![]() |
Re: Trigger
Mislim da si se ti i previ?e naslu?ao ove pesme! :D
A nisam mogao odoleti da ne post-ujem ne?to i pokupim sjajne pozitivne kritike kakve se samo na forumu rumski mogu dobiti! ;) :mrgreen: |
Quote:
nešto si preskočio info o produkciji :D @Dushan Ja sam pogledao onaj spot. dobro je uradjen, pesma je dobra... Ljudi ne mogu da shvate da su kompromisi neminovni kada se radi album koji je kada ga preslušaš, kao ispričana priča, a uz sve to da se zasvidja širokim narodnim masama Ja čekam da kupim album i preslušam par puta od početka do kraja, a onda....... J.... si ježa u vr' bocke ;) ;) |
Hvala Nenade na komentaru! :) Moram ne?to da napomenem: Ja volim pop muziku i kao klinac sam slu?ao Slayer i Princa istovremeno, tako da nemam onaj osećaj da sad tu postoje neki kompromisi ako ja ubacim u pesmu notu koja vuče na lako svraljivu muziku. Tj, bar sa autorske strane, pesme kao pesme su tačno ono ?to sam hteo, a vidim i da su drugi u bendu zadovoljni. Negde postoji čest taj sindrom nekog "rvanja" sa "komercijalnim nu?nostima" koje se kao stalno nadvijaju nad glavu sirotih umetnika koji bi hteli da se izra?avaju slobodno :D Komercijalno nije sinonim za mekano ili bezvredno, komercijalno je izraz koji označava muziku koja se mo?e unovčiti, a koja često ne mora uop?te da bude lagana za konzumaciju u praksi.
Dakle ne znam kako tebi izgleda ali ne?to ?to bi bilo "komercijalni pop element" u muzici koju smo uradili je tu zato ?to smo tako osećali a ne zato ?to se bojimo da će raja koja izlazi na spavove da nas zaobiđe u ?irokom luku :) Eto čisto ovako pričam, ne direktno samo na tvoj komentar, nego me sad podsetilo na celu tu priču oko "komercijale" i "kompromisa". Za koji dan ću staviti isečke iz ostalih pesama na myspace pa ako ba? misli? da će? biti kritičniji onda (ono za je?a :D ) eto mo?da mo?e? i pre izlaska albuma! |
He, odlično je! Ustvari... vrlo dobro je... jer niti meni ne leži pjevačica i njen glas, niti izvedba, ali tko zna, možda je radi toga istaknuta glazba, za koju stvarno imam same pohvale. S guštom sam slušala od početka do kraja... i željno iščekujem ostale stvari!! :)
KAd se osvrnem oko sebe i vidim svijet presavršenih pjevačica i isprazne glazbe... radije biram ovako nešto! |
Hvala Anita! Ja sam takođe delimično krivac (ili zaslu?an, zavisno kako se kome sviđa rezultat) jer nisam ?eleo ?enski vokal kakav je obično u ovakvoj muzici. Ali na sledećem albumu mogu da otpevam lično jednu pesmu u Paradise Lost fazonu ako bi tako bilo lep?e :D
|
O, to bi bilo predivno! Jos ako mogu doći na vaš koncert pa da rješim traumu iz srednje škole kad me tata nije pustio na PL u Ljubljanu, rješili smo dvije muhe jednim udarcem!
Što se glasa tiče, stvarno je teško znati što valja i ne valja ako te ipak na kraju privuče. Često mi se dogodi kad skladam da mi se neki element ne sviđa i idem ga kao izbaciti i skužim da sad sve ostalo ne valja i da fali "ono nešto". Onda ga ostavim i vidim da je on dao doprinos svemu ostalom iako mi se i dalje ne sviđa. |
Produkcijski gledano mi se jako sviđa. Bubanj bass i gitare su nekako baš po mom ukusu... Sint može ovako ili onako... to su za ovakvu ziku već začini!
Jedino što mi nikako "ne radi" je vokal... Sorry... btw. Kakva ti je ono nakaza od gitare?!? :p |
www.garykramerguitars.com
Imam sa njima endorsement deal od nedavno. :) Ovo konkretno je Delta wing model iz custom shop-a, ali rade i drugačije modele. Opravili mi jedan komad sa nekih mojih par izvoljevanja na njemu gde ?ta kako da se stavi. |
Quote:
http://img.photobucket.com/albums/v2...9/pero51ax.jpg Kad će ovo čudo u prodavnice, ima li detalja, kad si već predao majstor snimak u pegepe? |
Quote:
|
U četvrtak 13. septembra smo oko 21h gosti kod Vlade D?eta u emisiji na radiju 202, i biće pu?teno premijerno jo? par pesama sa albuma, pa koga interesuje da čuje a u fazonu je da slu?a radio... :)
|
Ajd baci ako nije problem koju informaciju što se tiče snimanja gitara, šta si koristio itd.
|
danas poslusah ove nove snimke sa spejsa.. znacajno mi se menja utisak.. na bolje ;) Milenin glas mi mnogo vise lezi, narocito na "vise nece biti nas".. gitare mi zvuce cistije, mocnije, bubanj takodje.. ja imam slican problem sa broken stringsima, prva pesma na albumu, jedna od efektnijih numera, ima visok stim gitara, i potrebu za blagom elektronizacijom bubnja.. i ne mogu da je smixam vec mesecima.... uvek ispadne nesto tanko.. tako mi je i za jedan dan.. nesto vislji stim, odma gitare ne budu toliko efektne kao u dropu.. elektronika na bubnju budi sumnju, dok na ostalim pesmama bubanj potpuno gospodari..
moji komplimenti ! :) |
Quote:
Gitare su bile dosta komplikovana priča. Uglavnom, dobar deo čistih gitara i lead-ova su simulacije, 95% POD. Neke stvari su bile odsvirane samo kao pilot na POD-u i onda kad sam kasnije do?ao u fazu da bi ih trebalo ponovo snimiti shvatio sam da to ok funkcioni?e i ostavio ih. Ritam gitare su već druga priča. Postoji od 6 do 8 layera, koji se razlikuju od pesme do pesme, jer zavisi ?ta je gde izabrano i dodano. Uvek postoji po dva kanala sa POD-a gde je bio neki ekstreman D? D? koji vi?e dođe kao začin, jer mislim da same po sebi farbe sa simulatora nemaju tu prezentnost da bi kako treba stajale u snimku i trpele layer-ovanje. Ostali layer-i su Hughes&Kettner Tubeman (treći kanal, odatle je dist) u staru Marshall glavu i 4x12, samo sa različitim varijantama mikrofona, obično 2 kanala sm57 i 2 kanala AKG jaje. Takođe sam ne?to snimio i sa oktavom koja je na razdaljini od kutije ali nam to na kraju nije igralo, tako da mislim da je u većini pesama bio isključen taj par kanala. Gitare su različite, ritam su Les Paul, Yamaha 120s (čudo od gitare za d?abe pare i to nisam ni magnete promenio, dr?im je samo kao tajno oru?je kad snimam ne?to), Jackson sa EMG85 u bridge-u, a na clean gitarama i za skoro sve lead-ove Valley Arts sa Joe Burden magnetima (malo neobična kombinacija za heavy svirku ali ?ljaka) i ponegde Squier Japan Vintage sa usa magnetima za clean-ove. Generalno je bila ideja da se snime gitare koje zvuče malo manje kao uobičajene moderne HM gitare nego da imaju malo sirovijeg prizvuka, da bi pravile ravnote?u pomalo "tehnolo?koj" matrici, pa nisam hteo da iznajmljujem neke Peavey glave i slično. Eto, valjda je dovoljno precizan odgovor :) Quote:
Da, "Jedan dan" je u stvari napravljena oko tog loop-a i dosta "rasvirane" bas deonice, a visok ?tim je u pitanju, i bas ne silazi dole takođe. Jedan Dan je namerno tako "letargično" otpevana pod ručnom zbog pesme same, a na ovim ostalima je Milena mogla vi?e da se pusti kod pevanja. Fala vi na komplimenti bata Arture! |
E da, na spejsu su okačeni audio clip-ovi sa jo? par pesama, pa koga interesuje nek poslu?a
www.myspace.com/bandtrigger |
Evo upravo sam preslusao ono sto je na TVOM SPEJSU...... nista od jeza, izbegao si...:) , no jos uvek cekam album....
Sta da ti kazem.....glas prepoznatljiv, ostalo je o.k. "Vise nece biti nas" mi se ponajvise dopada.... barem ovako na prvo slusanje ;) |
E hvala... Sad skapirah da sam nekako proma?io tvoj odgovor, sorry :beer:
|
Eeeeeeeeeee pa svaka cast,
vrlo dobar video!! |
Cuo sam da si te tvoje Dz,Dz gitare snimao u strudiu "Dz".
Dali je to istina (jel' svi tvrde da se u studu "Dz" nemogu snimiti dobro Dz,Dz gitare)? |
izgleda da su "takvi" u samo odredjenim danima u mjesecu... :D
|
bolje i na virtuelnoj nego na pravoj... :D
|
rado. cim prvi put za ZG javim se :)
hajde sad odgovori pa da udjes u klub 3000 :) |
Nakon "skromnih" 3 meseca zaka?njenja album je u prodavnicama! Avanture nastale u tom vremenu su građa za moj budući SF thriller i zato ih ne mogu otkrivati javno, ali bitno je da se CD konačno mo?e kupiti, od juče u prodavnicama PGP-a, a uskoro i u ostalim, nadam se!
http://i203.photobucket.com/albums/aa112/Dushan_S/3.jpg http://i203.photobucket.com/albums/aa112/Dushan_S/2.jpg http://i203.photobucket.com/albums/aa112/Dushan_S/1.jpg http://i203.photobucket.com/albums/aa112/Dushan_S/5.jpg |
Quote:
|
Ko nekupi Cd. dabogda mu crkao Windows.
|
Svaka cast, sjajan omot, muziku nisam cuo
|
Inace ova Luckijeva dosetka je sa nekih izbora 1996 godine u Nisu i to kod Roma koji su ucestvovali u promenama i pisali su plakate sledece sadrzine: Ko ne glasa da mu umre majka
Valjda su to ozbiljno shvatili pa je bio veliki odziv na glasanju Ja dopunjujem ovu Luckijevu sa: ko ne kupi da mu crkne OSX8,9,10 etc.... |
Quote:
bravo za design cd-a ! :da: |
Ovaj put je samo softverska kletva, tako da ces morati samo ponovo instalisati, nece biti po novcaniku.
|
Quote:
A hvala na komplimentima za omot! Quote:
Quote:
Quote:
|
Da se pohvalim - Ako neko kojim slučajem nije imao pametnija posla nego da gleda TV Metropolis za novu godinu, mogao je videti nas, tačnije Milenu u ime benda, kako joj uručuju nagradu "Otkriće godine" u okviru godi?nje dodele nagrada TV Metropolis!
Vidim da ovde ljudi na forumu vole ta priznanja i plakete - čim ?alju pesme za tolike festivale, pa rekoh, da i ja prijavim nagradu ! :D :da: |
:]] cestitam :]]]
|
Bravo Dushane i ostali trigera?i!! :bounce2: Cestitam! :bravo:
|
cestitke :)
|
Quote:
Quote:
Quote:
|
2 Attachment(s)
Inace sponzor statue nagrade je bio Aca Pekar.
|
E pa fino je pocelo...cestitam :) ...
Ima li nekih pokazatelja kako ide prodaja diskova? |
I ide i ne ide, tj tamo gde ga ima a to su prodavnice PGP-a ide, ali tek treba da se distribuira kako treba, i josh ga nema na vecjini drugih mesta, pa... Videcjemo kad za kojih par meseci stigne izveshtaj :)
|
Quote:
|
Moram se pohvaliti da sam jučer primila CD! :da:
Prvi dojam, znači onaj pod prstima te vizualni su čista petica! Grafika u knji?ici, odnosno ilustracije... savr?enstvo! Prelijep je! Preslu?ala sam ga sa frendom/kolegom (gtr, kompozitor, voli metal..).... i ostali smo zapanjeni i odu?evljeni!! Svaka čast! I glazba i riječi i produkcija... a gitare su pregenijalne... ! :thumbsup: |
All times are GMT +1. The time now is 04:13 AM. |