Ska bendom, pa sam slucajno detaljno upucen u tu tematiku. Iako nisam slusao ska pre toga, a ni sad ga ne slusam privatno, iznenadio sam se tim albumima iz 50tih i 60tih godina, karibi, jazz orchestri sa jako puno clanova i sve u tom stilu.
Sto se Punka tiche, nisam ni njega licno mirisao privatno (odrastao sam na thrash-metal-u i ambijentalnoj elektronici/triphop/lounge/chill stilovima :P ),
ali poznajem jako puno momaka koji to ozbiljno dozivaljavaju. Animalno ili ne, to je neretko jedini nacin da odredjena individua iskaze svoje emocije i duhovno stanje, podeli ih sa ostatkom sveta. A to je prilicno blizu moje definicije uzroka i svrhe postojanja muzike same po sebi. Razumem itekako razlike izmedju nivoa sadrzaja, ali ne dozvoljavam sebi da sudim ljudima koji jednostavno nisu odrasli ili imali srece da dospeju do tih nivoa pismenosti i uzvisenosti. I jako ih postujem zbog zelje i hrabrosti da se otvore.
Tako da, zapravo, najvise prezirem muziku nastalu same sebe radi, tek da se nesto svira "tralala", privlaci neka paznja i stice korist (novac/zene/droga).
A takvih slucajeva definitivno ima u svakom "zanru".

Bojan5150 18-12-2007 06:49 AM

Quote:

Originally Posted by Bitch (Post 175566)
...sam krenuo da snimam u studiju Hammer. Replacement za Vlatka Stefanovskog je Dimitar Bozikov (www.dimitarbozikov.com), ostatak znate, Koki, Dragoljub i Bodan... kad se vratim u NS uploadovacu fotke iz studija, a ako uspem i po koji raf mix. Miksace se ili u UK ili u NS, odlucice englezi :D

Eto. Soon to come :)

pozz

S obzirom da je Vlatko bio i, ?to se ka?e, pjevač, ?ta je sa tim pitanjem, odnosno, da li će biti pjevanja?
Ako mo?e neka informacija o tome - instrumentali/vokalne kompozicije, koliko čega...

Usput, ja moram priznati da mi je drago da čujem da je Dragoljub u ekipi.
:ups:

dvuckovic 18-12-2007 09:33 AM

Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana

Bitch 18-12-2007 10:16 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 183475)
Meni je drug koji svira bubnjeve rekao da je Dragoljub Djuricic nas najbolji bubnjar. Je li to tacno?

Svetlana

:D:D:D

Arthur 18-12-2007 10:21 AM

dvuckovicu preti ban zbog previse efektnog smisla za humor 8-)

dvuckovic 18-12-2007 10:23 AM

A ja samo pitala...

Max 18-12-2007 10:54 AM

Samoljub ?

Nema dalje !!!!

8-) :D

Pozdrav

Bitch 25-01-2008 03:11 PM

evo i nesto malo slika sa snimanja....
...album se privodi kraju :)

http://img247.imageshack.us/img247/5959/dadosi9.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/1...oniknobno6.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/5993/dzoniji4.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/815/kokify5.jpg

http://img223.imageshack.us/img223/8906/triovt6.jpg

http://img247.imageshack.us/img247/2...nisleepuo4.jpg

zvincic 25-01-2008 04:14 PM

zadnja fotka je najjaca....samo fali prazna flasa whiskey-a na pultu :D

OFF 25-01-2008 04:17 PM

Dovoljno je sto je ovaj divni Behringer u prvom planu:D

Braca 25-01-2008 04:37 PM

I ja se pridruzujem onima koji misle da ce biti interesatnan album, ipak su to jako dobri muzicari, ali treba da cujemo kakva je ideja, kakva je produkcija, radovao bih se dobrom projektu iskreno. Sjajni su to ljudi i vrlo zreli muzicari.
A predhodne diskusije su jako problematicne, muzicari koji navodno imaju ideju ali su slabi sviraci, mogu slobodno da pronadju drugi tip forme izrazavanja, ne mora to da bude bas muzika, neka recituju, glume, slikaju, nek se bave plitikom ako im ne valja svet, ili sta vec. U tom smislu cenjeni Slowstar je potpuno u pravu za ocene koje je izneo za pojedine muzicke pravce (ne volim termin pravci i stilovi), jer da su dobri bili bi rado slusani i imali publiku i danas, mislim nije to lose- postoji neka forma, ali muzicke sustine definitivno nema.
Long live bread&salt

Bitch 25-01-2008 07:55 PM

album gotov. ostao mastering. u pripremi turneja, a detalje mozete videti ovde

Oggy 12-02-2008 01:38 AM

Ja slusao!
Buzgetovu posetu Zrenjaninu smo iskoristili izmedju odlazaka u kafanu i smisljanja pakosti nasem dragom Dekiju i da preslusamo novi "Leb i Sol".
Meni licno se to mnogo svidelo.
Zvuci mnogo sirovije, zdravije i svezije. Zvuk gitare je mnogo rokerskiji, marsalskiji...
Bubanj i bas odlicno rade.
Dado Topic peva mnogo bolje nego sto je to Vlatko radio.
Ne znam sta bih jos puno mogao da kazem, osim da mi se dopada i da zvzuci prilicno "aktuelno", bez obzira sto sumnjam u komercijalni uspeh celog projekta.
Cak sam i rekao Buzgetu, da sve zvuci dovoljno dobro, da nisu uopste trebali da se vezu starog imena, vec su to trebali da plasiraju kao potpuno nov projekat, koji bi sam za sebe postavio standarde.
Za sada toliko. Kad ostatak bude poslusao, mozemo da uporedimo utiske :wink:

shigumicu 12-02-2008 07:48 AM

Cestitam!
Osecam da ce to biti dobar album.

Usput, pozdravi mi Ankicu, vasu novu sekreteracu, a moju bivsu pevacicu (od Sase). :)

filip 18-02-2008 11:12 PM

konacno... i da ja (po obecanju :) ) dam ukratko svoje komentarcice.

Prvo sam slusao deo numere nesto jako kratko u studiju do-re-mi u NS, naisao je bio Buzge da preslusa na kratko. Odmah sam ostao bez texta kad sam cuo (ikao sam sedeo van "slike", sa strane), i iskreno pomislio sam prvo "uhhh... sta je ovo dovuglio i odakle?!!!" Bas mi je zvucalo.... super. Dobro, jeste to jak monitoring na kojem ti pre reakcije moraju biti :shock: kad se "odpanji", ali ipak, cuje se tu kvalitet, emocija... Tek onda mi je Buzge rekao da je u pitanju novi Leb i Sol na kojem je tada jos radio.... .

Onda, imao sam cast da prisustvujem druzenju i slusanju kod domacina Buzgeta u studiju gde sam odslusao 3,4 pesme. Prvo sam slusao sAm, pa sam svu paznju mogao posvetiti culu sluha. Novi zvuk (o kojem Oggy govori) se i meni jako dopada. Numere koje sam tada slusao su imale dosta "elekro" da kazem "shmeka", sintova, gruva, sirine, dubine, svezine... Tvrda i zategnuta ritam sekcija sa jakim sintovima i el. gitarama. Uhhhh....:banghead: tesko objasniti. Inace sam osoba koja tesko objasnjava bilo sta, i time verumem da je jos teze onima koji pokusavaju da me razumeju. Oproste :banghead:

Buzge je spomenjivao (jos ranije) da su planovi (kolko razumem bili) da se to salje u London na mastering itd, ali apsolutno mislim da je nas kolega odradio takav posao za koji uopste nije potreban mastering (bukvalno), pogotovo ne mastering tipa London ili tako nesto. Album zvuci fenomenalno i jedva cekam da izadje da ga celog preslusam.

ajd, tolko za sad
pozdrav svima, poseban pozdrav Buzgetu,

ciao
Filip

Max 18-02-2008 11:28 PM

Quote:

Originally Posted by zvincic (Post 188490)
zadnja fotka je najjaca....samo fali prazna flasa whiskey-a na pultu :D

To je takozvana poza " Supermen "

Ima ih jos nekoliko ..... ( ali to su stadijumi pijanstva )

Kobra, aligator , Nikenen .....

Pozdrav

Bitch 11-03-2008 08:55 PM

gotov i mastering :) na kraju smo sve uradili in-house :wink:
odoshe DDP-ovi u PGP, IDM, Croatia... pa koga ne mrzi za desetak dana nek preslusa i baci kritike :)

pozzzz

dexyco 11-03-2008 10:22 PM

Kad ce album biti u prodaji?

Bitch 11-03-2008 11:51 PM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 195121)
Kad ce album biti u prodaji?

krajem meseca :)

Arthur 12-03-2008 01:14 AM

a kace ti svrnes nazad po tvoj boook? aaa.. prevario si me opet ;)

pivo pod misku pa doleci

Bitch 12-03-2008 04:47 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 195150)
a kace ti svrnes nazad po tvoj boook? aaa.. prevario si me opet ;)

pivo pod misku pa doleci

deal :) ma jurili smo, ne stigoh, al eto me za koji dan :wink:

pozzz

boggy 10-04-2008 06:36 PM

Bolja verzija spota je na leb i sol sajtu

pozdrav

bogi

Mitjovan 21-04-2008 01:58 PM

Bio sam sinoc na koncertu u SC-u i mogu reci da mi je jako prijalo. Stavishe (znam da je bogohuljenje :)) ovaj koncert mi se mozda i vishe svideo nego onaj sa Vlatkom. Novi gitarosh (Dimitar Bozikov) nije ostavio preterano jak utisak na mene u tehnickom smislu, ali vidi se da je timski igrac i nije se mnogo isticao nekom virtuoznoscu.
Prvi deo koncerta je bio totalno kul, svirali su uglavnom instrumentale, dobar deo novog albuma i neke stare stvari (Devetka, Bistra voda).
POsle chuku vremena pojavio se Dado (koga inace prilicno gotivim) i delovao mi je totalno pogubljeno iako je pevacki deo posla odradio sjajno, obzirom na njegovih skoro 61 godinu!:D
Ali sve vreme mi je delovao neozbiljno, da l` je bio pijan, gudriran ili je samo jako srecan sto svira u SC-u nisam izvalio!:grin:
Sve u svemu meni je bio extra koncert, bash dobra svirka, nove stvari su vrh, Trkulja se bash lepo uklopio u par numera koje su sa njim uradili...

Definitivno cu nabaviti album! :)

Bio josh neko? Utisci?:)

dvuckovic 03-05-2008 11:58 PM

Danas sam preslusao plocu, i osim sto ne volim fusion generalno, mogu reci da je kolega Bitch FENOMENALNO smiksao plocu! Jako mi se svidja zvuk!

Moritz 04-05-2008 10:13 AM

Quote:

Originally Posted by dvuckovic (Post 202492)
Danas sam preslusao plocu, i osim sto ne volim fusion generalno, mogu reci da je kolega Bitch FENOMENALNO smiksao plocu! Jako mi se svidja zvuk!

One more :wink:

Manley 04-05-2008 10:47 AM

BRAVO KOLEGA!

bez ijedne zamerke...samo u njihovom zvuku fali Vlatko, primecuje se

i pitanje, jel ovo dado topic? lici mi na njega nenormalno!!

Manley 04-05-2008 10:57 AM

:banghead: :banghead: :banghead:

da sam citao thread od pocetka znao bih da je Dado....sta ces, nema se vremena:D

boggy 05-05-2008 01:05 AM

Meni se takodje svidja kako zvuci... narocito kako je uklopljen dobos! Nisam merodavan kao vecina clanova, naravno, ali, eto, imam ja nekakav svoj ukus i misljenje... pa to i iznosim :)

Bitch, favoriti su mi track 1. i 6. :da:

pozdrav

bogi

LACKY 09-05-2008 01:41 AM

Odlicno je smixano,dopada mi se, a od sada Bich-a zovemo da nam uklapa dobose.

Bitch 09-05-2008 11:19 AM

:wink: fala ekipo :) drago mi je da vam se svidja :)

Quote:

Originally Posted by LACKY (Post 203143)
...od sada Bitch-a zovemo da nam uklapa dobose.

nema frke, samo spremite delove unapred :D

http://www.drummaker.com/bigfred/begin01.jpg

:D :D :D

darkstar 04-08-2008 04:44 PM

sa sakasnjenjem,pridruzujem se cestitkama,ja greskom otvorih jos jedan topic,ne videh ovaj.BRavo ! Odlicno uradjeno ! ! !

A leb i sol novi mi se ne dopada.Ne zbog Vlatka,nego eto ... ne svidja mi se,mnogo vise mi je klavijaturni nego gitarski pristup (ironija je sto sam i sam klavijaturista),a to mi se ,sto se leb i sola tice,ne dopada.

Ne zalim sto sam dao pare na album,ima jedna pesma koja mi se jako svidja,sto peva dado topic,a ima i spot.

A i zbog toga sto je ovo prvi album kod nas uradjen da mi se produkcija znacajno dopala.Samo napred !

Bitch 04-08-2008 04:55 PM

tnx :)
...ima istine u puno postova u ovom threadu. Iako sam sad kao klavijaturista sa njima na turneji, licno bi najvise voleo da sam sa njima na turneji kao FOH engineer, a da je u ekipi Vlatko, Bodan, Koki, Garo. To jeste pravi Lebisol. Trenutna postava i dalje ima taj smek, prizvuk i sve to sto treba, ali steta sto neki ljudi zbog raznoraznih razloga ne zele da budu vise deo ekipe. Steta. Ali opet ja mislim da ni ovo nije lose :) . Promene su normalna stvar u zivotu. Ko zna sta ce biti sutra :D

pozz

darkstar 04-08-2008 07:41 PM

Ne ne,daleko od toga da je lose,sam kazes veliku istinu - glupo je ocekivati da neko bude uvek isti,da je tako,smorio bi i bog i narod.U razloge izlazenja iz bendova je uvek glupo ulaziti - ljudi imaju svoje stavove,svoje probleme,i to je sve normalno .

Ja bih svakako otisao na koncert da pogledam kako zvuci,jer verujem da je svirka odlicna.Mozda ne bih uzivao kao da sam na Oldfieldu,ali bi svakako bilo ok :rotfl:

Drago mi je da ovaj forum ima ljude koji nesto u stvari i rade :)

caos

silicon science 04-08-2008 08:02 PM

Ima ovde puuno ljudi koji nesto rade:wink:

Bitch 13-11-2008 03:34 PM

posto me vec dosta kolega sa foruma pita istu stvar - a to je setup za snimanje gitara za ovaj album, da ne moram bas svakom na PM, evo ga odje:

- Gitare

? Fender Stratocaster Jeff Beck Custom
? Fender Stratocaster Bozikov Custom (not yet registered :D )

- Amp : Masrhall JCM900 head sa onim maleckim kabinetom (2x10) (malo suste lampe na nekim pesmama, da se chut :D )

- Pedal: TC electronic Distortion

- Mics :

? Neumann u87
? Shure SM57

- Preamp: Toft Audio ATC2

- AD: 192 IO

pozz :)

Arthur 13-11-2008 03:36 PM

jebeš maršala koji ne šušti :cool:

All times are GMT +1. The time now is 07:28 AM.