![]() |
Re: SSL mix "protiv" SSL Plug in miksa...
imam jedan predlog i sugestiju koju cu izneti u sobi za predloge i sugestije
|
.........EBES ALAT! Ispeci ZANAT!
|
Quote:
..... lepo receno ..... jos samo da to ljudi i urade :( Pozdrav |
Quote:
Samo sto je to nekom magijom preslo u programiranje midi matrice i kopiranja D' angelovog sounda :) Ponuda i dalje stoji , da se prica ne bi suvise komplikovala :) Pozdrav |
Eto, divna prilika da se okupimo i druzimo... Organizujemo se i napravimo jedan mali "seminar" i debatu na temu mixinga. Svako bi mogao da donese neki svoj uradak, dobar ili los nije bitno, pa da prica na cemu je, sta je i kako radio zarad cega! Cak su mozda losi primeri i bolji, tj. citljiviji i poucniji.. U ovo sve bi bilo idealno kad bi bio ukljucen i neko ko ima komplet OTB mix, tj. Perun, ne znam za ostale foRumase ko disponira cime, pa da moze da se prica i o analogiji i prednostima i nesavrsenstvima iste, da se sagleda sa sto vise razlicitih uglova.. Nisam siguran koliko je ovo sve realno ali ajd, tema za razmisljanje...
|
Quote:
|
Quote:
Ne kapiram o cemu pricas!? |
Quote:
Gore sam vec napisao ....EBES ALAT - ISPECI ZANAT! Ako citas, kapiraces o cemu pricam.. ja o nikakvim papcima ne pricam! |
Quote:
A, cekaj Color, kad vec napisa to... Zar stvarno mislis da pripadam (verovatno nepostojecoj kategoriji) onih koji tvrde... JEBES ZANAT, KUPI ALAT? Pozdrav. Bice prilike da se upoznamo, nadam se. |
nisam jos cuo test(na moru sam,kucam sa mobilnog).ali to sto pothranjuju iluzije ljudi da sa 1k vrednim plug-inovima mogu postici identicne rezultate kao oni sa miksetom od 100k,je da ne kazem podlo.I tako danas i baba-sera moze da kupi SSL!Prostom logikom pothranjenom veshtim reklamama poput ove,namece se jednostavan zakljucak-da su svi ovi drugi(100k) finansijski retardi,snobovi ili neznalice...
|
PA kakva politika oko HEBES alat....
PRVI MOJ no1. single na HRVATSKOJ NACIONALNOJ TOP LISTI napravlen je s PIII 233 MHz ( cubase 3.55 i acid v1.0) i 96 MB rama, MC 505 , E 64 (poluispravan) i JX10.....e da imao sam prvi sb live u to vrijeme pa se vrtilo i vrtilo ..pa sto ako pojedinci imaju BRDO alata...pa zaradili su (ili je tata kupio ):D :D :D :D :D :D :D :D :D nazalos ja nisam te srece :( sve sam sam izgurao |
Na sve strane vidim veoma ponosne koji sa kompom,brdom soft synth-eva i jeftinim monitorima kazu da prave cuda,ama isto sve kao vrhunski producenti.Jos vise onih koji sada kupuju prvi komp i za 3
meseca izdaju za jaku stranu labelu.A ja koji kupujem n-ti hard synth sam verovatno zesci gubitnik,jer oni to sve isto mogu i sa soft synths.Sta li tek misle o onima koji daju 100k da dobiju ono nesto!? |
Quote:
U srednjem uhu se nalazi "cochlea" gdje se valovi pretvaraju doslovno u binarni kod. Neuroni imaju prijenos podataka identichan binarnom sustavu. Neuron ili "opali" ili ne. Nash mozak nekim josh nepoznatim chudom uspjeva brdo tih jedinica i nule rekonstruirati nazad u zvuk. Zapravo zvuk tek nastane u nashoj glavi... izvorno zvuchnik emitira valove komprimiranog zraka... to sigurno znash i bolje od mene. Tek u nashim glavama to postane zvuk... "tamo vani" se nishta ne chuje :) |
Quote:
Covece ..... kupaj se i suncaj ...... kad ti se vec moze :cool: Pozdrav |
Quote:
pozdrav bogi |
Roginator,ogradjujem se za ex yu prostore... neko da bi ovde uspeo ,stvarno mu treba minimum opreme. I u inostranstvu,kada je rec o nekim manje komercijalnim teenage stilovima...
|
Quote:
Ideje momci..ideje !! To je ono sto nema da se kupi!!! Ima milion primera gde se dobra i komercijalna muzika uradila na opremi koja sve zajedno ne kosta 2000 Eura!! Ideje...ideje....ideje.... |
Quote:
Da li bi neko bio ljubazan da prokomentariše sam test? Šta se čuje, šta se ne čuje, koliko se sama razlika čuje i čini li vam se kritičnom? Unapred zahvalan. |
Naravno DaBear!Bavio sam se iskljucivo kvalitetom analog-soft sounda,a ne kompozicijom ili aranzmanima,sto je i bila tema.
|
Rocket test je garantovano neobjektivan.Trackovi su sigurno vec u startu prosli/usnimljeni/pre-procesirani kroz vrhunski outboard,a onda sa SSL miksete (bez eq-a,comps) exportovani u wav-ove gde u daw-u najverovatnije nije bio potrebniji neki veci procesing.Ti wav-ovi su vec u startu imali svu mast i analognu toplinu,koju sam SSL plugin ne bi dao...
|
Quote:
http://www.elektros.si/images/bojler-gorenje-tg-100.jpg :) |
Quote:
|
Eto teme za novu raspravu. Obicni vs Protocni bojler ... Jos kad se uzme u obzir da oba rade pomocu vode (H2O), tema postaje jos zanimljivija.
Roginator je verovatno sam sastavio svoj bojler, DaBear je uzeo najnapucaniji bojler direktno od najvecih faca koje rade sa bojlerima u Londonu, dok je perun dovukao najveci bojler pravo iz Amerike. Tu je i boggy koji ima na umu da je toplota relativna, pa je malo sumnjcav oko cele te stvari sa bojlerima i misli da je ipak bitnije napraviti dobro kupatilo nego sve pare potrositi na bojler ... :p |
A Ivan i Dr.Ru su pomislili da je najzad vreme da promene plocice u kupatilu:D ...
... a mi ostali jos uvek imamo poljski wc sa tendencijom da polako krenemo u malterisanje;) :D |
waves je pokusao opet prevarom do kupaca, ali NAZALOST SE SSL ZA SADA NE MOZE EMULIRATI....na nasu zalost(koji ga nemamo) a na radost onih koji ga imaju...surovo, ali istinito.
|
Quote:
|
Quote:
|
pa nisam satavio bojler.....rekao bih da sam ga reparirao :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:
ali bolje reparirani bojler negoli voda iz bunara;) :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl: sumanut DOBRA!!!!!!!!!!!ti je ova!!!!!!! |
e da jebes kupatilo bez bojlera!!!!!!!....
;) to je kao studio bez velikog mixera |
Ma jebes ove analogne bojlere...
Moramo sad da nabavimo neki digitalni, najveci, iz Amerike!!! Jer je i nase telo jedan AD/DA konvertor, ali ima i standardnu, bolju opciju DD... pa je bolje oprati se skroz u digitalnom rezimu i preskociti sva ta A sranja! Nema gubitaka, noisa i distorzije. A i voda je od skora digitalna u BGu! Nego, plasim se da cemo posle takvog tusiranja izgubiti onaj "karakter"!? Ma, ionako sam morao uvek da trpam neki stick ili dezodorans... Jebes analogiju. Ok. Momci... 'oce neko da kupi SSL-a? Ma, evo, ko plati njega, dobija i Pacific/Harrison za DZ!!! Ajmo, ponude na PM! Slike saljem na mail. U stvari, ne moze Harrison gratis, on je pola analogni, pola digitalni bojler! |
Quote:
|
u otpad i prodavnicu bojlera ...
|
bolje bojlera neko brojlera:hyper:
|
Quote:
|
pozdrav svima , moj prvi post nakon meseci citanja i blejanja po rumskom.
analogno ili digitalno vecita tema , za i protiv i jedna nepobitna cinjenica: sve zavrsava na 44.1/16 digi. svi mi zaljubljenici analognog gubimo polako ali sigurno trku, tako ce i SSL samo je pitanje vremena(na zalost ali istinito) |
pomeshao si neke stvari:
ne ide bash sve u 44.1/16.. zavisi da li se radi za dvd audio.. no, nebitno.. iako je na kraju svedeno sve na 44.1, bolje je raditi sa vecim sr-om da bi: -plug inovi i analogni efekti (i sprave) radili shto bolji posao. -da se ne bi obradjivao vec 44.1/16 snimak i komprimovao se.. da bi bilo vishe mesta za disanje i shto manje shuma -da bi se na kraju svelo sa vece na nizu frekvenciju.. mix radjen na 96/24 pa posle sveden na 44.1/16 se itekako razlikuje od miksa radjenog svo vreme u 44.1.. (chak i kada je sa 48 na 44.1, moze se primetiti razlika) - uglavnom se na efektima primecuje drugo, pricha se o analogiji kao kompletnoj from insert to tape putanji.. ona ce biti, svakako, bolja od chincheva ubodenih neke pishljive audigy kartice.. ali, u novoj eri produkcije, cenim da je i vishe nego dovoljno raditi na digitalnim sistemima.. analogija moze samo da doda toplinu.. a to, po mom iskustvu, ne moze ni jedan plug in efekat da uradi... zato je uvek bolje snimiti gitaru kroz pravo lampashko pojachalo, nego snimiti ga direktno u zvuchnu.. ali, opet.. neki od nas nemaju tu mogucnost, pa rade kako znaju i umeju i opet uspevaju da dobiju zavidne rezultate.. pitanje je subjekta kakav ce finalni objekat biti, predikat je tu samo da ti olaksha posao.. pozdrav |
Ukratko,hteo si da kazes,zasto se cimati analogno,kada je finalni produkt (wav fajl) digitalan!? Neka digitalno smiksane trake izgledaju kao broj 8.Te iste trake smiksane analogno izgledace slicno,ali ne isto,recimo kao slovo B.I sada da li ti slikao 8 i B digitalnim ili analognim foto-aparatom,stampao na papir,potom skenirao,pa smanjio rezoluciju,emitovao ih na tv analogni ili digitalni ...
|
...8 i B ce razlikovati i dete od 7 godina i baba od 77.
|
(moj post je komentar na zajebite-ovu konstataciju)
|
Sta kazete vi na to, da nas, a ima nas koliko vidim, koji nikada nismo culi hardver, neko pozove u studio da i mi cujemo te razlike i da prestanemo sa ovom pricom?
To bi sve trajalo jedan dan, a nama koji nemamo hardver bi otvorilo oci i usmerilo nas u pravom smeru. Koliko vidim ovde samo nekolicina ljudi ima hardver i oni tvrde da je hardver bolji, na drugoj strani ima dosta ljudi koji hardver nemaju i ne veruju da je nesto bolje ili drugacije dok sami ne cuju. Sve bi se to moglo resiti u jednom danu, ukoliko neko ima volje za time? |
All times are GMT +1. The time now is 03:09 AM. |