![]() |
Re: izgradnja studija: step by step
Quote:
|
Samo da javim, Azma AD su dobrim delom stavljene, sutra mozda kraj, pa fotkanje, pa cu da okacim slike. Ono sto vec sada mogu da kazem jeste samo da podelim i shvatim Ivanovo odusevljenje kada je on postavljao Azmu. Dakle, definitivno sam jako zadovoljan, definitvno Azmafon nije dovoljan jer totalno "zatvori" sobu, a Azma AD preko njega je otvore, ali na pravi nacin.
Za sada toliko od mene, jos da dodam mali tip&trick: rostilj na kome stoje AD ploce ne sme da bude kao za gips. Znaci, nikako samo uzduzne sine razmaka 60cm, vec se mora stavljati i horizontalne precke. Ploce su jednostavno suvise elasticne i moraju biti fiksirane sa sve 4 strane. Recite majstoru da hocete "sace" (izgovor kao pcelinje sace) |
Quote:
P.S. Kod mene su u toku radovi jos jedne sobe, trece .. ali ovog puta soba za odmor i sedenje,pusenje .. sank,pice,jako prijatno:) |
Quote:
Veliki poz! |
Super ljudi!!! :beer:
Svaka cast!...:bounce2::bounce2::bounce2: Jes... sve nam slike trebaju :) pozdrav bogi |
uskoro cu ja pustovati Brdo slika..moj studio je gotov za 2-3 tjedna
|
5 Attachment(s)
Ova faza je zavrsena. Sledi mazanje spojeva akrilnim silikonom. Zasto akrilni silikon? Zato sto su Azma AD ploce koje sam ja stavio ne bojene. A farbaju se poludisperzivnim ili akrilnim bojama na vodenoj bazi. To su sve poznate Jupol, Vernilac, Helios,..... farbe. Jos jedan razlog za silikon: lepo ce da "vakumira" spojeve ploca, mada mojim majstorima svaka cast. Imao sam srece, radili su u milimetar precizno.
Dakle, ovo je sirova verzija, sledi silikon na spojevima, zatim farbanje u zeljenu boju, i enterijer. Prekidac za svetlo je Modul (otkinuli me 10 eura za prekidac Modul, ali vredi), uticnice su domace, keramicke, retro dizajn (zapravo retro design je sasvim slucajno, jer nase "made in serbia" fabrike vec 30 godina nisu menjali dizajn proizvoda), ali u ovom slucaju sam upravo to i trazio: keramika bez uticaja Kineza i njihove plastike na "brand name" uticnice. Sad, evo i prve fotke slikane veceras, iz ove faze rada...... sledi nova faza. |
5 Attachment(s)
......
|
dr.Ru.... SJAJNO IZGLEDA!!!:hyper::hyper::hyper:
Svaka cast!!! Zovi, kada studio bude za "zagledanje"!!!!:D:bounce2::bounce2::bounce2: pozdrav bogi |
Hvala Boggy!
Ako si primetio, sve tvoje sugestije su realizovane ovde, cak smo i zadnji zid koji u pocetku nije imao ravan deo, ispravili po tvojoj sugestiji. Zovem naravno! A voleo bih i da cujem u prostoru SuperMee :) |
Quote:
Quote:
par meseci posle te moje sugestije,... tebi... smo imali slucaj ahm... kako da nazovem..... frekventne nekonzistencije stereo slike..... kao slomljeno ogledalo... pa jedan opseg frekvencija u midu ode u desno.... a drugi je u centru... mislim... ja to ocekujem... ali smo naleteli na coveka koji je to primetio i zalio nam se... Inace je nezgodno kada to primetis... tesko posle mozes da skrenes paznju sa toga... dok ne primetis... lako je. Ne treba se igrati sa asimetrijom u reziji... bez razloga. Pogotovo se to vise cuje kada krenes akusticki da sredjujes prostor... Drago mi je da si me poslusao... Koliko ti je jak rostilj iza dvoseda? Quote:
pozdrav bogi |
ja manje vishe ni na jednom slushanju koje sam slushao u nekim "komercijalnim studijima" nisam dobio istu boju instrumenta u levom i desnom zvucniku.. primer - gitara sa distorzijom panovana levo nema veze sa onim sto cujem kad isti kanal panujem desno.. i tako u manje vishe svim rezijama u kojima sam radio.. mada verujem da ima tu i do usiju ;)
|
Quote:
pozdrav bogi |
wow
jako lijepo..izgleda kao da igras neku pucacinu i OPEN GL radi svoj posao dobro;) bravo majstore |
Quote:
super je, samo sto kamera vuce na zeleno ;) |
Quote:
|
@Boggy: bio sam juce kod Bitch-a u Hammer studiju. Iskreno, rezija i gluva soba su najbolje sto sam ja ikada cuo, a tvojih je ruku delo!
|
Quote:
HVALA dr.Ru! :) pozdrav bogi |
uh. koji lipi materijal! 8-)
super izgleda. jedva cekan nove slicice. cestitan, sefe :da: |
POJAVIO SE PROBLEM:
ovog vikenda su bili majstori da postave hrastov parket (Alpod) koji je klik sistem, ispod njega ide 6mm filc..... proverili kosuljicu, i porazbijali je cekicem. Kazu da je kosuljica izuzetno losa i ne zele da se kockaju. Kada saniram kosuljicu, postavicu parket. Ima li neko predlog, savet??? padaju mi na pamet nekoliko varijanti: 1. izvaditi trulu kosuljicu i raditi novu (problem je sto se azma AD moze unistiti, barem ona pri dnu zidova) 2. zaliti trulu kosuljicu nekim "specijalnim smesama" 3. izvaditi tu losu kosuljicu, i na betonsku plocu postaviti OSB....mozda jos nesto pa parket 4........??? Samo da napomenem da mi je svaki centimetar vazan jer je potkrovlje i ne toliko vesela spratna visina. I jos jedna Vazna napomena: kako stvari stoje, losa kosuljica mi je pojacala srednje (mid) u zvucnoj slici, pa su oni izrazeni, a to bih voleo da eliminisem. Nije bilo tako ranije, pre kosuljice. PS Fotografije cu ovih dana, ako su uopste potrebne iz ove faze. Poz i hvala. |
U takvim slucajevima koriste se razlivajuci autoleveleri...tj. mase koje kada se spreme , imaju gustinu vrlo slicnu vodi..... razliju se po kosuljici i oforme savrseno ravnu povrsinu.Nisu jeftini , ali za manje povrsine su idealno resenje.
|
Poz dr.Ru, i ostali..
Zanima me kako storija zavrsi? Jesi rijesijo problem, i koliko si zadovoljan rezijom?!? Pozdrav |
Sto se tice kosuljice ako to nisi zavrsio najbolja varijanta je samoizlivajuca olovna masa.Male je gustine lako popunjava neravnine na podu i nije skupa.Koristi se uglavnom za viseslojne parkete(Tarket,Barlinek..),kao i za homogene PVC podove.Ovim poslom(podopolaganje) se bavim oko 4 god (CarpetLand).
Sto se tice azma ploca dali su jos na prodaju? |
i jarane koliko je kostalo ovo sve(do kad si postavio zadnje slike):)
|
Ovako ljudi: zadnje slike su slikane pre godinu dana, dakle nisu sveze, i racun je bio oko 1500 eura materijal i ruke + hrastov parket (posebno se placa) koji se ne vidi na fotkama.... pokazacu i nove fotografije.
@WhiteEgde: meni kosuljica nije bila ravna, a na nekim mestima je bila i pregorela... momci koji su postavljali parket (troslojni hrast) cu cekicem napravili nekoliko rupa u sobi proveravajuci kosuljicu..... tada se nije nastavilo, vec kasnije. U drugim prostorijama oko studija je radjena nova kosuljica (oko 150m2), a u studiju zbog vec postavljene konstrukcije, momci je nisu menjali, vec su zalili postojecu nekom Nemackom smesom.... zaista se ne razumem sta je u pitanju. Novu kosuljicu i "smesu" za studio su radili momci iz Alpoda. Staru i pregorelu kosuljicu neki pogresan privatnik. |
visak Azminih AD ploca sam sacuvao za sebe "za ne daj Boze" :)
visak Azmafona sam potrosio tako sto sam i njega upakovao u prvi rostilj |
Nije mi najjasnije :)
Koliko sam shvatio, znaci prvo ide rostilj na goli zid, na njega se potom kuca azmafon (nema nista ispod azmafona u onoj "supljini" izmedju letvi?), potom ide opet rostilj, pa na njih azmafonske ploce? |
Quote:
Ja nisam akusticar, na ovom Forumu postoje ozbiljni ljudi koji su me savetovali. Naravno, uvek postoji prisutna: "koliko para toliko i muzike", ali treba paziti i sta se zatrpava (i koliko toga) u rupe izmedju prve drvene konstrukcije i golog zida. Kada je bio gotov prvi rostilj (samo azmafon zakucan) soba je bila previse i preterano gluva.... ne valja ni tako, tek nakon drugog rostilja i AD ploca, soba se otvorila i prodisala kako treba. |
Quote:
|
Hvala 8-)
|
:)
Pozdrav svima! Ja sam ovde potpuno nov. Nisam najbolje shvatio izgled rostilja koji ide preko azmafona, a ispod AD polca. Interesuje me i kako postaviti AD ploce na rostilj? Ja sam iz Knjazevca, ovamo majstori nisu ni culi za azmafon. Hvala unapred! :grin: |
Quote:
http://www.flickr.com/photos/rikovmlin/2368871160/ a na njega se ukucava novi, taj drugi rostilj. Za drugi rostilj pitaj majstore gipsare sto rade rigips sta je to "saće". Sigurno ce znati da ti izvedu od drveta ili alu profila, a na "saće" se AD ploca montira ili ekserima ako je drveno "saće" ili srafovima za "saće" ako je potkonstrukcija alu. Ovako su mene savetovali. |
Hvala puno dr.Ru. :grin:
Ovo mi je sve potrebno zbog predracuna. Trudio sam se pazljivo da citam postove da nebih pitao nesto sto je vec receno. Ako mi sredstva budu odobrena, nadam se da bih mogao postaviti jos par pitanja, kada krenem sa izgradnjom, jer mi je prostor za gluvu sobu mali, ali trenutno nemam nista pogodnije. Hvala !!! :) |
All times are GMT +1. The time now is 12:13 PM. |