Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Prostor Za Probe I Studio (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18956)

boggy 29-09-2007 09:19 PM

Re: Prostor Za Probe I Studio

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 172107)
Inace ista firma ima solidne apsorbere cija je gustina oko 100 kg/m3 , i to je otprilike i neki maximum za sundjeraste (expandirani poliuretan) materijale.Cene pogledaj na www.izoterm-plama.si otprilike po tim cenama ih mi i ovde dilujemo.

:)

videli smo proizvode koje zastupate na sajmu PackTech... ili kako se vec zvao... pa sto ne kazes da ti to radis? :D

pozdrav

bogi

sasaristic 29-09-2007 09:25 PM

Quote:

Originally Posted by boggy (Post 172110)
:)

videli smo proizvode koje zastupate na sajmu PackTech... ili kako se vec zvao... pa sto ne kazes da ti to radis? :D

pozdrav

bogi

Boggy ...mislim da sam ti to jednom napomenuo na pm....inace ja sam ti jedan od onih 'nenametljivih" trgovaca:):)....ako ti nesto treba baci mi adresu na pm i poslacu ti uzoke City-expresom ...normalno i cenovnik.

sasaristic 29-09-2007 09:34 PM

Quote:

Originally Posted by grada27 (Post 172111)
Neznam,nisam uspeo na sajtu nista konkretno da nadjem,izgleda da neradi bas najbolje.Ajde molim te daj neki tel ili adresu ovde u BG kako bih mogao da se raspitam malo vise o tim proizvodima ili ako ti znas nesto vise o njihovim karakteristikama i sta predlazes?Hvala unapred!

Veliki pozdrav!

Reci mi konkretno sta hoces da tretiras...termosilent , kao sto sam napomenuo je obican damping materijal...njime u sustini konstruktivno izolujes samo pod, dakle stitis komsiju ispod(inace mu stan postaje rezonatorska kutija:)) i to uglavnom od zvukova koje proizvodis hodom, vibracija koje se konstruktivno prenose i sl.Ako hoces izolaciju i bocnih zidova...hmm...to je vec poprilicno "zaguljeno" tj. skuplje.Osnovno je da zvuku suprotstavis sto vecu masu koja nije konstruktivno tvrdo vezana za zid ( znaci pravis dupli zid).Akusticki tretman je vec nesto trece i ima dobrih Plaminih materijala...ali zapamti da nijedan od njih nema linearnu apsorbciju tako da ipak trebas nekog kao sto je Boggy da ti napravi kakav takav projekat.

grada27 29-09-2007 10:01 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 172119)
Ako hoces izolaciju i bocnih zidova...hmm...to je vec poprilicno "zaguljeno" tj. skuplje.Osnovno je da zvuku suprotstavis sto vecu masu koja nije konstruktivno tvrdo vezana za zid ( znaci pravis dupli zid)

Ok,radim izolaciju kao sto sam vec opisao''soba u sobi" stim sto sam mislio da zid(rostilj) zatvaram osb plocama,a zid punim kamenom vunom,sto vece gustine.Sad sam konkretno video neke materjale koji bi u kombinaciji sa osb plocama mozda bili pun pogodak.Nadam se da sam ti sad malo pojasnio,zanima me da zvuk ostane u sobi sto je moguce vise da se nesiri kod komsije iznad,za sada me ne zanima akustika prostorije ,o tome ako uspe projekat kasnije.E sad dali imas u ponudi nesto sto bi mi pomoglo da resim problem.Moze i tel,adresa ili vec?

Veliki pozdrav

sasaristic 29-09-2007 10:12 PM

Imas PM

Pozdrav

boggy 29-09-2007 11:56 PM

Quote:

Originally Posted by sasaristic (Post 172115)
Boggy ...mislim da sam ti to jednom napomenuo na pm....

JESI! Ali tada nisam video akusticne sundjere... ili sam ih prevideo :D
Quote:

inace ja sam ti jedan od onih 'nenametljivih" trgovaca:):)....

Nema frke.... zato sam ja izuzetno nametljiv KUPAC, kada mi nesto STVARNO treba... i jos to uspem da primetim da je dostupno...
Quote:

ako ti nesto treba baci mi adresu na pm i poslacu ti uzoke City-expresom ...normalno i cenovnik.

Oket... javicu se, sada sam u drugim guzvama... pored akustike interesuje me pakovanje 2U sprava ;)

pozdrav

bogi

All times are GMT +1. The time now is 11:38 PM.