![]() |
Re: Ceca music studio
Misli? u Cecinom studiju će biti snimani mladi neafirmisani, kvalitetni muzičari i izvođači u usponu, radi doprinosa muzici kod nas, kao i umetnički albumi priznatih veličina koji ?ele da podignu svoj rad na jedan vi?i nivo umesto da podvlađuju najni?em dovoljnom nivou potrebnom za to da se album emituje na splavovima i proda za đuture pare nekoj kompaniji? pa ?to odmah nisi rekao, to je onda jako bitna vest!
Muzika u Srbiji nikad vi?e neće biti ista nakon ovoga! :o |
Kiki mi je ispricao, kada je Vrac mixao Cecu da ga je englez iz susednog studa (cuvsi Cecin glas kod komsije) pitao kakav je to gadni instrument koji nemoze da definise, dali je zicani ili duvacki?
Ajd' da oitamo cicu. |
Quote:
|
Quote:
jebes pare, one ne znaju odakle dolaze.. |
ok ,izbegavam politicke teme
|
a i vi sami radite za dz ili sa provereno kul ljudima ,chiji su sponzori sve
divni ljudi |
Quote:
|
sve mi jo? nekako i ide u glavu;mmmislim....to ?to je re?ila da otvori studio,al ?ta će joj,bre,ssl i 32 kanala?za klijentelu kojoj će se tu raditi i za muziku koja će se tu raditi(tako mi se sve ne?to dojmi,ispravite me ako gre?im),dovoljno je max.6 kanala:
1.kanal - SILIKONSKI kanal,dakle STEREO kanal(za grudi,u narodu poznatije kao sise) sa obaveznom grupom za dinamičku obradu,tj."napumpavanje"(kompresor,expander i EVENTUALNO limiter).filterska sekcija,send,return,aux i sl.apsolutno nepotrebno! 2.kanal - KOLAGENSKI kanal,MONO,(za obradu usta ).e,na ovom chanel stripu, potrebna je i filterska sekcija za fino pode?avanje i uobličavanje(parametric EQ-ing,hi-low cuting,etc...) 3.kanal - BOTOX,opet STEREO(ili popularnije,tj.narodski- "guzni kanal").kao ?to i samo ime govori,pretpostavljate,radi se o kanalu namunjenom da prihvata,pumpa i estetski obradi jedan od najprimamljivijih delova tela lep?eg pola,te stoga mora da poseduje obe sekcije prethodna dva,gore pomenuta kanala. 4.kanal - TATOO kanal,MONO;novijeg je datuma,dospeo na domaću estradnu scenu sa Zapada(malim delom ne?to i sa orijenta).veoma jednostavan kanal,koji obradjuje veoma jednostavne signale(leptirići,?korpije,oktopusi,cvetovi...),ko ji se apliciraju na razne delove tela pevačica:guza,vrat,donji deo ledja,list noge... 5.kanal - e,sad naravno dolazi najbitniji kanal na domaćoj estradi,kanal nad kanalima,ili narodski majka svih kanala .naravno,pogađate o kom kanalu je reč,ali iz po?tovanja prema zenskim članovima ovog foruma,nave?ću samo njegov latinski naziv: CANALLIS VAGINALIS,naravno čistokrvni STEREO kanal,najkomplexniji,zahteva vrhunski Q-ekvilajzer za raličite oblike krivulje frekvencijcke karakteristike:pplitke,duboke,polu-tanga,tanga,string....,kao i elemente za dinamičko uobličavanje:blaga napumpanost,umerena napumpanost,napumpanost,hiper napumpanost,nabreklost,napuklost, i konačno,rascvetalost uh,i umalo da zaboravim.... 6.kanal!! - kanal MIX-a(ili za ?ire narodne mase-muzički kanal),taj je najmanje bitan,moze da bude i u MONO i STEREO varijanti,bitno je da dobro gruva(ili po narodski-"bije") i sad ja lepo molim da mi neko,ako ume, objasni svrhu preostalih dvadeset i kusur kanala.za ?ta će im? eh,da znaju ljudi iz SSL slute sta se sve radi na njihovim rezijskim stolovima...:smile2: |
xtra ,naslusao se ja u kraju josh ludjih stvari vezanih za istu ,a posle kao cupi ih naterala da idu na koncert ili pricha kao bice dobrih riba :rotfl:
Razumem i to da ste pod uticajem zapada postali gadljivi na sise ,guze u tangama itd ali mi nije jasno da su odjednom svi postali gadljivi na kesh i dobra studija :rotfl: |
Quote:
|
Malo sam razmisljao o celoj prici ..... i mogu vam reci da me je obradovala.
Ako neko ko nema veze sa muzikom (niti sta svira, ni komponuje, drugi joj pisu 'licne' tekstove... koje ona kao nesto pevusi.....) ulaze veeliku lovu u studio, to znaci da se bavimo isplativim poslom. Nije mala stvar puci par 100k e... Do sad su takve studije imali ili u sklopu velikih medijskih kuca (Pink, RTS, svojevremeno) ili teski zaljubljenici u zvuk (Barba)... Sad neko umesto da otvori lanac mesara, ili pumpu na novom Auto-putu 2030. ulaze u studio Jos nesto..... znajuci da je upravo doticna gospodja veoma zasluzna za nestanak piraterije sa ulica, mogu se ocekivati i razna talasanja i pritisci raznih vrsta na konkurenciju:cool: |
zeljko je odjebao pa nema gde da snima..
|
Kako nema, pun Rumski junaka :)
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Da je to zena jednog od opasnijih ljudi koji su ziveli na ovim prostorima je svima jasno ,a sto se tiche sudelovanja u radu istog hehe Nemoj da zidas svoj studio,da jedes itd jer smo svi culi koji ljudi stoje iza mnogih proizvoda i manje vishe se zna kako se stekao taj novac(znaci popnemo se na drvo i meditiramo) Koliko je tih para ostalo pitanje je jer joj je pokojni muz pored kesha ostavio i gomilu 'prijatelja' ,a i politicari ko politicari bi malo sumnjivog kesha da popune rupe u budzetu (daleko od toga da je ostala sirotica),a i isti su zasluzni za moju 'ljubav' prema njoj tako sto su za vreme chuvene policijske akcije i vanrednog stanja zabranili njene pesme,pa da je najveci gangester u istoriji ovog naroda to jednostavno nije normalno (i najstrasnije od svega je to sto se vecina vas smejala tome) Naravno daleko od toga i da je zlato ali nije ni prva ni poslednja osoba koja je na taj nacin stekla nesto .Razumem da neces da radis kod nje i to je ok ali tesko ces da nastupas na bilo kom mestu ,a da to mesto drzi postenjacina (Balkan ,Srbija ali mi je drago sto se opiresh i bunish i sto zelis normalnije okruzenje oko sebe) Verovatno bi na forumy bila ista pricha da je takav studio otvorila Seka Aleksic:o I najbitnija stvar ,tj. ono sto vas najvishe nervira kod nje je to sto ta 'pevaljka' za jednu 'tezgu' uzme 100ljada (koliko joj je tezgi potrebno za studio?) |
Quote:
Ima u ovome mnogo smisla! |
|
|
Quote:
|
Quote:
PA tamo ima bas mnogo ljudi koji su u toj materiji , mozes da razmenjujes savete , iskustva ..... uzivancija ..... Pozdrav |
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Quote:
Quote:
Osoba A: "Gledam da kupim domaću čokoladu, radije nego stranu" Pametnjaković "Šta ku..c ti kao tu nešto isteruješ principe, a? A garant kući sanjaš Milku" Pametnjaković: "Pevaljka xxx je do jaja riba jer ima velike sise" Osoba A: "Meni se uopšte ne sviđa, čak mi je odbojna" osoba B: "Ni meni, ne bih je pipnuo" Pametnjaković "ma važi folirate se a da vam dođe i skine gaće, usrali bi se" Itd itd. Elem, nema problema, ako ti lično misliš da držanje određenih principa nema smisla, to je tvoje, ali mani se priče u kojoj su drugi glupi, nerealni, ili se foliraju kad se ti drugi drže nekih svojih principa. Dakle, naravno da ne bih pipnuo Cecu ni štapom, da ne bih svirao na njenoj ploči i da ne bih snimao u njenom studiju. Ako misliš da sam te pogrešno procenio, i da je koren nerazumevanja u tome da ti misliš da sam neki mladi nadobudni protivnik turbofolka koji prezire Cecu jer je ona istaknuti predstavnik istog, pa si rešio da me edukuješ, ja se izvinjavam. Ti naravno, samo napred, i ako misliš da treba zaposli se kod Cece ili šta god. Quote:
Tih njenih 100 000 je imalo cenu koju ja nikad ne bih platio da sam se rodio kao žensko, ni za kakve pare. Ali različiti ljudi vrednuju različite stvari, a njen život pokazuje koje su njene vrednosti i kakva je osoba, ne moram ja da to objašnjavam. Ako bi ti radio sve ono shto je ona radila zbog para i "važnosti", svaka čast. Quote:
|
Koliko hejtera na jednoj temi...Iz kod ugla vi gledate ovaj Cecin potez? Novi konkurent, pa vam kesh mirishe manje zeleno ? Ili mozda zavist i ljubomora? Ili puka briga jer otvoriti studio u sadashnjoj situacji je financijski kiks?
@ Turbo Folk: Da ga nema, nasi ukusi ne bi ishli na hip-hop, rok, elektroniku jer ih ne bi mogao uporedjivati ni sa cim. Koja muzika ne valja ako nemas sa necim da uporedis? Ne kazem da je turbo folk losh, ali ne kazem ni da sjajan. Moja dva centa... Ko gradi studio? Koje su dimenzije? |
Quote:
A inače, kad sam ja bio mala deca i učio da sviram gitaru turbofolk nije postojao, i to mi uop?te nije smetalo da izgradim muzički ukus, iako nisam mogao "upoređivati drugu muziku sa turbofolkom", propade ti teorija. ;) |
Razumem da nije ,nego ljudi skrecu sa teme!
Ko gradi studio? Koje su dimenzije |
Quote:
|
@ Dushan_S
Pa pogledaj malo pazljivije postove pa ces da vidish da je izmedju ostalog pominjan i turbofolk . Odgovor na ovu drugu kvotu nema veze sa onim o chemu sam ja prichao Treca kvota je deo ove druge i josh jednog dela koji si preskocio Ovo poslednje ..ne znam da li su moralnije zene koje shire noge za kesh sa jednim partnerom ,zhene koje shire noge za dz nasumichno birajuci partnere ili zhene koje ne rade sve to ali mashtaju o tome ceo zhivot .Niti me je to ikad interesovalo .Jednostavno se slazhem ili ne slazhem sa nekom osobom i to je to.. Silikoni u turbofolku itd su jednostavno deo imidza koji publika namece izvodjachima i izvodjachi publici i ko tu koga kvari opet ne bi znao da kazhem niti preterano razbijam glavu oko toga O tome sta ja mislim ili bar deo znace onaj ko je zeleo da me razume ,ti definitivno nisi ,mozda zbog toga sto nisi zeleo ili zato sto sam uleteo u prichu o Cecinom zhivotu o kom u sushtini ne znam nishta(kao ni ti ili vi pa sam zakomplikovao) ,nego sam jednostavno pokushao da objasnim tim da taj neki stav ne vodi nigde nikog i da Ceca nije jedina i ako neko treba da raspravlja o bilo kakvim sumnjivim radnjama iste(istih) tu su sudstvo ,tuzhilashtvo itd pa nek oni raspravljaju(ili vi ako mislite da ne rade svoj posao ,bunite se ) A do tad da imam kesha otishao bi u bilo chiji studio za koji bi pomislio da mozhe da mi zavrshi posao bio to Vladin ,Cecin, ili Alavuxov poz |
sta su svi napalili sto se otvara studio???
To je koliko ja vidim, home studio, na malo visem nivou! Pa u Beogradu vec ima gomila SSL-a i sta? Oce sad kao nesto da se promeni u kvalitetu snimanja , produkcije, itd? Pa naravno da nece!! A, valjda ce raspisu konkurs na Rumskom za asistente i programere??:rolleyes: |
Eh... ni po babu, ni po strichevima cAAc... ali se uopste ne radi o nagadjanjima. Nemam ja nista prostiv turbo folka, a ni protiv Cece kao pevachice (cak mislim da to sto peva, peva dobro), ali imam protiv svega sto ta osoba predstavlja.
Nisu nagadjanja, jer je ta osoba hapsena zbog shurovanja (mislim da bese pruzanje alibija) pripadnicima zemunskog klana i odmetnute Jedinice Za Specijalne operacije ciji pripadnici stoje iza ubistva tadasnjeg premijera Srbije... Dalje, na veliku zalost po ovaj forum, ovde raspravljamo o bivshoj zeni dokazanog ratnog zlochinca i mafijasha, posto je za Arkanom raspisana medjunarodna poternica haskog tribunala (o kojem neko moze da ima svoje misljenje, ali... taj sud je javno priznat), a i covek je i stradao od mafije. To je ono sto je dokumentovano i sto nisu nagadjanja. Opstajanje Cece Velickovic u javnom zivotu dozivljavam kao poraz progresivnijih snaga na ovim prostorima, pa bih izbegao dalje komentare iste, uz nadu da ce te se uzdrzati od preteranih hvalospeva osobi koja je zaista simbol radikalno-militantnog dela naseg stanovnistva. Drugim recima, Ceca je sve ono sto ja ne zelim ovim ljudima ovde, pa njen studio, makar bio i najopremljeniji na Balkanu (sumnjam da je njoj novac problem) za mene i ne postoji... |
pa ce onda biti, dosla cica na kolica... :rolleyes:
|
Quote:
|
Quote:
|
Kako je krenulo zavrsice se sa Platonovim citatima:rotfl: Koliko filozofije oko gluposti...izgleda da ljudi nemaju pametnija posla:banghead:
|
Progresivnih snaga u javnom zivotu nikad nece ni biti (pogotovo ne na TVu)
I bilo bi licemerno od svakog ko je uchestvovao u ovoj raspravi ili ko misli da neke stvari treba bojkotavati ili izbegavati da se pojavi na bilo kojoj TV(al sam kvaran :p) Mene ste ubedili ,ja niti cu u taj studio niti na tv:rotfl: |
Mozda bi dao jedan kratak intervju za RumskiTV
|
|
ja bih eto rado poredio HipHop sa System of a Down... cisto da skontam sta je bolje
|
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 06:19 PM. |