![]() |
Re: ucinimo forum normalnijim mestom
meni se cini da je ovde daleko veci problem sto mnogo pricamo, a jako malo sta konkretno kazemo i resimo...
bilo kakvo pitanje da se postavi ili misljenje koje se da, jako retko sam video obrazlozenje toga. Uglavnom su postovi tipa "u ovo je do jaja, ovo je smece", a obrazlozenja naravno nema... Gde je iskustvo, radi li neko nesto ovde? Gde su radovi ljudi koji stoje 100% iza istih? Valjda tako treba da procenim da li cu i sam uvazavati necije misljenje ili ne, zar ne? Jel neko sam radio uporedni test izmedju ITB i OTB (toliko to vec spominjete)? Ja odgovorno tvrdim da razlike ima! Cuo sam kako zvuci ITB mix i cuo sam kako taj isti mix zvuci kad ga samo provuces kroz analogni (iskalibrisan) sto sa sve faders na 0... No nije poenta u tome, poenta je u tome sto ljudi ne cene ono sto imaju i stalno traze krivca u sopstvenom neznanju (milion puta vec ovde receno)... No cak iako sam cuo tu razliku i dalje nemam problem da uradim sve ITB i budem potpuno zadovoljan sa soundom. Znam da moze da bude malkice bolje, a i ne mora.. nema potrebe, nije mi izazvao Trevor Horn ili Timbaland pa ko ce sad da napravi bolji, prezentniji, zajebaniji mix... gluposti... kolko vec postoji ovaj forum, a u promociji radova ne videh makar jedan post tipa "e ljudi, ovo je moj trenutni maximum, znam da moze bolje.. dajte savete i misljenja". Toga na stranim forumima ima koliko hoces. naravno kao i uvek.. izuzetaka ima, ali su u kriticnoj manjini... zato je ovaj forum i takav |
Temu SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa... (koja je vjerovatno inicirala ovu Arthurovu ideju) pratim od pocetka i stvarno ne vidim nista sto bi trebalo obrisati niti zakljucati. Ne shvacam je kao svadju vec kao iskustveno iznosenje misljenja najnaj autoriteta Rumskog i meni je pomogla da konacno formiram svoje misljenje.
Pocetnik sam (imam studio, tek nesto vise od godinu dana, krenulo se u home varijanti prije tri godine, iskljucivo plug-ovima (vodenim i slicn), danas imam bolje monitore, jaci komp, mikrofone, UAD1 (skoro svi plugovi) TC PoCo, TC Finalizer, da ne nabrajam, a sto je najvaznije ima avansiranog posla za najmanje 6 mjeseci... Malo je skromno ali za godinu dana nije lose i smatram to velikim napretkom za koji zahvalnost dugujem iskljucivo ovom forumu i nepoznatim nesebicnim ljudima. Vjerujem da ima jos puno ljudi poput mene koji iz prikrajka gutaju svaku recenicu na forumu i ne ucestvuju mnogo u raspravama da ne bi ispali jadni pred velikim facama. Ne brisite i ne zakljucavajte diskusije. Apelujem. Mi cemo vec znati da izvucemo ono sto je bitno. Sve dok jednog dana ne osjetimo da smo i mi ''zreli'' za ozbiljne price. Ako tada SSL-ovi ne budu jeftiniji a plug-ovi mocniji... Pozdrav. |
Quote:
Sto alkohol? |
ja na ovaj forum gledam kao na klub ljudi koji su zbog svojih interesovanja tu (sto to u principu i jeste) i drago mi je da postoji jer u svom rodnom Prijedoru nikada ne bih mogao da skupim makar 15% ovakvih ljudi, mada mislim da bih taj procenat bio veci ako bi se organizovala neka rostiljada :) elem, koliko mi se cini Artur je respektabilan clan rumskog i tu je vjerovatno od doba kada je na rumskom bilo 200 a ne 2838 ljudi... u toj razlici koja se u medjuvremenu javila doslo je svakakvih... jasno je, vise off-topic-a s jedne i vise info-a sa druge. forum je brucao! :rotfl::):)
|
Tema je otkljucana :) , uz poverenje u sve nas da se nece opet pretvoriti u svadju i raspravu... nadam se, tacnije verujem...
O.K.... mozemo valjda da nastavimo normalnim tonom? ;) |
Moram javno da izrazim zadovoljstvo sto si/ste otkljucao temu.
Zaista mislim da je to pravi potez i da treba pustiti sve da kazu sta imaju, da se to ne bi razvlacilo posle po drugim temama ili po celom forumu kao sto je trenutno slucaj. Naravno, problem je sto neki ljudi, u koje racunam i sebe, ne mogu uvek mirnim tonom da kazu sta imaju, pa onda modovi prosto moraju negde da preseku ... Ja sam za sebe nasao lek. Ukoliko vidim da me neka tema pogadja, sacekam malo, nekada i ceo dan, pa onda kada mogu racionalno da prosudim o necemu i da kazem sta imam, to i uradim. Nece forum nigde pobeci, samo opusteno ;) |
Da li su se nekada ljudi sa foruma okupili negde, cisto da se upoznaju i razmene koju pametnu?
|
Quote:
|
Sto ne bi napravili klasicno forumsko okupljanje?
|
Quote:
A i oni koji su ovde... cesto su to ljudi zatrpani poslovima koji su ograniceni datumima, pa je malo tesko sklopiti tako nesto. Ipak, verujem da je neko "nepotpuno" okupljanje je moguce organizovati i naterati i starce :D da za jedno veche napuste svoje mixere, racunare... itd... Za takvu akciju bi bilo lepo za to jedno vece zakupiti neki lokal (sa cevapima :) ) , ali i angazovati obezbedjenje da se tamo ne potuku u pravom smislu :mrgreen: |
Evo, Buzge i ja smo vec sinoc ugovorili "trudnjaca-party" (u 9. mesecu... :D ) gde cemo piti pivo i jesti kisele krastavce. ako uleti jos koji cevap... :)
|
Quote:
|
U 9. mesecu i onako nema vise veze... :rotfl::rotfl::rotfl:
I tako je apel da forum postane normalnije mesto ipak urodio plodom... :D |
Quote:
|
moze al da se ne prica o muzici !
|
Quote:
Shalim se naravno... :) |
''- A kako cemo se raspoznavati?
- Raspoznavacemo se po hrabrosti.'' Mislim da bi se neko okupljanje moglo lako organizovati, samo bi trebalo da se najavi bar pola godine unapred tako da bi ljudi imali dovoljno vremena da se organizuju, jos ne bi bilo lose da to bude u ''sezoni odmora''. a kad je to jbm li ga. Svake godine po jedno okupljanje sasvim je dosta, a moze i ono svakih 10 godina k'o na maturi. Usput bi se mogla provuci i promocija RU DAWa, a mi omladinci bi penu iz usta smirivali cevapima. Samo da ne bude od svega zasedanje AVNOJ-a, al' onog u Jajcu. |
evo ko je bio kod mene u undergroundu, zna da je prostor idealan za okupljanje.. cak mozda ne bi bilo loshe uvesti neki open night, jedared dvared mesecno, pa ko naidje.. pivo i bilijar obezbedjeno...
|
Bilijar??? Eto me svaki dan! Reci gde se nalazis i spremi se da budes porazen :p
SHIVA, zasto ne alkohol? Kad te niko nista ne pitak pricas ko navijen, a kad te covek priupita nesto mora klestima reci da ti cupa :) |
Quote:
Ovo s alkoholom je bila samo asocijacija, ali kad si vech zapeo... asocijacija na Friedrich Nietzsche-a. Naime dotichni je u (barem) jednom djelu usporedio alkohol i crkvu. Kazhe da je to isti qrac... i jedno i drugo sluzhi "utapanju" tuge. Umjesto da se suoche sa problemima i iz njih neshto nauche ljudi ili piju ili se grupno sazhaljevaju i tjeshe se zagrobnim zhivotom. Josh kazhe da probleme treba kultivirati jer oni su ono shto nas tjera da se razvijamo i napredujemo, a shto te ne ubije te ojacha. On je i autor te maksime. Pa kad smo vech kod toga i Douglas Adams napominje da su u svemiru jedino posljedice konzumiranja alkohola nepopravljive :o Uzdravlje :D |
Ja bih negdje putovala. :bounce2: Tko me prima? Dolazim sa dvoje djece, 7 kofera i 6 kg vi?ka? :D
|
Quote:
Posalji sliku kofera.:p |
odoh u cetvrtak na more... ima li neko da mi pozajmi one male za ruke jer slauf vec imam... :D
|
idem u Baosice ako ce neko biti negdje blizu haj`mo na pivo! :)
|
Potonuo tamo juce prekjuce neki brod u Bijeloj, pa je izgleda neko ekolosko sranje... Izgleda da ces se jedino pivom i kvasiti... :)
|
eh da znas kakva je ekipa bojim se da se ne ugusim... ;):)
|
Uh;koliko postova.Po meni,Rumski sasvim O.K. stoji,svojstveno nasem senzibilitetu,nikada od njega necemo napraviti nemacki forum npm.Meni smetaju samo ovako dugacke rasprave iz kojih uglavnom nista pametno ne naucim,a citam nadajuci se.Mozda bi korisno bilo da kada vec imamo toliko velikih faca na forumu,neke od njih otkriju svoj identitet.Lepo stave puno ime i prezime,sliku,njihova biografija da nas ceka na prvoj stranici i onda bi mozda bilo vise respekta.Ovako se svadjaju Perica i DJokica misleci da su popili svu pamet sveta.Drugacije je kada u diskusiju udje covek sa autoritetom i konkretnim rezultatima,sto smo uostalom videli i svaki put kada je na forumu gost.Javno prisustvo takvih ljudi sigurno bi popravilo situaciju,narocito sto se tice novih clanova kojima neciji nick name ne znaci nista i to bi bilo to,sve ostalo,po meni ne treba dirati.Znam da je na balkanu tesko biti autoritet ali ljudi koji pljuju po svemu nam ovde nisu ni potrebni izmedju ostalog.Konstruktivna diskusija o.k. nepostovanje sankcionisati.
|
Hmmm, mislim da je daleko bolje da se identitet zna, ali da se ne forsira nikako, jer se na tome jasno vidi ko je kakav i koliki strucnjak, kao i postovanje prema ostalim clanovima (bilo da je u pitanju neko sasvim nebitan ili neko jako bitan). Uostalom svi smo ovde jednaki... :)
|
Pa o.k. Ja sam mislio na samo par ljudi koji bi bili stalno prisutni.Neki ljudi ovde dosta drsko nastupaju sa svojim aksiomima a to mogu da budu(bez uvrede) i zidari iz Krusedola.
|
Quote:
|
Quote:
|
Quote:
Realno bi bio potpuni fijasko ako bi uprava Foruma trazila broj licne karte i preciznu biografiju svakog korisnika... znaci... nece ici tako... ;) Ono sto bi mozda moglo, je da se formira pod-forum "Predstavite se" (recimo)... jer je bilo korisnika koji su, kada prvi put dodju na forum, pozdravili stare clanove, i predstavili se, u pricaonici... ili gde su vec stigli... kako je ko hteo i zeleo... To bi mozda iniciralo ostale da ucine to isto... opet, po volji i zelji... ne znam,... nagadjam... :) pozdrav bogi |
Nisam dugogodisnji clan Rumskog foruma, ali na osnovu vremena provedenog ovde, jednostavno se da zakljuciti da se i ovde, kao i u svakodnevnom zivotu srecu razni ljudi, a na svakom je od nas da proceni sa kim moze da saradjuje i cije misljenje moze, a cije ne moze da ceni.
Najvaznije je da svi, koliko je to u moci svakog od nas, pomognemo nekom od forumasa da resi neki, za njega u tom trenutku, nepremostivi problem. Ukoliko ne mozemo da mu pomognemo, bolje je da se uzdrzimo od nesuvislih komentara, jer je i to neki vid pomoci. Opste diskusije sta je i koliko bolje su zanimljive samo kao verbalni karate, jer nijedna od, uslovno receno, sukobljenih strana nece promeniti svoje misljenje. Dakle, podrzavama verbalni karate, samo kada je rec o opstim temama, naravno ukoliko je sve u granicama dobrog ukusa, bez omalovazavanja i vredjanja. Pozdrav i prijatan boravak na forumu! |
Quote:
DAkle, svako ko zeli da iznese detalje o sebi moze to da uradi u temi "Ko je ko na Rumskom", naravno, niko ne moze to da trazi od nekoga... to je stvar dobre volje i procene pojedinca... na ovom i na svakom drugom forumu... |
Quote:
Pored toga, osim "sukobljenih" strana rasprave chita josh stotine chlanova koi ne participiraju direktno u raspravi. Oni su objektivniji od onih koi raspravljaju i chesto puta iz takvih rasprava mogu puno nauchiti. Uz kvalitetne argumente osobe "sa strane" vrlo rado uzmu u obzir nove informacije i (ja ne bih rekao promjene) update-aju svoje mishljenje. Svaki dan chujemo neshto novo a svaka nova informacija mjenja dosadashnji pogled na odredjenu temu. Mishljenje se i treba mjenjati svakodnevno... u protivnom je to simptom koji znachi da neshto nie u redu. Sve se konstantno mjenja, samo je promjena stalna. Quote:
|
Meni je forum super! To sto nekada dodje do carki,prepucavanja i mlacenja prazne slame pa i to je deo zivota. Ja sam ovde upoznao za godinu dana 10-tak ljudi, koji su meni pomogli a i ja njima. Neki su mi prebacivali da ja nisam nikome dao valjan savet! One koje je nesto stvarno interesovalo ( o cemu bih mogao nesto da kazem) su dobili mnogo puta savete i misljenje. Izvinjavam se ali ja ne mogu da odgovaram na postove tipa: dali je bolji Rme ili Emu? Jer to nisam ni probao ni poredio, a isto tako nemogu da slusam tudje radove i komentarisem sta mislim o tome javno. Malo mi je to neukusno.
Isto tako ako se forum pretvori samo u prirucnik za pocetnike, sta cemo dobiti? |
Quote:
pozdrav bogi |
Ljudi,nekada mi se cini kao da pisem na staroherbejskom.Niko nije rekao da SVI treba da se identifikuju.Jel niste videli da na stranim forumima postoje DR.taj i taj,profesor taj i taj,ING.taj i taj koji priskacu u pomoc i ljudi im veruju jer imaju AUTORITET kao sto su ga na ovom forumu imali Vlado,Slowstar itd kada su se pretstavili punim imenom i prezimenom i sve je islo u principu lepo i lako.Clanovi skloni bockanju su imali postovanja,filozofi su slusali pazljivo a oni zeljni znanja upijali svaku rec od nekoga kome zaista veruju.Takvu situaciju bi imali mnogo cesce kada bi identitet bar tri strucna coveka ovde bio otkriven,to je poenta.Ja sam vremenom skontao ko su neki ljudi ovde i neke sam imao cast i da upoznam tako da njihove postove rado citam i verujem im na rec ali sta da rade novi clanovi,da li u cestim raspravama da veruju SIMI ili PERI?Ne,oni se uglavnom ukljuce u raspravu(neki sa veoma skromnim iskustvom)i onda coveku koji je npm. trideset godina u poslu trljaju nos kojecime,da li je to za ikoga konstruktivno?
|
@paki
Ja sam te u potpunosti razumeo, samo sam naglasio onaj drugi deo... Citajuci ovaj tvoj post dodjoh na ideju da oni koji zele od poznatih ovde na forumu stave svoje ime i prezime i prefix kao custom user tittle (tekst ispod nadimka). Sta mislite o tome? |
To bi otprilike bilo to SAMO,izgleda da ove nase face vise vole da se zovu DJokica ili slicno.Ako se vec neko hvali svojim za nas vitrualnim uspesima,neka ih konacno ucini materijalnim(svaka cast izuzetcima) pa da znamo od koga sta ucimo..Da preslusamo te albume(mozda po jos koji put).Vidim da ce to tesko da ide,uglavnom je ovde presudan broj postova pa neki zvrljaju kojesta ne bi li dosli do PRO member itd i onda na miru mogu da napu?avaju nove clanove.
|
All times are GMT +1. The time now is 04:01 PM. |