![]() |
Re: Preporuka za odličan album...
snot & guests
"strait up" zakon moderne gitarske (Hb-tune) produkcije |
hiphop/funk
Lyrics Born - Later that day electronic/hiphop El-p - Fantastic damage(stari)+ i'll sleep when you're dead(novi) TTC - Batards sensibles electronic/glitch Funkstorung - Disconnected > ... odnosno Isolated. Triple Media > isto to ali Dvd i knjiga (najbolji muzicki dvd koji sam u zivotu video) Prefuse 73 - One word extinguisher metal Ministry - The last sucker (njihov poslednji album, sad je izashao - najbrze do sada + ima i obrada od Doors - roadhouse blues hehe..) + Rio grande blood blues/rock The Black keys - Rubber factory (samo dva tipa, jedan svira gitaru i peva, drugi svira bubanj) - malo poliva na hendrixa . . . sve shto sam nabrojao je I Z U Z E T N O ! |
Sve od MONOLAKE-a. Shvaba je sjajan a jos i radi kao programer u Abletonu, i solo pravi neke ludacke custom midi kontrolere.
|
Clock DVA - Buried Dreams
F.U.S.E. - Further Undregrounds Sound Experiments (1991) F.u.s.e. - Dimension Intrusion Tresor.030 Bam Bam - Best Of Westbrook Classics Laurent Garnier - 30 Ice-T - Home Invasion to je nesto sto se kljukam ovijex dana |
Evo sta me je prijatno iznenadilo ovih zadnjih par nedelja..
ENRIQUE _ Insomniac album....znam sad ce mrmoti da se smeju, ali odlicna je ploca! Zvuci mega, smiksano super, odlicna produkcija, programiranje, glas dobro radi, akusticne gitare, itd...sve zvuci (na prvo slusanje) prosto, ali ispod ima provuceno tona zezalica (sequenceri, sumovi, itd..) Iako sve pliva u reverbu, odlicno radi. Posto ima malo (ljiga) elemenata, srodnih nasoj sceni - svaki pop stvaralac/producent kod nas bi trebao da poslusa!! BRITNEY - novi album. producirao (uglavnom) Danja Handz (Timbalandova desna - a bogami i leva ruka!!) Bubanj "in your face" i zujavi, prdavi sintiji i sve ore! Pesme nisu koma, ali zvuci dobro, sirovo i novo! Cekam da cujem novi Duran Duran - isto producirali Timbaland I Danja.. Novi Rosin Murphy..sad izlazi za koji dan... |
Enrike odlicno zvuci.
|
I kad vam sve to dosadi - AC/DC - Highway to Hell!!! :guitar:
|
Radiohead - In the Rainbows.. meni mozda i najdzrazi do sad.. zasto ovako teska izjava? Zato sto na ovoj ploci vec imam 6 favorita, i najmanji broj pesama koje preskacem il se mrstim. Cak je i na OK Computer bilo vise pesama koje mi smetaju, nego ovde. Ovo je meni najbolji primer lepe i zdrave evolucije benda, razvoja neke svoje price bez kompromisa. Intimnije, iskrenije, lepse. Bar za moj ukus.
I kad se umorim da se ne bih prezasitio, poceo sam uhodavanje sa Telepopmusic - Angel Milk (2005). Par iznenadjujucih odlicnih trip-hop momenata na inace prilicno prijatno easy-listening albumu. |
Baby Shambles-Shotters Nation
|
Rachelle Farrell - Individuality :shock:
Primijetio sam da niko ne zna za ovo, sto je grijeh!!! Obavezno poslusajte, bruka svirka, o pjevanju nemam rijeci... OBAVEZNO!:wink: |
Nisam pazljivo preslusao album ali ova stvar je odlicna......opustencija samo tako...... Rezolucija prefektna, kristalan sound, surround all around when it hits the ground. BRAVO !!!!
http://www.youtube.com/watch?v=8qJT-M3cEUI |
|
ne prevazidjen album ...
|
Kate Bush - Aerial ... bruka od zvuka
i proslogodisnji klasik: Nelly Furtado - Loose novi Duran Duran jedva cekam da cujem, ne kontam zasto ga nema u nasim prodavnicama |
to beshe neka nova Kate Bush? Ono , King of the mountain i to?
|
to, Sunset i to...
simfonija, bas mi je taj album primer wabi sabi dizajna :blabla:, mislim pun nesavrsenosti a kao celina perfektan :beer: |
Foo Fighters-Echoes, Silence,Patience&Grace.
|
Quote:
|
Senser - stacked up
Urban Dance Squad - mental floss for the globe |
Biffy Clyro - Puzzle -
odlican album.... jedan od boljih u tom nekom post-grunge fazonu,,,ko voli Foo Fighters volece i Biffy Clyro |
Museum of future sound (2007)
To je zapravo kompilacija i nisam siguran da je odlicna ali je u svakom slucaju interesantan zvuk (pogotovo za ljubitelje synthova). Od tih skandinavaca uvijek neki tripovi. :D |
Quote:
|
Norah Jones - Not too Late (2007)
Jbg, svidja mi se:) |
novi mizar
ako neko vole album se zove Pogled kon cvetnata gradina( A wiev to a flower garden) uzgred stari pevac Tanevski se vratio namesto Trajkovskog pozz |
|
^oooo daaa... e da mi je da imam to na mp3-u bar...
inache lik je srbin.. cale mu predavao na hemijskom fakultetu ranije.. pozdrav |
Kaliopi - "Zelim ti reci"
Jedan od najboljih "domacih" albuma zabavne muzike ikada. Sinoc skinuo mp3, slusao do ujutru, otisao i kupio CD... |
Chaka Khan " Funk This "
Jbm li ga kad volim crnu muziku :) Pozdrav |
Quote:
Cimnucu ga ako hocete da ga pitam da mozda bude gost foruma , mada sumnjam da ima vremena ..... .... e da ..... covek radi samo na kompu sa bm15 ( osim ako skoro nije sta promenio ) :) Pozdrav |
cEVIN Key je ZAKON
BIO I OST'O |
Quote:
|
ooo da!to je postao jedan od mojih fav albuma!
evo jos malo crne muzike (malo subjektivniji izbor) ...preporucujem 'accoustic soul' (india.arie), mada verujem da su ga vec svi odavno preslusali,album je klasik!...obicno se svima dopadne bez obzira na opredeljeni zanr.. i jos par nekih meni i dalje interesantnih i dragih albuma.. erykah badu- baduizm... marvin gaye-whats goin on.. curtis mayfield-superfly... alicia keys-songs in A minor... a od hiphopa definitivno immortal technique-revolutionary vol 1 i 2... eto toliko mi pada na pamet... Quote:
|
heh...evo...svaka čast za curtisa mayfielda ;) Superfly, odličan album, al film je golo govno na vjetrometini - nisam mogo da ga odgledam do kraja...zato je mjuza vrh
|
Zar ima film?
Eto.. Toliko o mojoj upucenosti u holivudsku industriju:) Meni je odlican i ovaj novi od india-e arie |
pa ima...album je ustvari soundtrack za to malo filma ;) vrhunski soundtrack za tako ljigav i nizerazredan film...
http://www.imdb.com/title/tt0069332/ |
Quote:
pa mi reci shta mislish o svirci i produkciji.. :) jazz hop je u pitanju.. u sv sl, preporuka za sve koji vole slichne stvari |
Šta je crnci? Šta oćete? ;)
Sušajte careve George Clinton and Parliament Funkadelic....odatle su reperi mahom crpili materijal za šklapanje ...revolucionarna ekipa..Bootsy Collins na basu...ma šta god od njih.. |
Quote:
e da joi gilliam zaboravih..albumi su joj veoma raznovrsni,i ima veoma fleksibilan vokal..poslusajte 'Another rocket'...ima zanimljiv ulet gitare pri kraju.. |
Quote:
Pa i acoustic soul je 'preachy' mozda i jos vise ako tako gledaju ljudi... A i neku narocitu brzopletost i ne vidim na ova ostala 2 albuma... Dobro... Jes se malo ustedjelo vremena za sto raniji izlazak albuma, na nekim numerama se osjeti, ali... S obzirom koliko velika vecina artista fusherishe, nista toliko strasno... Evo opet ja sa zap mama - ancestry in progress:) :) |
pa doro, ja reko da su ovde preporuke samo za odbro isproducirane novije albume...
ne? quincy - from q with love Isaac Hayes - chocolate chip carla bley - dinner music (ako ima neko mp3 da mi baci bilo bi super, jer sam ja ovo moje skidao sa ploche jbg) dire straits - alchemy tenacious D - tenacious D django reinhardt - djangology (best OFF) :D :P audioslave - revelations crystal mehtod - london pendulum - hold your colour proppelerheadz - decksndrumsnrocknroll poslednji album shirley basey (zaboravih ime) falco - the best of (jbg to je neshto kupljeno kod skca, poshto sam falco imao samo na kasetama) phoneheads and the dueseldorff symphonic orchestra - live at tonhalle Tower of power - sve.. al aj nek bude top antology vol 1 i 2 eto to je to za sada.. |
All times are GMT +1. The time now is 04:28 PM. |