Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Sintesajzeri, Klavijature i Elektronika (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=109)
-   -   Prophets Line (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=18384)

Don Solaris 20-06-2007 03:47 PM

Re: Prophets Line

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 159011)
@*don...pa jedino ti mjeris razliku u sintevima u %%%%%% : recimo PPG 2,2 je 10 % plaviji od plavog SH 101 i 2 posto plaviji od JP 8000

Ma daj, pa to je zajebancije radi. Riba nije bila ovolika, ali ... bila je ovolika. Jesi čuo ribiče. E pa to ti je to....

Nego ostavimo se mi ove priče... Ajde fino kamera u ruku i da napokon vidimo taj studio. Nemoj nas tu držat u neizvjesnosti. Ja umirem od želje da to vidim. Znam da negdje izgleda pre jebeno, ali koliko god se ja to trudio zamišljati, ne pomaže. Daj više slike! NA KOLJENIMA MOLIM !!!!

roginator 20-06-2007 05:00 PM

polako....radi se ...pri kraju je sve...public open 1.9.
a za ekipu s rumskog slike prije....

kamera ne moze....nije ovo muzej nego studio..imate muzej 160 km od zagreba..eboardmuseum.at mr ,Gert Prix

:D :D :D

Don Solaris 20-06-2007 06:04 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 159019)
polako....radi se ...pri kraju je sve...public open 1.9.

zašto nisi napisao godinu... :mrgreen:

roginator 20-06-2007 07:35 PM

2000007

Don Solaris 21-06-2007 08:07 AM

Ajde ba? se veselim da napokon studio bude gotov i da krenu snimanja!! :mase:

Zaboravio sam pitati, kako će se studio zvati?

roginator 22-06-2007 12:29 AM

ima ime vec 10 godina i snimljeno je puuuno stvati ali u starom izdanju studia..

SYNTHETIC ART'S STUDIO

clusterchord 22-06-2007 03:47 AM

damir, ne treba ti taj apostrof - bolje ti je samo SYNTHETIC ARTS STUDIO. kao mnozina, sto je super i tako se cesto koristi u nazivima kad imas pridjev ispred art. inace, ovako sa apostrofom ispada da je to studio od nekog ko se naziva Sythetic Art, sto je nelogicno.

htio sam ti to i prije rec da promjenis pa uvijek zaboravim.. ;)

roginator 22-06-2007 10:36 AM

ok TOMO PUNO HVALA .....

LOAD "*",8,1.........

evo popravio :)

SYNTHETIC ARTS STUDIO

RetroMan 22-06-2007 12:07 PM

Quote:

Originally Posted by clusterchord (Post 159174)
damir, ne treba ti taj apostrof

Ma moze i sa apostrofom, pod uslovom da doda jedno F. Na primer:
SYNTHETIC FART'S STUDIO

:hyper: RM

roginator 22-06-2007 04:14 PM

pa zasto ne!!!!!
mi ve-seljaci jednom godisnje imam prdiona party ....dojdi retroman da i ti malo naucis fartat...BTW jesi li ti lik kod kojeg sam bio s Konom (onaj Bane):cool:

imam i flyer s prosljogodisnjeg prdiona partija ali je pre vulgran pa ga necu linkat....sve u svemu WE FART AND FUCK HARD.....;)

RetroMan 22-06-2007 05:57 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 159210)
mi ve-seljaci jednom godisnje imam prdiona party ....dojdi retroman da i ti malo naucis fartat...

OK, odoh da vezbam :wc:

http://gigglesugar.com/197290

A mogli bi i u duetu :truba:

http://www.youtube.com/watch?v=OWx1VyJC9aU&NR=1

RM

roginator 22-06-2007 06:08 PM

SUPER!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

roginator 04-07-2007 12:44 AM

http://video.google.com/videoplay?do...23671495201085

http://video.google.com/videoplay?do...90321848402316

Don Solaris 10-07-2007 11:12 AM

Kada smo več otišli u retro, eto kako to rade pravi majstori!

DAFT PUNK:

http://www.youtube.com/watch?v=MJPdV...l=http%3A%2F%2

Svaka čast dečki. Samo tako, nastavite širiti svoje originalne kompozicije i puniti novčanike.

I jedan odličan citat sa gornjeg sitea sa kojim se u potpunosti slažem:

"There is sampling and then there is shameless plagirism. I feel justified in thinking they were shit french charlatans all along. They have added almost nothing to the original music - no wonder they don't show their faces as they are too embarrassed"

silicon science 10-07-2007 09:03 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 161252)

DAFT PUNK:

Svaka čast dečki. Samo tako, nastavite širiti svoje originalne kompozicije i puniti novčanike.

"There is sampling and then there is shameless plagirism. I feel justified in thinking they were shit french charlatans all along. They have added almost nothing to the original music - no wonder they don't show their faces as they are too embarrassed"

treba ih biti sramota. Pogotovo jer je jednom od clanova D.Punka otac tvorac one disco legendarne pesme: Hands up, baby hads up... Zaboravih kako su se zvali

lesha 10-07-2007 09:12 PM

ottawan?? sumnjam..

ali ovo je stvarno bez komentara..

DaBear 10-07-2007 09:14 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 161331)
treba ih biti sramota. Pogotovo jer je jednom od clanova D.Punka otac tvorac one disco legendarne pesme: Hands up, baby hads up... Zaboravih kako su se zvali

Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!

Boze svasta!!?/

A sa druge strane - ajte i vi? Ako je tako lako (kao sto nije - i za to treba maste i dobra ideja i treba to sprovesti u delo) !!!

samo da se pljuje neko i nesto.....ono jes da je otvoren thread za pluvace, ali ovo je bez veze...

milos 10-07-2007 09:17 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 161252)

DAFT PUNK:

Jbteeeeeee:banghead: :banghead: :banghead:
Ovo je za neverovati :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ajd meni je "Around the world" i "Aerodynamic" onako mozda najbolje od njih al' ne bi me cudilo i da su i to maznuli....:banghead: :rotfl: :rotfl: :D

DaBear 10-07-2007 09:22 PM

Quote:

Originally Posted by milos (Post 161338)
Jbteeeeeee:banghead: :banghead: :banghead:
Ovo je za neverovati :rotfl: :rotfl: :rotfl:
Ajd meni je "Around the world" i "Aerodynamic" onako mozda najbolje od njih al' ne bi me cudilo i da su i to maznuli....:banghead: :rotfl: :rotfl: :D

Evo ga i ovaj..!?? Ama ljudi jeste vi culi za samplovanje??

90% dance muzike je jedno dugo vreme bilo zasnovano na rifovima / baslinijama / matricama samplovanih sa ploca i izfilterisanih..!!!!

A drugo - svi samplovu su "cleared" - znaci originalni kompozitori su dobili ili jos uvek dobijaju kintu od toga!!

PA ZAR MISLITE DA U DANCE MUZICI IMA NECEG ORIGINALNOG! PA SVI SAMPLUJU JEDNI OD DRUGIH?!!!

roginator 10-07-2007 09:29 PM

maznuli su samo se nemrem sjetit kako se to zvalo...uostalom pa zatu su tu sampleri i ostalo..a i to je glazba...mislim da ne treba pljuvat onoga ko nesto mazne...na kraju krajeva sve je danas na osnovi neke stare pjesme samo nismo svi u svim zanrovima pa ispadnemo zacudjeni kako je neko nesto super napravio a ono odlicao maznut song...

ma to su MAJSTORI....jedno je sintetika a drugo ripovi i loopovi presvirke (recimo trenutno Click house ili sl.)...ali ako nesto vozi onda vozi...

http://www.youtube.com/watch?v=bwY4QX6eLjQ

evo primjer

ko zna so je maznuto :D ja znam

pa je jebeni i najveci hit clubske glazbe prije par godina

ili ovo...svi misle da je original ALI

http://www.youtube.com/watch?v=LR47S...elated&search=

ma to su majstori

KAPA DOLE
oni su na top listama a svi drugi pokusavaju bit pametni

KAKO BI DaBEAR REkao a ja se 100% slazem

Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!;)

lesha 10-07-2007 09:32 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 161340)
PA ZAR MISLITE DA U DANCE MUZICI IMA NECEG ORIGINALNOG! PA SVI SAMPLUJU JEDNI OD DRUGIH?!!!

ne bih se slozio, ali 'ajde..
ali u pravu si ako mislis na komercijalnu dance muziku, to je tek katastrofa.
opet odosmo u o.t.

roginator 10-07-2007 09:47 PM

lesha u pravu si 50%

milos 10-07-2007 11:14 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 161340)
Evo ga i ovaj..!?? Ama ljudi jeste vi culi za samplovanje??

90% dance muzike je jedno dugo vreme bilo zasnovano na rifovima / baslinijama / matricama samplovanih sa ploca i izfilterisanih..!!!!

A drugo - svi samplovu su "cleared" - znaci originalni kompozitori su dobili ili jos uvek dobijaju kintu od toga!!

U ovom slucaju semplovi su stvari od drugih izvodjaca i cine 70 % aranzmana a 100% ideje ??!! Ovo je isto ko' i Jean Michel Jarre i preseti sa Roland Grooveboxa u albumu Teo & Tea:)
Svaka im cast - trebalo je stvoriti ovako nesto mada bolje je da izbegavam tu rec jer bi prikladniji bio izraz "sklepati":)

Don Solaris 11-07-2007 10:37 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 161337)
Sta se bre cudite i zgrazavate????? Pa jedno 5-6 godina , dance muzika po svetu se zasnivala na samplovima. Ko ce da nadje neki sampl koji nikad nije bio koriscen - mega!!

Da, upravo tako, na samplovima, sampliranje je sastavni dio muzike - a ne na kompletno pokradenim stvarima. Ovo što Daft Punk rade veze nema sa onime o čemu ti pričaš. Tamo od 88-'91 kada su sampleri postali dostupni masama svi su doslovno sve samplirali, ali tako da si uzeo kratki komad nečega i potom dodao svoje dionice i kompozicije na to ili složio komplet novu stvar iz toga, a Daft Punk ne rade ništa od toga, nego doslovno uzmu gotovu pjesmu, plate autoru copyright i gore naljepe naljepnicu Daft Punk. Jebeno originalno.

Quote:

A sa druge strane - ajte i vi? Ako je tako lako
Na postoj tu "lako", "teško". Postoji samo jedna stvar:

Ili imaš novac za platit copyright ili nemaš.

Večina nas ovdje: nema.

Don Solaris 11-07-2007 10:51 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 161341)
ko zna so je maznuto :D ja znam

Upravo o tome ja pričam. Malo je onih koji će skontati da je nešto maznuto ako si ti od toga napravio nešto novo i time pokazao svoju kreativnost. Po tome se vide pravi majstori (Future Sound Of London, KLF, ORB). Ali ako nisi napravio ama baš ništa - onda tu nema ničeg novog i ničeg zanimljivog.

roginator 11-07-2007 11:23 AM

@ Don ...auuu bratko pa ti slusas 10 godina staru mjuzu (ako ne i vise)...KLF ,ORB ,FSOL...
malo se updataj..a inace...ne trebaju ti pare za "klirens" to je laz...napravi dobar song da nesto maznes...posaljes snimku i ako je to dobro i izdavac i publiser i autorske kuce rijesit ce ti "klirens" u interesu da svi zarade :)

glazba se radi sa zvukovima naravno, a LOOPOVI, Noisevi i maznuti vokali su zvukovi...pa zato ne treba stilski gledat na to.....dobra glazba je dobra glazba ...i ima da vozi

ja inace obozavam MAJSTORA Norman Cooka....pa ljudi taj je posemplirao sve pa i reklame s televizije a iza sebe ima brdo hitova.....pa jel u zatvoru NIJE...jel ga cijene kao vrhunskog muzicara, producenta i DJ..cijene..jel ima glazbenu skoli...ima i svira bass do jaja....i????

IMA PARA I BOLI GA UVO:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

ajde sad vi nekaj maznite pa budite : norman cook, junior jack, spiller, MOJO, MSTRKRFT , duftpank...i budite visiko na broju jedan top lista, prodajte 500000 kopija i nikome nece smetat sto ste maznuli...

BIT CE TE KRALJEVI....

BTW ..na podrucju bivse juge 90% moderne (nazovimo popularne glazbe je maznuto) pa sada sto je veci kriminal ..maznuti samole i loop i napravit super hit ili presvirat (najcesce lose ) tudji hit i potpisat autorski sebe)

LONG LIVE SAMPLERS ( ja ih imam 7):hyper: :hyper: :hyper: :hyper: :hyper:

silicon science 11-07-2007 12:41 PM

Quote:

Originally Posted by lesha (Post 161334)
ottawan?? sumnjam..

ali ovo je stvarno bez komentara..

Shta sumnjas? Imas na vikipediji te podatke

Don Solaris 11-07-2007 12:44 PM

Opet ja i ti: "Baba ?umom, Deda drumom". :rotfl::rolleyes:

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 161392)
@ Don ...auuu bratko pa ti slusas 10 godina staru mjuzu (ako ne i vise)...KLF ,ORB ,FSOL...

Zapravo 20 godina za godinu-dvije. Oni su samplirali doslovno sve, ali su od toga radili ne?to novo.

Quote:

malo se updataj..
Slu?am electronic ambient (ORB, KLF, FSOL, LFO i sl.). hmmm zanimljivo, sve neke kratice, kratka imena... anyway

Molim te update-aj me:

Don, _______________________________________ su ti dobri novi ambijentalni bandovi. Poslu?aj ih malo. Ovo ?to slu?a? je 10 godina staro.

Quote:

glazba se radi sa zvukovima naravno, a LOOPOVI, Noisevi i maznuti vokali su zvukovi...pa zato ne treba stilski gledat na to.....dobra glazba je dobra glazba ...i ima da vozi
<klap, klap, klap, aplauz odu?evljenog mno?tva>

Naravno. Nitko ne tvrdi suprotno.

Quote:

ja inace obozavam MAJSTORA Norman Cooka....pa ljudi taj je posemplirao sve pa i reklame s televizije
I od toga napravio ne?to konkretno. E to! O tome ti ja pričam!

Ja mu skidam kapu za to ?to je napravio. Ali ?to je ovdje novo:

Daj mi objasni, ?to je tu novo?

Quote:

BTW ..na podrucju bivse juge 90% moderne (nazovimo popularne glazbe je maznuto) pa sada sto je veci kriminal ..maznuti samole i loop i napravit super hit ili presvirat (najcesce lose ) tudji hit i potpisat autorski sebe)
Zar ti nije jednostavnije napisat: Tonči Huljić
:rotfl::rotfl::rotfl:

silicon science 11-07-2007 12:49 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 161383)
Da, upravo tako, na samplovima, sampliranje je sastavni dio muzike - a ne na kompletno pokradenim stvarima. Ovo što Daft Punk rade veze nema sa onime o čemu ti pričaš. Tamo od 88-'91 kada su sampleri postali dostupni masama svi su doslovno sve samplirali, ali tako da si uzeo kratki komad nečega i potom dodao svoje dionice i kompozicije na to ili složio komplet novu stvar iz toga, a Daft Punk ne rade ništa od toga, nego doslovno uzmu gotovu pjesmu, plate autoru copyright i gore naljepe naljepnicu Daft Punk. Jebeno originalno.

Na postoj tu "lako", "teško". Postoji samo jedna stvar:

Ili imaš novac za platit copyright ili nemaš.

Večina nas ovdje: nema.

Upravo. Brate mili jedno je kad uzmes "SAMPLE" tj. uzorak ili ti deo necega i to upotrebis a drugo je kad uzmes SVE i samo nalepis neki beat i to je tvoja pesma. Gluposti. Oko chega se ovde polemishe:banghead: I uvek ono: Ajde ti to uradi pa budi faca. Nemam nista protiv semplova ali imam protiv "semplovanja" celih pesama i potpisivanja ispod kao svog dela.:banghead:

roginator 11-07-2007 01:00 PM

@ don
ajde pa ta glazba je osla u kut privatnih slusanja ( kao italo, elekrtoFunk, acid, dance ...mada je sve to odlicna el glazbaq ali vise nije IN)....
glazba se razvija pajdo i to JAKO JAKO brzo :banghead: :banghead: :banghead: mozda i prebrzo

a da se updatas
probaj Iglition band, MSTRKRFT, STEVE ANGELO ili nesto s labela kao sto su soulfuric, 2020 vision....ako te zanima el glazba....

javi na pm ..ima toga i previse...i vjeruj mi ima odlicne glazbe u svim zanrovima...samo ako nisi ostario pa ne kuzis vise trendove onda.....nis:(

pa nije bas za sve kriv T H ...nije da nije kriv...je mada nece priznat..svi oni i manageri i izvodjaci i producenti ...tim glupostima sjebase estradu :D :D :D
kaj je veliki pomak u odnosu na T H neko drugi...ma brate svi ga seru....
ALI IMAJU PARA PA IH BOLI KLITA

nemoj mo o tome jer mi se i na guzici nakosture dlake od bijesa....
nema tu dobre glazbe i tocka... da ima bili bi u Evropi s pjesmama....

" SVAKA CAST POJEDINCIM KOJI SU VANI IILI RADE ZA VAN" ...RESPECT

@ silicon
Ajde ti to uradi pa budi faca. Nemam nista protiv semplova ali imam protiv "semplovanja" celih pesama i potpisivanja ispod kao svog dela.

********100% se slazem *******************

Don Solaris 11-07-2007 01:03 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 161404)
Upravo. Brate mili jedno je kad uzmes "SAMPLE" tj. uzorak ili ti deo necega i to upotrebis a drugo je kad uzmes SVE i samo nalepis neki beat

Eh, da barem naljepe neki beat. Ovi uzmu sve. Komplet.

Don Solaris 11-07-2007 01:14 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 161407)
a da se updatas
probaj Iglition band, MSTRKRFT, STEVE ANGELO ili nesto s labela kao sto su soulfuric, 2020 vision....ako te zanima el glazba....

Thanks, budem nabavio. Siguran sam da ima toga još, samo treba tražit, kopat po dućanima, a mainstream je ionako u qurcu.

Sve od takve muzike mi se sviđa samo da nije 909 noga da lupa 12dB iznad miksa. To kad čujem, okreče mi želudac od muke.

A tek oni švabi kada mi dođu sa Epic Trance Tekkno - to povračam odmah. Znaš ono neka lagana melodija koju i retard kuži (C-dur), naravno sviraš ju sa supersaw, bass ide na 3. takt 1/8 note (znaš ono u Robert Miles silu), 909 noga i otvorena 909 činela na 3 takt. Navi muziku do daske u autu i mrdaj glavom napred nazad pri 144 bpm, neka se vidi crveni "redneck" vrat. Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa.

roginator 11-07-2007 01:17 PM

No Kommento

@ Don

A tek oni ?vabi kada mi do?u sa Epic Trance Tekkno - to povra?am odmah. Zna? ono neka lagana melodija koju i retard ku?i (C-dur), naravno svira? ju sa supersaw, bass ide na 3. takt 1/8 note (zna? ono u Robert Miles silu), 909 noga i otvorena 909 ?inela na 3 takt. Navi muziku do daske u autu i mrdaj glavom napred nazad pri 144 bpm, neka se vidi crveni "redneck" vrat. Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa.

Today 02:03 PM

Don Solaris 11-07-2007 08:50 PM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 161412)
No Kommento

Jaaaaaa... Hans..... jaaaaaa... teknoooo ...... jaaaaaaa. Mrdaj glavom napred nazad!

:rotfl: :rotfl: :rotfl:

lesha 11-07-2007 08:53 PM

Quote:

Originally Posted by silicon science (Post 161402)
Shta sumnjas? Imas na vikipediji te podatke

Quote:

His father, Daniel Vangarde was a famous songwriter and producer for such performers as the Gibson Brothers, Ottawan, and Sheila B. Devotion.
u pravu si, skapirao sam da je bio clan grupe :D

DaBear 11-07-2007 10:19 PM

Quote:

Originally Posted by Don Solaris (Post 161408)
Eh, da barem naljepe neki beat. Ovi uzmu sve. Komplet.

Nije bas tako!! Nije "tek neki beat" i nije uopste lako! Ko je pokusao - zna o cemu pricam!!
Sto se tice sample clearance, to moze da kosta jako malo ako se javis pre nego je pesma pocela da se vrti po klubovima! Onda traze vise para...

Ali sve je u ideji....

Ja sam svojevremeno sa drugom, samplovao Doobie Brothers - Long Train Running,
(Zanzibar ft. Doobie Brothers - Rockstars, Warner/Landslide records)
CEO...dodali smo ludacki groove, naseckane gitare, i sirenu sa zamorom publike!!!
Ide svirak 3-4 minuta dok ne krene pevanje!! (skinuto sa ploce)..sve prljavo, da zvuci kao pravi bootleg!
trebalo je godinu dana da pesma zazivi, al su onda poceli svi da je vrte...od Dave Clarke-a do Boy George-a, pa Full Intention , Pete Tong, Vasquez...itd..prodadosmo 8.000 bootleg maxija i onda potpisemo za Warner (za lepe pare!)

Warner je platio ?7000 za sample clearance (cela pesma skoro) i Doobies su imali 100% od kompozitorskog dela, a mi zadrzali izvodjacki...

I niko nam nije rekao da nas je sram sto smo CELU pesmu nalepili na nas beats i sirene itd...?!!! Koga je briga, ako radi u klubu

happy sampling!!

roginator 11-07-2007 10:32 PM

@ DaBear

uzalud ti trud ...ne kuze to ovi negativci tu:D ...koliko god oni filozofirali!!!!;)
PS. javi se na skype & BTW jesi li slikao kante

Don Solaris 12-07-2007 08:09 AM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 161441)
Ali sve je u ideji....

Ako neko voli da uzme cjelu pjesmu i plati clearance, samo napred. Na kraju krajeva to također spada pod umjetnički izražaj. Primjerice: uzmi poznatu skulpturu od Augusta Rodina "The Kiss". Jedna umjetnica doslovno je uzela tu statuu i bacila komad špage oko toga. I eto. Nastalo je "novo umjetničko djelo". Zapravo, u kiparstvu je situacija puno jednostavnija, ne moraš nikom ništa da platiš! No o originalnosti tog djela mislim da slobodno imamo pravo raspravljati. Zato ja jednostavno pitam - ŠTO je ovdje 1)novo 2)originalno:

DaBear 12-07-2007 11:00 AM

Quote:

Originally Posted by roginator (Post 161445)
@ DaBear

uzalud ti trud ...ne kuze to ovi negativci tu:D ...koliko god oni filozofirali!!!!;)
PS. javi se na skype & BTW jesi li slikao kante

bas me briga za filozofe!
sad sdam u ludackoj guzvi do nedelje! opet pakujem studio za selidbu...kamion i sve ostalo. Od ponedeljka cu imati vremena (mada treba opet sve spojiti!!!!)
Kante? jel mislis na Sync?
A sta bi od tvojih rack-ova?

balthazaar 12-07-2007 11:44 AM

Davno sam negdje na netu nasao jedan demo, vise se ne sjecam ni gdje, ali tu valjda svira baslinija na miniju i lead na prophetu...

evo ja sam uploadovao taj mali demo...poslusajte pa recite da li je ovo moglo da potekne od softvera i da li se na Vsti moze "ubosti" ovakav odnos elemenata i ovaj smooth lead sa proptheta...

http://rapidshare.com/files/42473181...0324a.mp3.html

All times are GMT +1. The time now is 06:16 PM.