![]() |
Re: Test Sabiranja
Quote:
Pa nije to bila tvoja glava, vec moja, a s obzirom da nije bosanska, jos uvek mi zvoni. Koliko god sam lupao glavu nisam uspeo da ukapiram otkud tolike razlike, ako su mixevi identicni, a nesto zvuci kao da je pokvareno. Problem je kad neko ulozi trud (kao ti), pa svaki komentar dozivljava licno, onda covek mora da pazi i mozda se cak ogranicava sa komentarima da ga ne bi pogresno shvatio. Ja jos nisam dao komentar, vec sam samo konstatovao da ako negde neki instrumenti nedostaju, a negde ima visak, to onda nisu male razlike, vec nisu uopste isti mixevi, pa je apsurdno da se komentarisu sabirnice u razlicitim mixevima. Cudno mi je da ti se potkrao takav propust, i ako smem da budem iskren, izgubio sam poverenje da je i ostalo bez greske, pa sam izgubio i volju da pravim dalja poredjenja, sto je steta, s obzirom na trud koji si ulozio. Nadam se da ces me ispravno shvatiti, i umeti da cenis trud koji sam ja morao da ulozim da skinem, i preslusam sve fajlove da bi (za sada) zakljucio da je to bilo gubljenje vremena (kojeg mi je, s obzirom na moje godine, jos malo ostalo). RM |
Quote:
|
bacam neki dinar da su ovi koji gutadu reverbe softwerske sabirnice.. :cool:
|
C pa E najcistiji, najjasniji, najutegnutiji, najkonkretniji zvuk.
B i H nikako ne pasu mom ukusu, zvuce previse "nabudzeno". Sve je stvar ukusa (i neukusa:D). Ja sam ovo preslusavao oko pola sata na obicnim kompjuterskim stereo zvucnicima. Ne zamerite ako sam lupio, sigurno se na ovim mojim zvucnicima ne cuje svaka frekvencija koja se inace cuje. Licno cenim ulozen trud i zahvaljujem na malom stimovanju i (besplatnoj!) proveri sluha! |
Svaka cast za odradjeni posao!
Nikako da stignem da lepo to preslusam, ali... vrlo lepa kacija... jos jednom... CESTITKE! |
Skroz zanimljiv test,a moje skromno mishljenje je:
C i E Najkompletniji zvuk (i nivo i stereo slika i frekventna karakteristika) i reverb koji se chuje,za razliku od nekih... G takodje, ali posle njih, jer ima nedostatak reverba. Uzdravlje! :) |
Bas deonice najrazgovetnije cujem na "a" snimku. Medjutim, on nema tu jasnocu visokih tonova kao sto ih ima snimak "c" i snimak "e".
Idealno bi bilo, po meni, nekako "umetnuti" bas fraze sa "a" u snimak "c" ili "e". Ili je reverb koga ima na "c" i "e" "progutao" definisanost basa kakvu cujem na "a"...:confused: |
... vrlo lepa kacija... jos jednom... CESTITKE!
[/quote] Idekuse.....KACIJA !?? mislis AKCIJA???:rotfl: :rotfl: |
kad ce rezlutati...? kacije...:)
|
Ni ja nisam cuo... Ali cim se dohvatim kuce i adsl-a za koji dan cu checkirati....
|
Meni se dopada kako zvuci A snimak jer volim jasan bas.
|
Evo, da se ukljucim...jope
Ima malo nejasnoca u testu..... fali kanal klavira u G, reverb na saxu, i ne samo na njemu, u A cudan brum u B.. Test C mi cudno zvuci, veliko, lepo, a opet sa nekim reverbima koji ne postoje u ostalim mixevima..... da li je sve posledica kvaliteta sume, ili ...... Evo, bicu do sad najhrabriji i istipovati-istripovati:rolleyes: (iako pola ovih suma nisam video u zivotu:D ): Tip 1 Mozda su analogne sume C E i H, zbog slicnosti sa reverbima, ali brum na B me navodi da je to neka analogna suma zbog toga tip2: C - Neve (meni se uz E najvise svidja) E i B - SPl ili Kovinic (kao da je limiter malo pipkao) D i F - su mi skoro identicni, nekako uzani, sa manjom dinamikom od ostalih - Kom Cubase kom PT LE H - dobar, fin...neka bude PT HD (mada mi je malo limitiraniji......) A- dedukciom ostao za Logic, mada ne znm sto je ovako presushen G onaj r....., kontam da je Buzge nov u njemu pa zagubio kanale.... Hrabroo.....aj' sad vi |
hrabro hrabro, OFF-u rakija u bufet rumski za hrabrost :D sta reci, ima pogodaka, ali ajmo ljudi, nemojte da ovo bude jedini post, nek jos koji hrabrisa baci koji guess :)
pozz :) |
Nisam uspio sve skinuti. Od a do f samo. Puko mi net,sad sam na mobu.
A mi najtoplije zvuci,najljepse. Konkretan u niskim...nesto analogno? Neve? Bio mi C najljepsi na prvo slusanje,zbog reverba koji se fino cuje,tomova koji su odlicni i sterea koji je sirok. B je najlosiji,muljav i ne kontam sto zuji? D i F su slicni i lijepo rade... E je Nuendo? Ne svidja mi se kako se cuje reverb.. |
Ako sam puno lupao,to nije sto sam gluv,nego sam mamuran cijeli dan :-)
|
Quote:
|
Pozdrav,
Ima li jos zainteresovanih da nesto napisu, ili da objavljujemo imena fajlova? :) pozdrav bogi |
Meni sem toga sto je svaki mix razlicit, neke preterane razlike u kvalitetu zvuka i nema ...
Negde je bas otisao vise u stranu, negde je klavir levo, negde desno, negde ga nema, na glasu je na jednoj otpanjen reverb, na drugima se reverb ne cuje ... previse me zbunjuju razlicitosti mikseva da bih mogao obratiti paznju na kvalitet zvuka tj. sabiranja ... |
skidam...mada nije bitno šta ću napisati...objavljujte...
btw...trebali ste možda ubaciti i masteracustics sabirnicu od gospode iz digital cave-a...mada sam video da oni rade uporedni test sa drugim hardverskim sabirnicama.. |
Quote:
Mislim da je ubaceno sve sto je bilo "pod rukom"... ovo je bio korisnicki test... dosta entuzijazma, i neka kolicina opreme/software pod rukom, dobra volja... pauze za dorucak.... i eto testa... korisnik za korisnike ;) Ceo test NIJE, koliko shvatam, imao za cilj da "dokaze" da je Neve "najbolji", nego da se uoce razlike, i u kvantitetu i u kvalitetu... odnosno, sta se moze konkretno ocekivati od koje sabirnice... barem u ovim uslovima i sa ovim materijalom sa kojim su sada testirane... te ako postoji "najbolja", onda da se vidi da li se te razlike koje ona napravi, konkretnom korisniku isplate ili ne... prakticno... ako se ulaze veci novac... da se barem CUJE u sta se ulaze! Od vas, clanova Rumskog, najvise zavisi da li ce i dalje biti ovakvih testova, koji ne dokazuju NISTA, nego sluze samo da covek, koji nema mogucnosti da sve ovo proba, moze da skapira na koju stranu sve to ide... a da pri tom ne mora samo da gleda slike po netu, cita reklame, i slusa price... ili ne daj Boze, kupi pa se mozda razocara... Znam da nije idealno, ali sam siguran da je bilo najbolje sto se moglo... pozdrav bogi p.s. Ostavljam kolezi Buzgetu da objavi imena fajlova, kad bude hteo :D |
Aj' objavite, ili bar na PM;)
|
Objavljujte obavezno!
Ja eto nisam josh u mogucnosti da skinem. Jer sam daleko od kuce, ali cim se bude moglo skidam. Podrzavam ovakve aktivnosti 10000%!;) |
preslusao sam nakratko i test bi podelio na mixeve sa i bez reverba
od mixeva sa reverbom nekako je najduze na stolu ostao E a od suvih mixeva, definitivno i ujedno pobednik u generalnom plasmanu G. Ne znam o cemu se radi, slusao sam ponajvise glas, cinele i attack na udarackim delovima.. i tako bih najradije posedovao G, cini mi se nekako najdetaljnijim, iako su neki elementi manje istaknuti, kao da su bogatije texture. Dosta je lep A, a za H mi se cini da je digitalan, mada nisam siguran.. rekao bih i da je B analogni mada mi se cini manje detaljnim od G.. |
Quote:
|
Quote:
Ako je ovo ISTI mix pusten kroz razne sabire ..... po mom licnom misljenju nesto nije dobro spojeno u studiju . Mislim da ovaj test moze samo dodatno da zbuni ljude koji nisu mogli da porede sabire , jer razlika zaista ni iz bliza nije ovolika ( Ogradjujem se na moje misljenje ) Pozdrav P.S. Evo poslacu ja sutra po 15 sek pesme od koje je jedna verzija radjena skroz ITB , UAD , PoCo , ( VSS3 ...mislim ...ili je plate 140 na vokalu ) , a druga je pustena na SSL 4000 sa dosta SSL ovih eq a , Lex 960 , paralelna kompresija sa 2 distressora , MAnley massive passive na glasu , ssl bus komp na masteru .... islo je na post kod Janeza Krizaja ( Gibonny ) .... Boggy .... kako da ti posaljem Wave ove ? |
evo preslušao sam i pošto nemam iskustva sa hardverskim sabirnicama ne bih nagađao...samo bih se složio sa gos'n Arthurom da mi je mix pod G najviše prijao ušima...toliko
|
Ja prosto ne mogu da verujem da je ovo potpuno ista stvar pustena kroz razlicite sabirnice... toliko razlike... cak i na obicnim sluskama... jedva cekam da se objavi sta je sta...
|
Super!!!
Quote:
Otvoricu ti nalog pa cu da ti javim username i pass... pozdrav bogi |
Quote:
Hvala ..... ili mogu da ti posaljem na mail ..... rarovani imaju po 8 mb ..... ima dva kom Pozdrav |
Quote:
procitaj PM pozdrav bogi |
E da, ako neko jos ima uslova da uradi slican test sabirnica sa nekom jos neuporedjenom spravom u grupi, pomocicemo na isti ovakav nacin!
pozdrav bogi |
Evo dva mixa OTB i ITB
Ja cu pokusati da napisem sto vise detalja , ali na neka pitanja necu biti u mogucnosti da odgovorim iz respekta prema izvodjacu ( A Radovic ) sa kojom sam imao fantasticnu saradnju i tvrdim da je izuzetno talentovan autor i pevac , i veliki profesionalac . Znaci jedan mix je kompletno ITB , korisceni su dobri plagovi ( UAD , PoCo , VSS3 , Dyn eq i sl ) tada se jos nije pojavio waves ssl , a UAD je izasao sa Neve 1073 .... Post je uradjen odmah na master kanalu , u Nuendu 3 , i exportovan je normalno kao stereo file , bez opcije real time export .... znaci obicno . E sad .... posle smo otisli u studio gde smo poskidali sve soft efekte ( osim ponekog ohmboys a .... ) i onda smo iz Nuenda preko RME 9652 izasli na SSL 4000 ( znaci rme 9652 - optika - HD3 konvertori - SSL ) . Koristili smo ssl eq i comp , paralelna kompresija nam je bio 2 x distressor , Lex 960 , Manley MP , razni hardware i ..... ne secam se vise ... sabiranje u SSL 4000 i ssl ov bus kompresor . Posle je taj snimak isao na post kod Janeza Krizaja ( opet analogija ) koji je radio Gibonny ja i sl ..... ( znaci iskusan dasa :) ) Jedino od eq software a koji smo morali da ostavimo na par kanala bio je eqium i to smo usko skidali neke frekvencije koje nismo mogli da skinemo hardware skim eq ima . E da , da napomenem OTB mix nije radjen da se kopira ITB . Radio ga je moj prijatelj i saradnik ( naravno pod mojim budnim okom ) i ja sam se slozio sa 95 % odluka u OTB mix u . Takodje je on meni asistirao pri ITB mixu koji sam ja radio . Eto .... to je to sto mogu da se prisetim .... ako neko ima jos neko pitanje neka pita .... E da ... NAJBITNIJA STVAR ! Ovaj test NEMA za cilj da dokaze superiornost jednog ili drugog sistema . Kapiram da me pola foruma pogreno kapira da sam na strani ITB a . Ja sam jednostavno protiv misljenja da je OTB TOLIKO bolji ..... Znaci suzdrzite se nekih ITB vs OTB komentara , poslusajte mixeve i prokomentarisite ih Pozdrav http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR1.wav http://www.bozoel.com/images/images/Max/AR2.wav :da: |
Hvala Boggy ju na ustupljenom mestu za download ;)
Pozdrav |
Quote:
Dakle, i ako uocim razliku u zvuku, verujem da je tvoj kucni miks bolji, jer tamo (u Pinku) ni ljudima koji su ceo dan unutra nista nije jasno. Translation = 0! Ajde, poslusacu primere. Pozdrav. |
Quote:
Moje licno misljenje je da ni jedan nije bolji ..... a razliciti jesu ..... cak je i Janez Krizaj radio post na osnovu ostalih peama i nije imao pojma za ITB mix Pamtim sta si pitao ..... pa ti odgovaram posle nekih komentara :) Pozdrav |
Veoma zanimljivo........
Kao provereno najhrabriji na threadu opet krecem glavom kroz zid :D :banghead: :D Prvo, iznenadjen sam, s' obzirom na opisane uslove na veliku slicnost mixeva, ne mislim na kvalitet, vec boje i odnose..... Iznecu sad jednu suludu i verovatno glupastu teoriju koje sigurno ne bi bilo da nemam predrasude prema albumu A.R, a vezane za mastering istog (negde sam i kenjao na forumu tim povodom).......... Evo tipa: AR1 - ITB AR2 - OTB Ako nije ako, onda je obrnuto:) Elem..... drugi mix.....imam osecaj da je sredina mixa (M) malo vise zakachena u masteringu i uopste tako mi je na celom albumu. Zena koja peva, po meni odlicno, da ne kazem, razbija, kad ocekujem na glasnijim deonicama da 'prolomi', nista se ne desi.... Meni se generalno vise svidja AR1, sto nista ne znaci..... voleo bih da cujem nemasterovane wavove..... Mada, najveci zakljucak celog testa nas vraca na pocetak - ne mixaju sprave, nego covek. Max je imao jedan zvuk u glavi, i iz kuce ga preneo i na SSL..... verovatno bi slicno zvucalo (slicno +-20%) na nekom trecem sistemu |
Quote:
Samo da napomenem ( vec sam gore napisao ) da sam ja radio samo superviziju OTB mixa , a da je mix radio moj drugar .... ja sam naravno pazio da se nesto ne zezne .... ali se nisam kreativno mesao u mix ... a mastering se radio u Sloveniji ..... tu nisam ni prisustvovao Znaci cak nije ni jedan zvuk u jednom uvetu :) Ali hvala na hrabrom razbijanju leda :) Pozdrav |
Meni se mix 1 vi?e sviđa, nadam se da je on itb, mada mislim da je mix 2 itb... mix 1 je meni vi?e otvoren i konkretniji tj. separacija instrumenata u mixu je po meni bolja, vokal je svjetliji i backovi su prirodniji...
e sad kad mi tamo a ono međutim:rotfl: Moje mi?ljenje.. pa ?ta god da bude. |
evo poslusao sam na krk v6
vise mi se svidja ar2 ...prezentniji je i kontam da je to ta skuplja varijanta? na prvo slusanje se primjeti.... ali definitivno nisu velike razlike...u mixu kontam da je mastering uradio da ar2 ovako ljepse zvuci...samo mi nije jasno da li je ovaj ar2 iz slovenije ili...??? ako je obrnuto onda ...:rolleyes: |
Quote:
Bole ...... koji je po tebi ITB a koji OTB ? Pozdrav |
All times are GMT +1. The time now is 10:07 AM. |