Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Razno (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=86)
-   -   Kristina Kovach.... novi album (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18702)

dexyco 24-07-2007 04:00 AM

Re: Kristina Kovach.... novi album

Prvo cu ponoviti svoje...
Quote:

Ne postoji sablon niti fabrika za pravljenje pravih pesama...
Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Pesme danas mnogi rade po RTS-ovom & Co sistemu - uzmes par serija iz doba Jure, mutis 3 minuta i na kraju prelijes slagom, da bi dobio neku novu seriju... Reciklazha, blago recheno...

Zapalo mi je za oko ono sto je Oggy napisao...
Quote:

Ono sto se meni tu ne dopada ili tacnije, cak nemam ni taj osecaj u jasnoj manifestaciji, je upravo pesma. Poslusam i nista... Cak ni da kazem "Ne svidja mi se !". Malo mi je tu i Santane, malo "sex & the city" teme, pa opet malo od svega, ali bih verovatno presao i preko toga da me je nesto kupilo.
Apsolutno se slazem... Mora pesma da poseduje nesto sto ce te privuci, nesto sto ce ti dati do znanja da slusas pesmu, a ne autobus koji prolazi pored... Moze to biti neka dobra zezalica, neka jaka emocija ili mozda nacin interpretacije, nije ni bitno sta...

Quote:

Originally Posted by dabear
I kad danas cujem pesmu sa preset zvukom i sa perkusijama sa ritam masine - onda popiz**m. Koliko nam je samo software-a i zvukova danas na raspolaganju a o ostalom da ne pricam!!

Ja prosto ne mogu da verujem koliko se sve svelo na copy/paste... Ima bas puno ljudi koji rade kao programeri... Nije to uopste ljubav prema komjuktoru i novoj tehnologiji, vec ljubav prema expreso kafi i sistemu sta ce mi bubnjar kad znam da mashina ne falshira... Ja recimo volim kompjuktore i iskreno cenim software, ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...

Quote:

Originally Posted by off
Mislim da se na ovom albumu neko potrudio da dovede mnoooogo ozbiljne cike sa zapada da sviraju, mozda gresim, nemam album kod sebe, a skrnavi mp3 nikako da dodje na red u winampu.....

U principu i nije toliko vazno ime, vec ono sto je oformilo to ime... Ako taj poznati muzicar ne upotrebi ono sto ga je proslavilo, dzaba sto mu je kum dao takvo ime... Znaci bitna je emocija i uopste taj pecat koji oni ostavljaju na pesmu... Isto tako ako pustis plochu preko nekog dobrog hi-fi uredjaja, ali plocha ce ipak ostati plocha... P.S. Govorim generalno, ne konkretno za Kristinin album... :)

slowstar 24-07-2007 04:27 AM

Quote:

Originally Posted by dexyco (Post 162502)
Prvo cu ponoviti svoje...

Dakle, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI, NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI I NEDOSTATAK ORIGINALNOSTI... I to svuda, ne samo u muzici, vec i na filmu i uopste svuda u umetnosti... Reciklazha, blago recheno...

...ali se uvek najezim kad cujem da neko pravi pesmu kao da radi muziku za Segu Mega Drive 3... Software je korak napred, nije korak unazad, samo ga treba pazljivo koristiti i koristiti ga za ono zasta treba... I u tome treba naci nesto novo, origiinalno, nesto sto moze software, a hardware ne. Ne treba ga koristiti kao olaksicu u radu (osim ako to stvarno nije neophodno), vec za stvaranje neceg drugacijeg...

Bravo Dexy!!!

Konstatacija ti je tacna, pametna, i sasvim na mestu, ali si zaboravio da nesto mora i da se zna o muzici samoj, da bi se ona stvarala, "proizvodila" na profi, i nadasve ukusan nacin, a u ovoj zemlji nazalost, kao jedna od tekovina nasega dragoga vodje, razvio se populizam preko svake mere, i zato treba ipak malo vise ceniti ono sto je Kristina uradila, mada je aranzmansko - produkcijski, sa tim se slazem prilicno mrsavo, ponegde nevesto (kako mali Djokica zamislja) i nadasve neoriginalno, to veoma stoji...
Devojke su, kada se sve uzme u obzir, narocito rudimentarna muzikalnost,
i pored svih "gresaka" koje ste im nasli DOBRE, ZAISTA DOBRE, steta je samo sto se nisu ugledale na svog tatu, koji je u svojoj karijeri (ranije) imao zaista SVETLIH TRENUTAKA, u kompozitorskom smislu, i zbog toga ga i danas veoma volim, cenim i postujem, a pored toga smo i dobri prijatelji...

Jan 24-07-2007 05:32 AM

Vidis, nije los album...Ali me ne vuce ovo da slusam, nije mi catchy...Ocekivao sam bolji mix albuma, nekako mi sve natrpano jedno preko drugog, a vokal mi je nekako providan,bash zvuci neobradjeno...Ali sta ja znam nije los album...A i ona stvar "Zivot je ljut", prvih nekoliko takta me strasno podsecaju na neku soul pesmu, ne znam tacno koju, ali me zastrasujuce podsecaju, moracu da kopam ovih dana da zadovoljim znatizelju...

OFF 24-07-2007 08:37 AM

A gde je sve radjeno?

lesha 24-07-2007 10:43 AM

kao i uvek do sada, vreme je glavni sudija, ne vi i ja.. malo je nezahvalno pricati dok su stvari jos uvek sveze. jeste da nisam cuo nista originalno (samo sam cuo "kolena"), ali meni refren za sada ulazi u usi..
videcemo kroz pola godine, godinu i vise koliko ce se njene stvari slusati..
u svakom slucaju treba ceniti neciji trud i rad.

ljudi, svi mi bolujemo od perfekcionizma.
krajnjem slusaocu nije bitno na cemu je muzika radjena, koji je mikrofon koriscen, da li strchi neka frekvencija, kako je kompresovan kick, itd..

sve je to ok, ali krajnji sud ce dati ljudi zbog kojih je to i radjeno.

problem je sto danasnja muzika ima veoma kratak rok trajanja.
svi se trude da stvari zvuce bombasticno i da se svide na prvu, a tu najvise trpi sama muzika i originalnost, jer niko ne zeli da rizikuje zato sto danasnju muziku ne biraju muzicari, vec biznismeni koji gledaju kako da zarade u sto je moguce kracem roku.
muzika polako gubi bitku, biznis je sve vazniji faktor.

svima bih preporucio da pogledaju dokumentarac "before the music dies" jer i nama preti slicna sudbina..

STUDIOTON 24-07-2007 10:48 AM

Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela

btw. Album je mixao Ivan Kljajic,tako kaze

lesha 24-07-2007 11:01 AM

malo je i glupo da raspravljamo o albumu a da ne cujemo sta kristina ima da kaze.. mozda neko moze da je pozove da se ukljuci u raspravu..

mozda ovih par recenica sa njenog sajta moze da pomogne..

cAAc 24-07-2007 12:14 PM

:banghead:ja je pomesao sa sestrom ,shvatio tek kad sam video sliku .

Jan 24-07-2007 03:45 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 162528)
Kristina je izricito naglasila da je svesna da album nije produkcijski savrsen i da zvuk podseca na 80-te i da joj je to i bio cilj,bas je jedno 10tak minuta u izjavi pricala o tome da je sve sto se cuje ona tako htela

Glavni izgovor kod svih muzickih izvodjaca kad nesto ne valja.."Ja sam tako hteo" i "Tamo mi se svidja".Bash je gosn. Vrach prichao o tome jednom onomad:), a i ja stojim iza toga...Meni ne lichi na 80-ete, meni lichi na loshe smiksan album...

STUDIOTON 24-07-2007 04:09 PM

90% populacije to slusa preko radija i tv-a .. a po meni to zvuci sasvim pristojno cak odlicno

Mogli 24-07-2007 04:11 PM

Za mene je Kristina veliki smeker i to sto radi, radi sa lakocom, pa zato to izgleda da i nije nesto. E tu je poenta.;)

alavuk 24-07-2007 04:39 PM

bolje je da joj je muz objasnio neke stvari ...

Jan 24-07-2007 10:14 PM

Quote:

Originally Posted by Ivan (Post 162581)
90% populacije to slusa preko radija i tv-a .. a po meni to zvuci sasvim pristojno cak odlicno

Kakve to veze ima sto se slusa preko radija i tv-a?Ajde onda ni u jedan album u Srbiji da se ne ulozi trud u snimanje i miks i da se nikad ne popravi stanje...I svaki put kad se nesto uradi, a da je moglo mnogo bolje, kaze "Ja sam tako hteo"...

Evo sad slusam pesmu "Milica i ja" i provaljujem da moram da se napnem da bih razumeo reci...

Ali album je po meni OK, vise ima dobrih nego losih strana...

dexyco 29-07-2007 05:12 PM

Quote:

Originally Posted by slowstar
Konstatacija ti je tacna, pametna, i sasvim na mestu, ali si zaboravio da nesto mora i da se zna o muzici samoj, da bi se ona stvarala, "proizvodila" na profi, i nadasve ukusan nacin, a u ovoj zemlji nazalost, kao jedna od tekovina nasega dragoga vodje, razvio se populizam preko svake mere, i zato treba ipak malo vise ceniti ono sto je Kristina uradila, mada je aranzmansko - produkcijski, sa tim se slazem prilicno mrsavo, ponegde nevesto (kako mali Djokica zamislja) i nadasve neoriginalno, to veoma stoji...
Devojke su, kada se sve uzme u obzir, narocito rudimentarna muzikalnost,
i pored svih "gresaka" koje ste im nasli DOBRE, ZAISTA DOBRE, steta je samo sto se nisu ugledale na svog tatu, koji je u svojoj karijeri (ranije) imao zaista SVETLIH TRENUTAKA, u kompozitorskom smislu, i zbog toga ga i danas veoma volim, cenim i postujem, a pored toga smo i dobri prijatelji...

Da, slazem se... Kriterijumi su uzasno spusteni kod nas danas, ali ipak se vise ocekivalo od njih bas zbog toga sto je opste poznato njihovo muzicko obrazovanje, zato sam ja npr. koristio one stare dobre i visoke kriterijume po tom pitanju... Sto se produkcije tice, nije uopste neophodno da ona bude pretrpana, dovoljno je da bude prosecna, a da ideja bude na mestu i da se to oseti... Lepo si rekao za Kornelija, bilo bi lepo da su krenule tim putem... Ja se secam da sam ranije citao neke Kristinine tekstove na Mondu i da ona ima stvarno ispravan stav o tome sta vredi i kako treba raditi i zbog toga sam ocekivao mnogo vise, ali izgleda da je doslo do velike razlike izmedju teorije i prakse...

Smatram da je pocetna ideja bila izvrsna, ali da se nekim kasnijim mesanjem te ideje i nekih drugih, kao i sluzenjem "proverenih" sablona doslo do neceg do cega nije trebalo...

@lesha

Quote:

kao i uvek do sada, vreme je glavni sudija, ne vi i ja..
Tacno, medjutim jedna ogromna vecina publike kod nas je daleko od kompetente da odredi sta treba slusati a sta ne...

Quote:

ljudi, svi mi bolujemo od perfekcionizma.
krajnjem slusaocu nije bitno na cemu je muzika radjena, koji je mikrofon koriscen, da li strchi neka frekvencija, kako je kompresovan kick, itd..
Ovako, prosecnog slusaoca bas briga, njemu je pesma kao i dorucak koji pojede, posle par sati ne zna ni sta je jeo... Ali necemo o takvima jer iskreno ne verujem da je Kristina radila album za takvu publiku... Malo zreliji slusalac nece reci "e taj i taj plug-in je lose podesen", ali ce svakako osetiti neki nedostatak, nece moci da objasni sta je, ali ce ga svakako makar podsvesno osetiti... Dakle, podrzavam nas perfekcionizam, s tim sto ipak treba znati gde stati i sa tim...

Quote:

problem je sto danasnja muzika ima veoma kratak rok trajanja.
svi se trude da stvari zvuce bombasticno i da se svide na prvu, a tu najvise trpi sama muzika i originalnost, jer niko ne zeli da rizikuje zato sto danasnju muziku ne biraju muzicari, vec biznismeni koji gledaju kako da zarade u sto je moguce kracem roku.
muzika polako gubi bitku, biznis je sve vazniji faktor.
Da, kad se setim kako je Sasa Popovic u sred Zvezda Granda ubacio deo koncerta Zdravka Colica, dodje mi da coveku pruzim ruku, jer je stvarno vrhunski biznismen...

Quote:

svima bih preporucio da pogledaju dokumentarac "before the music dies" jer i nama preti slicna sudbina..
Potrazicu... ;-)

All times are GMT +1. The time now is 10:09 AM.