Rumski Forum

Rumski Forum (http://www.rumski.com/forum/index.php)
-   Dizajn i konstrukcija studija (http://www.rumski.com/forum/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Radni stol (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=16515)

Ni 23-02-2007 09:34 PM

Re: Radni stol

1 Attachment(s)
ja sam dugo dugo razmisljao o tome, i na kraju otisao u ikea, sklopio za ~$100 sto preko dva metra sirok, sa sve nekim idiotskim policama koje su mi posluzile kao stalci za monitore. Ispod stoji kontroler na stalku, a rack je s druge strane...

http://www.rumski.com/forum/attachme...1&d=1172266516

evo tek sklopljen... sad izgleda dosta drugacije.

diviner 23-02-2007 09:54 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 144813)
Kao što obećah...

Evo ga... STO!

Sto cega? :mrgreen: ...

Hehe salu na stranu, mjenjaj samo stolicu :)

PS. Dobar ti logo ;)

Dexxy 04-03-2007 09:34 PM

1 Attachment(s)
Kao sto sam obecao.....napravili smo sto i ja postavljam slike da vidite. Ja sam jako zadovoljan :)

P.S. Glavni i odgovorni je RetroMan...forum mi je pomogao da pronadjem coveka za izradu stola (a i u mnogo cemu jos :))...

Hvala ti RUMSKI!!!

Ovako je bilo

Dexxy 04-03-2007 09:35 PM

2 Attachment(s)
....A ovako je sada....:D

Dexxy 04-03-2007 09:37 PM

1 Attachment(s)
.....:d

Arthur 05-03-2007 02:03 AM

ovo izgleda odlično bre!! kolko para?

Dexxy 05-03-2007 11:17 AM

U vezi para moras da vidis sa RetroMan-om.. nije skupo .....

ANITA 05-03-2007 12:10 PM

Dexxy.... stol je S-T-R-A-V-A!!

ANITA 05-03-2007 12:14 PM

Dexy, malo sam provirila na tvoju stranicu. Super su napravljene... samo kod dobro do?li umjesto ZVANIČNE... ima? vi?ka a pa pise zavanična....
A Anica Milenkovic ima odlične grudi! :D

Dexxy 05-03-2007 01:01 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 148208)
Dexy, malo sam provirila na tvoju stranicu. Super su napravljene... samo kod dobro do?li umjesto ZVANIČNE... ima? vi?ka a pa pise zavanična....
A Anica Milenkovic ima odlične grudi! :D

Popravio sam (brzi prsti...:D)...drago mi je sto si posetila sajt i ukazala na gresku....A sto se tice Anice Milenkovic, jeste ima, ali nisu njene..;)

ANITA 05-03-2007 03:39 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 148217)
Popravio sam (brzi prsti...:D)...drago mi je sto si posetila sajt i ukazala na gresku....A sto se tice Anice Milenkovic, jeste ima, ali nisu njene..;)

Znala sam da su samplirane. :rotfl:

Znam da pričamo o stolovima, ali evo ba? me zanima, da li je to vama mu?karcima manje privlačno ili je bitno da je lijepo, pa tko pita ?to je unutra silikon?

Color 05-03-2007 04:50 PM

Uf, meni su silikoni odvratni... U principu sve sto je vestacki, ne prirodno, sve to mi je nekako strano. Zalosno je koliko zena je u stanju da dpvedu u pitanje i svoje zdravlje, samo da bi "izgledale" bolje..

Al zato mi se sto svidja :D

Dexxy 05-03-2007 06:16 PM

Quote:

Originally Posted by Color (Post 148238)
Uf, meni su silikoni odvratni... U principu sve sto je vestacki, ne prirodno, sve to mi je nekako strano. Zalosno je koliko zena je u stanju da dpvedu u pitanje i svoje zdravlje, samo da bi "izgledale" bolje..

Al zato mi se sto svidja :D

Ma bitan je sto, a silikoni.....to vec nije moj fah...:D

Dexxy 05-03-2007 06:18 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 148233)
Znala sam da su samplirane. :rotfl:

Znam da pričamo o stolovima, ali evo ba? me zanima, da li je to vama mu?karcima manje privlačno ili je bitno da je lijepo, pa tko pita ?to je unutra silikon?

Dobro bi bilo da je lepo i pridodno. A ako nije prirodno onda je natprirodno....:D

ANITA 05-03-2007 08:16 PM

Quote:

Originally Posted by Dexxy (Post 148247)
Dobro bi bilo da je lepo i pridodno. A ako nije prirodno onda je natprirodno....:D

Pridodno u smislu da se malo pridoda? :D Ili opet tiskarska pogre?ka...:p

Dexxy 06-03-2007 07:23 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 148251)
Pridodno u smislu da se malo pridoda? :D Ili opet tiskarska pogre?ka...:p

Xa, xa...nista ti ne moze promaci....:D

Arthur 06-03-2007 05:38 PM

meni je to apsolutna diskvalifikacija kod žene.. momentalno.. ko neki kiborg... a stvarno nemam ništa protiv skromnijih obima, dokle god vlasnica ima super stav ;)

DaBear 06-03-2007 06:26 PM

Quote:

Originally Posted by Arthur (Post 148337)
meni je to apsolutna diskvalifikacija kod ?ene.. momentalno.. ko neki kiborg... a stvarno nemam ni?ta protiv skromnijih obima, dokle god vlasnica ima super stav ;)

gde vi stigoste od radnog stola????????? boze.....

Dexxy 06-03-2007 06:29 PM

Quote:

Originally Posted by DaBear (Post 148344)
gde vi stigoste od radnog stola????????? boze.....

Sve to ide u radni staz....:D...i to je deo posla (stola)

"7" 11-03-2007 01:58 PM

@Tiki
kakva su to perspeks vrata?
I pitanje za ostale - gde mogu u Beogradu da se nadju te piramidice kojima se oblazu zvucnici?

Pozz

Tiki the Boyler 12-03-2007 08:32 AM

A to ti je neko staklo koje nije staklo (tačnije akrilno staklo), a opet nije ni pleksiglas!
U suštini... lakši je od stakla i manje lomljiv, pa kao takav pogodniji za izradu providnih dijelova namještaja...
Uostalom, pogledaj sam...
http://en.wikipedia.org/wiki/Perspex

Piramidalne spužvice bi trebao imati neko ko radi "zvučnike u rinfuzu"... Ja sam to ovde uzeo u firmi koja radi mađarske SAL zvučnike. Predstavništvo im je u Subotici, tako da bi morali imati i neku radnju u BG!

"7" 12-03-2007 11:37 PM

1 Attachment(s)
Tiki nemoj da se ljutis, drpio sam ti dizajn za sto:mrgreen: + malo dodao :p
Bas sam bio razbijao glavu kako da ga napravim i vidim tvoj crtez i pomislim kako je lakse drpiti nego smisliti :mrgreen: :rolleyes: ;)

Evo kako sam ga malo doradio
Attachment 1604

Sutra ide na secenje a posle toga treba da se sastavi, samo sto ce ovaj prirodni biti crn sa "aluminijumskom" ABS trakom.
Saljem slike kad bude gotov.

Tiki the Boyler 13-03-2007 11:55 AM

Dobro... to će te koštati samo 10% vrijednosti stola! Navratiće moji momci ovih dana! ;)

Pripazi se malo tih kutija na koje si planirao natakariti monitore! Mogle bi prosvirati pa to nikako neće biti ugodno!

I vodi računa o simetriji na koju si izgleda zaboravio... ako voliš svoju kičmu...

"7" 13-03-2007 11:10 PM

Quote:

Originally Posted by Tiki the Boyler (Post 148932)
Dobro... to će te ko?tati samo 10% vrijednosti stola! Navratiće moji momci ovih dana! ;)

Moze, navrati i ti snjima na pivo i 10%... praseta ;) :D

Quote:

Pripazi se malo tih kutija na koje si planirao natakariti monitore! Mogle bi prosvirati pa to nikako neće biti ugodno!

Ne bi trebalo, te rupe ispod ostavljam otvorene sa zadnje strane a ispod zvucnika ce ici... neopren (valjda se tako zove), ona guma kao sa podloge za misa.

Quote:

I vodi računa o simetriji na koju si izgleda zaboravio... ako voli? svoju kičmu...

Nisam zaboravio nego je moralo tako, hteo sam da u te fioke sa leve strane mogu da stanu fascikle pa su morale biti sire, tako da je leva strana ispala sira za nekih 10cm, ali nije strasno jer to znaci pomeranje monitora po 5cm udesno sa svake strane sto nije strasno... a i prostor u sredini je 69cm sto je i vise nego dovoljno za blagi manevar...
nego nisam skontao kakve veze ima kichma sa tim...

Pozz

Tiki the Boyler 14-03-2007 02:28 PM

Pa ja bih dodao još deset centi i desno pa bio miran!
Ako ti noge budu desno - ekscentar, a monitori tu gdje si ih nacrtao, glava će tražiti centar stereo slike i ići malo "ljevlje"!
Noge desno, glava lijevo - kičma tu i tamo! :)

"7" 14-03-2007 03:50 PM

Nesto sam jos provalio. Ako te kutije ostanu tako zvucnici ce biti 1,3m jedan od drugog, sto znaci da bih i ja trebao da budem na 1,3m od njih, a to znaci da bih morao da sedim na oko 80cm od stola... tako da cu ja te kutije, posto se posebno dodaju na sto, ili ukloniti pa zvucnike staviti na neke stalke ili cu ih pomeriti prema sredini i postaviti ih kako treba.
U svakom slucaju, bice mnogo bolja situacija nego sto je sada jer imam neki budjavi komp sto koji nema mesta uopste, a da ne pricam sto se klati kao da ce da padne svaki cas.
Malo bih drugacije ja to radio da mi sto sluzi samo za muziku ali posto ce to biti ujedno i kancelarijski sto, za posao, ovo je savrseni balans (zato su fioke sa leve strane sire, a sa desne strane je moralo da bude 50cm zbog eventualnih rekova ubuduce).

Cadaverous 15-03-2007 11:11 AM

1 Attachment(s)
Evo i mene.
Ne znam koliko sto vredi ali nisam se žalio na njegovu cenu. Stolar mi je montirao i klizače te klavijaturu mogu da gurnem ispod stola. Evo, vidi se na slici.

Dexy, nije kao tvoj, ali nije ružan !!!

Pozdrav svima !!!

Zid 15-03-2007 11:51 AM

Cadaverous lijep ti je sto,meni se svidja...(jel imas nacrt stola sa mjerama..:) )

Cadaverous 15-03-2007 01:18 PM

Potrudiću se da pronađem nacrt jer sam ga radio pre godinu dana. Nemam običaj da bacam papire koji mogu da poslu?e 2 puta. Čim ga pronađem poslaću ti. A ako ga ne pronađem, potrudiću se da ga ponovo nacrtam.

Pozdrav

Dexxy 15-03-2007 02:34 PM

@Cadaverous

Dexy, nije kao tvoj, ali nije ružan !!!

Nije ruzan, super je :D

Zid 15-03-2007 09:52 PM

Quote:

Originally Posted by Cadaverous (Post 149137)
Potrudiću se da pronađem nacrt jer sam ga radio pre godinu dana. Nemam običaj da bacam papire koji mogu da poslu?e 2 puta. Čim ga pronađem poslaću ti. A ako ga ne pronađem, potrudiću se da ga ponovo nacrtam.

Pozdrav

Hvala druze..;)

ANITA 11-07-2007 11:33 PM

Mi smo u fazi izrade stola...
našli smo zanimljiv site koji prodaje i nacrte. Stolovi nisu točno što ja želim, ali im je baza odlična, pa sam nacrt kupila za 9,95$ i upravo ga promatramo i gledamo što sve treba modificirati, a i naučit ćemo nešto o izradi usput.

To je ovaj stolić.
http://plans.thefrankes.com/racks/pix/STU-009.gif

Ako netko želi nacrt, pošaljite mi meil pa vam pošaljem pdf.

Sasha Fishter 12-07-2007 07:36 AM

to je samo za jedan monitor? :) ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu

ANITA 12-07-2007 08:57 AM

Quote:

Originally Posted by Sasha Fishter (Post 161493)
to je samo za jedan monitor? :) ..salim se ...dobar je stol...al nemas kliznu ladicu za klavijaturu

Ma da.... zato ga sad modificiramo. Crtali smo sinoć do 3 am.... sanjali stol i sad nastavljamo, jer nismo sanjali neki dobar. :D

Dimenzije ovog stola su malo čudne.... vrrlo je nizak... tako da ćemo mi malo povisiti ove djelove za rack... stol malo produljiti i dodati ladicu za klavijaturu. Samo da nam se sve poslo?i u glavi jer ću opet ostati bez stola.... :rolleyes:

Sasha Fishter 12-07-2007 10:30 AM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 161498)
Samo da nam se sve posloži u glavi jer ću opet ostati bez stola.... :rolleyes:

Sretno onda...treba puno zivaca za preinake :banghead:

i ja kalkuliram nekakvi stol...moj se njise samo ako ga malo dotaknem :D ... Isto tak nemam ideja bas, pa ovaj thread super dode

SandRob 16-07-2007 10:05 PM

Quote:

Originally Posted by ANITA (Post 144313)
Ne da mi se petljat sa stolarima, užasno mi idu na živce, bar ovih 6 koje znam.

gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari? :mrgreen:
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.

ANITA 17-07-2007 06:03 PM

Quote:

Originally Posted by SandRob (Post 162060)
gredu li ti vise na zivce stolari oli mesari? :mrgreen:
i meni ce vajat ucinit novu trpezu. najveci mi je problem kako rijesit kabele. di ce prolazit i kako ih sakrit a da opet uticna mista budu na ruku.

Eh, jo? i to!

Mi smo, evo, ipak osmislili do kraja moj stol, no nai?li smo na problem druge prirode. Nigdje nema materijala kakav smo zamislili. :rolleyes: Ni?ta posebno, samo malo deblje (od 3cm) deblje crne daske.... one kao za kuhinjski stol su predebele (4,5cm), a ovih nema u dva vec ducana s grad.mat. u zg. :banghead: No, trazit cemo dalje.

Ili da spojimo dvije tanje daske u jednu i kantiramo ih zajedno pa izgleda kao jedna debela?

Ili da trazim 7.og stolara koji nije tako los?

dr.Ru 18-07-2007 01:55 AM

Cao Anita!
Koliko znam, jedna ploca je debljine 1,6cm. Obicno se uzimaju 2 i kantiraju zajedno, tako da dobijas 3,2cm. Lepe i kvalitetne ploce su recimo, Eger, potrazi ih po ZG.
Ipak, mislim da je dupla debljina ploce jako teska, to se ne radi, vec se pravi samo dupla maska (jer je lepsa dupla debljina) a unutra, iza te maske je samo jedna ploca.

spidermusic 18-07-2007 08:54 AM

Bas tako! Radna ploca ne mora cela da bude debljine 3 cm. Dovoljno je samo po ivici postaviti dvostruki sloj materijala, a onda sve to zajedno kantovati. Tako ce radni sto izgledati punije i masivnije, a nece biti previse tezak.

Sto se stolara tice, ostajem bez komentara! I oni najbolji, uvek nesto zabrljaju. Zato sam obavno resio da budem sam svoj majstor. Napravim sam krojnu listu, po principu triput meri jedanput seci. Materijal isecem tamo i gde ga kupujem, oni mi urade i masinsko kantovanje obicnom ili ABS trakom, po zelji, a onda u akciju sklapanja!
Za to ne treba neki poseban alat, samo mala rucna busilici, nekoliko odvijaca, srafovi razlicitih dimenzija prema specifikaciji materijala i, naravno, dobro raspolozenje i strpljenje! Svakako ne treba zaboraviti i nekog odanog pomocnika, jer pri sklapanju treba jos i neka ruka vise osim dve majstorske, a i cetvoro ociju vidi vise nego dvoje!

Pozdrav i srecno!

DaBear 24-07-2007 08:19 AM

1 Attachment(s)
sto se mucite sa majstorima i sa trazenjenjem materijala kad ima vrlo slicno za 390Eura kod Thomann-a??

All times are GMT +1. The time now is 01:07 AM.