![]() |
Re: Cubase 4 ili Nuendo 4
Nuendo 4.
Kad radim čiste audio aran?mane, sve se pona?a normalno i software jako lijepo radi.. Kada radim monta?u audia na video, prilikom zoom out-a (ne uvijek) dolazi do prijavljivanja gre?ke i pada programa.. Auto save intervale sam bio prisiljen zgusnuti na 2 minute i usnimavam 20tak backup fileova (nek se nađe). Budući da N4 imam samo na poslu, nemam pojma kako radi u okru?enju VST instrumenata. Media Bay je super fora, ali se moram jo? njime pozabaviti da bih sku?io ?to sve mo?e. Drag and drop plugina je ono ?to je falilo od prve verzije Nuenda i SXa i u biti jednostavna fora koju pro tools i wavelab imaju odavno. Radi bez gre?ke. VST3 plugini su slijedeća novost i kompresor koji dolazi sa verzijom 4 omogučava sidechain (ducking) izveden gotovo isto kao u pro toolsima. Nadam se da će biti napisano jo? vst 3 plugova s tom opcijom. Jo? kad slo?e "real deal" rooting (iz grupe u grupu bez ograničenja) i panorame na sendu, ?to se mene tiće, ne moraju dalje :) |
S hardverske strane, ni jedan ni drugi. I ono malo napisane SMP optimizacije Winsa neće uspjeti iskoristiti jer su STA (single threded apps) i iako nemaju kernel drivere imat će nevjerojatnih problema s hendlanjem bilo kojeg sustava multiplih točki procesiranja. A o problemima s Intelovim chipsetima da se ne govori.
Neki su čak išli toliko daleko da su morali u potpunosti isključiti muliprocessing, a poneki ga čak i u potpunosti onesposobiti u BIOS-u da bi se i C i N stabilizirali. Ovo sve vrijedi za x64 sisteme, naravno. x32 na jednog jezgri radi stabilno, kao i većina DAW-ova. |
Atmajian, oprosti, ali imam osjećaj da si nekako previše paranoičan što se tiće hardware-a.
|
Quote:
Naišao sam na niz prijavljenih problema svugdje, jedan sam i vidio na svoje oči. i kasnije pronašao na internetu. Navodno će biti veliki fix za to u sljedećem updateu, ali je pitanje hoće li riješiti to do kraja. A SMP je općenito problem kod svih appsa na Win platformi, Sonar još najbolje scalira Quadove, ali iskorištenost multiplih točki procesa još nije iskorištena koliko bi mogla biti. Nadajmo se da će sljedeći Winsi biti maksimalno optimizirani. |
@Tomislav: reci mi, konkretno, sto je maknuto iz Nuenda4, u odnosu na Cubase4, a tice se komponiranja ?
to me jako zanima. inace imam N2 original, i razmisljao sam o update-u na N4.. nisam probao zasad ni 3 ni 4, ali mislim si, jeli moguce da problemi koje su neki ljudi susreli sa C4/N4 mogu imati kao uzrok jednostavno los CRACK ???? ruku na srce, piraterija se prosirila i po zap. svijetu, gotovo sam siguran da puno tih postova i po stranim forumima dolaze od ljudi koji imaju (ko zna kako) krakiran software,, sto mislite o tome, ili je jednostavno C4/N4 stvarno bugovit takav kakav je? pa cekamo verziju 4.2 ?? |
Quote:
Moji izvori sigurno koriste origi soft, nema crack nikakve veze s tim, uostalom do nedavno C i N 4 i tako jo? nisu crackirani, iako iLok je. ?to se tiče prednosti za komponiranje, ima ih puno. VST3 unloada pritisak na proc s detekcijom ti?ine i bez neiskori?tenih busova, multipli I/O, napredno routanje, jači sample editor, bolji file management, dodatne MIDI mogućnosti, jo? naprednije editiranje, veća ergonomičnost, GUI vi?e nije lockan unutar API-a (dakle mo?e? sizeati VST windowe kako ?eli?). Konačno, ima i x64 verziju s bit-bridgeom, to je najva?nije. |
Meni je VST3 revolucija i konačno drag&drop efekata-to mi najviše treba.
@Cluster: Ovdje možeš vidjeti što se za Nuendo kupuje odvojeno http://www.steinberg.net/1442_1.html sad neznam koliko je potrebno za komponiranje, učinilo mi se da je notacija važna. A i nema drum editora. Razocaralo me malo... |
Pa koja je poenta uzeti cetvorku a nekoristiti 64-bit rezim, pa zato i idem na 4. Svi smo pokupovali 64 bit platforme a grcevito zelimo ostati na 32.
|
Nemojte me sada razapeti, bilo bi dobro da se pojavi neko k'o ima original Nuendo 4 na MAC-u. Pa neka on kaze kako radi... Mogu samo da zamislim kakve probleme imaju programeri da prilagode soft moru "apotekarskih racunara"...
|
Quote:
|
Hm, a kako radi cubendo na Mac-u?? Baš me zanima.....
|
batalite price u vezi cubase 4 itd.
koristite cubase sx 3 ili nuendo 3 i sve na windows xp jer vista je bulja teska. Ko ima kinte neka koristi pro tools!! |
Quote:
|
Upravo ga danas dobio, ali sacekacete neko vreme dok nezavrsim projekat koji je u toku mixa, pa nebih da se sad zajebavam sa novim Daw-om jer mi je svaki dan bitan zbog roka.
Pri tome neko gore rece da je Nuendo Ilock! Odakle ti to? A da pri tome Nuendo savrseno radi u okruzenju multi procesinga odavno. Ja sam 2003 kupio dual Mac i Nuendo 2 (pa posle up na 3) to radi savrseno. Pod 2. I na mom apotekaru sa Core 2 Duo 6600 radi savrseno i renda oba procesora podjednako.. |
Quote:
A pri tome ko su najveci hackeri (gledajuci globalno), pa amerikanci naravno. Oni po mojoj gruboj proceni razbiju 70% softver koji se crackuje u toku godine. |
Quote:
Ima li kakvijeh utisaka? |
Radi li nekome kako treba zadna verzija :wink:
|
Ne radi nikom kako treba, koliko sam čuo... Pritom je problem, po svim izve?tajima, u samom Nuendu / Cubaseu.
Tako je bilo i sa trojkom... sve do 3.2.x.x bilo je bagova na megabajte. |
ja koristim sx2 za zadnjim update-om i cini mi se da je najstabilinja verzija:)
ko ne boluje od toga da mora da ima zadnju verziju, preporuka sx2!!!! |
Potpuno si upravu.
A dali si cuo razliku u zvuku 2 i 3(ako si probao 3)? |
Quote:
i sam izlazni zvuk (nije stra?no..ali je) je bolji..i jo? dooosta toga naprednije nego u 2X...a meni je stabilna do bola..osim kad sam nesto ne zavrnem...sa nijednom 2x nisam to postizao.:D ...dakle nadam se da i 4 ica poslje pocetnih muka da se ustali.. |
ma mozda i ima razlike izmedju sx2 i sx3, ali to je zanemarljivo, barem meni...ionako mi je glavni tool ableton live 6, tu sve radim , kasnije samo eksportujem u audio i u cubase na dalju obradu.....tako da se ne zamaram razlikama izmedju sx2 i sx3 :), sto se tice cubase 4, orginalni program nisam imao prilike probati, dok mi je 'narodna' verzija jako nestabilna:cry:, ionako dok se ne pojave vst3 instrumenti, nema potrebe za njim
|
Odlepiću!!! Najzad sam podesio Vistu x64 najoptimalnije moguće, pustio instalaciju Cubase-a 4 i dobio poruku "Cubase 4 only works on Windows XP SP1 or higher" ~!!!!! AaaaaAAAAaaaaA!
|
Quote:
|
Pa nemam pojma. Koristim Vistu Ultimate x64, licencnu. Na x86 nisam probao Cubase 4 ali znam da 3-ojka radi odlično.
|
probaj u compatibility modu za xp, ako to postoji pod vistom.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:11 AM. |