Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   DSP forum (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=103)
-   -   sonnox native vs sony powercore (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=19525)

Moritz 28-09-2007 09:54 AM

Re: sonnox native vs sony powercore

Quote:

Originally Posted by Ogi (Post 171738)
Hmmm...
Drugari, jeste li sigurni da "native" i "powercore" verzije zvuce isto (mislim na EQ)?:confused:

Na dva kanala sam stavio isti audio fajl (vokal).
Na jednom kanalu "native" Oxford EQ, na drugom "powercore" Oxford EQ i onda A/B...
Sa identicnim settingom (HF shelf, 8 kHz, 5 dB boost) nisu mi zvucali isto...
Isto su zvucali tek kad sam na "native" verziji ukljucio i HMF i na njemu secnuo otprilike pola decibela, veoma usko, nesto blizu 6 kHz (malcice nize)...
Kao da imaju drugaciji "slope"?:confused: Ili sam "zreo za penziju"?:p

Sigurni , posto smo uradili istu stvar kao i ti samo sa drugacijim parametrima i obrnuli fazu jednom od kanala, rezultat - apsolutna tisina ( skoro da boli), jedino u dynamics pluginu ima razlike, ali i te razlike su jako male.

google 28-09-2007 03:54 PM

Quote:

Originally Posted by Max (Post 171239)
hmmmmm .... izgleda da jedini ja nisam odusevljen sa njime .... meni zvuci nekako 2d .... ono , nije lose .....

..... hajde da ne brzam , javljam misljenje za par dana .....

Javni se za sve sto te interesuje u vezi Sony oxforda ( osim reverba i limitera , jer to imam od kada i vi )

Pozdrav

Cujes li neku razliku izmedju native i dsp?

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 171768)
Sigurni , posto smo uradili istu stvar kao i ti samo sa drugacijim parametrima i obrnuli fazu jednom od kanala, rezultat - apsolutna tisina ( skoro da boli), jedino u dynamics pluginu ima razlike, ali i te razlike su jako male.

Na cemu ste slusali?

idekius 28-09-2007 07:09 PM

A sto bi uopste slusali kad se okrene faza, ukoliko je doslo do apsolutnog potiranja?

Citate li vi uputstva samog Sonnoxa?

Dushan_S 29-09-2007 05:27 AM

Quote:

Originally Posted by google (Post 171823)

Na cemu ste slusali?

Na čemu su slu?ali apsolutnu ti?inu? :mrgreen: :D :mrgreen:

?ta reći a ostati dosledan....

Moritz 29-09-2007 09:42 AM

Quote:

Originally Posted by idekius (Post 171872)
A sto bi uopste slusali kad se okrene faza, ukoliko je doslo do apsolutnog potiranja?

Citate li vi uputstva samog Sonnoxa?

Do potiranja nece ni doci ako ne okrenes fazu!?...znas to i sam
Nije mi jasno pitanje?....

To sto pise mi nije merodavno, i na tarabi pise svasta...., iz razloga sto ce firme napisati sve sto kupci hoce da cuju samo da bi prodali robu.

Dakle, usi su jedino merodavne...barem meni.

idekius 29-09-2007 10:32 AM

Quote:

Originally Posted by Moritz (Post 171964)
Do potiranja nece ni doci ako ne okrenes fazu!?...znas to i sam
Nije mi jasno pitanje?....

To sto pise mi nije merodavno, i na tarabi pise svasta...., iz razloga sto ce firme napisati sve sto kupci hoce da cuju samo da bi prodali robu.

Dakle, usi su jedino merodavne...barem meni.

Heh... pa ako mi level metar pokaze da nema nicega, onda nema nicega... Za mene se tu prica zavrsava i nije bitno "na cemu slusamo", jer nema sta da se cuje.
http://img165.imageshack.us/img165/6936/39671329vw0.jpg

Ako neko cuje nesto kad indikatori pokazuju da ne postoji nista sto bi se moglo cuti, onda je to vec nesto drugo... nije iz domena produkcije i testiranja pluggova, vec iz domena... uhhh... Boze me sacuvaj... ulazimo u natprirodne pojave i dela necastivog (ne onog necastivog sto nece da casti u kafani, vec nesto mnogo strashnije :o )
Zato sam pitao Google-a zasto je bitno na cemu se slusa u tom slucaju.

Sonnox sam lepo kaze kod kojih plugova postoji razlika Native-DSP, a kod kojih ne... kaze i kolika je je ta razlika, a je ipak pre verujem proizvodjacu (jer nesmeju da lazu) nego necemu sto moze da bude trip, ili zabluda.

Mogli 29-09-2007 10:36 AM

Da ne otvaram novi thread, interesuje me da li je pogresno na buss stavljati i Sony Inflator zajedno sa buss compressorom??

google 30-09-2007 10:28 AM

Quote:

Originally Posted by Mogli (Post 171979)
Da ne otvaram novi thread, interesuje me da li je pogresno na buss stavljati i Sony Inflator zajedno sa buss compressorom??

Nije mi bas jasno pitanje. Recimo, ako dobro zvuci, onda je ispravno.

Dexxy 22-12-2007 10:35 PM

Instalirao sam Sonnox na drugom kompu gde mi je PoCo Element. U Sound Gorfge 9.0c vidi sve plugove a u Nuendu mi ne vidi Limiter i Inflator :confused:
Ima li neko ideju sta je?

komp je AMD Athlon 64 3200+
Asus A8N-e...

STUDIOTON 23-12-2007 09:16 AM

idi na plugin information u devices .. sigurno ih ne vidi .. cekiraj .. pa na update plugins .. restartuj .. i trebalo bi da ih vidi

Dexxy 23-12-2007 11:17 AM

Ne vidi ih tu. A folderu gde su vst ima ih. Zato radi u Sound Fogrge-u.:confused:

Rhino 23-12-2007 01:08 PM

Probaj isto tamo u plugin manageru da 'rucno' add-ujesh folder sonnoxa ako vec nisi. Mozda pomogne..:)

Dexxy 23-12-2007 08:36 PM

Prebacio sam rucno, vidi samo Native.

Rhino 24-12-2007 05:10 PM

E, ne znam......

A da probash da ih deinstaliras, ocistis POTPUNO iz registry-a, pa opet instaliras?
Uvjek po neki cudni gremlin kod cika Gatesa.

All times are GMT +1. The time now is 09:23 PM.