![]() |
Re: MOOG Little Phatty
Primecujete te fleke po celom sintu(nisu odblesak od flasha na foto aparatu)-od cega su ne znam. Inace, na ovoj spravi su svirali EKV vise puta kada su gostovali u Novom Sadu(mrzelo ih da cimaju svoj) pa su rentali od prvog vlasnika.
|
Sad procitah. Moj je kanda taj debeli, a moze biti da je i sharp, ne znam. Mada mislim da je FAT, jer je prilicno masan a Chorus mu nije nesto narocito clean.
|
A evo ga i prvi problem. Povezao sam JX-a midijem i ukucao neku bass deonicu. Izabrao preset i krenu da ga editujem. Izabrao waveform za oba oscilatora i podesio adsr za oba oscilatora. Problem se javio kada sam poceo editovati cutoff . Cim dignem vrednost cutoffa preko recimo 40, u pozadini mi se javlja ton u beskonacnom release-u koji sviraju oba oscilatora. Znaci, cuju se oba oscilatora normalno ali ispod imam taj "ton" koji svira i kad stopiram sekvencer. Cim spustim cutoff zvuk nestaje. Cim ga otvorim on se vraca. Release je na nuli na oba envelopa. Ne znam u cemu je kvaka. I tako radi na svim presetima. A drugi problem je sto mi editor na PC za JX-8P uopste ne komunicira sa spravom. Podesio midi kanal i na sintu i na editoru na 1 ali nista...:banghead:
|
Jel JX edit koristi??
I daj odspoji sve midi kablove, odi editiraj sound direktno na JX-u pa pogeldaj dali se de?ava isti problem kada svira?. |
Quote:
|
Taj editor je najveće smeće sa čime sam radio. Hvala bogu pa mi je lik koji mi je prodao MKS-70 nakon mjesec dana jo? prodao i PG-800 za bagatelu (maltene netaknut, u orig Rolandovoj torbcici). Taj PG stvarno zlata vrijedi. tj oko 300 EUR koliko vidim na eBayu.
Od svih editora samo sam jedan na?ao da zapravo radi na MKS-70: http://www.cykong.com/CubaseSX/SXpanels.htm Probaj ga, mo?da će raditi i na JX-8P. |
Quote:
|
All times are GMT +1. The time now is 10:19 AM. |